Partner chce bývať v rodinnom dome, kde bývajú jeho rodičia
Ahojte , chcela by som vedieť názory na bývanie .
Keby ste mali radi partnera a chceli by ste si založiť rodinku pristali by ste na to že partner chce bývať v rodinnom dome kde sú jeho rodičia ? Rodičia už majú po 70tke . Partner si predstavuje celý rodinný dom predeliť na polovicu .Dom je veľký jednopodlažný. V jednej polovici domu by bývali jeho rodičia a v druhej my . Dvor by bol spoločný , možno by sa dal aj dvor predeliť záhrada a tak . Čo si myslíte o tom ? Vy by ste išli takto bývať ? Ďakujem Lenka.

@elizabet173 ja som myslela, že manžel. tak ak nie sú, nech sa rozhodne prebývať kde chce, ale určite by ona mala investovať do svojho
@zuzanockamt veď áno. každá minca má dve strany. nehnuteľnosť sa dá ešte aj darovať s podmienkou doopatrovania. dar sa dá pri porušení podmienok nadobudnúť späť. toto by mohla byť cesta, aby aj rodičia mali istotu, že budú doopatrovaní, aj ona, že nevyjde tiež z toho vzťahu ako bezdomovec. ale tiež predpokladám, že k nejakému pripísaniu na LV nehrozí, čo je teda logické...
v danom prípade sa prikláňam k ženám, ktoré odporúčajú ísť radšej do vlastného a rodičov navštevovať.
alebo čo uvádzam, nech si ona kúpi niečo svoje, nech si spláca svoju hypotéku a partner si vyberie, či bude žiť s rodičmi alebo s ňou...
@elizabet173 áno, viem, ale ja by som neriskovala...priateľka bude na syna tlačiť a on podľahne a polovicu z polovice daruje jej napr.
@elizabet173 Ja áno, pokiaľ by to bolo vzhľadom na vek, zdravotný stav atď rodičov nevyhnutné. Nemala by som svedomie nechať starých ľudí len tak.
Ideálne to nie je, ale čo je v živote ideálne? Určite záleží, aké vzťahy máte. My sme od svadby byvali s mojimi rodičmi. Maminka zomrela po 2 mesiacoch, otecko žil este18 rokov a myslím, že sme to všetci zvládli bez tragédie. On ožil pri vnúčatách a naše deti mali dedka, ktorý ich miloval.
Ale my ako rodina dosť držíme spolu a viem, že v rodinách môžu byť vzťahy rôzne.
@abbey1 Presne, závisí, ako spolu vychádza rodina. My sme tiež veľmi súdržní, schopní pomôcť kedykoľvek. Ak sú vzťahy vlažné, tak je to iné.
@elizabet173 Podľa mňa je to vždy o ľuďoch a aké majú nastavenie, prístup k životu.
Moji rodičia boli úžasní svokrovci, myslím, že ani jeden z 3 zaťov si nesťažoval. Moja sestra nežije už 28 rokov a švagor je u nás vždy vítaný, zastaví sa kedykoľvek, prípadne strávi u nás sviatky, pozývame ho na oslavy. Vždy je to len o ľuďoch.
Ale áno, viac podnetov ku konfliktu je medzi dvomi ženami, matkami, gazdinami.
@elizabet173 už sú sedemdesiatnici, ale stále ciperni. Dufam, ze im to dlho vydrží 🙂 to bude aj tým, ze cely život makali a aj stale makaju 🥰🥰
@elizabet173 inak moj otec viac ako 30 rokov zil so svokrou, dokonca spolu, bez rozdelenia domacnosti a bol spokojný. Poznal ju lepšie za tie roky, ako jej vlastne dcéry 😁
@panelacikova "nehnuteľnosť sa dá ešte aj darovať s podmienkou doopatrovania" NIE NEDÁ SA, dar MUSÍ byť bezodplatný a bezpodmienečný
@zuzanka.zuzu nie som právnik, samozrejme, ale myslela som, že ak dá "nevesta" či syn prísľub doopatrovania a neudeje sa tak, tak že ide o porušenie dobrých mravov. ale teda, keď si sa takto vyjadrila, asi to tam nespadá...
@lenka223344 nikdy
@lenka223344 byvala som tak s bývalim partnerom my sme mali prízemie jeho rodičia poschodie mali sme samostatne vchody všetko aj napriek tomu nikdy viac! Ak by im bolo treba kvôli veku pomáhať radšej tam budem chodiť 3krat denne ale žiť určite nie
Nie..
V žiadnom prípade NIE ! Rozmýšlala by som skor nad partnerovým rozhodnutím takto spolunazivat
@lenka223344 ani nahodou by som nesla, budete mat oddelene ale aj tak sukromie nebudete mat a ver ze svokra bude vediet aj ked si s prepacenim prdnes ja som stastna ze s nimi nezijem lebo by som skoncila v blazinci alebo v base
Ja by som skôr do toho nešla ako išla. A takisto si zväz aj to je partner jedináčik ale bude musieť vyplatiť súrodencov? Akoby to bolo papierovo vysporiadané? Ak bude sa treba starať o jeho rodičov, bude to robiť on alebo to bude čakať od teba? Ako chcete financovať prestavbu?
@lenka223344 nie, nie, nie!
Za mňa asi nie. So svokrovcami by som bývať nechcela. Aj keď mam s nimi veľmi dobrý vzťah.
@lenka223344 nikdy!!!
Nie.A.ty si to hodne dobre rozmysli.Jedna vec je pomahat rodicom.Druha vec je totalne stratit sukromie a obetovat zivot ich doopatrovaniu.Pomahat rodicom sa da aj bez spolocneho byvania.NIE.
@lenka223344 v žiadnom prípade...s mojou svokrov nikdy.. a aj keby bola neviem ako dobrá,(čo nieje🤣)tak skôr či neskôr môžu prísť nezhody

@panelacikova Ale zase ja ako rodič by som nikdy neprepisovala časť mojej nehnuteľnosti na synovu priateľku, ani na manželku. Nechala by som nehnuteľnosť vo svojom vlastníctve, lebo ak to darujú synovi, pod vplyvom priateľky/manželky môžu skončiť aj ako bezdomovci.