Partner odmieta pomoc pri sťahovaní a úpravách bytu
Mam 1,5 izbovy byt ktory teraz prenechavam novemu najomcovi. Odovzdat ho mam buduci piatok. Musi byt vycisteny a vymalovany. Ja som v byte byvala 5 rokov a partner 8 mesiacov. Kupil dom kde sa spolocne stahujeme. Problem je, ze ja uz 2 tyzdne vypratavam, vozim atd. a uz som fakt z toho unavena, vycerpana, znechutena. Ok znacna vec je prec ale zostali tam dva stoli ktore nie je schopny rozobrat. Gauc som musela sama vylozit pred dvere inak by som sa nepohla. On je urazeny pretoze som na neho hukala a nadavala lebo uz toho mam ozaj plne zuby. Som neskonale narobena a ked pridem na dom tam zas ma caka dalsia praca lebo on beha okolo domu. Ked mu poviem preco mi nemoze pomoct vybehne na mna, ze vsak to je moj bordel a preco by to on mal upratovat. Vsetkyy moje veci skm musela zaniest k rodicom lebo mi to zakazal zobrat na dom. Veci co mi rodicia kupili som im musela zanoest lebo on ich tam nechcs. Radsej tam nechal veci od byvalych majittelov. Stare plesnive veci ktore su skarede lenze ja ked poviem ze toto nie hento nie tak on sa ofuci ze na neho je hypo. Hlavne ze vsetko mame mat napoly lenze jeho rodina nam nakupuje veci co on tam da a pre pokoj duse poviem ano je to pekne aj ked sa mi to nepaci. Ja som na dom dala tiez svoje peniaze. Normalne sa mi chce od nefvov kricat!!
Zrus najomcu a zostan tam. On nech ide do domu. Nechce v nom tvoje veci a teda ani teba. Uz nevie akoby ti to naznacil, on ta v dome nechce. Novy objav? Nechce to koncit on, tak ta ako spravny chrapun necha vlacit metrakove veci. Aby si ho ty kopla do riti a on... Vidite, aka bola... 🍻🍻🍻
Z toho necisi ziadna laska, porozumenie, radost z budovania spolocneho. Z tohoto ide egoisticke spravanie ako k obtiaznemu hmyzu. 🍄
Stale mas sancu neprezit zivot s takym debi.om. Nestacia ti tieto red flags? Ja takychto chlapov nemozem mat ani za kamosov, nieto mat takehoto zivotneho partnera. Cele zle.
Radsej ostan v tom najme.
No autorka tak si sa vyžadovala. Cítiš sa teraz lepšie?
Pretože tvoj snúbenec teda stelesnenie gentlemana... Dúfam ze máš papier aspoň nato ze si mi dala nejaké peniaze na dom... A síce si sa chcel len v žalovať, ale denne sú tu také témy kde chlap sľúbil prepísať polovicu domu a ani po x deťoch sa tak nestalo....
chcela si sa len vyžalovať, tak si sa vyžalovala. Ak ho neprestaneš obhajovať a budeš naďalej - hlavne sama sebe - klamať, že je všetko v poriadku, budeš sa vyžalovávať ešte často...
Nespráva sa k tebe tak, aby som mu verila. No, ale napíš v pondelok, ako ste dopadli.
Baby ja neviem ci vy citate co pisem. Byt nie je moj! Je to najomny byt kde bola ukoncena zmluva a musim ho vypratat a vratit do povodneho stavu. Kde pisem ze je moj? Dalsia vec partner nie je ziadne hovado, debil, kreten ani kkt. Je to chlap ktory sa ozaj o mna zaujima, stara. Nosi mi kvety, kupuje drahe darceky. Kupil mi psa po ktorom som tuzila. Kupil mi auto. Vari mi... je to uplny opak mojho exa tak ho prosim neurazajte. To ze vyjadril svoj nazor...vedel do coho ide on aj ja. On je tiez zavisli odomna pretoze financne by hypo sam nezvladol a inu zenu nechce
V úvodnom príspevku píšeš že hypotéka je jeho prízvukoval TI. To určite neblázni ktorý človek by dobrovoľne dal frajerke polku domu papierovo. Na druhý deň príklad sa rozídete a teraz TI polku ma vyplatiť. Never klame ťa neverím že TI len tak daruje ak vezme hypotéku na seba že polku domu TI dobrovoľne dá. Však ani nechce aby si tam svoj nábytok a veci dávala TY si veľmi naivná. Ak by TI prepísal dom polku na teba tak určite by si si mohla svoje zariadenie doniesť. Ale ON namiesto toho TI nakázal že v jeho dome to nebude tvoje veci. Mne príde ako debil ktorý s tebou neráta. ON bude na LV TY nie nič TI nedaruje nerob si nádeje. Pri takom chovaní ako sa chová k tebe by som neverila a nebola s nim. Skôr mi príde že sa ťa chce zbaviť s tebou skončiť. Ukončila vzťah nemá ťa za nič. Ak by ťa ľúbil normálne by povedal veci tvoje si prisťahuj ku mne kúpime si bývanie na polovicu a budeš mu prispievať tak pochopím ale ON TI jasne naznačil že máš byť ticho doma hypotéka je moja TY budeš platiť polku hypotéky a čuš. Toto je chlap do života spamätaj sa pokiaľ je čas už s deťmi je ťažko. Keby si mala dosť rozumu nebola taká hrozne naivná. Lebo priateľ ktorý nič tvoje nechce na dome u mňa by skončil dávno. TY si myslíš že ak by si s nim mala deti pôjdeš po rozvode s holým zadkom. Nechápem len ho obraňuješ však sa spáliš poriadne. Už nikdy som nepoznala človeka ktorý dobrovoľne prepíše polku domu na priateľku. Jasné aby TI balamutil hlavu. Príklad napíše ťa že TI daruje polku domu a o mesiac sa rozídete a bude TI musieť dať polku peňazí z domu ktorý ak je na úver nie je ani jeho. Si úplne naivná ak si to myslíš. Už len podľa toho že ani svoje zariadenie si nemôžeš vziať tam lebo je to jeho dom jeho hypotéka TY máš predsa len prispievať polku hypotéky a na papieri je tvoja figa borová. A ak by si ho chcela dať na súd po rozchode že si mu platila polku hypotéky tak to nie je len tak že sudca povie áno má TI vyplatiť peniaze čo si mu dala. To je aj naťahovačiek komu právnik podanie na súd právne zastúpenie aby si horko nezaplakala. A svoje peniaze nemusíš vôbec dostať nazad.
