icon

Partner má o 15 rokov viac

simiimis
9. máj 2018

Aky je vas nazor na vztahy, kde je takyto velky vekovy rozdiel? Napriklad 22 a 37? Ona chce dostudovat, on by mal mat v takom veku uz rodinu.. Jej rodicia ho neakceptuju, pretoze je 'stary' a jeho rodicia si myslia, ze uz nema cas "stracat cas" s takou mladou babou...
Co v takom pripade?

nelllynka
12. máj 2018

Nikdy nedavat na okolie, väčšina nedopraje, ti dvaja musia vedieť, prečo sú spolu ...

nelllynka
12. máj 2018

@nelllynka ja mam muža staršieho o 25 a dobre je ;)

0silvia0
13. máj 2018

@junova ja som velmi dobre pochopila co si chcela povedat... ja nikde netvrdim, ze mlady chlap nemoze byt zodpovedny a dobry partner. Ja vobec nie som clovek , ktory ludi hadze do vriec podla veku, vyzoru, zdravia financii a dalsich parametrov. Na to su tu ine expertky v tejto diskusii😉

0silvia0
13. máj 2018

@ostorha tiez mas super chlapa☺ Ale ja som si svojho nevybrala, on si vybral mna. Dnesne zeny by o neho nezakopli, lebo byval s mamou. Nemal sice mamahotel, lebo on sa vlastne staral o choru mamu v case ked sme sa zoznamili. Ale predtym pracoval v zahranici, bol scestovany, samostatny a nezavisly. A to sa mi na nom pacilo.
Takze co pripad to individualny konkretny pribeh a dost mi lezie na nervy v tejto diskusii to skostnatene myslenie typu my mame v rodine taky pripad, zle im to dopadlo, tak to asi zle dopadne aj vam...

0silvia0
13. máj 2018

A este jedna vec... kazda mame ine skusenosti, ine preferencie. Ta ktora ma starsieho chlapa jej to je prirodzene fungovat so starsim. Ta ktora ma rovesnika tak tej bude starsi chlap fuuuuj lebo je jednoducho zvyknuta na rovesnika. Tak isto starsi chlap ktory ma mladsiu zenu si ani nevie predstavit fungovat s rovesnickou. Moj svagor (55 rokov) sa sam vyjadril ze ked sa pozrie na jeho rovesnicky a byvale spoluziacky tak si nevie predstavit ze by s takou mal zit, kedze ma zenu o 13 r. mladsiu. Ale zasa mam kolegynu ktora ma muza rovesnika a funguje im to super napriek tomu ze za posledne roky rapidne vzhladovo zostarla (ma takmer 60) a na jej muza sa stale lepia zeny aj ovela mladsie. Takze vztahove zalezitosti su fakt o charaktere, preferenciach a tolerancii zucastnenych a vsetko je vysoko individualne.

jana_eyre
13. máj 2018

@0silvia0 to by ale nebol modry konik, keby sa tu nezovseobecnovalo.. niektore zeny maju jednoznacne odpovede na vsetko a mna to vzdy prekvapi ako jednoducho ciernobielo vedia niekedy veci vidiet..

mala_katie
13. máj 2018

Ja mám chlapa o 13 rokov staršieho.. A nejak mi príde ako rovesník😂😂😂

meandbaby
13. máj 2018

@annamivo ano, chapem, co chces povedat.

kvetinka75
14. máj 2018

@junova no vieš tiež sa ma trošku dotklo to vyjadrenie k zdr. stavu. Keď som sa vydávala, vedela som aké má manžel zdr. problémy a poviem ti , ani len raz ma nenapadlo rozísť sa s ním. A Ak by to niekoho napadlo kvôli zdraviu, tak to potom nie je láska. V dnešnej dobe by sa pomaly nemal kto potom brať, keďže kopa detí už trpí cukrovkou, vysokým cholesterolom - čo bude mať neskôr následky a inými chorobami. Nehovorím o psychických problémoch a miesto toho aby som človeka, ktorého milujem podržala, mala by som sa s ním rozísť? Moja dcéra má zdr. problémy ktoré nemala po kom zdediť. A poviem ti, že keby jej toto niekto povedal, že sa s ňou rozíde kvôli chorobe, tak asi to nebude tá pravá láska ale iba vypočítavosť. A raz sa každému všetko vráti. A všelijakých chorôb pribúda, a odpísať tých ľudí len preto, že majú chorobu, ktorú si sami nevybrali - dosť arogantné, sebecké. Viem že nie každý by zvládol taký vzťah a roky manželstva ale verím že sú ľudia, ktorým ide o to, aby prežili život s niekým koho budú milovať bez ohľadu na jeho zdravotný stav.

