Nočné sprchovanie a rušenie susedy
Poprosim vás o názor. Nakoľko situáciu nedokážem ohodnotiť s nadhľadom a bez pocitu osobnej krivdy. Suseda sa sťažuje, že sa sprchujeme po 22-hej, že rušíme jej nočný klud. Sprchu stíhame okolo 22-23.30 najneskor, podľa toho, ako deti uložíme a popraceme domácnosť. Minule som sa sprchovala tesne pred desiatou a o celej som počula ako nam kričí, či sme normálni, sprchovat sa tak neskoro. Podotýkam, že sme susedia 5rokov a postupne sme vyhoveli v mnohých jej nezmyselných nárokov, aby sme si zachovali status dobreho suseda…ako nedávať dole dosku na wc, lebo bucha, používať len mydlo s bezdotykovým davkovačom, keramický štngoce na umyvadle, alebo nepúšťať odsavač pár po desiatej. Sťažovala sa, že aj naše kohútiky vodovodné, že su hlučne a že kefou na wc trieskame. Dneškom naša trpezlivosť dosiahla vrchol, manžel už vypenil, že viac sa prispôsobovať nebudeme. No ja stale uvažujem, je to nezmyselná požiadavka? Ako to mate vy v bytoch, je zaužívané sprchovat sa zasadne do 22.00? Alebo je to akceptovateľné aj v čase nočného kľudu. Mám sa ma to vykašľať a robiť tak, ako mne vychadza, alebo som ozaj bezohľadný sused. Podotýkam, že tato požiadavka prišla až teraz, pritom 5 rokov sme sa sprchovali zasadne po tomto čase. S inými susedmi problemy nemame.
Akonahle by prisla s dalsiu poziadavkou, teda tou sprchou, tak by som sa vykaslala na vsetky ustupky, kupila si keramicku mydelnicku, zacala davat dole dosku, pustala odsavac par a zacala normalne zit. Pri akomkolvek jej vrestani volala na nu mestsku policiu za rusenie nocneho kludu (no dobre, az po 3.upozorneni, ze neopravnene vrieska po 10). A podobne. A poslala ju niekam do ****. Lebo ona vas realne sikanuje a to si nedajte. A ked sa jej nepaci, nech sa ona odstahuje, lebo je to len jej problem.
Z vlastnej skúsenosti viem, že susedia sú rôzni🙈
Keď sme bývali v podnájme, pod nami bývala suseda, ktorá u nás bola denne. Práčka jej vadila, že je hlasná, vraj si máme vymeniť kachličky v kúpeľni, hlasno sme splachovali wc, vkuse som chodila v topánkach na opätku po celom byte, strop bol, keď som ju stretla vo výťahu okolo 9tej ráno a šla som kúpiť rožky do obchodu (práve som vstala) a ona hneď, že práve ide k nám, lebo sme ju zobudili rúbanim dreva doma🤦♀️🤦♀️ skoro som spadla na riť... na silvestra sa už po 22hej prišla sťažovať, že je nočný kľud. My sme boli u nás 2 páry v obývačke popíjali sme vínko a hrali spoločenské hry, samozréjme aj hudba bola zapnutá, ale vrámci možnosti, ale to, že vedľa nás (jej švagor s kamarátmi) mali bašavel a vrieskali na plné raty, to bolo v poriadku.
Ja by som kašlala na susedu, evidentne je ten typ človeka, ktorému nevyhovieš nikdy. Ignorovať, prípadne jej vysvetliť, že si vo svojom byte a môžeš si tam robiť, čo chceš, ak neporušuješ nočný kľud.
@dzanka72 Aj my vraj malujeme o 23.00 :D V spálňi spí 18 mesačné dieťa a v detskej 4 ročný. Hlavné je, že zaspia a už ani telka neide. A gól bol, keď dodala, že ona vie, že deti idú o ôsmej spať. Tak by si mohla domyslieť, že asi neprerábame byt v noci. Však vtedy už aj ja spím :D
Ste idealny typ na manipulaciu. Domovy poriadok-porusovanie nocneho kludu je vrtanie, hlasne buchanie...vasa suseda nevie co so sebou samou. Uz na zaciatku ste ustupila a bude vas terorizovat aj dalej. Po sprchovani pride ine...s laskom a razne nastavte hranice.
