icon

Opis našej finančnej situácie a problémov

mataklinec
9. nov 2011

Až teraz som mala dost času aby som si prečítala celú diskusiu a nedá mi napísat pár vecí na ujasnenie. Vopred vravím nechcem od žiadnej z vás už žiadnu pomoc, len chcem aby sa veci dali na pravú mieru, nedovolím aby somna niekto robil klamárku, ktorá žije z dobra iných a využíva už niekolko rokov dobrých ludí. TO JE KLAMSTVO!!!!!
Na každú vašu otázku odpoviem a som rozhodnutá svoju pravdu obhájit.
Zatial na úvod tolko:
Za manžela som sa vydala v r. 1997, hned po mature a v tom istom roku sa nám narodila naša 1. dcéra Martinka. Bývali sme v sociálnom byte kde nám často vypínali kôli neplatičom elektrinu a vyše roka sme žili bez teplej vody.Tam sa v r. 1999 narodil aj náš syn Robko. Povedali sme si že s dvomi malými detmi sa nedá žit v takomto prostredí . Manželovi rodičia bývali v malom domčeku v Dúbravach a my sme sa rozhodli pristavit malý domček na ich dvore. Manľel sám postupne z ich garáže urobil obytnú miestnost a pristavil kuchynku a kupelnu s wc.žili sme velmi skromne. Ked v r. 2006 sa manžel aj ja konečne zamestnal, náš život sa zmenil. Mali sme dostatok všetkého. V r. 2007 sa nám narodil syn Dávidko. Kedľe nás už bolo 5 ludí v jednej izbe, zobrali sme si úver z VÚB na pristavenie daląej izby a v pohode sme ho splácali. BOLO nám treba aj auto, tak sme si zobrali daląí úver. Ani nás nenapadlo že sa ocitneme tam kde sme teraz. Snom naších starších detí bola spoločná detská izba a my sme potrebovali kotolnu na kúrenie, takľe sme si zobrali úver na bývanie v Poštovej banke v hod. 100.000 Sk, s tým ľe sme zaloľili dom. Doteraz detská izba nie je dokončená, sú to len holé múry z tehál.
Zlom nastal ked v r. 12/2008 manľel nie z vlastnej viny priąiel o prácu. Bolo to uľ horąie , nemali sme začo platit úvery, museli sme pod cenu predat auto aby sme si mohli kúpit pec a radiatory na kúrenie.
Začali rást úroky, banky predali naąe úvery vymáhacím spoločnostiam a vąetko to ąlo dolu vodou ako je to práve teraz. Platíme kaľdý mesiac pravidelne úvery, ale len pomenąích sumách, avąak Poątová banka sa nám vyhráľa, ľe ak splátky nezvýąime na min. 80 eur, prídeme o dom. V tom čase som opat otehotnela, kedľe sme s manľelom veriaci , potrat by nás nikdy nenapadol a tak sa nám v r. 12/2009 narodila naąa Emília.
Momentálne žijeme len z mojho rodičovského príspevku 190eur mesačne + prídavky na deti. Manľel nikde nepracuje a ked mu niečo vyčítam, je agresívny, ked si aj nájde prácu, pracuje max. 3-4 dni a príde spat že mu nevyhovuje ubytovna, práca, kolektív,, proste vždy si niečo nájde. Odmieta sa vąak zaevidovat na ÚP a ja a moje deti ho nijako nevieme k tomu donútit. Práve včera došlo z Dovery aj upomienka na 179 eur.
Ide zima nemáme ani drevo ani uhlie na kúrenie. Mám velký dlh aj u p. starostu tu v Dúbravach za vodu, a ked ho do konca roka nevyplatím, chcú nás od vody vypnút. Ale ja ho nemám naozaj z čoho vyplatit. Mesačne platím elektrinu, úvery a ked vyplatím ąeky ostáva mi nejakých 70 eur na celý mesiac. Z toho mám eąte náklady detom do ąkoly / dochádzajú do Detvy/, na stravu, hygienu a drogeriu.
Posielam vám aj číslo p. Cíbikovej na UP v Detve na sociálnom oddelení , a číslo mojej jasmamky Adinky, z OZ Mamimamam, ktoré mi pomohlo s oblečením pre deti, pani bola u mna osobne overit našu situaciu

anjelicek26
10. nov 2011

Presne tak, pisala som to viac krat - dnes jej mozeme poslat uhlie, potraviny, oblecenie, aj ten mobil pre syna. Lenze. O mesiac-dva su v rovnakej kasi zas. Toto je nalievanie do bezodneho suda. Najprv treba ten sud zaplatat a az potom ma zmysel ho plnit.

