icon

Partner neprispieva a ani nepomáha v domácnosti

20. feb 2025

Ahojte, otazka lebo zacinam mat pocit ze mne uz sibe.
Pol roka som vo vztahu s muzom, s ktorym byvame v mojom byte. Mam z predchadzajuceho vztahu dieta kt byva s nami- je ale v striedavej takze je u nas len 4 dni v tyzdni.
Odkedy sa nastahoval, neprispieva nic na chod domacnosti- najom, energie. Prve mesiace neprispieval ani na jedlo s tym ale uz zacal po 3-4 mesiacoch. Co sa tyka dovoleniek, sam od seba nevymysli nezaplati nevybavi nic. Vsetky doterajsie dovolenky som nasla, zaplatila a zorganizovala vzdy sama / inak by sme nikam nesli/
Ja financujem vsetko, zaraba 2x tolko co ja- ja mam okolo 1500 cisteho, tzn on ma prijem okolo 3000tis.
Doma obcas uprace na moje vyzvanie- ale sporadicky. Varim periem a vytieram zasadne len ja. Co sa tyka samotneho varenia varim kazdy den, cez vikend varim 3 jedla. Pracujem na tpp a mam normalnu 8 hod pracovnu dobu.
Ked mu toto vsetko vytknem povie mi ze som mu nepovedala ze ma nieco z vyssie uvedenho robit.
Ja si myslim ze toto ma byt automatika, viem ze najom je 300 mesacne zoberiem 150 vyberiem ich 15teho a polozim na stol. On potrebuje ku vsetkemu slovnu vôdzku, toto sprav toto zaplat toto urob.
K mojmu dietatu je mily, super.
Netusim ako mu povedat, dokazat alebo co mam robit aby sa spamatal a zacal normalne fungovat a robit a hlavne platit sam od seba. Zacinam mat pocit ze mam mega naroky a ze toto ziadna od svojho muza nechcete, pretoze moj sa pri vycitkach tvari ako keby dom najvacsi despota a chcem od neho jadrovu fyziku. Prosim aspon o ukludnenie ze mi nesibe 🥲

karolinakr
20. feb 2025

@h2 toto je dobre, toto si odfotím
..." V podstate, ona naozaj nie je slúžka. Lebo slúžka dostáva plat. Otrok zase robí za bývanie a stravu. Ale ako sa hovorí človeku, ktorý nie len pracuje na druhého zadarmo, nie len si platí vlastné bývanie a stravu, ale ešte to platí aj tomu, pre ktorého to robí, tak to vážne neviem...."

dostávaš zlatú medailu za koment

karolinakr
20. feb 2025

@bu_bu_bubak 😅😅

gabu_lienka
20. feb 2025

No, tento mumak ta evidentne povazuje za mamahotel. Oznam mu, ze nemas voci nemu vyzivovaciu povinnost a na listok mu napis sumu za: najom, energie, stravu, plus este spatne mu daj doplatit za kazdy mesiac co je u teba a polovicu dovoleniek. Rovno nech si nastavi na ucte prikaz, aby si mu to nemusela kazdy mesiac pripominat.

cacianka
20. feb 2025

nechápem, ale ok.
Ak mu chceš ešte dať šancu, tak si v kľude sadnite na dlhý rozhovor, a v pohode aj píš poznámky. vysvetli mu ako beží svet a nech sa konečne zobudí. Všetko polopate mu vysvetli, všetko ohľadom platenia spotreby, potravín, nákupy (aj ked podľa zoznamu), domáce práce, výlety a dovolenky, aj keby si ta našla, vyplatiť musí on, upratať, vyniesť smeti, aj keby si spravila rozvrh dňa//týždňa čo kedy treba urobiť. takisto darčeky aspoň orientačne. Dala by som šancu mesiac, dva a potom arrivederči - ak sa nenaučí, nepochopí, nebude robiť.
A peniaze ? všetko zrátaj, koľko ťa stálo a stojí tak nech ti vyplatí komplet náklady (teda okrem nejakého darčeku v cene 5€)