Ďakujem za každú jednu odpoveď. Máte pravdu, v čom sme vyhoveli sme vyhoveli, ale všetko ma svoje medze. Ak ma ešte raz zastaví, odvolám sa, nech to rieši cez správcu, my sme si nie vedomí porušenia domového poriadku. Bežne počujem cez stupačky, že sa ľudia z našej bytovky sprchujú v ktorúkoľvek dennú aj nočnú hodinu, tak prečo my zrovna nemôžeme 🧐… nebudem jej robiť naprieky, toto nie je v mojej povahe, ale už nenechám robiť zo seba fackovacieho panáka, lebo videla, že raz to šlo, tak to skúsi opäť.
juj tetuska nech sa odstahuje niekam na samotu tam ju bude len lesna zver rusit :D
Inak mame podobnych dochodcov pod nami - najskor sme sa nahlas rozpravali (malo nabytku tak sa vsetko ozyvalo), potom ze dupeme, ze mame maksie chodit, potom sa nam narodil maly a ked stvornozkoval a chodil prisli nam klopat ze nech si dame vsade koberce lebo ze ho pocut :D
@mamuskazuzuska presne aj u nas...gol bol poziadavka aby sme si vymenili izby(spalnu a decku). Lebo oni maju spalnu pod nasou detskou....
Ja sa sprchujem aj o druhej v noci. Co koho dotoho 🤣
Robim tak aby som si nezobudila deti.nieto este niaku sibnutu susedu riesit 🤣
Poslať ju do p..e a mať na háku. Takto si nechať srať na hlavu pre také somariny 🤦♀️Niektorí ľudia dokonca aj perú v noci, čo zas mne hlava neberie ale budiž, tak to čo by už robila? Inak teda môj chlap by ju poslal tam odkiaľ vyšla po prvej námietke a nie ešte vychádzať v ústrety 🙄
Poslala by som ju ale velmi rychlo niekam.akceptovala by som jedine ak by mala vyhrady proti pracke tak neskoro,mne ani to nevadi,ale uznavam,ze to pocut k susedom,ale nehnevajte sa,ze mydlenicka,wc kefa-tak to je choré,to nemoze pocut.
To je pre vas naozaj taky problem sa osprchovat pred 22:00? Mozno ma suseda lahky spanok a zobudi ju to.
@0kristina0 prepac ale nad Tvojou otázkou musím krútiť hlavou.Co sa pri sprchovaní vŕta?Ak má ľahký spánok nech si kúpi štuple do uší
@penelope2066 a co je na mojej otazke cudne? Uplne normalne sa pytam. Je ine ked niekto pride z pobednej smeny domov a chce sa osprchovat ale oni su doma mozu to urobit skor. Ty si uvedom, ze po 22:00 je nocny klud a by si sa cudovala ako v niektorych barakoch pocut ked sa niekto sprchuje.
@0kristina0 cize po 22:00 musia byt vsetci v posteli a vyliezt az po 6:00 rano, najlepsie bez toho aby sa vobec otocili? Ono je rozdiel nocny klud a buzeracia susedov, toto uz je cista sikana.
@0kristina0 aby som sprchovanie prispôsobovala susedom?To je čudné...Áno,v panelákoch všetko počuť ale taký je život v panelákoch.A ano,po 22;00 je nočný kľud ale to neznamená,že sa nič nemôže diať.A ak to niekomu vadí,nech si buď odhlucni steny,odsťahuje sa alebo kúpi štuple do uší.
Ahoj, my tiež bývame v paneláku. My mame murované jadro, nad nami a pod nami maju umakart. Je počuť, pustanie vody, ale keď zavriem dvere, nieje počuť nič. Tiež sa susedia sprchuju qj o polnoci, keď sme niekedy dlhšie hore a pozerame telku, ale vôbec nám.to nevadi, qj výťah je počuť z chodby, qle nechodím nikomu kričať, aby chodil po schodoch, alebo aby sa nesorchoval v noci, qk treba nech sa sprchuje aj každých 5 minút, zavriem dvere a hotovo.
