Partner ma len využíva?
Ahojte.. aký máte prosím názor..?
Sme spolu niečo cez 3 roky. Máme obaja po 40..
On má deti, ja nie...ženatý údajne nebol.
Plánovali sme spoločné... doteraz k tomu neprišlo..
Ani raz ma neobdaroval na Vianoce, ani raz si nespomenul na moje narodeniny. A dodatočne mi tiež nič nedal.. že to už by bolo “trápne”..
Žije u mňa na západe, rodinu má na východe.
Svojim rodičom o mne doteraz nepovedal, súrodencov nemá.
Svojim dospelým deťom tiež nie.. matke svojich detí tiež.
Vysvetlenie: že on sa nebude strapňovať a hovoriť že s niekým je, keď to nakoniec nevýjde, keď on nemá ešte istotu..
Lebo že keď ON niečo také prehlási, tak to už musí niečo byť/znamenať.
A mimochodom, nepoznám žiadneho jeho kamaráta. Vraj žiadnych nemá, že to nie sú skutoční kamaráti.
Slová “ľúbim ťa” som od neho ešte nikdy nepočula.
Vysvetlenie: nedozrel čas, ešte si nezaslúžim, atd..
Svojej ex voláva , a denne si píšu.
Keď som mu na to prišla, veľmi ma to ranilo, on tvrdil, že volajú len kvôli deťom... len tie deti majú okolo 25 rokov.. a s nimi je v kontakte oveľa menej ako s ich matkou..
Potom mi raz povedal, že z úcty ku mne s ňou prestal komunikovať... zaklamal mi to 5 minút po tom, čo si dopísali...
Po konfrontácii sa s tým už ani neskrýval, a označuje to ako plus, že však neklame.
Keď mu ona zavolá, odchádza do vedľajšej miestnosti vykecávať.. kvôli nej preruší náš rozhovor v polke vety, nech je o čomkoľvek.. alebo keď mu napíše že s ním chce volať..
Už sa ani moc nepýtam, ale keď sa spýtam, povie že to len teraz ju “musí vypočuť”, lebo menila prácu, a chce sa vykecať, že jeho to v podstate ani nezaujíma, ale zo slušnosti ju vypočuje, lebo je to matka jeho detí atd..
Len takto zo slušnosti ju počúva a vypisujú si denne
Dobré ráno, o tom čo sa jej snívalo, a neviem čo ešte..
Zobrazovalo sa mu to na displeji, inak má mobil zamknutý..
...kde je slušnosť ku mne..?🤷🏻♀️
Vraj to bola veľká láska, ale že nemôžu byť spolu, lebo sú tam krivdy z minulosti, cez ktoré sa ona nevie preniesť...(jeho verzia)
To o tej veľkej láske sa mi nepočúva dobre..
To, že komunikujú som prvý x zistila tak, že po 2 či 3 mesiacoch vzťahu, kedy som ja ešte lietala na obláčiku, mi od neho prišla správa aj s fotkou, kde sa odfotil v mojej spálni s teplomerom, a podtextom, že tvoj medvedík sa už cíti lepšie...
Pokým som mu ja varila obed..
Najprv sa to snažil zakamuflovať, že to bolo mne, nejdem do zbytočných detailov prečo to viem, ale bolo mi ihneď jasné že tá správa prišla mne omylom.
Potom zmenil rétoriku, a sucho mi oznámil, že oni spolu takto komunikujú a ona je jeho mačička a on jej medvedík, že sa tak oslovujú.
Ja už ani neviem ako vyzerá normálny vzťah. Tento človek ma tak zmagoril za to obdobie, že sa strácam. Prosím reakcie ľudi, ktori majú skúsenosti napr s manipulátormi..
Je to životný pesimista, ja skôr také slniečko, a on ten mrak.
Odchádza skoro ráno, vracia sa až večer.
Domáci servis má, napriek tomu frfle, akoby to upratal on, ako on to vie lepšie atd..
Metódu “nech sa páči” som skúšala, ostalo vtedy len pri rečiach.
Niekedy uprace, ale teda po chlapsky. Ciže to seba vyzdvihovanie aký on je Monk sa nepribližovali realite..
Hovorieva ako sa zmení... zasa nemám 15 aby som si myslela že si niekto zrazu zmení charakter, povahu, návyky..
Netlačím na neho, pozorujem..
Viem, že chlapom treba načúvať.. a tento po každých narodeninách hovoril o konci.. už 3 x som si v narodeninový deň vypočula monológ o rozchode..
To ako jeho reakcia na to, že zabudol..
