Partner mi kúpil náušnice za 100 eur a my nemáme na účty

jankaui24
23. feb 2015

Ahojte,
neviem ci mi tu niekto dokaze poradit ale uz som naozaj zufala. Zijem s mojim partnerom uz asi pol roka v jednej domacnosti, partneri sme uz skoro 5 rokov. Vsetko bolo super, lubime sa a navyse bol vzdy hrozne pozorny a vyzeralo to ze moj milovany naozaj velmi dobre zaraba. Kupoval mi sperky, sebe kupil pekne auto, stale sme chodili na vecere atd. Ked sme sa ale k sebe nastahovali, zistila som, ze pravda nie je az taka ruzova. On nema ziadne peniaze!! Nechcem aby to vyznelo, ze som zlatokopka, ako dnesne dievcata zvyknut hovorit. Mam 31 rokov a partner 42. Problem je v tom, ze my nemame ani na ucty!! On jednoducho minie na nausnice, vecere a svoje zabavky celu svoju vyplatu!! Nedavno prisiel z prace a doniesol nausnice. To som uz o tomto probleme vedela a tak mu uz vsetko povedala.
On vobec nechapal co je na tom zle ze si uziva peniaze ktore zarobi!! No chapete to? Ten chlap minie vsetko co zarobi na BLBOSTI!!! Tie nausnice som hned musela vratit, boli sice krasne ale vedela som ze urcite boli drahe. Nakoniec som z neho vytiahla kde ich objednal a on za ne dal viac ako 100€!!!! Ja zarobim 500€ a on okolo 1000€ mesacne. No vlastne zijeme z mojich 500€ lebo z jeho penazi nevidim ani cent!!! Peniaze za nausnice mi nakoniec vratili nastasie tak teraz mam o 100€ viac no on sa urazil ze som darcek vratila.

Co by ste mi poradili? Je to normalne to co robi? Je to 42 rocny chlap!!! Mam ho opustit aj ked ho lubim? Som zufala, sperky, vecere, kvety a darceky su super, ale bojim sa ze to nedopadne dobre!!

DAKUJEM

abbey1
23. feb 2015

@jankaui24 Utekaj. V jeho vek už má mať dostatočnú zodpovednosť a ak nie, ťažko ho teraz "prevychováš".

janickacrazy
23. feb 2015

@jankaui24 Dúfam, že sa nesnažíš otehotnieť s ním. Pochybujem, že on sa zmení, je zvyknutý si jednoducho užívať. Chybu robíš aj ty v tom, že platíš všetko zo svojho, nájom, stravu, teda ak som to správne pochopila. Má aspoň vlastný byt alebo bývate v podnájme? Ja by som sa s ním asi rozišla, podľa mna je total nezodpovedný.

steinarka
23. feb 2015

z takehoto príjmu nemať ani na účty...... no buď sú ľudia, ktorí žijú zo 400 eur mesačne géniovia, alebo niekto u vás je cvok 😉 vyber si..

stanislavao
23. feb 2015

@jankaui24 ten muz doteraz nemal ziadne financne povinnosti, nemusel nic platit, cize mal 100e pre seba. kupil si co chcel. myslim, ze by ste si mali sadnut a porozpravat sa, ze je to sice krasne, ze kupuje pozornosti a chodite na vecere, ale najskor treba zaplatit ucty, treba nakupy spravit a treba obmedzit vecere. ved navecerat sa da aj doma. darcek, pozornost moze byt aj za 5e - ruzicka nappriklad a nie strieborne nausnice za 100e. inak su tie nausnice strasne a nechapem, co je na tom za 100e. a mozno pochopi, ako sa veci maju a uvedomi si to a bude sa spravat inak. a ak nie, tak ho nechajte tak, nech si zije vo vbojom krasnom sne sam. a inak 1500e mesacne mate uzasny prijem, ste nan len dvaja a ostane vam urcite aj na veceru kazdy tyzden.

natalym
23. feb 2015

@jankaui24 Buď budeš držať kasu Ty alebo utekaj. Ak Ťa má rád tak pochopí prečo a prispôsobí sa, ak nie tak to nie je láska.

maria1989
23. feb 2015

prosím ťa, nerob si tu reklamu 😀

dai
23. feb 2015

@jankaui24 skus si s nim sadnut a vydavky si rozdelte - pokial bude prispievat na domacnost nevidim problem v tom ze peniaze si aj uziva - ved nato su... ale urcite treba najskor zaplatit ucty ( kludne tam moze byt aj kolonka sporenie medzi nimi... )

vika35
23. feb 2015

😀 to je reklama na obchodik?

a inak asi by som sa s nim vazne porozpravala, ze by bolo vhodne najskor poplatit ucty, nieco dat na setrenie do buducnosti a pripad nudze a potom minat na ostatne.

