Partner neprispieva a ani nepomáha v domácnosti
Ahojte, otazka lebo zacinam mat pocit ze mne uz sibe.
Pol roka som vo vztahu s muzom, s ktorym byvame v mojom byte. Mam z predchadzajuceho vztahu dieta kt byva s nami- je ale v striedavej takze je u nas len 4 dni v tyzdni.
Odkedy sa nastahoval, neprispieva nic na chod domacnosti- najom, energie. Prve mesiace neprispieval ani na jedlo s tym ale uz zacal po 3-4 mesiacoch. Co sa tyka dovoleniek, sam od seba nevymysli nezaplati nevybavi nic. Vsetky doterajsie dovolenky som nasla, zaplatila a zorganizovala vzdy sama / inak by sme nikam nesli/
Ja financujem vsetko, zaraba 2x tolko co ja- ja mam okolo 1500 cisteho, tzn on ma prijem okolo 3000tis.
Doma obcas uprace na moje vyzvanie- ale sporadicky. Varim periem a vytieram zasadne len ja. Co sa tyka samotneho varenia varim kazdy den, cez vikend varim 3 jedla. Pracujem na tpp a mam normalnu 8 hod pracovnu dobu.
Ked mu toto vsetko vytknem povie mi ze som mu nepovedala ze ma nieco z vyssie uvedenho robit.
Ja si myslim ze toto ma byt automatika, viem ze najom je 300 mesacne zoberiem 150 vyberiem ich 15teho a polozim na stol. On potrebuje ku vsetkemu slovnu vôdzku, toto sprav toto zaplat toto urob.
K mojmu dietatu je mily, super.
Netusim ako mu povedat, dokazat alebo co mam robit aby sa spamatal a zacal normalne fungovat a robit a hlavne platit sam od seba. Zacinam mat pocit ze mam mega naroky a ze toto ziadna od svojho muza nechcete, pretoze moj sa pri vycitkach tvari ako keby dom najvacsi despota a chcem od neho jadrovu fyziku. Prosim aspon o ukludnenie ze mi nesibe 🥲
@princkrason mal kde byvat zil v prenajme v kt. uz pol roka nebyva- mal tam vypovednu lehotu 3 mesiace. ale svoj byt nema, nepochadza z mesta v kt. zijeme. v meste z kt pochadza byval u rodicov.
Skus rozhovor 😀, ale myslim, ze ak zaraba tolko co hovoris, tak v hlave to vymlete nema, tak proste skusa, kolko mu prejde. Ak sa to v dohladnej dobe, tym ale myslim tyzdne, nie mesiace, tak z kratsej cesty prec. Aby dospely chlap nedal financie na vlastne jedlo, az po x vyzvach? To je vypocitave a cely cas co budete spolu, tak budes iba vytocena.
Načo ti je takýto chlap. Reálne sa pýtam, nie je to rýpanie. Čo z neho máš? Aby si mala komu variť, prať, po kom upratovať a s kým chodiť na dovolenky? A na koho sa čas od času rozčúliť, lebo ako dospelý slušne zarábajúci chlap nevie, že by mal platiť svoje výdavky?
Mne ináč hlava neberie, že jedna schopná žena zarába 1500 a chlap, čo je zjavne úplne blbý, má 2x toľko.
Tak ja neviem, už po týždni by som ho poslala na nákup do potravín 😀 Riadne si hlúpa len toľko.
aknnejde onlakomca ale iba neschopaka nastav mu pripomienku do mobilu opakujucu sa ze 15 steho daj prispevok 150 najom + 300 eur strava domacnost (sumy si daj sama) plus mu posielaj zoznamy co treba nakupit
Taky troska maminkin trulko, kam ma postavis tam budem. Tak mu to proste vsetko napis na papier a odkomunikuj…ak sa ti chce viest takyto vztah
@h2 pracuje vo velmi ziadanom obore, je ich ma svk malo, preto taky plat. No ja sa prave kazdy den nad tym zamyslam a zacinam mat uz naozaj velke depresie do coho som sa to zasa namocila😩
On ma ma rad, len on je neskutocne neschopny v tychto veciach, mne pride strasne rozmaznany od mami. Neschopny najst dovolenku povie mi ze to nevie- hovorim sak ale v dnesnej dobe je xy stranok kt za teba vsetko vybavia ty len stlacis applepay. Aj tak povie ze to nevie.
