Perly vašich manželov
Ak mate zaujem,piste sem perlenie svojich manzelov,ktore by som povedala ze hranici az s psychickym terorom....resp. ako si se*u do huby.....
😀 😅 ☹
Mna tak narychlo napada ,ze:
keby nebolo mna,tak si na ulici,s bezdomovcami a pijes cuco,a dam ta sledovat kamaratmi a budem sa na tebe smiat....to na margo,ked som si ako zena na MD bez prijmu dovolila na iste veci nadavat 😠 ,chudacik,citil sa obmedzeny.....
tato diskusia ma nielen pobavit a podporit v situacii,v ktorej sa citime bezmocne a jedine na svete s takymto chlapom 🙂
@6969eva
ja sa nejdem s tebou hádať, ale to slovo som sa ako vybrané neučila ani ja a ani môj syn...
@mima4
tak vš podľa teba nemusí ovládať gramatiku, nemusí byť morálny...k čomu tá škola potom je?...asi ako sa vyjadrila moja vedúca s titulom, ona nemusí pracovať, ona je tam na to, aby vydávala pokyny ľuďom, ktorí budú prácu vykonávať... 🙂
@romana19 O serióznosti tohto slovníka mám vážne pochybnosti. Sleng sa správne píše slang a zemplínsko-šarišské nárečie neexistuje, buď je zemplínske alebo šarišské. Navyše slang nie je nárečie, sú to dve rôzne nespisovné skupiny slov. Pomytok je nárečové slovo. Overiť si to môžeme v KSSJ, najlepšie vo viazanej forme. Milé jazykovedkyne, stále čakám na niečo vtipné od vašich manželov. Zbytočne...
@amanda0405
ja netvrdim, ze nemusi ovladat gramatiku, len z mojho pozorovania to vnimam tak, ze vacsinou ti sikovni ludia ju neovladaju... a ti ktori ju ovladaju a velmi na nej lipnu..chodia domov s vyplatou 500 evri v cistom - je to len moje pozorovanie, nic viac, ziadny vyskum 😉
vysoka skola nie je na prevychovu 😉 , škola by mala človeka nauciť uvažovať, vysokoskolak by mal mat uplne iny level myslenia ako stredoskolak, ale tym, ze kvalita skol u nas je taka uboha, tak to proste nie je... Vysoka skola by podla spravnosti mala byt pre tych najlepsich studentov v ramci republiky, s vysokou mierou logiky, s vysokou inteligenciou... ktori sa pripravuju na tie najlepsie pracovne pozicie v ramci republiky - lukrativne posty... a pravdaze od vysokoskolaka sa ockava ze bude robit aj tu karieru... Kto nechce karieru, vysoka skola je pre neho zabity cas...
@amanda0405 ono je to tak,ze VS este nikoho gramatiku nenauci.. Tu bud uz vies alebo nie. Moj ma vysku,ale na to,kde sa pise y,kde makke i, sa chodi pytat mna.
@mima4
@siska53
no tak to je potom smutné keď vš neovláda to čo ovláda stredoškolák...mohli by zrovna zrušiť slovenský jazyk na škole, či ako...ak sa vš prezentuje tým, že robí pravopisné chyby a je to podľa vás OK, je pre mňa veľmi zvláštny názor...to potom ani p.učiteľka nemusí ovládať pravopis, lebo má logické uvažovanie a to jej ku kariére stačí? 😀
@silvinka1978
ono to nie je o tej gramatike, pokial mas matematicky mozog... analyticke myslenie, si skor orientovana tzv. "ciselne"... a prave tito ludia maju najlukrativnejsie pozicie..lebo vedia skvele pouzivat hlavu.
baby nehadajte sa koli tomu pomytku....pomytok je proste predpokladam pre urcite oblasti slovenska prezyvka pre spongiu na riad....tak ako niekto spongii na riad povie vecheť.....no...