dai
23. feb 2015

@vika35 ak to ma byt reklama tak blba🙂 su aj stranky kde sa swarovski da lacnejsie kupit

kaktusik007
23. feb 2015

@jankaui24 okamzite utekaj od takeho chlapa.... akoze ak som spravne pochopila, zijete u teba a on ti nedava na ucty? na jedlo? a on svoje vsetko prehajdaka, ma to ako vreckove???

prec, prec, prec..... lebo ak budes s nim mat dieta - tak padnes financne na hubu, ze dovidenia... pouc sa na chybach inych a nerob vlastne.... toto fakt nie je v poriadku...

este pred utekom - skus nastavit financie, aby ti daval 2/3 nakladov (zarobi 2/3 z vasho celkoveho prijmu) a ak chcete mat spolu rodinu, a dieta, tak je logicke, ze by ste sa mali podielat na spolocnych vydavkoch... adekvatne svojim prijmom...
ak mu TOTO vonat nebude --- ver tomu, ze ty dieta budes stravovat, obliekat, platit lieky a plienky z tych 203 eur, co je rodicovsky, a bude ti veeeeeelmi tazko..

prec, fakt.... 42 rocny chlap ak doteraz nema zodpovednost, uz ju ani nikdy mat nebude... 😖

ladkyna
23. feb 2015

mne to prijde ako reklama na eshop 😀

vika35
23. feb 2015

@dai tak ked mala strasnu potrebu tu dat link kde ten jej podareny priatel tie nausky kupil. inak za tu sumu fakt sa daju aj krajsie zohnat.

nyusika
23. feb 2015

mne to pride ako reklama na eshop...a ze je to teda doooost ubohe.

jankaui24
autor
23. feb 2015

Preco reklama??? Ja viem ze su lacnejsie nausnice preto som to tu dala!!

Takze vacsina radite ist prec? Myslite ze sa nebude dat zmenit? Mozno fakt iba nechape ze uz ma aj ine povinnosti. Ale ako mu to mam vysvetlit? Ked on to chape tak ze ja od neho tie darceky nehccem

Dakujem

mima4
23. feb 2015

@jankaui24
nezabudni s frajerom otehotniet 😉

sissy27
23. feb 2015

@jankaui24 vážne sa 31 ročná žena pýta, čo s chlapom, ktorý s prepáčením doslova pre.€be 1000€ mesačne na pôžitky a ona ho musí živiť?? čo on bude robiť, keď teba mať nebude? skončí pod mostom ovešaný šperkami??
fakt dúfam, že je to len primitívna reklama na eshop, inak by to znamenalo, že tiež si stála v nejakej inej rade, keď sa rozum rozdával...

mima9999
23. feb 2015

Ak je ta možnosť porozpravj sa s nimeste raz,ak to nechce zmenit, dobre ti tu rádia, odid od neho,znie to možno bezcitne,ale ver ze ti bude lepsie. Vies si predstaviť ze ostanes na materskej a po 8 mesiacoch budes mat 200€ na poplatky,seba,dieťa atd.... Uvazuj.Drz sa.

canama
23. feb 2015

@jankaui24 nejak mi to cele nesedi...poznate sa 5 rokov a ty zistis teraz aky ma vztah k financiam?? ked uz spolu (podla tvojho statusu na MK) planujete dieta??? zijete spolu len pol roka....ale tak vedela si snad kde byva aj pred 4 rokmi nie? a kto platil ucty a hypoteku pripadne najom v tej domacnosti kde zil predtym?? vedela si predtym kolko zaraba a ake ma vydaje...cize musela si aspon priblizne vediet ci a kolko ma sancu usetrit, ci? rozpravali ste sa asi o buducnosti ci mate snad nejake plany, ktore suvisia aj s financiami, ci?

ze mi partner bude kupovat darceky na to by som sa mu teda nestazovala, to sa neda obhajit. to ze nedokaze usetrit ani cent, to je jeho slobodna vola, to ze ste partneri neznamena ze nema pravo nakladat s peniazmi ktore zarobi podla vlastneho uvazenia. my osobne si napriklad do tohto nekafreme ani s muzom a to teda sme manzelia cize podla zakona su vsetky peniaze spolocne. ja osobne si neviem predstavit ze by som muza mala buzerovat za to co kupil a kolko to stalo...financnu zodpovednost mame podelenu..vie ake ma mesacne financne vydaje, cize musi si to vyratat tak aby mu to vyslo.