Varenie- hovorim mu daj varit spagety, povie mi ze to nevie. Komunikacne je tiez na tom biedne, nema zaklady slusneho spravania. Nieco mu vycitam on sa postavi od stolu a odide bez slova. Neodpoveda, neobhajuje sa, nevycita. Ja si neviem predstavit ze kazdy mesiac 15teho ho nahanam, toto treba zaplatit toto este atd, proste cakam od neho ze ho to sameho napadne ale stale to neprichadza.
Plateny spolocnik a vychcany chlapec. Ma oprate trenky, nemusi nic platit … v zenskom prevedeni je to zlatokopka, neviem ako sa to vola ako chlap. Mal to premyslene … nasuka sa k slobodnej matke, ta je rada, ze niekoho ma, tak zobere co sa ponukne a necha mu dost prejst. Aspon vies preco zaraba 2x tolko … on na matematike nechybal, ty ano. Si polroka vo vztahu, uz dal vypoved vo svojom byte, -3 m … takze najneskor po 3 mesiacoch vedel, ze si ta prava a prisiel aj s kufrom … velky red flag… hladal starosrlivy personal a kto zvladne viac ako slobodna matka🤦♀️
pane na nebi, toto fakt nie, ved to je uplne nepouzitelny exemplar
@olimuc nie som typ co ma byt rad za to ze niekoho ma- nefandim si som velmi sebakriticka. Ja som s nim neni preto ze nemam na vyber, ked prejde na ine temy ako platenie a chod domacnosti mame vela spolocneho.
Bud bude prispievať aspoň 1000€ alebo by som ho poslala do zadku..detto domáce práce, lked je blbec a nepochopí sam od seba, tak mu napíš každý deň listok co ma robiť...
Ja raz nepochopim tieto vzťahy...ved keď spolu zijeme, tak aj všetky príjmy sú spoločné...tiez som si našla chlapa, prišiel do mojej domácnosti, kde bolo moja dieta, a od prvého dňa už sme všetko riešili a platili spolu
Nauctuj mu bývanie, stravu, upratovanie a toľko nech ti posiela na účet. Keď už má ruky ľavé, tak aspoň peniaze by mohol dať. Neviem si predstaviť bývať s niekym, čo mi ani nedáva paniaze ani sa nepodieľa na domácnosti. Radšej by som bola sama a upratovala len po sebe.
@rachel36a s listkom by to dal, ja skor hladam a skumam ci nema na to niekto nejaky zlepsovak, lebo toto je jak zivot s 2mi detmi. Ja mu nevladzem vsetko vysvetlovat, pripominat. Sama mam siroku agendu a treba mi 2 debilnicky aby som na nieco nezabudla. Organizovat veci kt maju byt samozrejmost este aj druhemu cloveku asi nezvladnem
on vyzera byt asi nejaky autista co ma dobre platenu robotu, ale do zivota je nanic
Akoze podla mna to ma byt naopak, ze ovela viac toho pre vas zaplati partner ako ty.. prave preto ze vela chlapov nepomaha v domacnosti, nevari takze tymto by to mali praveze kompenzovat.. tiez som toho nazoru ze naco takyto chlap.. taktiez to nemyslim v zlom ale co z neho mas.. asi iba sex a mozno prijemnu spolocnost.. to by mi za to nestalo.. ved mu normalne povedz ze ocakavas ze bude riadne prispievat ma vsetko, vratane dovoleniek a ak sa to nezmeni tak sa moze zbalit nakolko on si takto nasiel priatelku + ubytovanie a kompletne hotelove sluzby a dovolenky zdarma..
Strašne čo píšeš!!stratil by u mňa mužnosť za mesiac,takýto chlap!!!! Len jednému nerozumiem!preco ste sa nedohodli na pravidlách skôr, ako si si ho ku sebe nasťahovala. Inak takýto typ chlapa potrebuje asi druhu maminku pri sebe s pevnou rukou….Takze bohužiaľ ak ti ta rola bude v budúcnosti vyhovovať,tak nepomôže iné,iba neustále dirigovať a starať sa o vsetko
@pragmaticka no a este k tej muznosti, neni nic viac asexualne ako toto, aspon pre mna. stracam chut na akukolvek intimitu po nasich rozhovoroch. ja mam pocit ze on realne nerozumie co mu hovorim. ze to neni ani tak o tom ze by nechcel/nemohol ale ze nechape. jak mu to mam vysvetlit?
