icon

Partner nechce napísať dom na mňa

sfet
31. mar 2017

Ahojte kočky! Po dlhšom váhaní sem píšem. S partnerom sme spolu rok, zatiaľ bývame v podnájme, ale partner už poškuľuje dlho po niečom inom, v banke hypotéku schválenu má, aj niečo našetrené, už len vybrať spravny dom či byt. Teraz našiel jeden dom, ktorý je síce trochu od ruky, ale zase je tam dobrá dostupnosť a chcel by ho hadam aj kúpiť, mne by sa ten dom páčil tiež, na obhliadke som bola aj ja, ale.... pýtala som sa partnera ako si to predstavuje a on povedal, že celý dom bude písaný na neho a potom to bude deti, ktoré zatiaľ ani nemáme. A stále hovorí, že musí ňu stacit, že budú zabezpečené nase deti. Takže ja budem vlastne podnajomnikom vo vlastnom dome, budem sa stále triast či mňa nevyhodi zo dňa na deň na ulicu a peniaze co do domu vrazim v živote už neuvidím a skoncim na úrovni bezdomovca. Keď som chcela s ním spísať u notára predmanzelsku dohodu, že v prípade rozchodu by mi vyplatil peniaze co som dala v rámci hypotéky, tak začal skak

betunka39
3. apr 2017

@6mia6 za pracou,za pracou,ved kde by som tych mojich 5 deti nabrala☺,ale teraz vazne.Existuje nieco ako laska na cely ,zivot,alebo osudova,u bas to plati doslova.Brali sme sa po roku,ja som mala len 18-nast.Ked bol prec tych 16 rokov prisli aj krizy a veru hadok dost.Noba raz mm ked sme boli rozhadani ,vytiahol svadobnu kazetu a pustil nas sobas v kostole aj s prisahou.Takze,povedsli sme si ,ze v dobrom aj v zlom,musime vzdy stat pri sebe.No,co uz mame to specatene aj uradne,aj pred Bohom,takze neda sa lrn tak vycuvat😁 tak si to vzdy povieme,no a mame aj nase deti,ktore su viac,akobto ci som na LV ,alebo nie.

naja94
3. apr 2017

@missguerlain
ahoj 😉 ja si naopak myslím, že je celkom nerozumné a naivné vliezť do hypo-záväzku po ročnej známosti... ako som písala, ja by som do toho nešla ani dobrovoľne... Nevidím nič zlé na separé účtoch počas fázy spoznávania a chodenia... Samozrejme, ak u niekoho bývam, prispievam polovicou na réžiu bývania a stravovania, čo zasa neznamená, že si budeme v reštike rozrátavať, čo kto vypil a čo kto zjedol a deliť sa do poslednej omrvinky presne na polovicu... Je to o približnom prerozdelení spoločných nákladov - raz pozve jeden, inokedy druhý...
A k tej svadbe... ja v nej istý psychologický a právny míľnik v živote dvoch ľudí vidím, Ty samozrejme nemusíš... A samozrejme, ten prepis podielu som myslela ešte pred svadbou, nie po nej...
Ja keď som bývala s mojím priateľom - teraz už manželom - prispievala som mu na náš život v jeho byte... prispievala som z mojej iniciatívy, pretože mi to prišlo fér a správne voči obom... Samozejme netvrdím, že toto je jediný správny model..., každý pár nech si to spraví po svojom tak, ako aby ani jeden z aktérov necítil krivdu...

6mia6
3. apr 2017

@betunka39 no zaujima ma to lebo uz aj nas tatino je 4 roky vonku ale s detmi sme skoncili 🤔😁😁
Tajne dufam ze to nebude tvat dlho.
Tak si to uzivajte, po tolkych rokoch... 😉