Ja som ho počúvala mlčky, jednak pre bolesť, a jednak z dôvodu, že nebudem predsa oponovať a vtierať sa do priazne niekomu, kto o mňa nestojí.. aj keď to bolí..
A potom uvažujem.. manipuluje citmi dobrého človeka?
Alebo čo tým sleduje?
Lebo city tam sú... ale po posledných odignorovaných/zabudnutých narodeninách si hovorím, či napriek bolesti, ktorá by časom isto prebolela, stratenému času a energii, ktoré som mu s láskou obetovala, nebude lepšie dvihnúť kotvy...
Moja otázka, ktorú si často kladiem..
Existujú ľudia, ktorí vás nemilujú, milujú LEN TEN POCIT, akým milujete vy ich..
je aj on tento prípad..?
@karpina
Veľmi pekne ďakujem za komentár, aj za podporu.
Dúfam, že sa tak stane čoskoro.
Potom vám sě napíšem aj to, čo som nenapísala, tie dôvody doterajšieho zotrvania..
Ešte raz ďakujem za podporu v správnom rozhodnutí.
ano, odpovedala si si sama, VYUZIVA TA! ma full servis, zenu co pre neho spravi prve posledne, zije si pri tebe pohodlny zivotik ako pri mamicke, nevie zo zivota odstrihnut byvalu partnerku a klame tak, se sa cudujem ze uz nema nos dlhy ako Pinoccio....kopla by som ho do riti tak, ze by letel velkym oblukom, zabila si 3 roky s hnupom, nezabijaj dalsie mesiace filozofovanim ci on miluje pocit, ze ho milujes ty....
Normalne by som mu struhla facku za teba, cisty hnus ten chlap...
Ach.... po tom všetkom čo si napísala si ešte s ním? Musíš ho veľmi ľúbiť. Ale pokial sa máš aspoň trochu rada odíď z tohto vzťahu. On býva u teba a takto sa správa, lebo mu to dovolíš. Lepšie to nebude, len horšie... keď príde rutina z jeho strany vymizne aj to malo romantiky čo prejavuje k tebe (ak vôbec).... paradox je, že tie sladké slová sú pre jeho ex... a vôbec , nežije on dvojitý život? Ste stále spolu, alebo časť týždňa strávi nevedno kde?.... určite budeš od neho počuť ako ta lubi v momente ako mu povieš aby sa zbalil a odišiel ....
No ja som to popravde ani celé nedocitala. Ja by som ho poslala nech ide bývalke a keď nie nech ide do pr....le.Naco ti je taky chlap. Podľa mňa tá len zneužíva. Ma sa dobre, na varené, opravte, upratané,dupne si keď potrebuje. Toto nieje láska ale vypocitavost podľa mňa. Osobne nepoznám nikoho s takým problémom ako máš ty. Ale podla mňa máš na viac a nie sa zbytočne s takýmto zapodievat. Na to ze máš 40r ešte môžeš mať deti a muža ktorý bude stáť za to.Ja by som takto. Nevedela žiť a to už som rozvedená a 2y vydatá. Možno ho ľúbiš a trpis mu to, ale ver zbytočne zabyjas čas. Tu trochu možno co ti venuje je len zrnko prachu. Ver tomu ze niekde je niekto kto by ti obetoval tvoje city a bol by rád že ťa má. Mm ma tiež byvalu a 2x za rok sú napíšu menini narodeniny. Ja bývalému píšem 1x za 2 mesiace kvôli malému alebo si zavoláme. Koľkokrát je mm pri mne a počuje ocom telefonuje a je to v pohode. Ale ze by sme udržiavali stále telefonovanie alebo sms tak vôbec on ma svoj život a ja svoj.
S nim alebo bez neho, bude ti rovnako a asi aj lepsie bez neho. Chapem, ze nie si najmladsia (tiez mam 40r) a zacinat od samej nuly je nafigu. Radsej vsak sama tymto svetom, no spolahlivo a bezpecne. Aj zivot bez deti (v najhorsom pripade, mozno ani nie v najhorsom) sa da prezit stastne a spokojne. A mozno sa tvoj zivot zmeni pozajtra o 180• a naberie uplne iny smer. Drzim palce ✊ 🍀
Bud silna hlavne, robis to pre seba nie pre neho...
Vsetko zle je na nieco dobre...aj ked na zaciatku to nemusi pozitivne vypadat, ale zivot sa este nekonci !!!
Nieco zle pre teba konci a nova etapa v tvojom zivote moze zacat...Ale v prvom rade musis ty spravit ten dolezity prvy krok a neobzeraj sa dozadu, pozeraj dopredu...utried si myslienky a zacni konecne zit, nie pre toho hlupaka, co nevie povedat LUBIM TA...
