Partner neprispieva a ani nepomáha v domácnosti
Ahojte, otazka lebo zacinam mat pocit ze mne uz sibe.
Pol roka som vo vztahu s muzom, s ktorym byvame v mojom byte. Mam z predchadzajuceho vztahu dieta kt byva s nami- je ale v striedavej takze je u nas len 4 dni v tyzdni.
Odkedy sa nastahoval, neprispieva nic na chod domacnosti- najom, energie. Prve mesiace neprispieval ani na jedlo s tym ale uz zacal po 3-4 mesiacoch. Co sa tyka dovoleniek, sam od seba nevymysli nezaplati nevybavi nic. Vsetky doterajsie dovolenky som nasla, zaplatila a zorganizovala vzdy sama / inak by sme nikam nesli/
Ja financujem vsetko, zaraba 2x tolko co ja- ja mam okolo 1500 cisteho, tzn on ma prijem okolo 3000tis.
Doma obcas uprace na moje vyzvanie- ale sporadicky. Varim periem a vytieram zasadne len ja. Co sa tyka samotneho varenia varim kazdy den, cez vikend varim 3 jedla. Pracujem na tpp a mam normalnu 8 hod pracovnu dobu.
Ked mu toto vsetko vytknem povie mi ze som mu nepovedala ze ma nieco z vyssie uvedenho robit.
Ja si myslim ze toto ma byt automatika, viem ze najom je 300 mesacne zoberiem 150 vyberiem ich 15teho a polozim na stol. On potrebuje ku vsetkemu slovnu vôdzku, toto sprav toto zaplat toto urob.
K mojmu dietatu je mily, super.
Netusim ako mu povedat, dokazat alebo co mam robit aby sa spamatal a zacal normalne fungovat a robit a hlavne platit sam od seba. Zacinam mat pocit ze mam mega naroky a ze toto ziadna od svojho muza nechcete, pretoze moj sa pri vycitkach tvari ako keby dom najvacsi despota a chcem od neho jadrovu fyziku. Prosim aspon o ukludnenie ze mi nesibe 🥲
A kym mal najom svoj tak varil a upratoval a potom prestal ako s organizaciou?
Cotala som si dodatocne prispevky.
Ma z teba mamu
Poslala by som ho prec a uzivala si nezavazne jed vam to fungovalo
Ach žena, dúfam že v deň keď sa ti vyjasní ružová hmla pred očami ešte s ním nebudeš tehotná
Autorka, on sa odstahoval od svojej mamy k druhej mame. Sprava sa ako tvoje dieta, berie ta ako mamu. Najhorsie je, ze na vsetko ti odpovie, ze nevie. Chyba tam akakolvek snaha. Keby sa snazil naucit, tak poviem, ze ma vas vztah (s tvojou bozskou trpezlivostou) sancu. Ale takto, veru nema…
Nuž treba si sadnúť a povedať zlato takto to ďalej nejde buď budeš platiť a starať sa o domácnosť ak ty alebo tam sú dvere ale ja mám dosť starosti s dieťaťom nepotrebujem ďalšie v podobe dospelého chlapa. Keď šiel môj partner ku len bývať mali sme poriesene kto koľko čoho a ako sa bude podieľať a tiež platil ešte dva mesiace iný byt
Celkovo si neviem predstaviť načo by mi bol taký chlap
@katica06 to by mi este chybalo veru, nech som uz komplet zrela na rzp do pezinku.
Tak mu pekne povedz, ze od kedy je u vas doma rapidne ti stupli naklady, a preto potrebujes aby zacal prispievat. Napr. 100 eur mesacne najom (alebo energie co je navyse 1 osoba), ale hlavne ta strava a vylety/dovolenky. Vycisli mu tu stravu, povedz mu kolkeho ti to ma dat tolko a dovolenky plati kazdy svoju. Poznam takeho vyzirku, kamoska mala. Neboli manzelia, on byval u nej, maju dve deti, vsetko vzdy platila ona aj na deti, vsetko. On si za ten cas nasetril na dom a pekne 10-12 rokov ich vztahu jej povedal cau, postavil dom a odisiel 🤦♀️
Bože autorka, preber sa. Využíva ťa. Ukracujes seba a svoje dieťa. Keď žil sám, snáď vie ako funguje domácnosť, že treba nakúpiť,uvariť,upratať. On to dobre vie. Ale načo by to robil a miňal svoje peniaze, keď mu stačí sa tváriť nechapavym blbečkom.