betunka39
3. apr 2017

@6mia6 no nas odisirl pracovat ,ked al vtedy najmladsi 1 rok,lebo tu nemal pracu a chcel to skusit.Bola to dlha doba a nie velmibdobre to dopadlo na vztshu k detom,vsetko som riesila iba ja a oca postupne nieze vynechavali,len viac sa zdvoverovali mne.No a mm to stvalo.Postupne sme po rokoch dospeli do stadia,ze ked bol mm dona 10 dni tak sa fungovalo ibak,ako ked odisirl na 20 dni do prace.Vela vevi mu unikalo a mal skreslene a hlavne svoje predstavy.Ked sa nam este podarila najmladsia dcerka,vtedy dom uz nastojila,ze bolo by dobre,aby si basiel pracu dona,lebo vztah s malou bude na bode mrazu.Tak do toho prisli jeho zdr.problemy a musrl ostat doma.Uz je to rok a nevie si vynachvalit.Vela veci vnina teraz inak,menej sa hadame,skoro vobec,lebo az teraz vidi ako to vlastne vsetko funguje a ze to vobec nie je tak,ako si on predstavoval, viac je s detmi ,hlavne s najmensou,ved ostatni su uz dospeli,.Keby to bolo mozne,uz by som ho asi na tsku dobu Prec nepustila.

andreah25
3. apr 2017

@betunka39 sorry, tej moj prispevok nepatril Tebe, ale inej dame. Ty si pisala ok.

betunka39
3. apr 2017

@andreah25 nevadi,len ked sme sa pochopili😋

6mia6
3. apr 2017

@betunka39 asi to dam precitat tomu mojmu 👍

sfet
autor
4. apr 2017

Kocky, tak včera som sa ho pýtala prečo nesúhlasí s tym, aby som bola ako spoludlznik na hypotéke a on povedal, ze preto lebo neverí, že by som si našla novú prácu, keby som o tu doterajšiu prišla. To je tak ponižujúce nikdy som nebola bez práce dlhšie ako 3 mesiace, raz 4 ale to bolo keď som sa sťahovala a radikálne zmenila život. Vysokú skoluvsom študovala diaľkovo aby som mohla aj pracovať a súbežne naberať prax. Veď ja som bola chorá keď som bola dlhšie ako týždeň bez práce a toto mi on povie, pritom bývame v Prahe tajze tu je naozaj núdza o prácu. 🙂

majcika
4. apr 2017

@sfet no bravo len sa ho drž aj po tom všetkom. Tebe je úplne jedno ako s tebou jedna, ty len silou mocou chceš s ním mať byť. A dokonca v Praze, kde se žije blaze. Všetky komenty len naoko podporujes ale tvoja predstava je jasná - ty chceš ten dom v Prahe, lebo vies že sama bys ho nestihla, ani byt. Tak skusas jeho nútiť kvázi rozumným argumentovanim. A vôbec pritom nevidíš, či echces vidieť realitu.

emilia25
4. apr 2017

A co ma spolocne druha praca spoludlznikom na hypo tak tomu to nerozumiem.aj mi ked sme brali hypo prvu muz bol zivnostnik a ja na rd vtedy sa to este bralo do uvahy teraz sme refinancovali mna uz brat nemohli lebo rd nie je prijem a muz uz je normalny zamestnanec a nemali sme ziaden problem ani vtedy ani teraz.to bola len vyhorka aby dom bol len jeho.nuz tu treba otvorit oci.

sfet
autor
4. apr 2017

Veru však ked budem na materskej tak tam sa to bude inak brat tam potom nebudem mať žiadnu prácu a čo potom bude robiť? Aj som mu navrhla nech ide na materskú rsp.otcovsku on ani tak ani tak.

jankapo
4. apr 2017

@sfet ty s nim nevyjednavaj, nehladaj kompromisy, ty si jednoducho hladaj novy podnajom a zacni zit sama kym si mlada....byt v Prahe single v 32 je tazka pohoda, nic si este nestratila....

kr1st1n4
4. apr 2017

ja neviem na čo si s ním ešte.. resp. poopravím to, načo sa hrnieš do bývania s ním..

taami
4. apr 2017

@sfet
Keď budeš na materskej tak si myslíš že tento tvoj geroj ta bude živiť?
Ak máš trochu súdnosti a odhadu, tak musíš cítiť, že toto nedopadne s najväčšou pravdepodobnosťou dobre... už týždeň doňho dobiedzas a on stále vyťahuje absurdnejšie argumenty. Bodla by som sa na jeho cely dom aj na neho samého...
Áno v Prahe je veľa prace, ale aj chlapov..