Mas na viac 🙂
Sprav si poriadok vo svojom zivote a v srdci...Poradit ti sice mozeme,povedat svoj nazor na tvoju situaciu tiez, ale rozhodnut sa musis sama..JE TO IBA NA TEBE !!!
Radsej byt sama sebou, v pohode a spokojna ako klamana a nemilovana...
Zivot mas iba jeden a tak si ho zi podla seba a vychutnavaj, ale nie s nim...On si ta nezasluzi, ale ty si zasluzis ovela VIAC...VIAC ako momentalne doma mas 🙂
Jaby som ho hnala kade lahsie.
@kvetinka75 hehehe, trefné. Diki, ze si ma rozosmiala🙂)(
No....musíš konať rýchlo. Lebo ak xces dieťa veľa času nemáš. Inak pošli ho riti. Zmrd je to. Hovorím to len preto lebo spolu nemáte dieťa. Nemusíš nesmieš to trpieť.
Už len to, že to tu píšeš a že súhlasíš s názormi hovorí za všetko. Sama vieš, čo máš urobiť, len si sa v tom potrebovala možno utvrdiť. Urob rázny krok, ukonči to, nenechaj sa odmäkčiť žiadnymi výhovorkami a sľubmi, nenechaj sa zmanipulovať, už si bola tolerantná až až. Život máš len jeden a nemárni čas s týmto beznádejným prípadom...niekedy treba len urobiť rázny krok, ísť ďalej a neobzerať sa. Píšem z vlastnej skúsenosti a to zďaleka nebol takýto prípad 🙂 Držím ti palce a dúfam, že to dopadne dobre pre teba. Napíš potom, ako si to vyriešila ☺️
Prečítala som do polovice a mám dosť. Toto mu tolerujes tri roky???? To ja by som rýchlo zliezla z oblacika po tých troch mesiacoch len čo by som ho videla s tým teplomerom. Máš po 40!!! Na čo čakáš že sa zmení. V našom veku uz by sme nemali byť naivne a čakať na zmenu. Veď jemu to vyhovuje. Ten si ťa tak vycvičil že si dovolí čo si dovolí. Ani ho nebál, vyhadz mu veci von oknom. Možno ho čerství vzduch trocha preveje aj keď pochybujem ,lebo pri takomto debilovi ani vychrica nepomôže!!!
Vyhod ho. Hneď.
Je mi ľúto, že sa k tebe takto správa... som zarazená, že nejaký muž sa dokáže takto správať. Ťahá ho k jeho žene. Nech si s ňou bude. Keď túžiš po bábätku tak na prvom mieste je to, aby si verila. Ak ho chceš mať, daj si cieľ a splň to 🙂 veď keď máš po 40tke to neznamená, že už nebudeš mať deti. Veľa robí psychika. Ale s ním si daj pokoj. Verím, že bez neho ti bude lepšie. A keď to s nim náhodou skončíš buď taká dobrá a daj si drink aj za mňa 🍹 lebo byť s človekom, ktorý si nespomenie na narodeniny atď. Silná káva. Si silná. 🙂
Sprav mu prekvapko, čo najskôr. Jeho kufre pred dvere.
Držím palce s vykopnutím toho hajzlíka z Tvojho života. Nech sa berie odkiaľ prišiel. A teda obdivujem Ťa, že si s ním pri tomto všetkom bola 3 roky. To u mňa by letel ako špinavá handra oveľa oveľa skôr.
Zacnem od konca...je aj on tento pripad?....odpoved: a nie je to jedno? Evidentny debil to je, to mas jedinu istotu.
Nespomenula si ako mate poriesene financie. Dufam ze u teba nebyva zadarmo a raz za cas urobi nakup. Lebo to vyzera ze nie on ta vyuziva ale ze ty si hlupa.
Debila by som vykopla. A uzivala si zivot. Ved toto nemas zapotreby. Jedine ze si typ trpitelky co chce zmenit muza a caka ze jedneho dna mu docvakne aky bol idiot a svet bude krasny 😁
Maj hrdost autorka a este dnes ho kopni do riti, ze moze ist za macickou, nestoj mu v ceste
Nemaj mi to za zle, ale tvoje riadky na začiatku som ani nedočítala, nedalo sa..... Ako je možné že máš 40 a strpis to? Pošli ho kade-lahsie. Hned. Teraz... Zbytočne stracas čas písaním sem na MK a čítaním komentárov. Z tvojich prvých riadkov citit, že tak nechceš žiť, tak na čo čakáš?
