Odísť alebo ostať s priateľom?
Ahojte..s priatelom sme spolu 2 roky,mame 7 mesačného syna ..problémy a hádky začali už v tehotenstve,aktuálne sme pár dni pred podpisom hypotéky a ja neviem či chcem s nim zit ..s priatelom nemame žiadne spoločne záujmy,nemá rad keď sa v spoločnosti smejem príde mu to neslušne,mám panickú poruchu a pri prvej možnej príležitosti mi vykričí že sa somnou nikam ani nedá ísť lebo mi je všade zle,všetky peniaze ktoré mi pridu mu dávam tak vždy si musím od neho pytat keď niečo chcem-samozrejme je k tomu hodinový preslov,s malym sa síce pohra ale to je tak všetko,na prechádzke s nami bol možno 2 krát..príde mi že si ma ako muž neváži,keď príde z prace už ma ani nebojíme nedá mi pusu,nulová vášeň..ale nahovaram si že sa to kupou bytu zmení ..čo je ešte horsie moje podvedomie začalo pracovať a skoro každú noc sa mi sníva o mojom ex..čo by ste na mojom mieste spravili? Lebo som vážne zufala a neviem čo mám robiť ..
V ziadnom pripade nezakladaj dom tvojich rodicov! Nie je to medzi vami dobre a uz to auto a vykrikovacky ze je jeho. Chod k vasim aj s malym a uvidis ako sa zachova. Nezakladaj ten dom ani teraz ani nikdy
Zajtra ráno by som zbalila dieťa a seba a šla do toho domu rodičov,šla som písať,že ako druhý krok podať žiadosť o rozvod,ale milosťpán ťa ani o ruku nepožiadal a toto je u mňa chrapúnstvo.Celé zle ako to smeruje od dávanie peňazí jemu a následne ti prideľuje ako slúžtičke a mega chyba by bolo založiť rodičovský dom,je to tvoje dedičstvo a on ti ho prelajdáha,preber sa,preboha!!!!! máš ešte čas to stopnúť,tak sa neboj a konaj....
Teraz, keby ťa poznám osobne, tak s tebou poriadne zatrasiem, aby si sa zobudila, ten chlap ťa pripravil o auto, peniaze, sebaúctu a ešte ťa pripraví aj o dom rodičov! V žiadnom prípade do toho nechoď, nerob to ani sebe, ani rodičom, dala si do toho vzťahu už príliš veľa a on nič, len bral, byť tebou, tak by som sa bála ísť do toho za týchto podmienok, je načase, aby niečo dal aj on a keď nie je ochotný, tak budem hnusná, ale po 2 rokoch ťa rozchod bude bolieť ozaj menej a budeš mať dieťa, ktoré zamestná tvoje myšlienky a minimálne straty, ako po rokoch ostať bez domu rodičov, bez bytu a s úverom na krku, ktorý on rozhodne nebude ochotný splácať. Premýšľaj!!!
Ten ta uplne ovladol a robi si co chce.Okrada ta,ponizuje,ty mu davas este aj svoje peniaze,ukradol ti auto,on ta nikde nepusti,len s jeho rodicmi na kavu a este zalozit aj rodicovsky dom,vyhraza sa ti,zastrasuje.....dalsie jeho plany su urcite v takomto pokracovani aby ta okradal a nicil dalej......Takto chces zit aj nadalej?Toto je nejaky zivot?Zbal si veci a odid od neho kym je v praci a uz sa k nemu nikdy nevrat.Pises ze mas kde ist,urcite ti bude mat kto pomoct,povedz rodicom toto vsetko ak to este nevedia.Lepsie bez neho ako s nim....
Myslím si - ale je to len môj subjektívny názor - že kúpou bytu sa to určite nezlepší, ale práve naopak, zhorší. K nákladom na živobytie pribudne splátka hypotéky, väčšia nervozita, Ty si na materskej, čiže problémy Vás ešte len čakajú. No Ty sama si musíš zvážiť, čo vlastne chceš, čo je pre Teba vo vzťahu prioritné a ako si predstavuješ budúcnosť svoju i svojho dieťaťa. Tu je každá rada zbytočná. Dôležitá si Ty a Tvoje rozhodnutia.
