icon

Partner chce dieťa, ja nie

4. jún 2022

Ahojte, bola ste niektora v podobnej situacii kedy vy ste uz nechceli dieta a vas partner ano. Mame jedno 4 mesacne a ja uz nechcem dalsie on by chcel co najskor to bude mozne.. Ako to skoncilo u vas?

Strana
z2
zmrzlinka2021
4. jún 2022

Normalne by som manzelovi povedala "NIE".

Ziadne odkladanie, ziadne naznaky, ziadne hratky... ste manzelia, kto viac musi byt uprimni voci sebe ak nie vy dvaja.

Proste dalsie dieta nechces a bodka.

ikonica
4. jún 2022

Nechaj ho s dietatom pol roka na materskej... Mozno zmeni nazor a nebude vobec chciet dalsie alebo aspon bude chciet trochu pockat s tym dalsim .. 😁😁😁

autor
4. jún 2022

@zmrzlinka2021 povedala som.. No on stale povie ze on chce

melanta
4. jún 2022

On stále povie, že on chce. Hmmm a to ste sa predtým o tom nerozprávali? A to si predtým nevedela, že máš partnera egoistu, ktorý rieši veci štýlom "ja chcem"? Že bolo dieťa bez svadby je už oproti tomu úplne zbytočné komentovať.

autor
4. jún 2022

@zmrzlinka2021 ako s dietatom pomaha ale samozrejme ja som s nim 24 hod. Denne kedze ma 4 mesiace a stale place neviem si predstavit mat jedno dvojrocne a jedno mesacne.. A okrem toho som z pocetnej rodiny a nikdy to nebolo dobre.. Spravodlive a vyrovnane

zuzanockamt
4. jún 2022

Autorka: Tiež som dlho nechcela. Nakoniec som sa dala prehovoriť. Rozdiel medzi súrodencami je takmer 10 rokov.

zmrzlinka2021
4. jún 2022

Tak nech chce, ty nie si jeho "chodiaca maternica".
Dieta nie je kupa skrecka, ktore o dva roky odide do vecnych lovist. Tam musia obaja chciet a byt pripraveny na vychovu, starostlivost, zodpoednost...

Povedz mu, ze ho chapes, ale ty nie a poziadaj ho, aby na teba netlacil

autor
4. jún 2022

@melanta my sme manzelia, partner je aj manzel aj priatel... Vzdy je to partner

autor
4. jún 2022

@zuzanockamt a mozno blba otazka ale nelutujes? Bolo to ok s takym odstupom.. Kazdopadne mam uz 34 rokov.. Ma pravdu ze ak este jedno tak hned ale mne staci to jedno co mame.

zuzanockamt
4. jún 2022

Autorka: Lepšie sme to naplánovať ani nemohli. Perfektný vekový rozdiel. Mať deti po sebe je pre mňa nemysliteľné.
Do 40-ky máš času dosť.

nika11103
4. jún 2022

@melanta a to dieťa bez svadby je ako dnes nejaký problém ? Poznám milión párov vo svojom okoli ktorí sú spolu roky , nezobrati a majú statnejší život ako my zobratí. Myslím že to už dnes nie je žiadne merítko.

melanta
4. jún 2022

34 rokov nie je veľa, kľudne môžeš s ďalším dieťaťom počkať pár rokov. Ak teraz ďalšie nechceš, muž, ktorý ťa má rád a váži si ťa, to bude akceptovať. A k téme sa môžete vrátiť za 2-3 roky.

zmrzlinka2021
4. jún 2022

@nika11103 Nemusi to byt problem, ale je to drzost tlacit na niekoho s dietatom a ani ju nepoziadat o ruku, nevziat si ju. 95 % zien vo volnych zvazkoch s detmi realne po tom manzelstve tuzi, prakticky chlapi dosiahli "co chceli" a nemaju motivaciu sa viazat.
Prave preto mame na slovensku az extremny problem s opustenymi mamičkami.. pretoze najskor prislo dieta, az potom realita, ze nestoja pre toho chlapa ani za fajku dymu

zuzanockamt
4. jún 2022

@zmrzlinka2021 Autorka píše, že je vydatá.

