icon

Partner chce bývať v rodinnom dome, kde bývajú jeho rodičia

lenka223344
8. máj 2022

Ahojte , chcela by som vedieť názory na bývanie .
Keby ste mali radi partnera a chceli by ste si založiť rodinku pristali by ste na to že partner chce bývať v rodinnom dome kde sú jeho rodičia ? Rodičia už majú po 70tke . Partner si predstavuje celý rodinný dom predeliť na polovicu .Dom je veľký jednopodlažný. V jednej polovici domu by bývali jeho rodičia a v druhej my . Dvor by bol spoločný , možno by sa dal aj dvor predeliť záhrada a tak . Čo si myslíte o tom ? Vy by ste išli takto bývať ? Ďakujem Lenka.

Partner chce bývať v rodinnom dome, kde bývajú jeho rodičia
kaciato
9. máj 2022

@lenka223344 my sme byvali rok a cosi kym sme postavili dovtedy som mala najlepsiu svokru pod slnkom ...teraz uz je ex svokra...ale je pravda ze my sme mali v ich dome dve izby pre deti a pre nas....vsetko ostatne spolu

julinka65
9. máj 2022

najradsej nie, no je otazne, ci sa ma okrem tvojho muza kto o nich postarat, uz maju svoj vek a budu to potrebovat coraz viac. nad vlastne byvanie nie je to je pravda, no ak je sam aj tak ten dom bude raz jeho

filipka250
9. máj 2022

@mandarinka555 tvoj koment asi nepatril mne. 🤔

ibrunova
9. máj 2022

@lenka223344 nikdy, nič ti tam nikdy patriť nebude, takých prípadov je tu každý deň zopár, že žena nemá nič, len vráža do cudzieho. A vzťahy, to je samostatná kapitola.
A predelené či nie, vždy budú mať pocit, že je to ich dom, čo aj je.

bozzie
9. máj 2022

Hmmm osobne by som do toho nesla. Ono je ine byvat tam na chvli s vidinou toho, ze si napriklad staviate svoj dom, no takto nie. Ono aj keby ste neviem ako dobre spolu vychadzali, tak s ato raz pokazi a ty budes ta, co bude mat najmensie slovo, kedze tam aj tak nic tvoje proste nebude

googwife
9. máj 2022

Ak nie je iná možnosť tak áno. My bývame v dvojgeneračnom dome a sme jediný kto sa o ňu postará ostatné deti sú v zahraničí. Takto niesme zadlzeny prerábame postupne. Čo však bude až bude svokra staršia neviem všetko ukáže čas snáď to dáme 😉

karamel
9. máj 2022

@lenka223344 nesla by som ani za milion

pink2812
9. máj 2022

@lenka223344 ako netreba všetkých svokrovcov hádzať do jedného vreca nie všetci sú zlý 🙂 aj my sme si pristavili dom ku chate kde si chatu opravili svokrovci a my bývame v dome všetko osobitne máme a dá sa fungovať ako svokrovci majú menej rokov svokra má 58 a svokor 62 ale nemôžem sa na nich sťažovať niekedy je dobré keď mi treba odskočiť do mesta ták svokra postráži deti 😄 a večer si niekedy so svokrou aj pohár vina vypijem už tak žijeme 6 rokov a vpohode ako veľa záleží aj od svokri od jej povahy šak každý sme nejaký aj ja búdem v budúcnosti svokra treba sa aj tak zamyslieť 🤔

lenkike
9. máj 2022

@lenka223344 drvivá väčšina ti tu povie, aby si do toho nešla. My sme po svadbe bývali v 3-izbovom byte so svokrovcami, keď sme od nich odchádzali, mali sme už dve deti. Jedna kúpeľňa, kuchyňa a nepozabijali sme sa ani sme si nepokazili vzťahy, máme sa radi doteraz, svokra plakala, keď sme odchádzali. Samozrejme, spoločné bývanie pod jednou strechou so svokrovcami môže dopadnúť aj veľmi zle,ale aj veľmi dobre 😉 ja si so svokrou rozumiem lepšie ako s vlastnou mamou 😊 rozhodnutie je len na vás, aj "následky" budete niesť len vy...skôr než do toho pôjdeš,snažila by som sa čo najlepšie svokrovcov spoznať, aby si potom nebola prekvapená 😉 a tiež nie je ideálne, ak chcete prerábať dom a nie ste manželia, čo ak to nevyjde, a rozidete sa? Ako budeš potom vymáhať svoju investíciu?

zina234
9. máj 2022

@lenka223344 nie, nie a nie, ani zadarmo.. :D

zina234
9. máj 2022

@lenka223344 ja by som nešla ale ty sa musíš rozhodnúť podla seba. Moja svokra je veľmi milá prijemna moderná osoba, no keď sme tam aj keď len na víkend, musí mať všetko pod kontrolou. Viem, že dlhodobo by som to nezniesla. A vzťahy by sa určite pokazili. Takže saba musíš vidieť aké sú povahy, a ci by vás to oddelenie domu naozaj oddelilo. Chápeš, môžte mat predelene domy a žiť naozaj každý svoj život, ale môže to byť aj tak ze to budu stále brat za svoj dom a do všetkého sa montovať

zmrzlinka2021
9. máj 2022

@lenka223344
Urcite by som sa nevydavala, kym by sme nemali toto doriesene. A za mna -urcite by som nesla byvat do domu, ktory nie je moj + mam tam snubencovych rodicov.

hama007
9. máj 2022

@lenka223344 bez rodičov. Dobre ti radím. 🙂 Nenechaj sa nachytať.