V prvom rade si daj facku, naber odvahu, choď bývať sama alebo k rodičom, ale jedno ti poviem, chlap sa nikdy nezmení. Už s tým autom to bola chyba. Môj sa ma snaží tiež tak odrbat, tak som dala auto rodičom nech ho užívajú, ale nepredám ho, lebo veď ho budem potrebovať, keď nastúpim do prace, (nemám priamy spoj, pričom on pracuje pod kopcom 500m vzdušnou čiarou, a nové auto mi ani raz nenechal). A v živote by som ani bratom nešla ručiť, nie to ešte v podatate cudziemu človeku založiť niečo, čo je len moje. Nikdy. Kašli na neho a bez preč.
myslíš, že sa zmeníš ty alebo on? Tak ostaň! Nie... nezmeníte sa ani jeden. Ty len musíš konečne nájsť samú seba a nebyť závislá na človeku, ktorý si ťa neváži a ktorému odovzdávaš vlastné peniaze... prečo? Nevážiš si samú seba? Nezáleží ti na dieťati, ktoré to všetko vidí a pomaly bude vnímať, čo sa deje okolo neho? Kúpou bytu sa to len zhorší. Budeš "pripútaná" hypotékou k človeku, o ktorom pochybuješ... to je budúcnosť?
Aby som to trochu upresnila.Priatel si od septembra platí mesačne odvody 1200€+270€úvery ktoré ma a chce ich spojiť do hypotéky s mojim úverom (mesačne 120€)..do septembra sme bývali v najme ale aby sme to zvládli platiť presťahovali sme sa ku mojim rodičom,niekde tu padla otázka prečo nezalozi majetok jeho rodicov-otec žiaden nemá a mama ma ešte hypo nežijú spolu..z tohto dôvodu mu dávam 600e mesačne aby zaplatil všetko čo je potrebné,je fakt že sám sebe nič nekúpi,situácia je zložitá a zamotaná,na materskú chce ísť aby si oddychol od práce-čo svojim spôsobom chápem no na druhu stranu som s tým moc nesúhlasila ..posledný komentár tu bol že budem zit s človekom o ktorom pochybujem -presne to je ten vyraz ..niesom si istá,či som si len zvykla takto zit a príde mi to normálne ..ano mám úžasných milujúcich rodicov ktorí by mi dali modré z neba a to je další dôvod prečo som začala tak veľmi rozmýšľať ako sa to blíži čo ak pridu o strechu nad hlavou..nikdy by som si to neodpustila..aktuálne byvame u rodicov všetci 3..keby sa rozídeme nepotrebujem ani pomoc pretože maly je fakt ukážkové dieťa a v podstate stále sa o neho starám len ja cize v tomto by sa nezmenilo nič..každopádne mali sme teraz rozhovor pretože si všimol že som posledne dni ako bez duše voči nemu,za všetko sa mi ospravedlnil že je v strese z toho všetkého,naháňa sa za peniazmi aby to stihol uplatit a vie že to prehnal s určitými vyjadreniami na moju osobu-otázka je -dokedy mu tato dobrota vydrží? Už neraz sme mali rozhovor tOhto typu či ísť od seba alebo ostat spolu a vydržal pár dni mily a vrátilo sa to vždy samozrejme naspat ..ešte som chcela dodať niekto písal že ma nepožiadal o ruku,tak zasnúbený sme
Zatiaľ vsetkym ďakujem za názor 3 osoby 😊budem rada keď sa ešte vyjadrite a viac vás vnesiem do situácie aby ste si utvorili názor ..pretože je fakt že sa snaží a maká aby sme ten byt mali..ale to je asi tak všetko
Pustiť ma von pustí,ale komentáre okolo toho sa mi počúvať nechce tak radšej ani nejdem(samozrejme s malym sama som bola jeden krát von)
Nikdy som necakala že tu budem písať o svojom osobnom živote ale som v situácii kedy vážne neviem čo mám spravit ..po dnešnom rozhovore ma chcel objať,dať mi pusu ale odmietla som ..najhoršie je,že mám možno 3 dni na rozmyslenie pretože potom sa pôjde podpisovať hypotéka
je ťažké rozhodnúť za niekoho druhého... prečítaj si všetko ešte raz... v nejednom komentári ho ospravedlňuješ a tým si proti pridanému príspevku protirečíš. Ty ho vlastne opustiť nechceš, ale v podstate ho asi nemáš rada...