ostorha
14. máj 2018

@dadka_bb Nebudem ta hejtovat pre tvoje nazory si pekna mlada baba a na svoj vek vyzeras dobre.Mas dievcenske crty tvare tak za idelanych podmienok budes vyzerat dobre aj v 40-tke mozno aj v 50-tke.ALE staci nehoda,uraz,onkologicke ochorenie,alebo take lieky ako neuroleptika a kortikoidy ta mozu v priebehu par mesiacov zmenit na nepoznanie a nebudes s tym vediet nic robit.Takze v dobrom ti hovorim nevysmievaj sa a nesud podla vyzoru a veku.. u nas na vychode mame take prislovie nehovor do predu hop-pokial si este nepreskocil.Mne sa tiez ako mladej zabe zdali 40-tnici ako fosilie a ked som prekrocila tuto hranicu tak sa musim na sebe smiat aka som bola hlupa a predpojata.Ono to za sociku aj tak bolo ze zeny v 40-tke posedavali na lavickach s natackami na hlave/vela zien malo zubne protezy uz/ a s duritakom kavy vymenovavali vsetky svoje boliestky a choroby a vyzerali podstatne starsie ako zeny v tomto veku v dnesnej dobe,ale doba sa vyrazne zmenila ludia viac davaju pozor na stravu,viac investuju do zdravia a zachovania mladosti takze dnesne zrele zeny su velakrat pestovanjeise ako mlade zabky.😉

junova
14. máj 2018

@kvetinka75 Ver, že som sa nechcela nikoho dotknúť a ja som naozaj pri výbere partnerov nepozerala na ich bankové konto a nepýtala som si ich zdravotný dokumentáciu. Vobec ma nepoznáš. Ja som mame pomáhala doopatrovat babku po mozgovej príhode, kŕmiť ju, prebalovat, kúpať a to isté by som robila aj keby to potrebovali rodičia alebo manžel.
Ja som to myslela tak, že nie každý by zvládol žiť s niekým s vážnym zdravotným problémom a preto to treba partnerovi pred svadbou povedať a keď sa ten rozhodne s ním zostať tak mu má byť oporou a nie po čase povedať, že je to ťažké a opustiť ho. A keď niekto ochorie počas manželstva, stať pri partnerovi. napríklad manželka opustila Janka Kronera kvôli depresii. Mám kamarátku, ktorá už pred manželstvom mala reumu a chlap sa tváril, že mu to nevadí. Počas manželstva keď sa jej zhoršil zdravotný stav a nemohla vysadiť lieky a mať deti, jej začal vycitat, že mu posrala život a našiel si zdravú milenku. Toto ja nechápem. Môj muž tiež dostal počas manželstva rôzne ľahšie aj ťažšie choroby a nikdy mi nenapadlo ho kvôli tomu opustiť. Keď bol v nemocnici každý deň som za ním chodila a povzbudzovala ho. Ked ja som dostala psoriázu, vyčítal mi, že som dala deťom do vienka pekný darček. Vieš ako to bolelo? Pritom keď sme spolu chodili som mu povedala, že otec ma psoriázu. Teraz ma čaká magnetická kvôli zdravotným problémom a už teraz sa bojím čo bude, ak mi niečo vážnejšie zistia. Kto bude pri mne stať. Asi len Boh. Veľa zdravia vsetkym.

shannonldy
14. máj 2018

Za mna nie. Podla mna je vek, kedy to neprekaza, ale casom to cloveka dobehne. Ked ten starsi uz chce mat pokoj a ten mladsi je este plny sily. Ked jeden uz nestiha druhemu. Ked jeden chorlavie.. Ale vynimka potvrdzuje pravidlo, ktovie, mozno prave vam to vyjde.

janickacrazy
14. máj 2018

@junova Asi to bude preto, že ľudia takéto veci dosť podcenujú a nevedia si to predstaviť a ked to príde, zdravotný stav sa zhorší, tak zareagujú úplne inak ako ten druhý čaká. Držím ti palčeky, aby si všetko zvládla.

kvetinka75
14. máj 2018

@junova pre mňa je to vypočítavosť. Ke´d niekoho milujem tak sa s ním nerozídem len preto, že v rodine majú isté choroby. Tak potom to už nie je láska. Ak je schopný človek nechať niekoho len kvôli tomuto. Nikto nevie komu čo bude a odpísať človeka len preto, lebo už v skoršom veku alebo v rodine sa u neho niečo prejavilo. No. ....
Nie každý to môže zdediť. V každej rodine sú nejaké choroby, nenajdeš jednu rodinu, kde nie. Ale to neznamená že tie choroby môžeš mať. A zase to neznamená že keď nemáte v rodine psychocké problémy alebo sklerozu že ju nemôžu mať deti. Pre mňa veľmi zvláštne rozhodovanie.