melanta
4. jún 2022

@nika11103 nie je to merítko, ale som na koníku asi 3 mesiace a drvivá väčšina žien, ktoré tu píšu že majú problém s mužom (či už nezaujem, teror, tupoň, nedáva peniaze) sú nevydaté ženy. Ak sú ľudia vyzretí, tak ich vzťah funguje či majú alebo nemajú papier. Na druhej strane, ak už idem mať s partnerom aj deti, tak áno, považujem sobáš za podstatnú vec. Už len napríklad pri úraze informácie sa poskytujú rodine, ak by sa niečo stalo a bolo by potrebné rozhodnutie (napr operovať neoperovat), nemanželka nemá žiadne právo vyjadriť sa. A našlo by sa kopec ďalších argumentov, prečo mať deti s mužom a nie priateľom.

janickacrazy
4. jún 2022

Máš malé bábo, samozrejme, že teraz nemáš na dalšie dieťa ani pomyslenie. Ja som tiež nemala. Proste mu povedz, že teraz nie, možno neskor a daj si antikoncepciu. Možno ked bude mať drobec 2-3 roky, budeš chcieť mať dalšie bábo, ale to teraz ešte ani sama nevieš. 34 rokov zase nie je až tak veľa, určite máš čas aspoň 3-4 roky, kludne aj viac. Ja som mala tretie v 39 a v pohode.

zmrzlinka2021
4. jún 2022

@zuzanockamt ja viem, reagovala som na iny prispevok

autor
4. jún 2022

@janickacrazy dakujem za radu

mauduska
4. jún 2022

ja osobne nerozumiem tomu, ako môžete niekomu radiť, aby v 34 rokoch ešte čakal.. neviem si predstaviť, že by som mala po 50tke a doma pubertiaka.. predsa len 50 ročný človek už nemá veľmi náladu na vymýšľanice pubertiaka a 40 ročná žena nemá toľko energie na starostlivosť a výchovu drobca. Videla som to u mojich rodičov doma, manžel u nich doma, teraz to vidím u jednej známej, ktorá mala prvé dieťa asi v 35ťke. Príroda to nevymyslela len tak náhodne, že medzi vo veku medzi 20 a 30 rokov sú bezpečnejšie tehotenstvá.. aj výchova a veci okolo toho sú prirodzenejšie, jednoduchšie.

matkahelka
4. jún 2022

ja nepoznam zenu, ktora by pri 4mesacnom chcela dalsie 😂 ja vo svojom okoli nemam ani extremistky s 2 rocnym vekovym rozdielom.
my mame rozdiel 13 rokov a za mna jedna fantazia, starsia ma skvelu povahu, mladsiu postrazi, nakrmi, prebali, keby mohla, aj by ju nakojila 😂 a mladsia nech ma akykolvek zly den, koliky, ci cokolvek, staci ze pride sestra, pomojka ju a uz je vysmiata.

luccija
4. jún 2022

Po 4 m je až smiešne plánovať druhé.Ak kojis neviem či kojis je to aj ťažké kvôli ovulavcii máš už menzes?Teraz to je mimino, ktorému sa netreba až tak venovať..veď všetko ťažké a náročné vás ešte len čaká.Dolezite je, že ty nechceš ty ho budeš nosiť, nespat a v 90% sa oňho starať.Co ho tak suri?nemáte taký vek, aby ste museli mat hneď ďalšie.A koľko ľudí zostane pri jednom.
Každý vekový rozdiel má niečo do seba.

matkahelka
4. jún 2022

@mauduska mala by si prist na rodicka do skoly k mojej 13rocnej dcere. ma spoluziacky, ktorych matky maju 30 a ma spoluziacky, ktorych matky su po 50-ke. tie 30rocne su vecne uhundrane, vynervovane, ako nic nestihaju. su tlste, zanedbane. tie 50 plus su krasne, noblesne zeny plne energie, vzdy usmiate, co dokazu utekat aj v 10cm opatkoch. este aj triedna si robi srandu z toho, ako tie 50 rocne preskocia vo vsetkom tie o generaciu mladsie.

