icon

Oznámenie tehotenstva: Ako sa vyrovnať s partnerovou neverou?

9. okt 2024

Dobre rano mile zeny
Potrebujem sa vyrozpravat a vypocut Vase rady a postrehy
S muzom sa nam po 6.tich rokoch podarilo babatko.Som 6tt vcera som mu to oznamila a v zapati mi oznamil ze ma milenku a su v tom aj city.Uvedomujem si ze aj ja aj on sme urcite chybovali,nie kazdy je dokonaly len skoda ze tam ta komunikacia nebola..Nesieme na tom vinu dvaja..Do akej miery ja neviem nakolko mi povedal len tolko ze to
bolo len na zaklade sympatii k danej zene..nedokazala som sa s nim dalej bavit rozhodilo ma to a odisla som do spalne kde som sa zavrela a poprosila ho o kusok sukromia aby za mnou nesiel.Som velmi vybusny typ ale nejak som zachovala klud comu sa cudujem.
Biju sa vo mne pocity,jedno vsak viem..Dieta nevyriesi vsetko a urcite nebudem na neho tlacit aby s nami zostal ked uz sa raz vybral inym smerom.Skusam sa na to pozerat z roznych stranok ci by som dokazala odpustit a dat mu povestnu druhu sancu a dat priestor rodine alebo respektovat jeho vyber a uvedomit si svoju hodnotu a mat k sebe zdravu uctu..Cely zivot som mala
priklad v rodicoch ako sa k sebe spravali a viem ako by sa mal muz ku mne chovat a ja tak isto k muzovi aby vo vztahu bola ucta respekt a dovera obojstranna.A nechcem byt niekoho istota ked vyboci z cesty,ze ak sa mu tam stane nehoda ja budem to lano ktore ho rozbiteho dotiahne do ciela.Lebo sa to moze opakovat a ja naozaj nie som stavana na to,aby som svoj zivot zila v neistote.
Su to extremne pocity co bude,ako sa k tomu postavit,ako rozmyslat.Vase postrehy?Nazory?
Vypocujem si vsetko,pozitivne ci negativne.
Jasne ze si budem musiet vybrat a rozhodnut sa sama,ale mozno som nieco prehliadla,alebo som zle nastavena popripade zle
rozmyslam
Jedno co urcite chcem je aby som v poriadku prisla s babom do ciela,malo vsetko co bude potrebne a aby som bola ja s babatkom stastna a spokojna.Lebo ked budem v pohode ja bude vsetko naokolo..

lavender94
10. okt 2024

@fido69 to je asi taká logika ako “20 rokov fajčím a som úplne zdravá, takže cigarety neškodia”

ovaaa
11. okt 2024

Ak by mne toto oznámil chlap, tak by som už nerátala s ním v živote. Tým, že ti to oznámil po tvojej informácií dal jasne najavo, že v živote je prednejšia milenka. Veď on ti nepovedal, že to ukončí a ty si naivne už plánuješ, ako mu odpustíš. Ani spať s ním už nevieš predstaviť, či? Každopádne gratulujem, byť mamou je úžasné a zvládneš všetko aj ako slobodná mama....je nás veľa... Sústreď sa na seba a hlavne sa netráp, taký človek si nezaslúži tvoju energiu, maximálne na rozvod a nový štart. Držím palce.

betulinka1
11. okt 2024

Autorka držím ti palce. Sustred sa na dieta a aby ste boli v poriadku. Všetko si zariadiš. Tiež som ostala sama tehotná ale ja som sa asi v 6 mesiaci nastahovala k rodičom, byt prenajala a ked mal malý rok a pol som sa vrátila do bytu. Bolo to tak super. Lebo mi rodičia pomohli v tom najnáročnejšom období. Z mojich skusenosti by som ti odporučila ostať ten prvý rok pri rodičoch ako byť sama s bábom.

ivettka74
11. okt 2024

Pokiaľ sa dokážeš postarať o dieťa aj seba tak odid...Ak sú v tom city nebude pre neho jednoduché opustiť tu druhú a na konci dňa budeš ta druha aj tak len ty...Tiez máš právo byť raz šťastná s niekym kto ťa bude milovať, s niekym pre koho si nebola len jedna z možností...Takýto nahlodany vzťah podľa mňa nemá šancu uspieť. Snáď nechceš každý deň prežívať v neistote z toho ci náhodou sa s ňou nestretava...Moja kamoška bola na rizikovom tehotná vo vysokom veku tiež sa im dlho nedarilo a keď bola už v 8mom mesiaci zaklopala jej na dvere milenka jej muža s tým ze už to spolu ťahajú dlho...nepovedala mu to, dieťa porodila, boli v tom vzťahu ešte asi do 2rokov malého a aj tak nakoniec odišiel. Dieťa nič nevyrieši....