emilia25
4. apr 2017

Podla mna ta uz tyzden po porode bude hnat do prace.poznam taky pripad kde muz si mysli ze zena ma zarobit tolko co chlap a hned ako porodi ma ist do prace ziadne 3 roky.teraz si to ta zena vycita.

terezka1947
4. apr 2017

@sfet tebe je zbytocne nieco pisat-ty s nim skratka ostat chces...a len vyplakavas,ze to nie je podla teba,ze je aky je....a blaaa,blaaaa
ospravedlnila by si mu vsetko...uplne

biba12
4. apr 2017

@terezka1947 myslím, že máš úplnú pravdu. 🙂

sfet
autor
4. apr 2017

@emilia25 to fakt? A kto je doma s dieťaťom? Však to potrebuje pro sebe matku alebo teda rodiča nonstop.

emilia25
4. apr 2017

@sfet no operka alebo babky.zena este nezotavena ubolena a on ju hnal do roboty.a to mali uz 2 babo.

eludka
4. apr 2017

to je sila, odist od takeho hnupa, ked je problem s domom, bude aj s podobnymi vecami

sfet
autor
4. apr 2017

No my teda babky blízko nemáme to je vylúčené a operka? Čo by som zarobila to by sa dalo jej a ešte by dieťa ani nebolo s matkou kedy to potrebuje najviac, fakt geniálne riešenie, aj keď ten môj povedal, zebked budeme mať deti, že im splní všetko čo im vidí na očiach lebo ich otec bol taký. On ich rozmazloval, pretože ich máme bola presnejšia fľaša alkoholu.

sardinka336
4. apr 2017

To tu ešte nevykapalo? Uz riešite matersku? Ach jaj....vaše starosti na moju hlavu....a Rotchildov plat k tomu. 😝

natalka13
4. apr 2017

Zoberte sa a hotovo. My sme to tak urobili, aj aby deti mali nase jedno priezvisko a manzel nevahal pred stavbou domu, ze vezmeme sa a hotovo. Sli sme na urad podpisali papiere, ziadna velka svadba za kopu penazi.
Nedala som realne ani cent ani do jedneho naseho domu a som spoluvlastnik, staram sa o dom, deti, muza,varim a prispievam svojim platom na stravu, niekolkonasobne mensim ako je plat muza.

necitala som vsetky prispevky, ak je to magor tak od neho utekaj a pokladaj moj prispevok za bezpredmetny.

vetthy
4. apr 2017

@sfet nesledovala,som uz konec diskusii,ale v tvojom prispevku je podla mna odpoved na vsetko-jeho otec,kt.ich rozmaznaval,spravil vsetko,co im videl na ociach, a matka,chodiaca flasa alkoholu.takze muz,otec je dokonalist na zemi,matka druhorada,len maternica,na koho sa potom neda spoliehat,treba ju mat pod kontrolou,co vyvadza,aby nerobila hanbu rodine,si s tym stotoznena,ze on delbu rol prenese aj do vasej rodiny?!11rocny vztah,jt.sa prechodil....mozno bol dobrak,ale baba volaco vycitila...a uz chapem,ze zit len pre deti,pre zenu nie,ved co tie darebne zasluzia.on ma problem ctit a pichopit zenu.zle od zakladov

jankapo
4. apr 2017

suhlas s @vetthy a este ma neprekvapi ak po rokoch s nim skoncis aj ty s flaskou a on bude chodit ako pavcek ze "on to vedel" takze nie byvalka je jeho psychicky problem...ale jeho mamka...ani z lutosti s nim neostavaj, zena...☹