A čo konkrétne pozitívne ti tento "vzťah" dáva?
@summer23456 kedysi to boli rozhovory o comkolvek, ze sme si sedeli aj v sexe, ze vzdy ked mi bolo tazko ma slovne nejak uchlacholil, trebalo mi nieco doma opravit pomohol mi.. napr toto. teraz uz to moc neplati
Využíva ťa najviac ako sa len dá. Spamätaj sa.
Tak on sa snažil, kým sa k tebe nenastahoval. Teraz nemá už dôvod. Pošli ho preč. Načo sa takto trápiť...
Tam kde som žila za slobodna býval mladík s matkou, ktorému vždy ráno pred odchodom do práce zaviazala šnúrky na topánkach mamička. Toho tvojho si predstavujem rovnako...
Už teraz ti nezostávajú peniaze a čas na vlastné potreby, tak sa prosím ťa schop a sadnite si spolu. Buď sa bude podieľať na prácach v domácnosti a bude platiť na účet aspoň 1/3 alebo keď chce mať full servis nech zacvaká aspoň 1000-1500 a budeš mu robiť kuchárku, upratovačku, animátorku a spoločníčku. Aj keď si osobne myslím že najlepšie by bolo kopnúť do zadku
@katica06 preboha 🥺🙄🤣 a do práce zvládal chodit sám či s ním šla mamička? 🤣
viete mne by stacilo keby pride za mnou a spyta sa ma, netreba ti pomoct tento mesiac? vidim ze si mala vyssie vydavky. nechces pomoct ked varis ze ti riad umyjem? alebo ze vidim ze si nebola u kadernika pol roka, nechces zbehnut ja zatial navarim. proste cokolvek obdobne. Zaujima ma ci aj vy, ine zeny bojujete s tym ze muz vam taketo otazky nedava alebo len ja som nadabila na unikat?
Nehnevaj sa,ale ak budeš toto trpieť čo len ďalší deň,tak si hlúpa..Ja som rozvedená s dieťaťom,momentálne single,zvyknutá zabezpečiť všetko sama..A ak si nájdem chlapa,tak s ním budem len za predpokladu,že jeho existencia mi nejakým spôsobom bude uľahčovať život a bude mi to prinášať aspoň nejaké pozitíva,ak mi ten chlap má prinášať viac starostí ako už mám,keď som sama,tak to radšej budem sama aj naďalej..Váž si samú seba a pošli toho darmožráča do kelu,chlapa na sex si môžeš nájsť aj bez toho,aby si si ho musela vydržiavať..
Mala som kolegynu s podobnym tvojim problémom. Totálne neschopný chlap. Sám nevedel ani nakúpiť poriadne, potreboval zoznam, ktorý bude v postupnosti zoradenia tovaru v obchode🤣peniaze od neho misela drankať, asi si chcel odkladat do pokladnicky… bál sa šoférovať auto…mali spolu dcéru a nevedel s ňou ostať sám ani chvíľu.. nevedel jej obliecť ani ponožky..bol veľmi hanblivý ale za to mal dobrú robotu a paradne zarobil… a do toho ešte vraj vypisoval nejakym zenam a posielal si s nimi intimne fotografie🤣 no fakt sen každej ženy.. neschopný neverník…proste veľké decko na krku..
@anajka266 ten zoznam robim aj ja🤣 co spravila kolegyna ?
Nič žije s ním ďalej a trpí.. taký človek sa nezmení.. proste jeho schopnosti sú v týchto veciach na bode mrazu..