leeenka26
Odpoveď bola odstránená
froschka
10. nov 2011

@dazdovka mas pravdu a ja este doplnim ze v boha verim ale nie toho co je v kostole a chramoch ale v toho co je v mojom srdci a toho sa malo ludi drzi...Boha a fararov neuznavam z roznych skusenosti ako pedofilia a podobne ale to je o inom....a zmenit mentalitu ludi trva desatrocia
napriklad to aby si ludia zabaezpecili buducnost setrenim....bez uveru je to to iste ale vezmi si ze 20 rokov sporis na dom ci byt, mas 40r a mas postarane o byvania a aj o deti ktore byvanie zdedia a nezdedia uvery...
a vezmi si priklad ze v 20tke zadlzim dom rodicom, v 40tke este stale splacam uver, pridem o pracu a moje deti zdedia trd makovy plus moje dlhy....ale nechcem zase aby to vyznelo ze nieco vycitam len proste o mentalite je to na dlhe lakte... 😒
Modry konik nie je liecitel, je to iba dobra podpora pre rovnake komunity....na to aby sa ludia liecili a mohlo sa im pomoct je treba odborne poradenstvo
tak prosim vas vsetkych co ste odbornici vyjadrite sa ....aby sa tato tema nesklanala k osocovaniu a pozrieme sa na stranu 30 ci si postihnute osoby nieco z nasich rad vzali hm? som zvedava

dazdovka
10. nov 2011

@anjelicek26 povies dietatu, ktore ma styroch surodencov - naco ta vasi mali, ked si to nemozu dovolit, mas pravo zit, ty decko nezodpovednych rodicov? Takto sa vycita jej, ze ma tolko deti... Preco nejdu tie hviezdy, ktore sa tu ohanaju antikoncepciou, s megafonom do romskej osady a nerozkrikuju sa tam, kde maju 10 deti? Ulavilo by sa im.
Ona potrebuje pomoc a radu, potrebuje vediet vsetky moznosti, ktore ma, urcite jej viac nazorov na to ako veci riesit pomoze k tomu, aby zacala riesit.
Co vyriesis vycitkami?!

stardust
10. nov 2011

@dazdovka pomoze svojmu egu. Ked sa vyskytne prilezitost, kto by si nekopol, ze?

anjelicek26
10. nov 2011

@dazdovka - len problem je, ze sa obracias na nespravnu stranu, ja som jej pocet deti, antikoncepciu, nic s toho nevycitala. Vycitam jej absolutnu nezodpovednost k zivotu, nabratie uverov, co bolo vopred jasne, ze nebudu vediet splacat, a ked sa manzel zamestna na mesiac (!!), mame stale na krku exekutorov a zoberiem viazanost internetu na dalsie DVA ROKY ? Je to slepota? Hlupost? Neviem. Ale viem, ze tym trpia ich deti. A este ROKY budu lebo ti exekutori neodijdu s prazdnymi rukami. Zaplatit to - raz - budu musiet.

Vycitam jej necinnost, uplnu rezistentnost voci nasim radam, vycitam jej natahovanie dvoch zdravych ruk - zobranie - miesto toho, aby ich zamestnala.

froschka
10. nov 2011

@dazdovka ze megafonom do romskej osady ako dobreeeeee, ale ved co si matka Terazia? tak sa zober ty daj si rucho a chod jej zehnat...tiez zbytocne straveny cas na nete nemyslis?