lienka.7
20. feb 2025

@autorka to, ze si hlúpa vies už pravdepodobne aj sama...prepáč za uprimnost. ale naozaj si až tak naivná, ze mu veríš, ze on chudáčik nič nevie??? K tomu darčeku, mohol ti dat aj tu lacnú kazetu, s tým, ze naozaj nevedel, čo ti ma kúpiť, ale s dodatkom, ze to je iba taka drobnosť a nech sa paci, tu je obálka (s min.500€), kúp si niečo, čo ťa teda poteší. Inak to, ako ta odbil, svedčí o tom, ze si mu úplne ukradnutá, ty to nechapes??? A s tým sestrenim si na chatku, to ale ze uplne zabil. 🤦‍♀️ stále ti to nedochádza, ze ti iba využíva? Omg. To ti nevie nič povedať rodina???
Btw, keď nevie uvariť, nech objedna donasku a zaplati. Keď nevie upratať, nech objedná pani a zaplatí. Keď bol sam, to vtedy fungovať vedel?
Nič v zlom, ale keď sa potrebuješ s niekym rozprávať, tak psychológ ta vyjde menej, a keď občas zaslúžiť, tak milenec ta tiež vyjde menej, a ten ti na oplátku možno aspoň čo to zaplatí (kvet, drink, večeru,...).
A skus mu teda povedať, ze nech si teraz on prenájme byt a vy nakvartirujete sa teraz k nemu. Neboj sa, hneď ti naúčtuje, co mu budeš platiť... to už bude vedieť veľmi dobre 😊

misicka31
20. feb 2025

Ten musí mať zlatú klobásu,inak si to tvoje správanie a názory vysvetliť nedokážem...🤷

h2
20. feb 2025

@karolinakr Vďaka. Ja som dokonca medzitým prišla na to, ako sa tomu človeku hovorí ("Ale ako sa hovorí človeku, ktorý nie len pracuje na druhého zadarmo, nie len si platí vlastné bývanie a stravu, ale ešte to platí aj tomu, pre ktorého to robí, tak to vážne neviem.") No predsa: MAMA ! 😁

gabu_lienka
20. feb 2025

@h2 🤣👌

enmery
20. feb 2025

@h2 Hlavne, že kam ho ma strčiť vie aj bez návodu. Zlaté. Ja len žasnem, čo všetko sú ženy schopné si obhájiť a vydávať za normálne a ideme meniť komplet chlapa. Niektoré ženy sú nepoučiteľné.

strongi
20. feb 2025

@bonboniera ty si asi riadna chudera. Nazývať niekoho poloretardom, koho ani nepoznáš. Láskavo neurážaj druhých a staraj sa o toho svojho, keď vôbec nejakého máš s tým svojim slovníkom. Si predstav, že ja tento nedostatok dokážem tolerovať, katastrofa, čo?

h2
20. feb 2025

@strongi Prečo sa tak veľmi zastávaš toho chlapa? Máš doma podobného?

enmery
20. feb 2025

Pobavilo. On nevie, čo obnáša domácnosť,kde je v obchode zeler, ale vie, že na nehnuteľnosť si musí sporiť aj za ňu zaplatiť. Ako si sporí?Na to návod nepotrebuje?Bože žena,ty si originál zúfalo hlúpa. Hlavne nech je nejaký kolík. 😵‍💫

h2
20. feb 2025

@enmery Ináč, buďme radi aspoň za to. Lebo už som tu čítala aj také, že nič neprispieva, nič nerobí a ani sex nie je.

andreadca
20. feb 2025

nečítala som všetky reakcie...keby si sa s ním dohodla, nech si zriadi trvalý príkaz na sumu, ktorú Ti bude mesačne posielať a skúsiť mu zadeliť nejaké 2 - 3 jednoduché pravidelne sa opakujúce domáce práce...a uvidíš či sa to nejako niekam pohne 🙂

gabu_lienka
20. feb 2025

Inak k tym nakupom. Dva tyzdne dozadu som videla v obchode chlapika, cca okolo 50 mohol mat, ako VSETKO hladal podla obrazkov z letaka a asi na kazdu vec sa chodil predavacky pytat, kde sa vyskytuje. Uz nanho normalne nahucala, ked nemohol “najst” maslo, ku ktoremu ho nasmerovala, lebo prosim pekne vrchna prepravka masla bola prazdna a on nebol schopny ju nadvihnut a zobrat maslo pod nou 😂 takto nejako si predstavujem toho, co mu matka snurky zavazuje. To akoze vazne toto niekto trpi doma ako partnera? Preco? Nestacia vam vlastne deti? Uz aj to moje 5 rocne je pouzitelnejsie co sa nakupov a upratovania tyka.

