Partner chce bývať v rodinnom dome, kde bývajú jeho rodičia
Ahojte , chcela by som vedieť názory na bývanie .
Keby ste mali radi partnera a chceli by ste si založiť rodinku pristali by ste na to že partner chce bývať v rodinnom dome kde sú jeho rodičia ? Rodičia už majú po 70tke . Partner si predstavuje celý rodinný dom predeliť na polovicu .Dom je veľký jednopodlažný. V jednej polovici domu by bývali jeho rodičia a v druhej my . Dvor by bol spoločný , možno by sa dal aj dvor predeliť záhrada a tak . Čo si myslíte o tom ? Vy by ste išli takto bývať ? Ďakujem Lenka.

@lenka223344 nečítala som čo ti písali. Ale osobne bývam so svokrou cca 13rokov predtým to bol jej dom potom ho dala nám nakoľko muž je už jej jediný syn. Máme spoločnú kuchyňu a aj kúpeľňu. Ona si ale vari sama a aj chladničku má svoju. Tak isto má veľkú izbu kde má spálňu a obývačku iba pre seba. Síce je moja svokra o desať rokov mladšia ako tvoji svokrovci. Nehovorím že to je úplne top ale zas da sa to,deti postráži keď treba alebo keď chceme ísť samo s mužom von. Jasné že každý máme svoj názor aj si ho povieme ,niekedy si lezieme na nervy. Ja som si povedala že sa do nás stará a potom bol kľud u nás. Keby máme takto predelene ako si písala bolo by to ešte lepšie keby ona má svoju kuchyňu a kúpeľňu a aj vchod. Ale to je na Vás ako to cítite a aký máte vztah
Bývala som tak a nie, nešla....môže byť akokoľvek dobrá, žiť sa so svokrou nedá....keď bude potrebovať doopatrovať porozmýšľam, ale keď je samostatná už určite nie
jetopartnera nie manzel ... rodicia este mozu zit tak 20rokov dom jepodla obrazka maly a stary ludia neradi menia svoje zvyky - budes tam stale host a deti budu rozmaznavane ... ak sa o nich netreba starat a partner nieje jedinacik tak v ziadnom pripade by som nesla
@lenka223344 dráha autorka, zvrhlo sa to tu na opatrovanie seniorov. Nemusí to byť tak. Poznám manželský pár, obaja po 85r a obaja sú čulý, aktívny a nepotrebujú žiadnu pomoc iba čo ich odvezú raz za rok k lekárovi srdciarovi ktory je ďalej, inak sú samostatní obaja a nik im nepomáha od nákupov cez všetko.
nikdy
@lenka223344 horšie ako s malými deťmi. Lebo tie keď neposluchaju dostanú po riťke. A čo so starým človekom ...ale tiež je to individuálne. Keď hlava je ok a ostatné nefunguje motorika pohyby plienkovanie , kupanie, kŕmenie je to namáhavé fyzicky. Ale keď hlava odíde tak psychicky ale aj fyzicky nakoľko robí somarinu napr. Sa vyzlečie o pol noci do naha a odíde na ulicu ... alebo sa vyberie na zahradu a vy potom ju jeho hľadáte po celej dedine. Keď si nepamätá kto je čo je kto ste atď...
nie
...ľudia sme rôzni..ťažko je radiť...je to viacmenej o tolerancii obidvoch strán. S manželom a dvomi deťmi sme bývali u manželových rodičov 11 rokov. Poschodie bolo naše..potom sme sa odsťahovali o pár domov ďalej..postavili sme si vlastný. Vychádzame v pohode ešte aj teraz a to už 17 rokov bývame v svojom..možno to bude aj tým, že so svokrou sme nekonfliktné typy.. ☺️
@lenka223344 necitala som celu diskusiu, ja takto byvam, akurat my v podkrovi a oni dole, kym sme nemali deti bolo fajn. Teraz mame 3male deti a keby som si mohla esste raz vybrat "NIE, NIE a este raz NIE" Uz som si zvykla na ich reci okolo vychovy bla bla, dvor samozejme zapratany podla ich "vkusu"...Inac su mili
ale zavidim kamoskam ktore byvaju same s manzelom aj detmi, hoc aj v byte.
@lenka223344 NIKDY!
@lenka223344 určite nie!!! Ešte keď ani oproti bývajú neni dobre neže v jednej domácnosti.
@lenka223344 narocne,my byvame u svokrovcov,my hore oni dole,najskor sme doopatrovali svokra.teraz svokra ma alzheimera.opatrujeme ju.manzel dost casu je u nej.ked je doma inak sa staram ja.Nieje to zivot po nasom ,ale musime sa prisposobovat,aj ked boli obaja svokrovci este vladny.
@zuzanockamt ja nie. Moja mamina ma cez 70, mame vyborne vztahy, ale predtym , nez sme isli byvat do svojho sme byvali u nej.