kvojtanikova
10. nov 2011

@froschka necitala som celu diskusiu, len si dovolim nesuhlasit s tvojim tvrdenim, ze si mlada rodina ma na dom najprv nasetrit, nebrat uver. V dnesnej dobe sa to neda, pri cenych bytov ci domov by museli setrit 50 rokov, a za tu dobu sa zase ceny domov zmenia a stale budu setrit a stale nebudu mat dost. Ja nie som za bezhlave branie si uveru/hypoteky, ale ak je vyhodna kupa, myslim si ze radsej kupit a splacat banke, ako byvat s rodicmi 5 v jednej izbe alebo tak podobne. My sme kupili byt pred 6 rokmi za 930tis.SK, teraz by sme ho predali za 1,8mil. SK. Keby sme ho neboli kupili a setrili nan, nikdy by sme sa k tejto sume nedopracovali. Takto uz mame vyse polovicu hypoteky splatenu, este 4-5 rokov a byt bude nas. A vtedy ho odovzdam mojim detom. A keby sa nam nedajboze nieco stalo, tak aj tak sme na om ziskali, predaju ho za 1.8mil, vyplatia banke zvysnych 300tis a maju zostatok.
Ale asi ma tu vymazu, lebo som odbocila od temy, ktoru uviedla zakladatelka. Len som chcela reagovat na tvoj prispevok.

anjelicek26
10. nov 2011

@dazdovka - a v jednom mas pravdu, chudak dieta nezodpovednych rodicov. Ale aj tu su moznosti. Tie deti by sa mali aj v detskom domove ovela lepsie. Teplo, dobre jedlo, hracky. Casom by sa urcite dostali do pestunstva. Aspon tym malym by bolo zabezpecene pekne detstvo v rodine, ktora ich bude lubit a starat sa o ne.

irriss
10. nov 2011

@martinjasen

Bohuzel nas obcas k nasi reakc
Urcite na neco prijdeme, pokud @mataklinec bude spolupracovat a uprimne se postavi k situaci..

Ale pokud ceka, ze se ozve jen v tom pripade, ze tu nekdo napise seznam typu:
nabizim
elektricky ohrivac
mikrovlnnou troubu
boty c.37 a c.45
novy opasek zn. Dolce & Gabbana
15 uterek (pouzitych)
TV do detske televize
zasobu testovin na cely rok

Zrejme se nedocka a k vyberu nedojde...

Nevim, jestli se to stalo nekomu z Vas, ale mne se to stalo v zime v Praze...klasicka cikanka na rohu ulice..snezi a vsichni jsme zahaleni od paty az k hlave v teplem osaceni...
...chlapci teto cikanky vykukuji hole nozicky....
Priblizim se k ni a rikam,
"Budes tu odpoledne?" Ona, ze ano...Tak ji povidam: "popckej tu na mne, prijdu ve ctyri a prinesu Ti boty pro maleho" Ona: Ne, ja nechci boty, ja chci penize...

😠

Odpoledne i tak se priblizim a mam v tasce neco pro maleho chlapce...k memu prekvapeni neni v jejim naruci na zemi chlapec, ale usmudlane devcatko...
Zachazim se svymi detmi do obchodu, kteremu ona blokuje dvere a jsem uuuplne znicena...pani vedouci mi rika, ze o "deti cikanky" nemusim mit strach, protoze jim neni zima, meni se po chvilce s jinym ditetem..

veve39
10. nov 2011

uz sa mi nechcelo zapajat do diskusie, stacila predchadzajuca...
uplny suhlas, stokrat like je za mna osobne so vsetkym, co pise @dazdovka
nie, nie som naivna, zatvarajuca oci nad chybami zakladatelky, ktore v zivote porobila vela chyb, zatvarajuca oci nad tym, v akej su situacii jej deti
avsak to, co tu niektore diskuterky predviedli, je pre mna osobne nonsens...
ludska zloba, nepochopenie, absencia trosky empatie, arogancia a ta uzasna chut kopnut si do slabsieho nemaju hranic....
vytahovat jej fotku, "diagnostikovat" choroby jej deti, komentovat vyzor manzela, nadavat jej - ano, aj to tu odznelo...., vkuse sa pytat, naco jej boli 4 deti (niektore mudre "poradkyne" pisu aj o 5), posielat deti do domova - ved tam im bude dobre...hnus, hnus, hnus