junova
14. máj 2018

@kvetinka75 Ja som nemyslela rozísť sa s niekým kvôli tomu aké majú v rodine choroby ale keď ma nastávajúci alebo nastávajúca konkrétnu diagnózu. Nie jej prababka alebo sesternica z tretieho kolena. Ženy, všetky ste tu Matky Terezy. Vy by ste išli do vzťahu s chlapom s manio depresiou, reumou, sklerózou, s nevidiacim aj s vozičkárom. Pre Boha živého ako to mám vysvetliť. Veľa chlapov opúšťa ženy, keď sa im narodila choré deti. To je vypočítavost. Ale nezačať si vzťah s ťažko chorým človekom je vypočítavost? Si ovplyvnená dcerinou diagnózou. Jedna o voze, druhá o koze. Tvojej dcére želám aby stretla správneho chlapa a aby bola čo najdlhšie fit.

junova
14. máj 2018

@janickacrazy Ďakujem, ty jediná ma chápeš. Všetky sa hrajú na Matky Terezy, išli by do vzťahu s ťažko chorým človekom. Len nevedia, čo ich môže čakať v budúcnosti, ako choroba ovplyvní ich život. Že napríklad človek s reumou alebo sklerózou môže skončiť na vozíčku. S týmto treba rátať a nie potom v šoku opúšťať partnera.

jana_eyre
14. máj 2018

@junova lenze si neuvedomujes, ze pises o dvoch veciach.. lebo najprv si pisala o genetickej predispozicii, ktora NEMUSI prepuknut a teraz pises UZ o tazko chorom cloveku.. NIKTO si nevie realne presne predstavit co to naozaj je zit s tazko chorym clovekom, pokial to neprezije.. (ja som prezila 11r s takym clovekom a predsa by som muza neopustila len preto "lebo raz sa MOZE stat ze tak dopadne") takze tvoje vyjadrenie o matkach tereziach je len dalsi pokus o jemne urazenie.. chapem, ze mas asi tazke zivotne obdobie, to ta ale neopravnuje byt nastvanou na cely svet a zovseobecnovat.. take slova mi na teba nesedia, ale teda ja sa mylievam kazdy den..

kvetinka75
14. máj 2018

@junova nie sme Matky Terezy a predstav si manželstvá uzatvárajú aj vozíčkári a aj tí čo majú sklerozu, reumu a pod. A poznám takých ľudí a aj ich partnerov, nikto to nemá ľahké ale zostali pri nich. A pochybujem že by časť z nich uvažovala o odchode len kvôli problémov. Ako som už písala aj môj muž mal diagnozy a aj napriek tomu sme sa zobrali a sme doteraz spolu. Keby bol vozíčkár aj tak by som s ním bola. A aj keď bolo ťažko, nikdy ma nenapadlo uvažovať inak. Áno, som ovplyvnená aj inými diagnozami ako každý človek. Každého niečo alebo niekto ovplyvňuje. A podľa mňa škatuľkovať všetkých ľudí s chorobami ako reuma, skleroza, depresie ako ťažko chorých a hádzať ich do jedného vreca je tiež škatuľkovanie a zovšeobecňovanie. Nie všetci s tou istou diagnózou sa aj rovnako majú. Jednému je lepšie a niekomu horšie. Ak sa rozídeš s niekým koho miluješ len preto že má reumu, kde máš záruku že keď si nájdeš nekoho druhého - na oko zdravého že o pár rokov nebude mať niečo horšie? A akú má záruku že potom pri ňom ten partner aj zostane, keď sa rozišiel s chorými človekom? Žiadnu. To nemá nikto. Alebo potom už má čušať, lebo to bolo počas manželstva? Ty tých ľudí prezentuješ ako ťažko chorých, akoby boli nesvojprávni a neschopní žiť. Aspoň mne to tak vyznieva z toho čo píšeš. Svoj názor som si povedala, a tým už končím k tejto téme lebo sa to bude točiť dokola.

kvetinka75
14. máj 2018

@kvetinka75 zle som sa vyjadrila nie nesvojprávni ale neschopní žiť a byť druhému oporov a akoby neboli schopní poskytnúť človeku to čo zdraví ľudia.

junova
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
14. máj 2018

@junova A ešte jedna vec. Predpokladám že s týmito chorobami nemáš asi skúsenosti a ani informácie o liečbe. Hovoríš z pohľadu laika. Pretože pri dnešných možnostiach liečby niektorých chorôb to nie je tak ako kedysi, že ľudia skončili na vozíčku. Vývoj napreduje a ˇľudia už nekončia tak ako kedysi. Nikto nevie ako to bude u neho ale čakať len to najhoršie ......

