icon

Odradí žena nezamestnaný potenciálny partner?

3. nov 2024

Kamarátka pokukuje po jednom chlapovi. Celkom sa jej pozdával po viacerých stránkach. Teraz akurát zahlásil, že už je v práci nešťastný a bude bez práce. Jeho plán je byť 4-6 mesiacov na úrade práce a poberať podporu v nezamestnanosti. Rozprával, že jeho plán je porobiť veci okolo bytu, stretnúť kamarátov na ktorých nemá čas a požiadať o rekvalifikačný kurz, ktorý mu možno preplatia. Po lete chce znova nabehnúť do pracovného kolotoča. 7 rokov bol teraz v jednej firme ale predtým bol tiež pol roka "na platenej dovolenke". Žije v meste, kde je práce ako šafránu ale zmeniť prácu nechce.

Kamarátka rozpráva, že o daného chlapa stráca záujem a že do toho asi radšej nepôjde. Ja som jej hovorila, že nech to nerieši, že sa ku nej hodí. Vy by ste sa ako k tomu postavili? Odradilo by vás to od potencionálneho nápadníka?

lenkakravcova
3. nov 2024

@tiezjedna záleží na tom či je ttp alebo SZČO. Ak je SZČO, tak minimalizuje odvody.

zmrzlinka2021
3. nov 2024

@zuzinabila treba mať prácu, ktorá človeka aspoň z časti baví a môže sa v nej realizovať. Alebo aspoň urobiť preto co sa dá.

tiezjedna
3. nov 2024

@lenkakravcova vzhľadom na to, že chce dať výpoveď a chystá sa na ÚP, tak evidentne zamestnanec. SZČO výpoveď nedáva, ale ukončuje spoluprácu, reps. zmluvu.

liv1
3. nov 2024

@matkahelka udivuje ma, ze su niektori ludia schopni pocastovat toho cloveka slovami ako lenivy. Akoby len praca mala byt zmyslom zivota.
Je skvele, ak ludia robia pracu co miluju. Ale aj ti co svoju pracu miluju verim ze potrebuju mnohi obcas pauzu. A nie hocikto si ju moze dovolit, nieto este z prace ktoru neznasaju

lenkakravcova
3. nov 2024

@tiezjedna ktovie. Mohol to len tak povedať. Ale s tým ÚP máš pravdu, to by sa na ÚP nechystal - tak mi nenapadlo

margotka17
3. nov 2024

Možno sa len potrebuje zresetovat, vypnúť od všetkého. Úpravou bytu urobí niečo užitočné a zároveň vypne z pracovného kolotoča. Viac ľudí tak už sfungovalo a opäť nabehli do pracovného tempa.

rozculena
3. nov 2024

milujem príbehy,keď sa začínajú slovami :pýtam sa za kamarátku😂
Zaujímavé,že ty tak dôkladne poznáš jeho plány a jeho stav financií😂

bonboniera
3. nov 2024

@rozculena toez pozeram ze “kamoska” ešte len “pokukuje” ale už vie aké ma presne chlap plány do budúcna a stav jeho uctu 😂 no ale k téme, podaktorí si asi myslia ze za nonstop prácu od promócii po hrob dostanú nejaku plaketu alebo co … ak ma človek regulérny plán do budúcnosti a môže si to finančne dovoliť, nevidím na pauze medzi zamestnaniami nič zle

valikasikulova
3. nov 2024

@zmrzlinka2021 šikovným vykryje aj polrocnu dovolenku

milanm12
3. nov 2024

Neviem čo riešiš tiež makám v jednom podniku a hneď ako nabehne nárok na podporu tak utekám na úrad, poberám podporu a užívam si. Podpora skončí a ide sa nanovo😊 tzn.. každé 2 roky pol roka doma.😘

milos81
3. nov 2024

Niektoré čo tu píšu, že by takého lenivého doma nezniesla, kokos, čo je to za ženy ? To akože iba dojiť chlapa kým to ide ? Nedaj Bože sa z nejakého dôvodu ocitne doma tak nie len že nebude mať prácu, ale ani rodinu, lebo milostivá si povedala, že ide za iným keďže ten jej je lenivý na podpore a nepracuje, no a ona potrebuje ja neviem koľko € pre seba 🤦 Otrasné...🤮