Čítam úvod, sledujem zvolene slová, napísané vety, tvoje uvazovanie.. vidím, že to nepíše hlúpy človek.. prečo vsak si tak dlho v takomto nešťastnom vztahu,?! Nechápem preco?
keby to pisala mamicka na materskej s dvoma, troma detmi, zdravotnym problemom, s minimalnou moznostou zamestnat sa tak pochopim, ze caka roky. ci sa nieco udeje, ci sa situacia zlepsi, ci sa chlap zlepsi.
ty zijes roky dobrovolne v tom divnovztahu. si rozumna, nemas zavazky, ani bytovy problem. a napriek tomu... tri roky si nespravila nic. teraz cakas zas na nieco co nejako musi dopadnut aby si mohla spravit nejaky rozhodny krok... na zbalenie kufrov chlapovi a vymenu zamku netreba nic len 20e na novu vlozku do dveri.
priklanam sa k nazoru, ze to ostane takto dalsie roky...
Zazila si aj iny vztah? Mas to s cim porovnat?...asi nie....inak by si si nekladla otazku co robis zle.davno si ho mala poslat kade lahsie.na to su aj kamaratky na kave....ktore rozoberu iny uhol pohladu....nemal ti kto povedat.ze ten chlap je bud cinik,psychopat...alebo dospely "autista" ?....
Zacni od znova ale bez neho.....
Ano existujú. Taký vzťah mám za sebou 7 rokov mi trvalo než som na to prišla a to celé okolie mi hovorilo, že to nie je dobrý muž pre mňa dokonca aj jeho mama! Ja slepá zaľúbená. Mala som 3 roboty aby som nás uživila, on ani jednu. Nespával so mnou musela som sa mu doprosovať pre pekné slová. Vždy keď som bola odhodlaná odísť, tak slzy a manipulácia ako on ma miluje a potrebuje. No jasné moj pekný keď máš maminkovský servis. Dostala som ponuku v zahraničí. To mi pomohlo sa odpútať. Už som naspäť, mám nového priateľa, ktorý ma doslova zbožnuje a dáva mi to stále na javo až mi to niekedy lezie na nervy 😂 ...a teraz spolu čakáme bábätko. Pri bývalom by som sa nedočala, a aj keby áno neviem ako by som skĺbila práce s dieťaťom, lebo jeho by ani to nedonútilo ísť do roboty.
Dvihni kotvy, nič ťa pri ňom nedrží. Z toho vzťahu nemáš žiaden osoh. Nič ti nedáva ani tu posratú lásku. Budeš sa cítiť lepšie ver mi.
Baby maju pravdu, vyhodit takýto vadny exponát, ale pozor - neminaj svoje kufre a tasky, uplne stacia sakle do smetneho koša alebo bananove krabice.
Joj aby som nezabudla - na tie bagandže co ti uz radili si daj klince, aspon stovky, pomaha to
Drz sa žena a vaz si sama seba🍀🍀🍀
Uprimne neverim, ze je to vsetko tak, ako tu autorka prezentuje. Kazda minca ma dve strany a kazdy pribeh sa da odprezentovat tak, aby jeden vyšiel ako ten 'dobry' a druhy ako 'zly'. Keby to bolo úplne takto, tak s nim autorka nie je a uz vobec nepotrebuje na premyslanie zakladať diskusie, ktoré jej akurát slusne pohladkaju ego.
@masha185 hihi. To pri tvojom vyzore si mala mat na kazdy prst 5, jak sa hovori a takuto skusenost ale ze vobec.
@kassandra25 Hehe no on to bol náš taký mestský playboy....veeeľa báb mi ho závidelo, no keby vedeli čo je to za nezchopu 🙄 žena keď je zaľúbená, tak aj najväčšieho kkta vidí ako princa, čo ti poviem 😂 . Až časom som prišla na to že z pekného taniera sa nenaješ 😒
toto v nicom ani len nepripomina normalny vztah.ani naznakom. sama pises ze uz ani nevies ako ma vyzerst normalny vztah nasepkam ti presne opac e ako to co opisujes. chod na oar stretiek k psychologicke. rozjasni sa ti a dakuj enbesiam ze si s tymto pakom necestnym nespravila dieta
no, neoplati sa chovat celu svinu kvoli jednej malej klobaske….

@nadja23
Dobre povedané, máte pravdu.
A tak s heslom “aj pád na hubu je pohyb dopredu” sa teraz pozbieram, a naplánujem najvhodnejšiu bagandžu pre jeho lenivú využívačskú... zadnicu.