ano, su aj ludia, ktori si po...li zivot, nie su vzdelani, nemaju v malicku financnu gramotnost a zamotali sa do presvihnutych uverov, ktore sa zmenili na slucku okolo krku, podcenili planovanie pocatia deti a su mnohopocetnou rodinou, su v takych s....ch, ze sa nedokazu sami z toho vymotat...to nam dava pravo do nich kopat ? v zaujme "dobrej veci" ??
pre mna osobne ste niektore, ktore ste jej "radili" na tom horsie ako mata...pre biedu ducha a prazdnotu srdca...
robim v banke - viete kolko takych ludi, ktori nevedia vystupit z uveroveho sialenstva a dostali sa aj koli premrstenym uverom do velkych problemov, ked stratili pracu, ci prisla choroba, je aj medzi ludmi s vyssim vzdelanim ?

mataklinec
autor
10. nov 2011

@froschka možeš mi prosím napísat viac? dakujem

sisaha
10. nov 2011

ale ona nechce riesit svoju situaciu. Ona tu po precitani kritiky na svoju osobu vyhlasuje, ze da v Bille vypoved??? nechapem preco? Je na RD a popri RD moze pracovat, aj ked ma zmluvu v Bille. Ci je to dalsi hlupy napad ako riesit svoju situaciu? ked som si precitala ako tu uz niektora pisala, ze bez hanby si vybrala rucne vyrobky dalsej mamicky, ktora ich po veceroch vyraba, aby si privyrobila, necudovala by som sa, keby tieto nazbierane veci, ktore jej dobrí ludia poslu dalej nepredavala...Je to hanba. je mi velmi luto tych detí. Veriaci, neveriaci, takíto rodicia by sa o ne starat nemali. Oni sa svoju situaciu nesnazia riesit. keby Martina veeelmi chcela, tak odide od muza a pohlada pomoc inde. Lenze, ked sa tak ortodoxne hlasi k svojej viere, tak tam asi ani rozvod neprichadza do uvahy... No s takymto pristupom neviem ako skoncia..

irriss
10. nov 2011

@martinjasen
Bohuzel nas k reakci obcas "nuti" nase zkusenost..zacatek predesleho prispevku
Ten, kdo byl zklaman, nebude reagovat okamzite pozitivne, pocka si, overi si a pak opet pomuze, protoze ten, kdo pomaha, pomaha srdcem a srdce i kdyz boli, po case zapomene a preboli... 😉

p.s. mimo tema-nejde mi opravovat text.. ☹

dazdovka
10. nov 2011

@anjelicek26 ma absolvovanu obchodnu akademiu v Lucenci a predsa sa ukazali ako financne negramotni, to je problem skolstva, co vyriesis, ze do nej teraz nahucis? Oni si uvedomuju ze to musia splatit... Ked si zrata svoje prijmy a vydavky, vyjde z toho jedine, ze musi zvysit prijem aby to bolo ako-tak vyrovnane. Kym sa jej to podari - kym sa zamestna, potrva este nejaka doba, v okoli DT to fakt zufale si najst pracu, najma pre matku 4 deti, aj na tu upratovacku musis mat znamosti. Chapes? Potrebuju dobre mienene rady a nieco na prezitie...

zuziklc29
10. nov 2011

@dazdovka ano mas pravdu. . . .na chybe je skolstvo,nasi ministri,prezident,toto pocasie lebo vplyva zle na ludi,na chybe je aj to,ze v bankach poskytuju pozicky. . . . . . .pozri nikto nie je na vine .. . . . .kazdy z nas si moze za to kde je a co si urobil vo svojom zivote.Nehnevaj sa na mna ale ak su dvaja normalny ludia ktory zarabaju alebo uz na zaciatku maju taku situaciu aku maju,tak urcite si neurobia este dalsie tri detoi . . . . . .vsak nejako bolo a nejako bude . . . .halooooo zobudime sa uz a nebudeme spat na vavrinoch . . . . . . .kolko muzov je takych co su vonku prec od svojich rodin . . . . .su v inom meste alebo horsi pripad je,ze matka odide a deti su s ocom alebo u starych rodicov len kvoli tomu aby si pomohli.Viem,ze nie kazdy je taky ale clovek co premysla si uvedomi kolko deti chce a kolko vie vychovat,pretoze su to dve rozne veci . . . . .a vyhovarat sa na skolstvo,televizor a podobne veci je zbytocne . .. . . . ..do fabrik,automobiliek vzdy beru. . . . .byva sa v ubytovni a chodi sa na vikend . . . . .ale aspon zarobi a mali by sa lepsie . . . . . .poloz si ruku na srce . .keby si mala jej situaciu po prvom dietati,urobili by ste si s muzom druhe,tretie,stvrte? myslim,ze uz pri maximalne druhom by si to stopla . . . . .teda ja urcite . . . . .dieta ma mat detstvo ale nie byt hladne,spinave a v zime . . . .mala by si srdce sa pozerat na svoje deti ako trpia a davat to za vinu kazdemu len nie sama sebe a tvojmu muzovi?