@mima4 neovladat gramatiku je podla mna skor lenivost , ved napokon v Slovencine nie je az tak vela pravidiel, a ak by niekto naozaj chcel, tak sa ich moze naucit. Nehladala by som za tym ziadnu inu nadanost. Je to len zopar pravidiel, ktore si treba zvyknut uplatnovat. Vediet gramatiku by som ani neprecenovala, ani nepodcenovala. Tu je priklad, ze sa gramatika da naucit aj v dospelosti: http://davidkralik.blog.sme.sk/c/300523/Gramati... Mne napriklad robi problem pisat ciarky, lebo obcas pisem zbytocne zlozite suvetia, ale uz som leniva si pozriet presne pravidla.
@daisynka_ prestáva ma to baviť, používaš výrazy ktoré je nemám rada - zadubený názor, si mimo .
Ja som končila jednu výšku v 1998, druhú 1999 čiže určite viac ako pred 10 rokmi, napriek tomu by som si nedovolila tvrdiť to čo ty , že dnešní vysokoškoláci sú na úrovni učňovkára s maturitou . Na výške som aj učila.
Mne zas veľa vysvetľuje to že si zakotvila na STU.
Týmto považujem našu debatu za ukončenú . 🙂
@silvinka1978 to nikto netvrdi a vysku mam aj ja. Len jednoducho tak,ako mne nejde matematika,jemu zas pravopis. Ale uz sa uci a az tak katastrofalne to nie je. A je zas chvalyhodne,ze sa ma radsej opyta,akoby mal napisat nieco s chybou.
Pre všetky, ktoré tu trápi gramatika. Mňa vôbec nie, aj keď som prezradila, že by trochu mala. Nikto nie je dokonalý a nevie všetko a dĺžne, mäkčene, y/i ma u ľudí vôbec netrápia. Ja napr. pravdepodobne tam, kde v mozgu je miesto pre čísla a matematiku asi mám slepú uličku a aj tak som spokojná a čo treba spočítam.( teda sčítam = to aby som urobila zadosť tej našej spisovnej). Hlavne, že si rozumieme.Prajem pekný deň.
Jezisi Vy mate problemy... sam priznavam ze robim hrubky ale snazim sa preto skontrolovat ked niekde nieco pisem aby tam tie chyby neboli. Je uplne jedno ci materVS alebo ste prof. mikrobiologie ci bača na salaši. Lepsich ludi to z Vas nespravi ani pravopis nenauci. 😀
@hucko44 musim reagovat suhlasim s Tebou, v poslednej dobe mam stastie na same uzasne zeny, maju vsetko vzdelanie, inteligenciu, krasu, novy barak, nove auto, dobru pracu ale skoro vsetky su postihnute s takmer nulovou EQ. JE problem v dnesnej dobe najst zenu kt je normalna a dokaze normalne vyjadrovat svoje city a nema svoje moralne hodnoty posunute na uroven materrializmu. To neznamena ze mame zit bez penazi a len z lasky ale znamena to to, ze nie peniaze su na prvom mieste..
Ludia ako keby mali v hlavach nasrate 😀 nejaka vychova vlastnych potomkov je patorada, lebo sa treba nahanat za prachmi 😎
Chcela som tu napisat dalsie smiechoty🙂 ale asi som si zle vylozila nazov. Nerozumiem preco na seba prskate... Ak chcete vypisujte si internu postu a tam sa osocujte. A ak sa tu niekto stazuje na svojho manzela, mal by si uvedomit, ze,, kaka"do svojho domu, zhadzuje seba, lebo potom vznika otazka preco je s nim nadalej....
Ak viete o teme, kde sa skutocne pisu perly muzov alebo deti, hodte mi prosim link. Diky a Pekny dnik.
Pozri do temy.. O vsetkom moznom..Volne diskusie..tam je nazov perly nasich poloviciek 2
@skyle

@mima4 Pomytok nie je nárečové slovo, ale rýdza slovenčina a vybrané slovo navyše. Ja len tak, aby reč nestála...