zuzanockamt
4. jún 2022

@mauduska A vieš, že sa mýliš? 😊

amelie2017
4. jún 2022

Ja som vzdy vedela, ze chcem deti, ale keby prisiel za mnou muz, ze chce druhe, ked mala dcera 4 mesiace, tak by som ho poslala velmk hlboko. Mame rozdiel 3 a pol roka a je to super. Dcera uz co to pomoze, teraz ma maly 11 mesiacov a uz ho aj trosku postrazi, zabavi. Mensi rozdiel by som nechcela. Ako na druhej strane si uz clovek zvykne na pohodu pri vacsom dietati, ale ja som rada. Daj tomu cas, mozno o par rokov zatuzis po druhom, ale teraz sa isto nedaj do tehotentva dotlacit, ak to tak necitis.

matkahelka
4. jún 2022

@zuzanockamt kazdy sudi na zaklade toho, co ma v okoli.
@mauduska videla u svojich rodicov, ze po 50 nevladzu a tak sudi, ze plosne nikto po 50 nevladze a nema nervy na deti. ja naopak, vidim vo svojom okoli opak, ako su mlade matky vynervovane a vecne nic nestihaju, a tie starsie su pokojne a vyrovnane. ja poznam starych rodicov, ktori su 55 rocni a s vnucatami nebudu ani hodinu vkuse. moji svokrovci su po 70 a vyfunguju s 5 vnucatami rozneho veku od 4 do 15 rokov cele leto, chodia po vyletoch, po lese.

autor
4. jún 2022

@matkahelka moze to byt tak nevravim ze nie,ale ja by som uz fakt nechcela dalsie dieta a moj manzel to vzdy vedel, on vzdy na to povedal ved uvidime..moj porod nebol boh vie co, tyzdne po tom v nemocnici s malym som z toho neskutocne unavena, nikoho na pomoc nemam, moj manzel v praci, neviem si predstavit byt o rok opat tehotna.. A tak mat dalsie babatko..

janickacrazy
4. jún 2022

@mauduska zato, že ty si to nevieš predstaviť, tak nemusíš všetkých hádzať do jedného vreca. Ja mám 45, deti 22, 11 a 6. Budem mať pubertaka doma po 50-tke a vôbec sa toho nebojím. Veď čo je na tom také strašné? Pár rokov hore-dole nerobí rozdiel.

matkahelka
4. jún 2022

ja som mala presne toto pri prvej dcere, je predcasniatko, tyzdne sme boli v nemocnici. ja som o druhom zacala uvazovat, ked mala 6 rokov. teraz pri druhej som si aj tehotenstvo, aj malu neskutocne uzivam. sme financne za vodou, nemusim sa plasit do prace ani muz nemusi tolko pracovat a moze byt doma s nami. pre nas je to uplne nieco ine ako pred 13 rokmi. omnoho keajsie, lepsie, intenzivnejsie

elementissa
4. jún 2022

Tak manžela treba poslať na materskú. Môj manžel vždy chcel dve deti. Ja som sa pri ňom tak nejako zviezla. Ale mala som hrozné tehotenstvo a celkovo, dieťa nie je moja šálka kávy. Tak sme sa vymenili, on šiel na materskú, ja do roboty. Tému druhého dieťaťa sme nechali v rovine, ak by sme raz chceli druhé, adoptujeme zo zahraničia. Po pol roku sám usúdil, že jedno dieťa je viac než dosť a tým sme tému množstva deti uzavreli. Muži by plodili donekonečna, keď sa nemusia starať. Lebo starať sa o rodinu neznamená doniesť peniaze. To vie každý. Dieťaťu treba dať čas, energiu, odovzdať mu svoje vedomosti, budovať s ním vzťah, rozvíjať jeho potenciál. A to mnohí rodičia nerobia. Nevenujú sa jednému decku, tak si spravia druhé. Aby sa nevenovali dvom. Hlavne, že deti sa spolu prehrajú

elizabet173
4. jún 2022

ja sa ti čudujem, že to vôbec s ním rozoberáš, keď má dieťa len štyri mesiace. Keď ste boli dohodnutí na jednom, prečo to teraz meni?

Strana
z2