froschka
10. nov 2011

@kvojtanikova ale ty si jeden pripad zo 100 co maju takto preratane hypoteky, ja som uviedla len priklad
a uvediem este jeden...
manzel ma dobru pracu managera, mame kde byvat, a ja nemusim pracovat ale mozem si vychutnavat deti a domacnost...mame na to aby sme si vzali uver ale nevezmeme pretoze nemame nic vlastne co by sme zalozili...tu sa sklana 90% ludi k tomu ze nevadiiiiiiiiiiiiii zalozim rodicom, kamaratovi atd... a ja aj ked viem ze muz dobre zarobi tak dom mojej babky nezalozim ani za svet lebo je to jej co si ona postavila a drela jak kon s jej muzom..
ine je vziat si uver na byt a rucit nim, ale aj tak ak viem ze mam prijem v rodine 6 hlav 500 euro tak uver brat nebudem...ja sa cudujem ze kolko je takych co ani tych 500 eciek nemaju, zalozia domy rodicov, a zivoria, byvaju bez fasady bez plota ale hlavne ze v novostavbe v dobrej stvrti
ja to neberiem takym ktory na to maju, ze maju financnu rezervu a dobre zamestnanie a vyhodne kupy...fajn vezmite si uver splatte a zite ako krali a dajte start do buducna svojim detom...to chceme vsetci
takze este raz prepochopenie nebudm brat uver kem mam onicom prijem...

leeenka26
10. nov 2011

@dazdovka Este mam jednu otazku, ked sa tu tak ohanas mojim odbavovanim a zlobou a bla bla bla, tak sa ta normalne teraz pytam, ako by si jej ty poradila???Dokazes mi na toto odpovedat? Alebo to bdes radsej ignorovat??? Alebo nevies??? Lebo my vsetky sme si prisli liecit ego. Teda vlastne ja pardon. Nosim v sebe zlost, nic in enerobim, len sedim na pc a hladam, komu by som ublizila. Teraz sa mi naskytla vyborna moznost. Tot tvoj nazor, trosku mylny a ubohy, nezakladajuci sa na prave, ale tvoj. Neberiem ti ho. Napokon, uplne mi je jedno, co si o mne myslis, ale podla mna asi nie si uplne ok, lebo inak by si mi toto nepisala. Asi v tom nieco bude, ale nie ja, ale ty. Hm, to uz nezistime, lebo ta nepoznam, takze nebudem hodnotit. Neznizim sa na taku uroven 😅
A teraz k tvojej odpovedi, co by si jej teda ty poradila? Skusis mi odpovedat? Alebo nie nemusis mne, rovno jej porad, ok? Lebo preto sem martina prisla...Lebo mimochodom ja som jej poradila, ale to si uuurcite necitala. Bolo to na str.1. Po jej odpovedi som akosi stratila chut jej dalej radit. Ale naco to vysvetlovat niekomu, kto nerozmysla triezvo 😒

anjelicek26
10. nov 2011

@dazdovka - lenze ona tie dobre mienene rady dostala. V jej prvej teme je tych dobrych rad 19 stran. Je tam malo osocovania a vela vela pomoci. Lenze to slo mimo nej. Argument, ze ma doma 4 deti predsa neobstoji, ak ma doma manzela - opatrovanie - tychto deti? Ani OCR ju nevyradi z pracovneho procesu a tymto sa da u zamestnavatela dobre argumentovat.