zmrzlinka2021
3. nov 2024

@milos81 dôvod nepracovania u neho nie je si nemôže nájsť prácu ale proste nechce. A toto by bol pre mňa problém, keďže ja mám úplne iný mindset. Nikdy som nebola nezamestnana. Ak je človek zdravý, má robiť niečo zmysluplné. Potom žena skončí s luzrom ako píše @milanm12
Nemám v živote na sebe aby som spojila svoj život s luzrom. To je len môj názor. Našťastie sú ženy čo sa na takého ulakomia

cocolinka
3. nov 2024

Myslim, ze je kazdeho osobna vec ako nalozi zo svojim pracovnym zivotom, tiez som po dlhych rokoch v sukromnych podnikoch, isla robit do nadnarodneho korporatu a ostala som sokovana, ze clovek moze ostat, bez pindania a vyhrazok vypovedou, doma na HO, moze si vziat dovolenku kedy chce a cuduj sa svete aj PN, pravo na oddych a chorobu ma naozaj kazdy a je len jeho vyhoda, ze si to moze a vie takto zariadit, v severskych krajinach ma clovek po 7 odpracovanych rokoch narok na rok, neplateneho volna, na psychicke zotavenie a oddych, mozes a nemusis vyuzit, s tym, ze ti miesto drzia, ano je pravda, ze ten pol rok na podpore si mas aktivne hladat pracu, ze to nie je “dovolenka” ale povedzme si uprimne kto kazdy den a cely ked je na podpore, chodi po firmach a cely den surfuje po nete a posiela zivotopisy, tolko poctivych ludi tu dava mudre rady, ze sa az cudujem, ze nasa republika nekvitne ako rajska zahrada, aky su vsetci pocitivy 💁‍♀️😂 ja som napriklad po piatich rokoch opatrovania pribuznej tiez rok nerobila, ano mala som to stastie, ze som si to mohla dovolit, bola som psychicky na dne a vycerpana na smrt, a to nie som povalacka, nezamestanana som bola od mojich 19 rokov asi mesiac, nehambim sa za to ze som bola doma rok a “nic” nerobila, urobila by som to znovu a moj priatel na mna nenadaval a neponizoval ma ze som doma a nemam pracu

zuzana76
3. nov 2024

@zmrzlinka2021 aha, cize ty dokazes predpovedat buducnost, ze toji rodicia zostanu leziaci napr. ze ti pribudne este dalsi pribuzný, o ktoreho sa treba postarat. Jasne, ze priorita som ja, preto to vyriesim tak, ako som vravela vyssie, ze si vezmem 6 mesiacov.

lienka.7
3. nov 2024

@autorka keď je v praci nešťastný, nech hlada druhu. Mam skôr pocit, ze jemu sa ale proste nechce. Ono je fajn si "oddychnut" , ale keď už máš dalsou prácu. Len ten pol rok sa pokojne môže pretiahnuť aj na rok, či dva. A ci potom? Kamoska ho bude "zivit"?
Za mňa teda nie... s takýmto prístupom k životu určite. Zodpovednosť 0 bodov

oliolijanka
3. nov 2024

@zmrzlinka2021 Lenze ten tvoj "mindset" je uplne zle nastaveny(zmanipulovany?). Ty za pracu povazujes to, ked sluzis vrchnosti, alebo tvoj chlap sluzi a dostavate za to almuznu, ktorou vrchnosti splacate byvanie.

Ak by som si mala vybrat chlapa, ktory od VS 10 rokov pracoval v korporate, alebo chlapa, ktory poslednych 10 rokov 9 rokov pracoval v korporate a niekedy medzi tym dvakrat pol roka cestoval po mongolsku ci australii, spoznaval, tesil sa, inspiroval sa a nacerpal sily, tak si vyberam toho, podla vas, lenivca a luzra. Aj keby ten pol rok cestoval iba po slovensku, alebo sa venoval rodine.
Svet uz nepotrebuje donekonecna prebiehajucu produkciu materialu a penazi. Potrebuje skomnost a radost z poznania., radost z pritomnosti.

Nieco sa vo svete deje a ten mlady muz("luzer") to spozoroval skor ako ty "s inym mindsetom".