kvetinka75
14. máj 2018

@junova ja to právo nikomu neberiem a myslím si že u nás každý normálny človek ktorý sa ide sobášiť pozná zdr. stav svojho partnera. Nepoznám nikoho kto by úmyselne niečo zatajil, možno ak ide niekomu o peniaze a pod. Ale v takých kruhoch sa ja nepohybujem a pochybujem že normálne páry by si robili takéto podrazy. A ak áno tak to svedčí o ich mentálnej úrovni. Ty totižto skáčeš od jednej veci k druhej. No ďalší komentár si odpustím. pekný deň

junova
14. máj 2018

@jana_eyre ja som tiež mala len predispozíciu na psoriázu a predsa som ju dostala. A momentálne mám podozrenie na reumu. Nemalujem si svoj život naruzovo ak mi ju zistia. Palička, bolesti. Ak som bola ironická, ospravedlňujem sa. Nebudem vám to tu spamovat a mám skúsenosti čo je to žiť z ťažko chorým človekom. Babka bola leziaca.

junova
14. máj 2018

@kvetinka75 ok, kvetinka. Pekný deň

sense
14. máj 2018

@junova ja ti rozumiem a nevidim v tom vypocitavost, skor uprimnost a dat tomu druhemu estena moznost volby este pred manzelstvom...al pred zalizenim rodiny..my s muzom sme sa bavili aj o takychto veciach pocas "chodenia"

junova
14. máj 2018

@sense Ako vidíš, pre ženy na koniku je to vypočítavost. Mne pol roka pred svadbou zistili endometriózu, povedali, že pri nej je problém otehotnieť a uvažuje sa nad umelým oplodnenim. Čestne som sa vtedy priateľovi priznala, že možno nebudeme mať deti alebo len umelým oplodnenim. A on aj napriek tomu pri mne ostal a deti sme počali prirodzene a rýchlo. Ak by ma však vtedy kvôli tomu opustil, nemohla by som ho preklínať. On sa musel rozhodnúť, či pôjde do manželstva so mnou s možnosťou, že budem neplodna.

jana_eyre
14. máj 2018

@junova neviem ci zamerne neodopvedas podla pisaneho, alebo len zle citas.

ja som tiez pisala, ze to poznam.. moj otec je fyzicky aj psychicky chory 25r, takze pre mna nic nespamujes a nemusis si mysliet ze som naivna a neviem co to obnasa..

ale priznavam, nechapem co chces povedat.. ze tvoj muz sa s tebou mal rozist pred manzelstvom? usetril by teba a seba nejakej bolesti? ja si pamatam tvoju diskusiu a teda nemyslim si, ze problemy su sposobene vaznou chorobou, ale povahou.. nie kazdy ustoji problemy, ALE to sa nemusi prejavit len pri chorobe, ale pri COMKOLVEK..

jana_eyre
14. máj 2018

@junova a ano, ja si tiez myslim, ze kazdy ma pravo sa rozhodnut o comkolvek co moze ovplyvnit jeho buducnost a nemozno mu nic vycitat.. ALE rozhodovat sa tak, ze aha, ty raz v buducnosti mozes mat toto a tamto no tak sa s tebou rozidem, hoci ta milujem - to premna nie je laska.. keby som takto uvazovala, nemam ZIADNEHO muza a ziadne deti.. lebo stat sa moze COKOLVEK.. miesas hrisky s jablkami podla mna..

junova
14. máj 2018

@jana_eyre Janka, nechce sa mi to tu dokola desiatim ženám písať a vysvetľovať. Ty si v tvojom dávnom príspevku napísala, že sa bude prihliadať o chvíľu nie len na vek ale aj genetiku. A na to som reagovala, že aj na to sa má prihliadať. O mne a mužovi sa nechcem vyjadrovať o tom táto diskusia nie je. Ja som len chcela v dobrom napísať, keď už si spomenula genetiku, že je dobré poznať aj zdravotný stav partnera a jeho najbližšej rodiny a pokiaľ je partner ťažko chorý ( depresia, reuma, skleróza, maniodepresia, neplodnosť) dobre si premyslieť, čo mám silu žiť v takomto vzťahu so všetkými plusmi aj minusmi. Nazvite ma vypocitavou ale ja by som nešla do vzťahu s človekom s týmito diagnózami. Najmä ak by ochorenie mal v horšom stave. A mojimi 50 kilami by som sa o TZP nepostarala. A k téme zakladatelky, nešla by som ani do vzťahu s oveľa starším mužom. Seniori ma nerajcuju.

junova
14. máj 2018

@jana_eyre Radcej sa nebudem rozpisovať aby som nemiešala hrušky s jablkami.