Mňa by strašne zaujímal ten žiadaný obor, v ktorom pracujú tak neschopní ľudia a tak výborne platia 🙂
... nie je on minister niečoho??? 😀
Ved si si nim raz sadni a dohodnite sa ako budete fungovat v domacnosti. Povedz, ze 15.teho musis platit najomne, tak nech si nastavi trvaly prikaz a posiela ti na ucet urcenu sumu - tak nebude zabudat :D Dalej sa dohodnite na domacich pracach - daj mu na vyber, ktore bude mat na starosti on alebo si dohodnite striedat sa v urcitych pracach. Proste mu povedz na rovinu, co chces od neho a ako/v akych casovych intervaloch to ma uskutocnit. A to, co nevie, tak ho to nauc alebo to prvy krat urobte spolocne nech sa to nauci aj do buducnosti.
@rusalinka vzhladom na stav nasej krajiny by to bolo viac ako pravdepodobne ale nie, sirsie poviem ze je to stavebny obor a ma urcitu specializaciu na kt je potrebne mat rozne opravnenia- nie skoly ale skor odoborne statom schvalene kurzy.
Chlapec je feminista.
Mna by zaujimalo z akeho popudu si si ho nastahovala do bytu?
Pretoze kym chodil na navstevu a sex, tak nemusel teda nic, ale vylet nic. Nezaplatil nic.
Povedz mu, ze ocakavas plnohodnotneho partnera, ktory sa postara o domacnost. Poziadaj si o tretinu nakladov (je tam prihlaseny ako byvajuca osoba?).
No a ked mu to nepojde, tak moze ist a na sex si ho obcas zavolat. Lebo asi je v nom dobry
Fuj dobry vyciciavac. Ja nepoznam chlapa kt. By sa nehanbil co i len kavu nezobrat zene .
Prosim Ta nedaj sa vyuzivat nadalej
Veľa chlapov je takých, že urobia, ale treba im povedat co...mňa by skôr trápilo, že je prizivnik
@kitycat je riadne prihlaseny. No pisala som ze v case ked sme spolu nezili sme rande, vylety, jedlo v restikach atd platili vzdy na striedacku. Nemala som odkial vediet ze ked spolu zacneme budem mu musiet presne od a po z diktovst ze co treba co je nutne. Prve mesiace mal este svoj byt z kt sa stahoval - ale byval 100 percent u mna- tak som si hovorila ze sak nevadi ved potom ho to snad napadne ked sa bytu zbavi. No ale furt nic.
Poďakuj mu za skúsenosť a rozluc sa s ním. Ako slobodná matka fakt nepotrebuješ mať na krku takúto vyzirku. Si uvedom, že to čo dávaš doňho, môžeš minút pre seba a dieťa a život gombicka. Načo si takto ničiť nervy a míňať svoje peniaze.
Toto si mala riesit hned v prvy mesiac. Neviem, ci je hlupy, alebo vychcany. Aby sam od seba neprispel, nic neurobil?? Co je vadny? Nevie uvarit spagety, urobit nakup?? Normalne by som mu napisala zoznam ako decku, co bude denne robit. Aj zehlit, aj prat. Doteraz mu to kto robil? Po akej dobe si si ho nastahovala? Zrejme ste sa este dobre nepoznali. Ja by som ho vratila do obehu. Ak ti je s nim dobre, tak by som ho aspon vystahovala a len sa stretavajte. Je to nepouzitelne do zivota. Ty nieze nemas pomoc a oporu, ty mas len viac roboty. Mas 2 deti. Zbav sa ho, kym sa uplne nenamotas. Nenechaj sa znicit a vyciciavat.
viete ja som zvyknuta zit sama, platit vsetko sama. Trosku ma ale boli ze odkedy som s nim mi neostavaju peniaze na kozmeticku, ist kadernikovi, sama na nakupy. tym ze sa mi rapidne zvysili naklady sa to odrazilo v tomto. Naozaj len hladam sposob ako mu pekne a hlavne tak aby to pochopil, vysvetli co ma robit a ako sa ma spravat ked zdiela domacnost s partnerkou.
Za chvilu ta z neho slahne, ked uplne precitnes. Rozrataj kolko minies na stravu teraz a predtym ked ste boli so synom a vycisli mu to. Ze tolko si prosis mesacne. Vydel najom nie dvomi, lebo aj syna tam mas pol mesiaca minimalne, ale aj tromi, i ked tam mlady nie je cely mesiac, ale i tak, vacsinu z toho by si musela platit aj tak. Posli ho uz kadelahsie ked on nic nevie, nechce a nic mepomaha a ani financne. Potrebujes dalsie decko? Ani cent by som na neho za dovolenku neminula, ak by som nejaku nasla, povedala by som mu tvoja ciastka bude stat tolko a tolko. Ale celkovo.. kasli na neho podla mna

vela zaraba a nema kde byvat? byva u slobodnej s deckom? to bude nejaky rozpravkar ,asi zo zlatou cicinou ked ho tam mas ,