Ludia v zahranici, aj s vysoko nadpriemernym ohodnotenim, si davaju takuto pauzu, aj napriklad, aby ako dobrovolnici pomahali pri zbere urody, alebo pomahaju pri nejakom nestasti alebo niekomu, kto potrebuje. Nie organizovane cez mimovladky. Iba tak. Vidi, ze kamarat alebo sused alebo jeho dieta, ci rodina potrebuje, tak sa nejaky cas venuje niecomu inemu ako praci.
To len na svk je mindset nastaveny tak, ze ak clovek nezaraba peniaze pre niekoho, je to luzer a lenivec.

milos81
3. nov 2024

@zmrzlinka2021 na dôvode vôbec nezáleží, je to jeho rozhodnutie, ak mu stačí čo dostane z podpory plus má nejakú aspoň minimálnu rezervu, ja v tom problem nevidím, príde mi divné, že sú ženy tak extrémne na peniaze, ktoré navyše ani nie sú ich, to aj chlap môže povedať žene ak náhodou príde o prácu, alebo ešte lepšie, ak ide na materskú na 3 roky, že je lenivá a nebude ju živiť, lebo mohla ísť po 2 rokoch do roboty, žasnem nad tým sebeckým a pre mňa nechutným spôsobom rozmýšľania, akoby boli peniaze viac ako ten človek ktorého akože "milovali", no stačí že si dá pol roka pauzu od práce a už je po láske zo strany ženy, to je fakt bezcharakterné, sila...
A ešte väčšia sila je to, keď sa muž dozvie to, s kým vlastne žil ak k tomuto odhaleniu dôjde až po dlhšej dobe vo vzťahu...

katka164
3. nov 2024

Na to,že je to chlap kamarátky,máš nejak veľa info o ňom🙄mám dojem,že tá ,,kamarátka" si ty sama,a len sa nevieš rozhodnúť,či ísť do takéhoto vzťahu🤭

luccija
3. nov 2024

Nečítam všetko snáď sa nebudem opakovať
Vôbec by mi to nevadilo chlap má našetrené má zadné vrátka...a bude mať podporu.Skor je smutné, že ľudia nevedia žiť bez práce nevedia čo by iné robili čo s voľným časom veď on nebude vyspávať cele dni má plán co bude robiť a ja mu fandím aj, keby spal nemá rodinu, veľa ľudí počas tohto času pre seba zistí, že už tak žiť ako zili nechcu.A vôbec prečo sa kamarátka nad tým zamýšľa nie je jeho manželka atď...prečo ho súdi a hodnotí.Poznam viac ľudí, ktorí žili z nasetreneho ja tiež jeden čas.Prave v takej "nude" a bez stereotypu človek premýšľa nad svojím životom a sebou či je správne kam sa uberá jeho zivot

zmrzlinka2021
3. nov 2024

@oliolijanka veď toto nie je diskusia, že idem na pol roka robiť dobrovoľnícku do Afriky.
Ja mám svoju prácu rada, aj cestujem, aj si užívam, mám slušný príjem. Pointa toho celého je žiť a nie prežívať. Nečakať na víkend, dovolenku, dôchodok...ale mať radosť aj z práce.

zmrzlinka2021
3. nov 2024

@milos81 žena na materskej normálne pracuje a kmita okolo dieťaťa, to neporovnavaj.
Ja som sem napísala svoj postoj, a nie je to len o peniazoch, je to o nastavení si života, fungovania. A vďaka Bohu v mojom okolí sú podobní ľudia.

liv1
3. nov 2024

@zmrzlinka2021 vies co aj keby ten clovek co si da pauzu pol roka po desiatich co v praci odrobil, by aj vstaval na obed, objednal si jedlo, isiel cvicit, cital knihu, pozeral oblubene filmy, vecer si vyrazil von, keby cestoval, spoznaval a proste ozaj aktivne oddychoval, aj tak nie je lenivy. Len ma to nastavenie v hlave ine. Ze sa nepotrebuje nikomu otrocit a nezaklads si na tom co si o nom mysli okolie. Zijeme zivot pre pracu, alebo pracujeme aby sme mohli zit? Ak je praca konickom je to fajn, ale cely svet nemoze robit pracu ktoru ma rad, pretoze niekto musi robit aj tie spinave, najtazsie, najnarocnejsie, alebo naopak extremne nudne roboty.