karolinakr
20. feb 2025

tragedia tychto žien je, že oni sa nechcu rozisť, ale chcu, aby sa muž zmenil..aj jedna tu pisala, čo ju muž mangloval - vy ženy nechapete, že ti muži sa zmeniť nechcú? nemajú záujem? možno im to vyhovuje, že nič neplatia, lebo si môžu nasporiť na chatu,a su chorobne lakomi na peniaze, načo by sa menili, ked vždy si najdu nejaku, čo sa o nich postara a cielene si vyberaju tento druh žien? že kde maju zavrete dvere sa dobijať nebudu ? že skúšajú a kde uspejú, tam ostanú a odtiaľ sa nepohnú?ked im to priatelka, frajerka, žena toleruje? že bitkarovi ta bitka dava pocit moci a nadradenosti, že vždy si bude hladať submisivne ženy, ktore ho budu posluchať a feministky sebavedome, čo mu nakopu prdel, bude zdaleka obchadzať?
táto naivita žien - ja ho zmením, kvôli mne to spraví no ako vidieť, nespraví ..preto sa radí rozchod ale komu niet rady, tomu niet pomoci, každy si je strojcom svojho šťastia sám...možno by som na terapiu skôr poslala ženy, čo to tolerujú ako tých chlapov

abbey1
20. feb 2025

@karolinakr A prečo by sa menili? Vždy nájdu ochotnú ženu. Veď to vidíš.

kitycat
20. feb 2025

Mozno si to uz pisala ale nevitala som este vsetko:

Ako ten tvoj post o pomoci tento mesiac a umyti riadov

Toto by mal robit frajer ako revanš hned. S cim pomozem? Ja umyjem, nechaj tak.

A ked nechas spinave taniere tak ze nie ej cim jest, z coho jest, ani vtedy mu netrkne? Vsak umy tanier sebe a decku a on nech si umyje.

Posledny pokus, lebo je zvlastne, ze vsetko vedel kym ste len trtkali. A myslim, ze ak je v posteli dobry, lebo inak by si ho uz davno vyhodila, by si sa mala vratit k tomu nezavaznemu zivotu co ste mali kym sa nenastahoval. Aj opravil, aj zaplatil

simka17161
20. feb 2025

Daj mu poslednú šancu. Porozprávaj sa s ním aké sú náklady, urči sumy, rozdeľte si domáce práce. A keď po mesiaci neuvidíš zmenu k lepšiemu pošli ho preč.

tamitamitami
20. feb 2025

Podľa mňa je extrémne divné že nič iniciatívne neplatí a spokojne si žije zadarmo. Veď to je prvá vec ktorú som riešila keď som začínala žiť s priateľom. Normálne sme si sadli a riešili financie.
Ešte viac je divné že si mu 6 mesiacov nevedela povedať ako sa veci majú.

Počúvaj Jano spísala som výdavky ktoré máme, spolu je to 1 000€. Mohli by sme sa teda dohodnúť že mi 500€ pošleš každý mesiac, 15teho odchádzajú platby tak ťa poprosím skôr aby som to mohla zaplatiť. Nechcem medzi nami robiť dusno ale nemôžem všetko platiť ja.

romino
20. feb 2025
mameha7
20. feb 2025

On nie je lakomý, skôr mi príde ako taký ťuťko. Treba sa s ním pekne porozprávať ohľadom financií. Náklady na bývanie a jedlo vyúčtovať. Navrhnúť mu do budúcna, že by si si rada sama vybrala darček a šla s ním na nákupy, keď budeš mať narodeniny. Vyber aj dovolenku s tým, že ju on zaplatí (tiež by som to citlivo odkomunikovala v dobrej nálade). Taký ťuťko sa dá pocicať, ak máš na to nervy. Ak nemáš trpezlivosť a chuť dirigovať, vidím to skôr na rozchod.

haanovajana
20. feb 2025

Kupuje aspoň potraviny?

janickacrazy
20. feb 2025

@mameha7 on je lakomy, veď predtým žil sám v podnájme, tak až taký tutko asi nebude

gabu_lienka
20. feb 2025

@janickacrazy tiez neverim, ze niekto moze byt tak sprosty, aby si myslel, ze sa zije zadarmo

nikpa
20. feb 2025

Áno šibe ti. Takú by už ťažko ďalšiu našiel. Naozaj mi prepáč za výrazy ale fakt by si sa mala prebrať. Ja len dúfam, že je aspoň mega úžasný milenec co ti spôsobuje denne vlhké orgazmi, inak by ma pri ňom neudržallo nič.

haanovajana
20. feb 2025

Darček za 500€ a poznáš, ho len krátko.To sa mi ani nechce veriť.Malemu čo kúpil na Vianoce?

bonboniera
20. feb 2025

@h2 presne si trafila, si prečítaj jej príspevok 😅

pikachu999
20. feb 2025

By som mu povedala nech sa zbali..aspoň budeš mať menej varenia a upratovania ;)

bonboniera
20. feb 2025

@strongi prečo mi nadávas veď ma nepoznáš 🥺 som rada ze si spokojná (to myslím naozaj), ja syndróm matky Terezy nemám a nemám hlavne potrebu učiť dospelého chlapa fungovať v reálnom živote (co autorkin spolubyvajuci zázračne po nasťahovani k nej zabudol, motacik)