Susede odkáž, ak má problém s keramickou mydelnickou, nech ti kupi bezdotykovu ona, určite by som kvôli nikomu nemenila mydelnicku, a ešte nech ta zasobi aj batériami, lebo do toho určite potrebuješ veľa. Co sa tyka čistenia záchoda, predpokladám, že o 22hej ho neumyvas s fixinelou a podobne. Takze si môže vies co, a asi rada sedí na záchode, tak počúva a vadí jej všetko. Nič si z toho nerob. Sprchuj sa kedy chceš, suseda ti nič nezmoze, ani na shodzy, nerusis nočný kľud, a ona nech si zavrie dvere. Qlebo nech ide spať so sliepkami. Takže nerob jej žiadne ústupky už a ži si svoj život a podla seba. Ako píšu baby, vyrieši sa sprcha a začne jej vadiť ze jej prechádzas ponad hlavu. Budeš musieť si potom kúpiť redbull a lietať po byte. 😉
@1kriosa1 😂😂😂😂😂
Ja by som nemohla ísť žiť späť do paneláku 🤦🏼♀️ zlatý dom, kde môžem si dať vaňu o 23, pustiť práčku v noci sušičku atď a deti môžu slobodne dupat..
Ale presne poznám takéto typy dôchodcov čo im vadí,že si vonku aj prdnes,že to bolo nahlas-mame chalupu
Poslala by som ju do riti.... Aby mi ešte suseda riadila kedy sa osprchujem?! Dovidenia.... By som jej nato dala odpoveď takú, ze by si nedovolila viac x niečo povedať...
no zacala by som si davat sprchu spolu s manzelom, taku hodinovu... pred polnocou. Nech ju slak trafi. To uz ked sa stazovala na davkovac mydla bolo riadne cez. Nebyt tych predoslych staznosti, tak neriesim, poviem si, ze OK, tak je citlivejsia na to ak ma este aj spalen nejak pri stupackach/kupelni ok... ale aby niekto pocul wc dosku, a davkovac mydla, tak to je normalne terorista :D jednym uchom dnu a druhym von, tym krikom co ona robi rusi ten nocny pokoj viac ako tvoja sprcha
@lauruska1234 presne na toto som myslela, ked som sa stahovala.. BOZE, ked budem chciet vysavat o jednej rano, tak budem vysavat.. a nikoho nebudem rusit :DDD v byte som vzdy po 19-20tej vsetko stisila a kolkokrat by sa mi zislo povysavat a tak :D To dupanie je uz ina vec, dceru krotim aj v dome. Potom je to velmi neprijemny zlozvk :D
Ooooo môj bože... Ja by som ju mala v paži... Kľudne nech sa sťažuje... Aj súdnou cestou... Nepochodila by... Bud je veľmi citlivá ale tak to je jej problém... Pretože je to o kompromisné... Takto to vypadá ze zatiaľ ustupuje té len vy....teraz je rad na nej😂
Tiež by som neriešila, sprchujeme sa vtedy, keď potrebujeme a kľudne aj o pol noci...ja som mala problém od susedov, že hrali hlasno na rôzne hudobné nástroje a zvuk prechádzal každou jednou izbou, toaletou až na chodbu k výťahu...tak ma napadlo, škoda že nie skôr, pustiť im niečo podobné do repráku a bol kľud... zakaždým keď mi to vadí, pustím si hudbu, pretože sa chcem sústrediť aj na iné ako je klavír, saxofón a husle do 21:00 každý deň aj víkend 🙈 na sťažnosti odpoveď: ak sa niekomu nepáči môže sa odsťahovať...tak teraz sa im to vracia a môžu spraviť to isté... hranice znesitelnosti nesmú byť prekročené, aj keď každý to má asi inak nastavené v hlave.
@veronikastrickova kto tu pise o pyzamach a posteliach?

Suseda nemá nervy v poriadku....A teraz si predstav, že prídeš z práce, z nočnej o pol noci domov a nemôžeš sa osprchovať?