yvonne123
9. máj 2022

@lenka223344 nie nikdy, bývali sme u mojich rodičov a to zas manžel mal iné zvyky ako moji rodičia, samým nám je lepšie.

cuculiatko88
9. máj 2022

V ziadnom pripade ,ani s mojimi...lutovat to po urcitom case uz bude asi zbytocne ...

romanppp
9. máj 2022

My ostávame s mojími rodičmi, len každa bytová jednotka musí mať vlastnú kuchyňu, kúpeľňu, a chodbu. Výnimka je spoločný vchod u nás. Dom je predpísaný na mňa čiže vlastne ja riešim trebárs elektriku, rôzne poplatky spojené s domácnosťou ale platíme po dohode polovicu. Záhradku si riešia rodičia, tiež ich časť plus pivnicu. Keďže ja sa o pivnicu nijak zvlášť nezaujímam. Dobre sa dohadujeme a zisťujeme kto má lepší argument- kde budú nejaké stromčeky, bránka, rastliny, chodník, sliepky... Jedná časť je predelená pre chlievik, výbeh pre psa a nejaký stavebný materiál. Druhá časť je na opekanie, bazén, miesto pre hranie detí, sušiak na prádlo a iné... Takto, pokiaľ sa do vás svokrovci nestarali a ani do vašich peniazov tak je to v poriadku. Ale poznám ženinu babku a taká osoba ktorá sa stará do nás tak tam treba väčšiu vzdialenosť pre dobro všetkých. Je to teda konkrétne o ľuďoch. Tiež poznám moju a ženinu tetu ktoré takto žijú a je to úplne v poriadku.

viva13
9. máj 2022

@lenka223344 my bývame so svokrou peklo s nou my sme hore a ona dole každý samostatný vchod ja mam psychicky chorú svokru ked som sem došla byvať bola ok ale za 20 sa postupne menila k zlemu starecká demencia silna no hruza a liečiť sa nechce tak nám strpčuje život

mandarinka555
9. máj 2022

@filipka250 Prepáč, chcela som označiť autorku.

ibrunova
9. máj 2022

@romanppp a tvojej žene tam nepatrí nič?

nnnuuunnn
9. máj 2022

Nikdy. Radšej stará dievka zostať 😀

sasa1310
9. máj 2022

@viva13 sa divím, že si ten život necháte dobrovoľne strpčovať

alkapoiuy
9. máj 2022

Nie, nie, nie obanuješ, nebudeš mať svoje súkromie nič, my bývame sami, 5 domov od svokrovcov, ale nemala som jeden deň pokoj nepomohli mi nič,
s deťmi ani 5 minút celý život vyžadujú pomoc iba oni, nonstop, nákupy.. Lekár... Jedlo majú 84 rokov a ešte prežijú mňa. Za mňa 100 km od jedných a 100 km od druhých svokrovcov.

mvagusta
9. máj 2022

@lenka223344 ja tak byvam,my v podkrovi rodinneho domu a jeho rodicia dole. Mame zvlast vchody. Ja mam so svokrovcami skvele vztahy takze ja si pochvalujem. Nikdy som ani nebola peoti,ked sme sa rozhodovali ako a kde byvat. Do bytu sme nechceli ani nahodou,dom sme vtedy stavat este nevedeli kde (ja vtedy 25,manzel 27) takze sme si povedali ze podkrovie a som velmi spoko. Lenze ja mam zzasnu svokru lt pomohla s detmi,ona je taka naozajstna babka ovesana vnucatami (ma ich ted dokopy 7). Takze za mna ano,ale veeeeelmi zalezi ake vztahy mas so svokrovcami. Mne byvanie s nimi (i ked kazdy ma svoju domacnost) vztahy nijak nezhorsili ani nic. Zahrada samozrejme spolocna.

filipka250
9. máj 2022

@mandarinka555 v pohode 🙂

ildiko36
9. máj 2022

@lenka223344 niekedy mám pocit, že anonymná otázka keď sa autorka neozve , je len vymislela téma , že niekto chce cerpať len osobne informacie od nás

romanppp
10. máj 2022

@ibrunova nie, iba v rámci bezpodielového spoluvlastníctva- manželstva.

petrusa87
11. máj 2022

Vsetko aj zavisi aki su svokrovci ak su v pohode a hadam sa to v starobe nezmeni nemusi to byt zly napad a v tejto dobe asi aj rozumnejsie(nevieme co fakt bude nasledujuce roky a ci nebudu ludia prichadzat o pracu) a ak nema surodenca tak mozte prerabat o stosest aj tak to ostane vase (ak ste zobraty, len si nechat doklady o prerabke v pripade rozvodu). Ak mate dostatok financii tak radsej svoje

opica_skorica
17. máj 2022

@panelacikova darovat s podmienkou sa neda.
Na Slovensku nie.

Jedine vecne bremeno s tym, ze pan xy a pani xy tam mozu zit a dozit.

opica_skorica
17. máj 2022

@lenkike tu je krasne vysvetlene, ze medzi nevestou a matkou zenicha kolkokrat vznikaju rozpory.
A vtedy velmi zalezi aj od toho muža, či vysvetlí mame a či podporí svoju ženu, lebo často sa matka nechce vzdať syna.

https://www.youtube.com/watch?v=C7TVpxyzsGw

Samozrejme,
že to moze byt aj ako u vas, ze obe ho máte rady, tak sa viete porozpravat a tolerovat a vychadzat spolu v dobrom.

lenkike
20. máj 2022

@opica_skorica my sme asi práve ten ojedinelý prípad, kedy svokra a manželka vytvorili koalíciu 😁 jednoducho, ja mám naozaj dobrú svokru 😊