Aj ona sama vzdy tvrdila, ze mladi maju byvat sami. Prestahovali sme sa v ramci jednej dediny a je to tak ovela lepsie.
A to nepisem o tom, ze budu mat deti a mat male deti non-stop v dome v takom veku nie je ziadna sranda.
@lenka223344 Je tu cca 70 odpovedí, že NIE....NIE...NIE.....ale niektoré ženy sú nepoučiteľné a vidím v tom len jedno a to bývať zadarmo :( Mladí majú bývať sami a vedia to aj starí, ale zrejme si chcú niečo dokazovať, ja neviem....Preto mladá dáma, prečítaj si tých tisíc diskusií o tom, ako nevesty nadávajú na svokry, že sú to svine...sliepky....hlupane a podobne ☹ lebo sa mladým miešajú do života ☹ A mimochodom, autorka neodpovedá už asi 8 hodín, tak asi kreslí plány na to "hniezdočko lásky"
@lenka223344 nikdy
@filipka250 Mať malé deti v takom veku, nonstop za zadkom je pomalá smrť....starí ľudia toto nevykrývajú a ich zdravotný stav sa rapídne zhoršuje...Ale, ak plánuješ svokrovcov "zabiť" už teraz, tak sa tam presťahuj....Malé uvrešťané deti to istia...
@zuzanockamt uprimne? Nie. Chodila by som za nimi,zabezpecila im starostlivost,ale byvat s partnerom a detmi by som k nim nesla.
Btw,byvala som so svokrovcami. Dakujem,v zivote nikdy viac(zaver bol,ze bud ideme do svojho alebo rozchod). Kazdy si zasluzi svoj domov,priestor,pravidla...ja na spolunazivanie s rodicmi fakt neverim 😎
@lillyjanka Nemusíte....len umrieť musíme....zrejme ste chceli....
Aj som tu písala že ak by sa cas vrátil rozhodneme sa inak. Skutočne ak nezažiješ nepochopíš nech si akákoľvek v pohode povaha a svokrovci akokoľvek dobrí ľudia. To tie trenice jednoducho budú. A každým mesiacom , pribúdajúcim dieťaťom budú pribúdať. A ľudia si potom pamätajú - kto na koho ako pozrel, kto čo povedal, kto čo urobil alebo neurobil. Bude ti neskôr vadiť aj taká hovadina že je ti blbé chodiť v plavkách po dvore a pod. Ak chcete bývať so svokrovcami, tak si dajte len dočasne, bez závažných rozhodnutí a medzitým riešiť niečo svoje. To áno. Ale musí tam byť vidina že idete do svojho
@lenka223344
Poviem ti, aké bolo opatrovať moju babku, ktorá bola mega aktívna a všetko v pohode, 85ročná okopávala zemiaky až jedného dňa dostala porážku, ostala ležať, ale rozchodili sme ju, no bolo to asi polroka. Rozchodiť znamená, že sa postavila a prešla 10krokov pred vchodové dvere, tam si hačala a kukala na dvor. Úplne prestala rozprávať, ale rozumela nám. Bolo ju treba prebaľovať, obliekať, kŕmiť ju. Naša babka bola úžasná, všetci sme ju ľúbili a robili to s láskou, ale robiť to pre človeka, ktorého nemám tak rada, to by ma asi položilo. Hrozne náročné. A k bývaniu … ja by som so svokrovcami bývať nikdy nešla a to ich fakt ľúbim.
@lenka223344 určite nie!
Nie.
Ja som bývala takto 3/4 roka boli sme ešte bez detí, muž jedináčik, 7 izbový dom, mohli nám dať poschodie oddelene no nedali, skončili sme v 1 izbe, vymaľovali sme ju a to už svokor frflal že to je jeho dom a vymýšlane nové móresy a on bol ten čo sa menej stará, svokra bola šéfka domu, v sobotu som sa zobudila muž už bol preč aj s nimi, nechali odkaz že sú na záhrade a čo im mám navariť, proste ona dirigovala syna aj muža a ja som bola ďalšia pomocná sila do domu a organizovala nám život, napiekla koláče a večer nám vyklopávala na izbu že ich nesie synčekovi, pri nej by sme ani dieťa nespravili, už som čskala kedy si vlezie k nám do postele a bude to riadiť. A to na stravu nechcela ani euro nič, ale.... Pomyslela som si že ak budem mať 40 rokov povie mi: nepáči sa ti tak si kúp svoje a to by bolo neskoro, povedala som buď rozvod alebo kupime dom, on nechcel veď je jedináčik načo úver, ale potom povolil a teraz hovorí že najväčšia chyba s nimi by bola zostať. Máme dcéru a to ešte len teraz vidím aké by bolo zlé ak by sa mi starali do výchovy, ak sú v tom deti nie je nič horšie ako keď sa starí starajú do výchovy. Radšej platiť úver akokoľvek vysoký ako bývať u svokry!!!!!

@lenka223344 nie. Nikdy viac 2 roky stačili