vlastnynazor
3. nov 2024

Cize vzdy robi par rokov, potom ked uz ma toho dost, da si pauzu s narokom na podporu a potom si vzdy najde novu robotu. Bez problemov, dokonca pises 4-6 mesiacov = chce sa dat dokopy a znova pracovat dokonca aj skor ako po dobrati 6 mesiacov.
Ked som este byvala na podnajme, tak spolubyvajuce to doslova vyuzivali, ze aj ked mohli nastupit skor, tak si chceli uzit tych 6 mesiacov.
Kebyze sa mu nechcelo robit, ok. Ale toto co opisujes, je zrejme, ze "vyhorel" a potrebuje sa dat dokopy a najst nieco lepsie.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
oliolijanka
3. nov 2024

@zmrzlinka2021 A nepochopila si ma. Nepisala som o praci dobrovolnika v afrike. Pisala som o pomoci bratrancovi pri zbere urody. O obycajnom vlastnom rozhodnuti, co je dolezitejsie, ako zamestnavatel. Nie mediami a neziskovkami, ci mimovladkami omielana pomoc afrike.

vikiki29
4. nov 2024

Mňa by to neodradilo. Prečo? Veď ak zamestnaný 7 rokov, tak to nie je o lenivosti. Potrebuje zmenu, vypnúť, ma nejaké plány, nesie zodpovednosť iba sám za seba, Ok, prečo nie? My s mužom sme to urobili tiež, v rovnakom čase. Mali sme nejakú rezervu, k tomu podpora, za pol roka sme kompletne svojpomocne dokončili dom a mala som čas venovať sa dieťaťu.

vikiki29
4. nov 2024

Mám pocit, že tá kamoška asi od chlapa očakáva nejaké drahé dary, večere alebo dovolenky ak jej to vadí. V tom prípade bude pre obe strany lepšie nech do toho nejde.

brrunetkaa
4. nov 2024

Ale keď žena ledva zistí, že je tehotná a už zisťuje ako zostať doma celé tehotenstvo a potom aspoň 6 rokov je OK 😀 Keď to ten chlap finančne zvládne, tak nech si ide oddýchnuť. Aj keď tu sa cení len zodratie sa pre niekoho iného firmu a nezaplatené nadčasy len aby som bol naj zamestnanec… Chlap alebo hocikto nemusí byt top manažér aby mal náročné zamestnanie a zasluti si tiež kúsok oddychu a trávenie času len záľubami alebo čím len chce. V mojom okoli su tiež takí ľudia, čo toho polroka využili Napr na cestovanie po svete a len im to prospelo aj s následnou prácou, ktorú si našli hneď potom.

janci299
4. nov 2024

Ja som po 21 rokoch skončil,dal výpoved,išiel na úrad ale som si aktívme hladal robotu,čo by ma aj bavila,do 3 mesiacoch som našiel a išiel do roboty,mesiac si človek aspon odychne ale 6 mesiacov je podla mna uz veľa,človek zlenivie,čiže ked nechce hneď,tak sa mu robiť nechce a na takého sa vaša kamarátka radšej vykašle,ked má také zmýšlanie chlap

lienka.7
4. nov 2024

@milos81 co to trepes? Aké dojenie? Sa asi budeš diviť, ale pracovať je uplne normalne. Ci za co mas ty peniaze? A predstav si, ale aj bohatí ľudia pracujú, to je co? A vieš prečo? Lebo ti si vážia peniaze, ktore majú a nerozhoduje len tak, lebo teraz aktuálne majú.
@zmrzlinka2021 ti to vysvetlila.
Ok, keď sa ti pracovať nechce, bud nezamestnaný, ale zaplat si zdravotnú sam a neparazituj na štáte.
A mimochodom, podpora je na to, aby človeku pomohla prekonať obdobie, keď príde o prácu, nie, ze si každé 2 roky bude robiť sabatical. Ako vždy, zase všetko Slovač doviedla do dokonalosti, ako tu býva zvykom 👌👎
A mimo toho, 10k usetrenych je uplne nič. Vždy sa dá nájsť zmysluplna práca, ktorá človeka aspoň trošku baví.