marllik
4. apr 2017

@sfet a ako sa zachova , ak sa vam s pocatim dietatka nebodaj nebude darit? :( ja som si s priatelom pred svatbou potrebovala vyjasnit take veci. Ak by sme sa nezhodli, tak by som sa rozisla aj ked som ho mala velmi rada.
Chapem, ze v Tvojm veku uz velmi nechces vymyslat so vztahmi a urcite su veci, pre ktore ho lubis, ale ked uz teraz mas pochybnosti.. :/ a on ma pochybnosti tiez a neveri Ti uz teraz, aj ked to nie je Tvoja chyba.. to, ze jeho mamka bola alkoholicka jeho vztah k zenam musi velmi ovplyvnovat.. on teda za to nemoze, ale Ty tymto budes trpiet velmi.. a ver tomu, ze ak ma teraz o tebe pochybnosti, tak bude o tebe pochybovat i pred vasimi detmi a bude ta pred detmi prezentovat ako niekoho , kto urcite raz zlyha.. zalubenost rychlo vyprcha a potom uz ostane len cista realita.. a ak si Ta nevazi uz teraz, potom tu uctu a respekt k Tebe nenadobudne uz vobec.. moje- Tvoje; ak odijdes, vezmes si nabytok.. ach jo.. a osobne si nemyslim, ze rok vztahu je malo na to aby ste SPOLOCNE rozhodovali o kupe nehnutelnosti, hlavne, ak sa o svatbe realne rozpravate.. len schizofrenne je to,ze sa o svatbe rozpravate, ale uz teraz ratate, co si kto vezme, ak to nevyjde.. lenze vyzera to tak, ze on od kazdej zeny ocakava zlyhanie.. to je v nom, on by pochyboval o kazdej..

missguerlain
4. apr 2017

@sfet Tak ak mas 32 a si v Prahe, tak najst chlapa no problem😅 Nieco o tom viem, byvali casy ked som mala rande 2x tyzdenne 😀 Neviem co robis za pracu, ale opat Praha je s prilezitostami niekde uplne inde nez SK, mne povedat chlap, ze sa boji, ze by som si nenasla robotu,tak by som sa mu zasmiala do ksichtu. Ako co by robil keby si o pracu fakt prisla? To by si bola v jeho ociach asi strasna luza 😝 Chcem vidiet ako by ta podporil, utesil a dodal ti sebavedomie, keby ta vyhodili. Toto presne ukazuje, ze za co ta ma. Radsej sa ho uz nic nepytaj, drz hubu a krok, lebo ten chudak ti da este ine bomby, ktorymi ti ukaze za aku chuderu ta ma, a to predsa nechces. Ty ho chces vidiet vo svetle, ze on je len opatrny, sklamany z byvalej a traumatizovany z detstva😖 A samozrejme niekde v hlbke veris a dufas, ze toto vsetko mozes zmenit svojou cistou laskou a oddanostou. Wake up! Chlap ma 38, zmenit by sa musel chciet on, pracovat na sebe. Prd bude menit, on problem nema, on je so sebou ok. Problem mas ty, ze s nim nie si ok 😂 Tak konecne dospej a nezabijaj s nim cas 🙏

sfet
autor
4. apr 2017

To som celá ja. Ja vzdy niekoho zachraňujem a najradšej by som zachránila celý svet. Už sa tu niekto pýtal či má niekam pozval alebo tak. Boli sme v kine 2x vždy to platil on, pred nejakymi 2 týždňami má pozval na pizzu, ak niekam potrebujem urychleme odviezt autom väčšinou má vždy odvezie ale nezneuzivam to, takže asi tak. Keď chce, tak je veľmi milý. A počas dňa mi pošle sem tak správu aknna mňa myslí, ako mňa miluje, ako sa teší až príde a tak. Ja sa ho teraz nezastavam len porovnávam. Lebo keď k rozchodu predsa len príde musím vedieť že to určite chcem a v takej fáze zatiaľ nie som.

ludmilka2407
4. apr 2017

S takýmto človekom by som bývanie ani neriešila, ak nie ste ani zosobášení.

janickacrazy
4. apr 2017

@sfet Čím dlhšie to čítam, tým viac nechápem, čo na nom pre boha živého vidíš. Musíš myslieť aj na seba, dievča. Ja som tiež bola taká hlúpa, že som myslela na všetkých viac ako na seba. No vyrástla som z toho. Ty máš už 32, je načase niečo s tým tvojím samaritánstvom urobiť. On vyrastal v nefunkčnej rodine, je tým poznačený a predstav si ako bude vychovávať vaše deti, bude ich rozmaznávať, lebo aj jeho otec to robil, celé zle. Ty nebudeš mať žiadne slovo, ty deťom ničo zakážeš, on im to dovolí, vieš, čo to bude? Katastrofa.