icon

OČR a následné prepustenie.

8. nov 2019

Bola som na OČR s dieťaťom a šéfka ma chce prepustiť :(

autor
9. nov 2019

@evittam No a čo keď na mňa budú tlačiť ?

evittam
9. nov 2019

Ako tlačiť? Nepodpisem a hotovo. Nech najdu dôvod na výpoveď na zaklade ZP.
Btw.ale na druhej strane zostavat v práci kde ti maju hádzať polená pod nohy, možno ine veci,....Ale to uz je na tebe. Pripadne podpisat ale s peknym odstupnym...

autor
9. nov 2019

Ďakujem vám dievčatá za všetky rady 🙂

moonlight1210
9. nov 2019

mozu byt aj ferovi a urobia to obycajnym zrusenim prac miesta.
Zalezi ako velmi potrebuju, aby ta uz nemuseli zamestnavat.
Netreba im hned veci hrotit, ked su prijatelnejsie prostriedky.

Kazdopadne aj keby tlacili, tak s tym, ze ti ponukli ukoncenie pp dohodou ziaden zakon naozaj neporusili a ip ta akurat odbije, ze vymyslas.

A evita ma pravdu, ak ta tam nechcu, tak im povedz, ze podpises, ale pisomne nech sa v dohode uvedie suma odstupneho (tak sa zaviazu, ze ti ho vyplatia a kolko). Inak by aj nemuseli.

loginexistuje
9. nov 2019

ak je to takto nema zmysel ist na inspektorat prace dohodu nemusis podpisat

lula313
9. nov 2019

Navrhli ti aj nejaké odstupné v tej dohode? No je to na zváženie, ak by ti dali nejaké polročne, tak by som to popisala a išla si na podporu oddychnut, lebo s najväčšou pravdepodobnosťou sa tá aj tak zbavia, lebo na každého sa dá niečo najst..!

koniarova
9. nov 2019

Neverím, že 5 dní ocr dva mesiace po sebe, je ten dôvod. Skús byť sebakriticka a zamysli sa nad sebou.

autor
9. nov 2019

@koniarova Ty ma poznas osobne ? Ze si dovolujes ma sudit ?

autor
9. nov 2019

@koniarova Ty nie si koniarova z Race ?

evittam
9. nov 2019

@koniarova Kde si vzala dva mesiace po sebe? A keby aj ano-pri škôlkaroch co je na tom?! A to ja mam zdravé deti len to vidim okolo seba...

autor
9. nov 2019

Ja som nemala OČR dva mesiace po sebe. Ale 5 dni v marci a 5 dni v oktobri.

mogaa
9. nov 2019

nemáš čo riešiť, povedz že dohodu nepodpíšeš, ak chce nech ti dá výpoveď ale s odstupným, inak to budeš riešiť ...ale že dohodu jej nepodpíšeš.....ak ty nedá písomne 2 vytýkacie listy alebo nebude mať hrubé porušenie prac.disciplíny, tak jedine dohoda alebo výpoveď s odstupným

mogaa
9. nov 2019

sory za preklep ak ti nedá písomne ....bože aká hrubka🙂

autor
9. nov 2019

@mogaa Ďakujem

koniarova
9. nov 2019

Ja ťa nesúdim. Ale to by bol čo za dôvod? Veď keď si si istá, že si robíš svoju robotu dobre, tak sa do kelu vzchop a choď sa spýtať na dôvod. Ktorá firma by preboha vyhadzovala zamestnanca pre 10 dní ocr za rok?

koniarova
9. nov 2019

Nie, nie som z race.

autor
9. nov 2019

@koniarova A ako si dospela k nazoru, ze sa mam nad sebou zamysliet ?

koniarova
9. nov 2019

@evittam Tak si ma asi trochu nepochopila. Čítaj poriadne. Ja sa nečudujem tej ocr, to je predsa pri malých deťoch normálne. Ja sa čudujem tomu, že by to normálna firma uviedla ako dôvod výpovede.

koniarova
9. nov 2019

No ja by som sa teda zamyslela a hľadala dôvod prečo to urobili.A ak by to ozaj bolo 10 dní ocr, tak vysrať na takú firmu.

evittam
9. nov 2019

@koniarova Ako dovod výpovede to nemôže uviesť.

evittam
9. nov 2019

@koniarova Reagovala som na:
Neverím, že 5 dní ocr dva mesiace po sebe, je ten dôvod. Skús byť sebakriticka a zamysli sa nad sebou.

koniarova
9. nov 2019

@evittam Veď to mi je jasné, že to nie je dôvod na výpoveď. Veď ti píšem, že musia mať iný dôvod.To by museli byť na hlavu. Vyhodiť zamestnanca s ktorým sú spokojní za pár dní ocr.

koniarova
9. nov 2019

No mohla by som kašľať na takú firmu.

lubkavargova1
9. nov 2019

tak a je tu aj druha stana. Najprv jeden tyzden sa prepiera zamestnanec, ale az tak, ze jej vidno az do zaludka a teraz zacneme pretriasat zmaestnavatela. Uprimne, aj sefku aj podriadenu by som vyhodila na mieste riaditela.

koniarova
9. nov 2019

@lubkavargova1 Toto je ale rozdiel. Pani tvrdí, že bola na ocr len 2x po 5 dní.V tej druhej diskusií to bolo každý mesiac po 10 dní.

lubkavargova1
9. nov 2019

@koniarova ja mam pocit, ze to bude ten isty pripad.

koniarova
9. nov 2019

@lubkavargova1 Nehadam sa.😀

evittam
9. nov 2019

@lubkavargova1 Ale to je len tvoj pocit. Maximálne to môže byt o tom ze jedna a ta ista osoba skúša riesit podobne situácie.

evkao
9. nov 2019

@evittam toto iste napadlo aj mna, uz len preto, ze druha diskusia bola zalozena anonymom

autor
9. nov 2019

Píšem pravdu. 2X po 5 dní som mala OČR.