@summer23456 šéf ho bral autom na stavbu, bol murár. Raz už stálo pred domom, chlap vo dverách v montérkach volal na mamu aby prišla, lebo šnúrky 🤣
Nečakaj, že mu to docvakne. Keď mu nedocvaklo doteraz, tak ani náhodou. Sadni si s ním a jasne formuluj svoje požiadavky voči nemu.
Polroka a tento opis?A ty to píšeš na koňa?🥺 Podľa mňa ty máš už iba riešiť ako to ukončiť a vykopnút ho z bytu. 🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩Inak si spomenieš o pár rokov.
Vieš pochopila by som ešte možno že to,že nevie/nechce niektore veci.. ale zaujimave že chlap čo nevie ist do obchodu poriadne, tak šlapky na internete najde..no maslo v obchode uz nevie najst a je strateny
Autorka, no nie, drviva vacsina muzov sa hentak nesprava. To vidis aj na zaklade reakcii, co si tu dostala. Ked ti tu napise 50 zien a kazdej jednej to pride divne, svedci to o niecom. On ta hnusne vyuziva. Ja osobne ani neverim, ze zaraba 3000e.videla si niekedy jeho vyplatnu pasku? Dobre zaraba a ani vlastne byvanie nema?? Prosim ta, posobis ako schopna zena. Kopni ho niekam, bude ti lepsie bez neho. A je to aj zly priklad pre tvoje dieta.
Ak to nepochopí a nenavrhnú sám v začiatkoch kedy je vo vzťahu ešte láska vzplanutie, neočakávaj absolútne nič neskôr to bude ešte horšie lebo zjavne to ma tak zaužívané a on to berie v norme
Nebuď blbá a zbav sa ho alebo mu navrhni nech ide bývať sám , koľko ma rokov že pri takom plate nie je schopný mať byt
Ja som si sama brala byt v meste kde som študovala a takéto výhovorky?
Tu jedine striktne mu oznam to čo píšeš tu, aj keby býval u rodičov alebo niekde platí podnájom
Je dospelý chlap tak nech pekne každý mesiac dáva peniaze na najom a napr nejaku sumu na potraviny
Boha to čo je za chlapa toto 🙈🙈🙈 to kde dáva tie peniaze prizivnik
Ako keby si písala o mojom EX detto to isté ako tvoj ( dokonca si svoje peniaze schovával do peňaženky ktorú mu dala mama a odkladal ich tak aby som ich nevidela 🤣 ešte aj kávu keď kúpiť tak podotkol že toto je moje potom keď budeš robiť kávu sebe tak z tej čo si kúpila nie z tejto 🤣🤣🤣🤣
@katica06 to by ani človek nevymyslel, že takéto exempláre chodia po svete
@piroska_ videla, zaraba priblizne okolo 3tis kazdy mesiac. raz kusok viac raz kusok menej.
@anajka266 ano objednava casto, dokaze si objednat z cinskej stranky vselijake nezmysly, to na tej stranke v anglictine kt nevie dokaze najst. ale ked mu poviem najdi na kartagotours dovolenku povie ze nevie. najdi v obchode zeler tak povie ze nevie ze musim detailnejsie opisat.
Naco ti je druhe dieta na krku?

@stanulienkat on vie ist do obchodu a nakupit ale treba mu to nadiktovat. on kukne do ladnicky a ked vidi ze tam nic nieje jeho nenapadne ist do obchodu. musim mu to ja nakazat. na jedlo uz prispieva tym ze raz plati nakup on raz ja. stale sice prevysujem ja nakolko nakupujem a varim denne, spolocne nakupy kedy sa moze ukazat a zaplatit realizujeme 1x do tyzdna. cize prikladovo ja miniem mesacne 500 on minie 200. Najom a energie su 100 % na mne.
Poznali sme sa rok, stretavali asi 9 mesiacov a nasledne zacali spolu zit.