Ona zamestnanie ma. Musi napisat doporuceny list, ze odkedy nastupuje do prace a zamestnavatel jej nieco musi najst. Mozno to bude len prevlacovanie debien v sklade. Mozno len zmyvanie dlazok. Ale billa nie je kancelaria o 3 zamestnancoch, kde by to neslo najst nejake miestecko!

irriss
10. nov 2011

@dazdovka
Obchodni akademii pro zahranicni obchod jsem vystudovala ja.. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Troufam si tvrdit, ze tato skola je absolutnim primatem, co se skolstvi tyce (alespon v mem pripade)..
zahrnuje pracovni mista od ucetnictvi az po pravnika ci hostesku..pres ucitele, prekladatele a bankovniho urednika..

Tato skola, tento obor "vyrobi" neskutecnou skalu moznosti pro studenta..a nasledne ho zaradi dna 100 propcent do pracovnich prilezitosti...je zamerena na jazyky, tudiz neni problem vzit kufr a vydat se za stestim...kamkoliv..protoze "ZAKLAD" ktery Ti prave tato skola da je maximum, ktery od studia muzes ocekavat.

leeenka26
10. nov 2011

@sisaha som rada ze su tu aj normalne zmyslajuci ludia. 😔

bridget
10. nov 2011

@anjelicek26 @olifcek @maggie2 @lucia20 - baby hanbite sa co ste tu vcera vecer popisali, vrhli ste sa na Martinu ako supy. Bez ohladu na to, ci hovori pravdu, ci klame, bez ohladu na to, aky je clovek, ma pravo na zachovanie zakladnej ludskej dostojnosti, ktoru ste totalne poslapali. Mysliet si svoje, alebo klebetit v sukromi je jedna vec, ale vytahovat taketo veci na verejnom fore? Kataster, linky na x stranok, osobne udaje o x ludoch s rovnakym priezviskom, ktrori nemusia mat NIC spolocne s dotycnou? Prekrocili ste vsetky hranice a co ste tym dosiahli? Vsetkym ste ukazali vasu inteligenciu, prepacte, ale to, co ste tu prezentovali nie je hodne ani najspodnejsej spodiny. Fuj.

dazdovka
10. nov 2011

@zuziklc29 ja by som jej tiez radila, nech vypoklonkuje manzela pracovat do zahranicia a sama nech ide brigadovat... Opakujem, vycitkami nikomu nikto nepomoze. Oni si uvedomuju, ze su si na vine, ze maju dlzoby, ze maju vela hladnych krkov doma. Ale ziju na hranici chudoby, ani predtym ako sa dostali do minusu, nezili v nijakom prepychu. Pozri sa na romakov - vsetci su obkvackani zlatom, nosia znackove veci a stat im stale posiela ako najchudobnejsim z chudobnych, lebo sa vyhrazaju rasizmom. Tato rodina ma problem, tato zena sa chyta aj slamky, je odrazu v takom srabe, ze jedna z veci, ktore moze urobit je si popytat pomoc na fore, kam chodi vela ludi, ktorym nerobi problem obetovat to, co im uz nebude chybat.

martina2001
10. nov 2011

@dazdovka pokiaľ som postrehla výčitky tu neboli, každý napísal svoj názor. A ja osobne ti môžem napísať že tú osvetu v rómskej osade som robila ako dobrovoľník a bezplatne, pretože tam boli aj rómovia ktorý to chceli, chceli zmeniť svoju situáciu. Nie je umenie odsúdiť niekoho za názor, ale napíš ty čo by si jej poradila konkrétne. Ja som to v tej minulej téme napísala, len toľko že bez ohlasu, lebo ............................ . Kto sa chce pohnúť z miesta urobí to, kto nie hľadá výhovorky, lebo, pretože, kvôli.