Takto..u našich žijeme 5 mesiacov kvôli tomu,aby sme ušetrili na najme a mohli tie peniaze dávať do odvodov..
@10zabka ja vlastne neviem či k nemu ešte niečo cítim,vážne to neviem je to ako na horskej drahe,pár dni je to super a potom znovu ten istý hnusný arogantný povýšenecky človek
Svojim spôsobom ho ospravedlňujem,pretože mám pocit že som ho až moc vykreslila ako sviňu..aaaaaaah bože toto je pre mna strašná situácia ..chcem hlavne šťastie pre syna to je pre mna prvorade ..a oni dvaja sa fakt zbožňujú ..keď sa hrajú
nezabúdaj na jedno: lepšie to nebude... ani v novom byte
Prečitala som si všetko čo si písala.
Prosím ťa, silno porozmýšlaj. Máš síce len 3 dni na rozmyslenie. Ale mne stoho všetkého vyšlo, že hlavne nedopusť to aby sa založil dom tvojich rodičov. Toto by som nikdy nespravila keby nemám v mužovi istotu. A TY JU NEMÁŠ :-/
Keď už máte pred podpisovaním hypotéky a ty si nakoniec rozmýsliš. Radšej použi výhorku, dohodni sa aj s Vašimi, že si to oni rozmysleli a nezaložia dom. Toto by som fakt na tvojom mieste neriskovala.
Ja som mu dnes narovinu povedala ako to cítim,že jeho spravanie už viac nedokážem znášať,cítim sa menejcenna,v podstate bez sebaúcty..cize on to všetko vie,aj to,že neviem či s nim chcem dalej zit ..na to sa mi len za všetko ospravedlnil a povedal že je teraz taký,lebo je v strese a ma zo všetkého nervy..peniaze,že nemame súkromie a byvame u našich a tak..
Na to som mu ale odpovedala že už keď som bola tehotná tak to bolo kostrbaté toto nieje záležitosť mesiaca..myslela som,že je to tým,že sa malo poznáme,že sa musíme naučiť spolu zit a komunikovať ..chyba bude zrejme inde..už keď mal maly cca mesiac som sa od neho odsťahovala aj s malym ale nakoniec sa to utriaslo
Že ty si zaslepená a s prepáčením osprostená, to ešte nejako chápem. Ale preboha prečo sa tvoji rodičia vzdávajú domu pre cudzieho človeka?? Tiež im nedopína?? Ak majú založiť dom tak hádam v prospech vlastnej dcéry a nie pre cudzieho. Oni si uvedomujú, že ak on sa rozhodne neplatiť, tak o strechu nad hlavou prídu oni??
Prosím ťa, ty ži ako uznáš za vhodné, ale rodičov do sračiek neťahaj, to si hádam nezaslúžia.
Urcite do toho nechod. Vlastna skusenost. Daj tomu cas, ak sa to nezmeni, tak by si mala odist. Lahko sa to hovori, ci pise.. No tazko kona viem.. Ale hypoteka ti v konani nepomoze. Skor naopak..
@tajuskollarova stále sa spolieham na to,že keď to nepojde tak sa byt predá a vyplatí sa založenie domu a hypotéka na byt
Ty nechceš poradiť. Chceš sa zjavne len vyrozprávať. Nuž, komu niet rady,....
Pochopte,je to pre mna tazke ..lezi vedla mna clovek s ktorym som chcela mat buducnost a premyslam co dalej..keby to bolo tak jednoduche,napisat a urobit je rozdiel ..