Tak ho objím a ľúbte sa, všetko máte v poriadku a nerieš jeho chvíľkové stavy. Tu ženy už načítali množstvo príbehov a práve s majetkom neskutočné príbehy. Chceli ťa poučiť.
Ty si nepisala uz prispevok o tom, ze chlap chce od teba platit cast hypo ako najom a tebe nic neprispieval, ked byval v tvojom byte?
Ty si bola v banke pri tom,keď povedali,že ty nemôžeš byť na hypo kvôli dobe určitej? Lebo to je veľmi zaujímavé s ohľadom na fakt,že mne v pohode dali hypo aj samej keď som mala dobu určitú..Ku zvyšku tvojich príspevkov sa nevyjadrujem,darmo tu toho svojho úžasného budúceho manžela obhajuješ,ľudia sa prejavia čo sú zač práve v krízových situáciách ako je napríklad sťahovanie..Tvoj sa prejavil a žiadna normálna žena by po tomto s ním neostala..Držím ti palce,aby si tu o pár rokov neplakala,keď si uvedomis,čo za chlapa si si zavesila na krk..
Na kieho dasa ti su "kvety, a drahe darceky" ked vtedy ked potrebujes skutocnu pomoc sa Ti jej nedostane, aj ked opakovane poziadas? Vtedy sa ako o Teba zaujimal, ked si potrebovala rozobrat stoly?
V auguste mate svadbu a ty si nemozes doniest svoje veci do vasho domu, kde sa chystáte spolu zit? Nevyberate veci spolu,ale vyberaju svokrovci? Je to Tvoj bordel a nie jeho? Nepomoze? A ty si ho stale chces zobrat? Prave sa ukazal v pravom svetle. Tento ta teda nepodrzi v zlom,max v tom dobrom. Ked budes bez prijmu na rodicaku,bude ti vykrikovat,ze všetko taha on? Krasne vyhliadky
Prisla si sa vyzalovat, ked Ti tu napisali to, co nechces citat, tak si svojho partnera obhajujes-no, tak teraz o kozliatkach a vlkovi😉
Len si tu odlozim poznamku
*** V blizkej buducnosti nebudes ziadnou polovicnou vlastnickou domu ***
Autorka,
Priateľ ti nie je ochotný pomôcť, už teraz ti zakazuje vziať si vlastné veci a ty ho obhajujes a ideš si ho vziať?
Lenže toto nie je laska
Autorka-predstav si, ze by Ti kamoska povedala, ze jej partner by bez nej nebol schopny splacat hypteku, ale ona si do toho domu nemoze doniest to, co chce, zato jej buduci svokrovci tam zvalacaju to, co sa jej nepaci, ale drzi hubu a krok.
Jasné, ze inú nechce. Aspoň nie oficiálne. Nie každá by mu prispievala na (jeho) hypotéku a plakala ticho do vankúša keď sa jej nedostane rešpektu a už vôbec nie pol domu ktorý mu spláca. Darčeky sú fajn, neznamenajú však nič ak si chlap nevie takúto energiu udržať trvalo.
Je zaujimave, ze on nie je schopny sam platit hypoteku, ale autorku zahrna drahymi darmi😉
Celé divné… sám by na splátku hypotéky nemal? Ako mu ju potom banka schválila samému? Veď tam je milión stropov. Btw. ty si v hypotéke kľudne mohla byť ako spoludlžník, akurát s príjmom 0€ (keďže pre banku bol tvoj príjem v tom čase neakceptovateľný). A prečo nie si rovno 1/2 spoluvlastník domu a idete to riešiť darovaním, to už vôbec nechápem, načo je dobré. Iba že by ti nakoniec nič nedaroval? 🤨
No ak s takymto clovekom ides zit tak fakt niesi normalna a nevazis si vlastny zivot a samu seba

1. Dala si peniaze, pytaj si ich spat
2. Ak mas len pravo drzat hubu a krok, tak si za tuto prilezitost aspon neplat.
3. Otvorene zacni hovorit, co sa ti nepaci.
4. ....kasli na 1-3, zrus najomnika a vrat sa domov
5. ....najdi si normalneho partnera