lady511
23. feb 2015

@jankaui24 ahoj tak to že sa takéto naušnice daju kupit aj lacnejšie,,o tom ti baby už písali ale chlap sa očividne nevyzná (robí ich aj moja mamina tak preto viem),,ja tineviem,,však skus raz nechat tak učet napr za kablovku alebo internet nech ho odpoja a potom uvidíme,,lebo ak to on nepocíti aké je to žit bez týchto životných potrieb asi na to nepríde..radím ,,,,velmi vážny rozhovor,,a to potom t platíš z 500 e všetko?to kolko ti ostane tak pre seba?a ked budete mat dieta a nahodou vam vypnú plyn?alebo elektriku? VAZNY ROZHOVOR AK NEPOMOZE PREC!!!

mima4
23. feb 2015

@admin

reklama na eshop

lady511
23. feb 2015

@mima4 bože len dala link kde to bolo kupene zase si doležitá?

mima4
23. feb 2015

@lady511 prečo mam byt ja dolezita?

jankaui24
autor
23. feb 2015

Ahoj Canama,
nevedela som kolko zaraba, to je ten problem. Jednoducho som zila v tom, ze on na to co mi kupuje ma. Ale pravda je taka, ze minie vsetky peniaze do posledneho centu z kazdej vyplaty. Nastahovala som sa k nemu do bytu a zacali sme platit inkaso na polovicu. On to berie tak, ze to co zaplatim teraz ja za byvanie on ako keby usetril a o to viac moze minut. Ako som mala pred tym vediet ze nezaraba viac? Naozaj som sa mu do toho starat nechcela. Ale teraz ked uz spolu byvame, tak je to o inom. Teraz sa starat musim!
Mozno to nie je az take zle ze nemame na tie zakladne ucty ale urcite chapete ze chcem proste trosku iny zivot. Chcem deti, aj on suhlasi. Vraj to s nasim prijimom nebude problem. Ale teraz si uz nie som ista. Ale stale mu chcem verit ze ked tie peniaze budeme potrebovat tak ich jednoducho neminie!

lady511
23. feb 2015

@mima4 ked nevieš objektívne poradit tak nepíš,,,neviem čo by to bola za reklame na také naušnice,,v takej cene,,

natalym
23. feb 2015

@jankaui24 Never mu hovorím z vlastnej skúsenosti, u nás som ja ten míňač. Dostala som nás do veľkých problémov. Aj keď bolo tam aj iné. Spísať na papier príjmy a a výdaje, urobiť jasnú dohodu a Ty by si mala držať kasu. Vydeliť mu na jeho potreby koľko potrebuje a ostatné gazdovať Ty. Inak bude veľký problém. Kontrolovať, pýtať sa, riešiť. Môj muž mi tiež veril, alebo teda neviem či bol taký sprostý ale veľký problém máme dnes.

jankaui24
autor
23. feb 2015

A Mima neviem co mas s tou reklamou, ked si myslis, ze nepotrebujem pomoc tak tu nechod a hotovo

lady511
23. feb 2015

@jankaui24 "možno to nieje také zlé že nemáme na tie základné učty?" a ty si moja spadla z mesiaca? mne ked už mešká splátka za mobil čo i len jeden den tak si pomaly vlasy šklbem od nervov lebo mam rada všetko poporiadku zaplatene a podla teba to nieje až také zlé? neviem či ludia v takomto veku nemaju ksuka rozumu alebo si ojedinelí prípad a vy chcete ešte dieta? no ja mám 23r ale ked platíme učty všetko sa zaplatí,,a až potom sa prihliada na niake mínanie ,,a k je horší mesia a príde vaic šekov (smeti,poistky za auta) tak sa proste neminie nič navyše,,ja si rada kupujem veci každý mesiac čo i len jednu drobnost,,či je to tričko za 5e alebo lak na nechty a DOST! žiadne večere za stovky eur myslím že sa k sebe upppppplne hodíte 🤐 🙄

sardinka333
23. feb 2015

Poradím ti to čo všetky ostatné kočky!!!! Utekaj kade lahšie!!!!! Ty všetko ťahás z 500 euro????Samozrejme že to ,,nem dopadne dobre,,!! Kvety, darčeky su fajn, ale tiež v istej miere. čo si myslíš, že 40 ročného zmeníš alebo že on sa zmení? budeš na financie vždy sama a nedostaneš od neho ani cent.....prosím ťa na kolenách len s takým neotehotni. Spečatíš si tak osud slobodnej matky a dlh na výživnom ti narastie do astronomických rozmerov. Spamätaj sa kým je čas.

jankaui24
autor
23. feb 2015

Ale on by podla mna nedovolil aby sme minuli tolko aby nebolo na tie ucty. Akurat ze sme stale na nule. Bojim sa ze s dietatom pojdeme pod tuto hranicu ked to pojde takto dalej

jankaui24
autor
23. feb 2015

Sardnika preco rovno pises o vyzivnom? Sme spolu uz dlho tak nepis ako keby sme sa isli rozchadzat! Ved sme sa len nedavno nastahovali