petrofka
11. okt 2024

Zbalila by som mu dnes kufre pred dvere a zamkla. Keď je taký hrdina, nech sa nasťahuje k milenke (tej treba napísať, že si tehotná). A ja si budem užívať, že budem mať bábätko a jeho alimenty. A keď sa bude chcieť pridať, nech si to vybojuje, nech sa plazí po zemi jak pes, nech odprosuje. Nie je ti oporou na začiatku, evidentne sa neteší na dieťa, povedal ti to preto, že ti tým chcel oznámiť, aby si s ním už nepočítala. Mrzí ma to.

petrofka
11. okt 2024

Chcela som tým povedať, že mu je treba ukázať o čo prichádza, a že to bude bez kompromisov. Ono im to v tej hlavičke niekedy nedopína, o čo vlastne prídu.

dkethe
11. okt 2024

Pekne na grc.
Je mi to luto
A slecne milenke isto tvrdi, ze s tebou roky nespava.

irina48
11. okt 2024

Aspoň mal gule že sa priznal a ty sa môžeš tešiť sama z bábätka. Takému chlapovi by som nevenovala už ani jedninú myšlienku.

gaabriela2212
11. okt 2024

Môj pohľad je takýto.Ty mu povieš že si tehotná a on že ma milenku🤦‍♀️.Ukončila by som ten vzťah hneď. Príde mi to ako keby uz nechcel ani to dieťa🙁(prepáč) . Inak by sa po takejto sprave tešil a nepovedal v danej chvíli ze má inu. Ak by bol dobrý chlap tak by ti to povedel uz pred,alebo mohol počkať a povedat ti to po tejto sprave ze si tehotná az o par dní . A nie len to ze" mam milenku ",ale ze to hneď ukončíl a chce aby ste boli rodina.Ak nič take ešte nepovedal ,nema to zmysel .Budeš nešťastná a to maličké babo to bude cítiť a potom si tu nervozitu a zlosť odnesie aj ono keď budeš celé dni podráždená a on tiež ak by ste boli spolu len pre to male a vy na bode mrazu.Ak dokážeš
odpustit daj mu šancu ak ju chce a ľutuje milenku, alebo si na nejaký čas dajte pauzu a uvidíš ako sa to vyvinie.
No ja by som odpustiť nedokazala.
❤️❤️❤️Gratulujem k bábätku a nech je všetko v poriadku aby ti to dobre dopadlo.Babo zvládneš aj sama 😉

ineeez
11. okt 2024

Sustred sa na babo aj ked viem ze lahko sa to povie ale skutocnost je trosku ina. No skus to.... To okolo muza sa utrasie samo.

hendikep
11. okt 2024

Ja si nemozem pomoct, ale mam pocit ze si ho ani nemala rada, len Ta to proste sklamalo ze Ta klamal. Vobec mi nepride ze toto je reakcia zeny ktora sa sklamala v milovanom muzovi. Skor mi to pride ze to co si z Vasho vztahu chcela - dieta, uz teda mas a muza Ti uz netreba. Nie je to trochu aj dovodom preco ma milenku?

pralinka25
11. okt 2024

@hendikep kazdy na sok reaguje inak. Netusis ako by si reagovala ty.
Mojej kamoske zomrelo dieta. Nejaku dobu nevyronila ani slzu taky sok to bol. Kopec ludom prisla kvoli tomu divna a sibnuta. Ale viem ako strasne ju to zlomilo. Reakcie su rozne

zacharovi
11. okt 2024

Ahoj, ja som pocula take pribehy, ze zena dala muzovi novu sancu, vykomunikovali si, co mu vo vztahu chybalo...vlastne co chybalo obom a zabojovali o vztah...a nevera sa uz neopakovala...niekedy je fajn za vztah zabojovat, ak je chlap dobry...poznam aj take v rodine, ze zena odisla a nasla si este horsieho darebaka...aj take sa stava, zial. A otec je otec dieťatka ♥️ Ale je to samozrejme individuálne...ja by som za svojho chlapa urcite zabojovala, urcite by som ho nedala nejakej lahkej zenskej...! A tie zeny su niekedy riadne mrchy, nie každý chlap obstoji ked ho zena bali do postele....povedzme si pravdu, chlapi s tym ich testosteronom to nemaju niekedy lahke, odhliadnuc od toho, ze aj zeny nie vzdy to daju byt verne....