martina2001
10. nov 2011

@irriss presne tak ako si to napísala, kto ako naloží so svojím vzdelaním

damiankad
10. nov 2011

@bridget Plne s tebou súhlasím..už som vid vyššie písala že sa tu niektoré pekne predviedli... 😲 😔 😨 🤐

pici
10. nov 2011

@dazdovka nikto sa na nikom neodbavoval. na vine je skolstvo? tak pome pausalizovat pri konkretnom probleme, to jej fakt pomoze. v inej teme dostala tolko rad, ze dovi... z tejto temy si ziadne rady nevezme k srdcu. problem je uz len to, ze ma vobec odvahu napisat ze jej muz je zdravy a doma sedi. ze sa v kolektive necitil dobre. pardon..???? to co su za argumenty v rodine kde ziju ako chudaci? zly kolektiv. pane na nebi. a potom ze clovek sa do nej obuje. kolko jej tu kocky napisali. myslis ze niekam pojde, zavola? atd? nie. doma bude. plakat nad rozliatym mliekom. a ano, ja som sa dovolila obut do nej, naco si robila 4 deti. a poviem to znova. privies dieta do takto zlej situacie je nezodpovedne.. a ze su hlboko veriaci... je sice pekne... ale so situaciou treba nieco robit, nie bedakat. navyse klame. raz internet ma a nezrusi ho kvoli viazanosti a raz nema a pise od susedy. veci daruje ako keby na to mala. namiesto toho aby to aspon trochu spenazila. ona chce drevo a uhlie. nie je pokorna... proste takymto ludoom nemam ochotu pomahat. sama na to aby som mala musim pracovat , mam vysoku skolu ale pojdem teraz do tesca alebo kauflandu aby som si privyrobila... pred vianocami... chapes? chyba jej snaha...

sisaha
10. nov 2011

@leeenka26 ja som velmi pragmaticky zmyslajuci clovek. Moja stredna skola je takisto obchodna akademia. A teda tam sme preberali všetko to, čo musela aj ona, teda by mala byt finančne gramotna. Ekonomika je tam povinny predmet. volitelny je bankovnictvo, marketing a poistovnictvo... Ak tieto predmety takisto absolvovala, tak sa musi orientovat vo finacnych pojmoch, musi vediet co obnasa urok banky, exekutor, ako sa spravat, aby sa nedostali tam, kde su teraz. Zodpovedne zmyslajuci clovek nieco take nedopusti, co dospustila ona s muzom.

@bridget to, ze tu baby vytiahli na svetlo - uvedom si, ze to su vsetko informacie, ktore dotycna o sebe sama zverejnila, teda aj vlastne meno, bydlisko. Na FB ma verejne pristupne fotky pre vsetkych. Nevidim zmysel napadat toto, lebo hociktora z nas by si zadala jej meno do googla, tak bez problemov tieto info najde.

dazdovka
10. nov 2011

@irriss super 🙂 no mam kamaratky co absolvovali OA v Banskej Bystrici, co je skutocne vyberova skola a predsa pochopili pri nastupe do zamestnania vo svojom odbore, ze prax je o inom, ako do nich hucali. Tuto autorka temy hned po OA isla na matersku, zrejme sa dosatala mimo odbor a potom uz s dvomi detmi bolo tazke sa zamestnat v blizkosti domova (lebo Dubravy, kde zije, su medzi Ocovou a Detvou, je to fakt ric sveta, kde sa aj muchy otacaju...) Problem je aj v mentalite, 90% slovakov si neveri, nevie sa predat, su ustrachani, drzia si odstup a nemaju odvahu sa ponuknut zamestnavatelovi. Poznam ludi odtial z kadial je, mne ich mentalita nevyhovuje, priam ma vytaca, no ale sucitim s nou, ako zenou a matkou...

bridget
10. nov 2011

@sisaha jasne, preto lebo dotycna urobila chybu a verejne napisala o svojej situacii, nech je uz akokolvek prikraslena, domyslena, to je jedno... za to si zasluzi, aby ju tu ludia verejne "ukamenovali" a povytahovali aj zbytky z kanala, aby zistili, co mala vcera na obed... prepac, ale toto fakt nie! Ked si niekto chce najst udaje, najde si ich sam, ale robit taketo veci, hrabat sa vo vsetkom a zverejnovat este kolko ma majetku podla katastra, aj ked to nemusi byt jej rodina, to je naozaj silna kava a nema to nic spolocne s informovanim verejnosti, sorry. Baby sa hrabu v totalnom bahne a myslia si aku sluzbu robia verejnosti? Je to hnus.