Takže:
- problémy a hádky začali už v tehotenstve
- neviem či chcem s nim zit
- s priatelom nemame žiadne spoločne záujmy
- neakceptuje tvoj zdravotný stav -> mám panickú poruchu a pri prvej možnej príležitosti mi vykričí že sa somnou nikam ani nedá ísť lebo mi je všade zle
- všetky peniaze ktoré mi pridu mu dávam
- (peniaze) musím od neho pytat keď niečo chcem-samozrejme je k tomu hodinový preslov
- s malym sa síce pohra ale to je tak všetko
- príde mi že si ma ako muž neváži,keď príde z prace už ma ani nebojíme nedá mi pusu,nulová vášeň..
- (auto sme) kúpili druhé a auto som dovolila napísať na neho... keď sme sa prvý krát “rozchádzali” oznámil mi že auto je jeho,nech sa pozriem kto je napísaný v technickom..na auto neprispel nič
- vydieranie -> oháňa sa že zariadi aby mi súd maleho nepridelil
- jeho spravanie už viac nedokážem znášať,cítim sa menejcenna,v podstate bez sebaúcty
- stretávanie s kamarátkami mu prekáža lebo všetky sú samozrejme pre neho hlúpe
- Pustiť ma von pustí,ale komentáre okolo toho sa mi počúvať nechce tak radšej ani nejdem(samozrejme s malym sama som bola jeden krát von)
- ideme založiť rodičovský dom (dom tvojich rodičov, v ktorom ešte stále bývajú)...
Vau... No to by aj na koňa bolo toto veľa...
Teraz si vo svojich komentároch pohľadaj, ako s ním žiť nechceš. Okrem spoločného dieťaťa a tvojho strachu zo samoty tam v podstate nespomínaš nič, prečo by ste vy dvaja mali byť spolu. Čo tak nechať veľké kroky nateraz na pokoji a skúsiť žiť ešte chvíľu bez nich? Možno časom budeš mať jasnejšie, či ti tá budúcnosť s ním za to stojí.
Fuuuha, nebudem komentare dalej ani citat, normalne mi zle prislo. Toto bude pre teba fakt tvrdy pad na papulu.
Ale sranda je ze ste spolu 2 roky a mate 7 mes.syna. To si nemala vela casu spoznat ho.
Nechoď do toho, keď ty sama z toho nemáš dobrý pocit, ver svojej intuícii, sama vidíš, že to nebude dobre. už teraz ta netoleruje taku aká si, čo sa bude len zhoršovať.
On sa ta drzi ako kliest, lebo ma tvoju vyplatu, kupila si mu auto, byvate u vasich, dostane byt a v podstate polku domu Rozkazuje ti, vydeluje vlastne peniaze- kde by sa ponahlal a kde by este taku nasiel? U teba nasiel bohatstvo, poslusnost, robis vsetky domace prace- on je " unaveny" nemusi robit nic.Ty si prenho poklad z nebies tazko sa ho zbavis, lebo z dobreho sa tazko odchadza.A tvoji rodicia? Klapky na ociach tiez?Verim tomu, ze im lezi na srdci stastie dcery, preto namiesto aby zalozili dom na cudzieho chlapa by ta mali pred nim varovat.Vies, mojej kolegyni byvalej dcera robila podobne lapsusy, ze celu vyplatu minala na muza co nepracoval podvadzal ju platila hypoteku jej svokrovcom a este boli rozideni a byvali v jednom byte.Az som vyskocila zo stolicky, ci moze byt vo vesmire niekto taky hlupy a kolegyna to brala normalne- smiala sa
Pre mna nepochopitelne zalezitosti
Normalne odloz hypoteku, povedz ze sa necitis dobre a vyriesi sa to inac, nateraz ju odklads.Je to vazne rozhodnutie- musis si ho premysliet.Nech ti da viac casu
Povedz rodicom ako to citis
Vytlac si vsetky tieto odpovede daj im precitat.Co ti na to povedia

Neblázni, utekaj!!!!