h2
11. okt 2024

@zacharovi 🤦‍♀️ On nechce žiadnu šancu. Tak ako má bojovať? Má ho prosiť na kolenách, aby s ňou zostal? Alebo ho má doma pripútať o radiátor? Píšeš "ak je chlap dobrý..." Toto je podľa teba dobrý chlap, ktorý si zaslúži druhú šancu?
A k tomu záveru sa aj škoda vyjadrovať, chudáci chlapi, oni za to v podstate ani nemôžu, lebo sú to vlastne zvieratká, ovládané pudmi... 🤦‍♀️

aurora33
11. okt 2024

@zacharovi preboha to čo píšeš za somariny 🙄

luizina
11. okt 2024

@zacharovi velmi scestne to, co tu pises. Tu neni o co bojovat a @autorka sa rozhodla s rozumom a velmi dobre. No a este lutujme chlapov, wou, tak toto nevymysli hocikto 🤦🏻‍♀️

luizina
11. okt 2024

Mila @autorka rozhodla si sa velmi dobre a gratulujem ku babatku. Teraz uz nie si sama a tvoj zivot naplni dieta. Si rozumna a rozhodna, si silna a budes velmi dobra matka. Tvoj muz, nech si robi co chce, za to co ti urobil, si teba, tvoj cas a myslienky uz nezaslúži. Mysli uz len na seba a dieta a prajem ti všetko dobre ❤️

liliana8
11. okt 2024

@oktober3 a kde ste sa stretli, ak sa mozem opytat? Vsetko dobre🍀

zooeynka
11. okt 2024

Milenka bude riadne valit oci ked sa dozvie o tehotenstve, alebo az o dietati a vypocita si termin pocatia....ta to tiez vyhrala chuderka....

oktober3
11. okt 2024

@liliana8 na Facebooku som mu vyskočila. Podľa mena si našiel Instagram. Poslal mi žiadosť o priateľstvo.
Tri krát som ho zrušila .. potom som mu napísala čo chce keď nedá pokoj
On že sa mu páčim a tak
Popriala som mu veľa šťastia a nech mi dá pokoj.
Že ja nikoho nehľadám.
Že som sama s mojimi dievčatami.

Ale chlapec sa nenechal odbiť... A bojoval 🙃❤️
Získal si ma úplne.
Myslela som si, že budem pre neho len nejaká ciarocka v zápisníčku.
No on taký nebol.
Jemu zas imponovala moja hrdosť, sebestačnosť... A to aká som matka.

Sú aj dobrý muži.
Naozaj.
Ja mám aj nepočujúcu dcérku. Je to ťažšie. Ale okamžite si našli k sebe cestu.

Myslela som si, že ten hore ma trestá, keď mi to exmanžel spravil.
Neskôr som pochopila, že mal pre mňa niekto, na koho by sa oplatilo čakať aj roky

any_soj
11. okt 2024

@pralinka25 no moment, kresťanstvo teda rozhodne nepovoľuje sex len za účelom plodenia detí! Cieľom katolíckeho manželstva je v prvom rade dobro manželov, a v druhom plodenie a výchova detí. Vidno to napríklad aj na tom, že zatiaľčo neplodny muž či žena môže uzavrieť katolícke manželstvo, ale impotentny muz, neschopný pohlavného styku, nemôže, je to prekážka uzavretia manželstva. Lebo v kresťanstve sex má zmysel, a to úžasný a obrovský zmysel, aj ako dobro manželov, nielen vtedy, keď chceme plodiť deti 🙂

marca12
11. okt 2024

@hendikep Lebo ona sa upla na myslienku,ze chce dieta a tak asi aj ich vztah vyzeral. Ono je velmi tazke ustat vztah,ked sa trapis,ze sa nedari otehotniet. Pre nu bola priorita dieta a vztah isiel do uzadia. Ja len nechapem toho blba. Tak ma milenku a on sa nadalej snazi o dieta? Ako co cakal? A navyse ked su tam uz aj city. Doma sexoval ako stroj a s milenkou s nehou? Inak ale aj "chuda" ta milenka. Ked si spocita,kedy jeho zena otehotnela. Tak dufam,ze aspon milenka mu to da vyzrat,ked sa uz zena tak pekne odpratala. Chlapca asi az sam zivot mozno prefacka.

any_soj
11. okt 2024

Ahoj. Gratulujem k dieťatku ❤️ a prajem už len to dobré ..
Super, že máš kam ísť. Isto je teraz dobré odísť. Ak by však mal záujem o druhú šancu, ja by som mu ju, ako manželovi a otcovi môjho dieťaťa, určite dala. Trvalo by to nejaký čas, kým by získal naspäť dôveru, ale šancu by dostal. Odporúčam dokument Manželstvá z tlakového hrnca. Svedectvá párov, ktoré z podobných veľkých kríz vyšli ešte posilnené, vzťah sa dostal na ešte vyššiu úroveň.

milanemila
11. okt 2024

Ja by som bola velmi zvedava, ci milenka vie, ze jej milacik ma tehotnu manzelku a teda spaval s obidvoma naraz 🤦🏼‍♀️

hendikep
12. okt 2024

@marca12 ako jasne, ja som s nimi nezila.. ale casto tu vidim proste pripady, kedy sa zeny roky snazia a potom ich tehotne tí chlapi nechajú… ved staci si tu pozriet len diskusie snaziliek atd… mam pocit ze ten chtic mat deti je obrovsky, a viem si predstavit ze tie zeny v istom momente prestanu vnimat realitu, ze ten vztah uz je koli tomu na prd, a idu si len za tym jednym cielom - splodit dieta. Viem si predstavit aj muza ktory ked vidi ako ta zena chce dieta, sa s nou nedokaze proste rozist… mozno ani necakaju ze sa nakoniec zadari a ak sa zadari a zena otehotnie tak spanikaria. Nemyslim to nejako odsudzujuco… viem si predstavit ze tuzba po dietati je obrovska, a chapem to.. ale netreba pritom zabudat ze vztah partnerov by mal byt na prvom mieste.

palicka
12. okt 2024

Myslím, že sú to úplne zbytočné rady. Ani jedna z nás nebude v noci k bábätku vstávať, platiť Tvoje účty…ani sa prikrývať Tvojou perinou. Ty sama musíš zvážiť, a podľa toho či píšeš, si si už aj zvážila, či je pre Teba asi to najlepšie.
Myslím, že to máš v hlave už uložené. Podľa toho, čo píšeš, si vyzretá a dokážeš sa o seba i babo postarať. Držím palce, nech tehotenstvo prebieha bez problémov a máte krásny život aj s bábätkom!

jizanka
27. júl 2025

@autor Jak se máš, co děťátko?

autor
28. júl 2025
@jizanka

@autor Jak se máš, co děťátko?

@jizanka Ahoj mame sa skvelo, dakujem za opytanie .S manzelom sme sa rozviedli ako vyplavalo na povrch tych mileniek bolo viac a trvalo to cez 2 roky, avsak akonahle sa dozvedeli ze ma dieta zahadne kazda jedna zmizla a dokonca aj ta ku ktorej prechovaval aj city...Ja som s malym sama, otec dietata zatial nejavi ziaden zaujem, nebudem klamat ze je vsetko uzasne a pekne lebo nie je ale snazim sa...

jana_eyre_2
28. júl 2025
@anonym_autor

@jizanka Ahoj mame sa skvelo, dakujem za opytanie .S manzelom sme sa rozviedli ako vyplavalo na povrch tych mileniek bolo viac a trvalo to cez 2 roky, avsak akonahle sa dozvedeli ze ma dieta zahadne kazda jedna zmizla a dokonca aj ta ku ktorej prechovaval aj city...Ja som s malym sama, otec dietata zatial nejavi ziaden zaujem, nebudem klamat ze je vsetko uzasne a pekne lebo nie je ale snazim sa...

@anonym_autor držím ti palce, si silná čo si prežila a dokázala..

karolinakr
28. júl 2025

po 6.rokoch manželstva nejaví žiadny záujem o dieťa? ten sa krásne vyfarbil