icon

Po svadbe ostávame u svokrovcov

16. júl 2022

Ahojte,chcem sa s vami poradit ci robime dobre.Cca o mesiac mame svadbu,sme obidvaja po 30 ke,ano berieme sa,lebo cakame prirastok a dohodli sme sa tak ze isty cas pobudneme u manzelovych rodicov.Su to normalni ludia,obidvaja dôchodci budeme mat vsetko spolocne. Ako mne to nevadi,lebo aj doma sme to tak mali a bolo to v pohode.Ba svadbu sa veeelmi tesime aj na dieta,ktore sa mesiac po svadbe narodi.

hermiona12
16. júl 2022

Teraz môžete mať super vzťah, az kým nedôjde ku nejakej nezhode. A ona ver mi bude. Nikdy som nebývala zo svokrovcami, a neviem si predstaviť že by som sa musiela prispôsobiť ku cudzím pravidlam ohľadom domácnosti či výchove dieťaťa.

babababka
16. júl 2022

ak si dopredu určité pravidlá,aj svokrovci aj vy,nevidím problém.

kris_tin257
16. júl 2022

Keď som si prečítala úvodný príspevok hneď mi napadlo: super námet na kvalitný horor 😀 už len tá predstava ma desí 😀

ropucha6
16. júl 2022

To nemoze byt realna tema. Teraz byvate kde?po 30tke nemate vyriesene byvanie a cakate dieta?

evaachesa
16. júl 2022

Tak toto je 100% vymyslené. Rok čakať na podnajom? Lebo iný asi neexistuje. 😄

xena0
16. júl 2022

My takto po svadbe bývali sme dočasne u rodičov a dá sa to zvládnuť ale jednoznačne s vidinou že to nebude takto vždy ale riešiť si naozaj svoje bývanie čím skôr tým lepšie

xena0
16. júl 2022

Môžete mať neviem aké dobré vzťahy až začnete spolu bývať tak to tak nebude ti garantujem 🙂

loginexistuje
16. júl 2022

svinskym krokom budes odtial utekat 🐖

danica2711
16. júl 2022

ja byť matka 30-ročného syna, ktorý si mi tu ešte váľa šunky doma, nevie si dať pozor, aby neurobil dieťa, kým nemá samostatné bývanie a nasáčkuje mi domov ešte aj podobne neschopnú nevestu, tak ich obidvoch ženiem bičom... A tebe, autorka, o krátku chvíľu začnú vadiť iné veci než že svokrovci skoro vstávajú, ale budeš môcť akurát tak držať hubu a krok. Namiesto písania na MK radšej venuj energiu hľadaniu podnájmu, to komu chceš nahovoriť, že je k dispozícii len ten jediný?!

autor
16. júl 2022

@sisa_s ano,je tato tema realna.Mas s tym problem? Tak nemusis prispievat.Nie je to povinne.

aaadkaaa
16. júl 2022

Ono je to o povahach vsetkych zucastnenych. Ja byvam u svokrovcov 10 rokov, ale mame vsetko svoje, len spolocny vchod. Ono to chce toleranciu z oboch stran. Moja svokra bola svojska povaha, ale nasli sme si cestu k sebe a mali sme velmi pekny a korektny vztah. Pri dietati je to obrovska pomoc, ona malu zboznovala a ja som bola rada, ze ked nieco, mozem sa na nu spolahnut na 120%. Tak ako ona na mna v inych veciach. Ona dokonca razila teoriu, ze keby sme sa niekedy z muzom rozisli, odist by musel on, ja a dcerou tu mam svoj domov😁 ale jasne, nebolo to vzdy take rozpravkove, boli aj nejake vymeny nazorov, ale vzdy sme si vedeli vsetko slusne vydiskutovat a slo sa dalej. Veru mi pri druhom babatku bude velmi chybat...Svokor, to je ina kategoria, ale toho jednym uchom dnu, druhym von... ale mat s nimi spolocnu kuchynu a kupelnu si neviem predstavit, to bude chciet naozaj veeeelku davku tolerancie z oboch stran. Kazdopadne ten rok nejak vydrzite, treba si len nastavit (slusne) hranice, otvorene sa porozpravat, ako budete fungovat a ak to bude velmi zle, hladat nejake skorsie moznosti podnajmu, hoci mozno mensieho a menej vyhovujuceho, ako mate vyhliadnuty. Ale nenechaj sa znechutit ludmi, mozno vam to tiez vyjde. Drzim palce 🙂

autor
16. júl 2022

@danica2711 ten o ktory mame prave my zaujem,tak jediny.

maminkadeticiek
16. júl 2022

A naco sa vlastne pytas ked ty si s tym ok?

autor
16. júl 2022

@evaachesa aka si zakerna.Samozrejme ze je vela inych podnájmov,ale ten o ktory mame zaujem sa musi cakat.

0kristina0
16. júl 2022

Isty cas = nevymoce sa z tade
Za mna NIE!!!! Precitaj si tu diskusie so spolocnym byvanim u svokrovcov.

autor
16. júl 2022

@ropucha6 je to realna tema,uistujem Ta,lebo to zijem.

maryetta
16. júl 2022

Poznam resp mam kamaratov krori byvaju u rodicov. Niekto iba docasne. Niekto na stalo. Komu ako vyhovuje.
Uvidis casom. Kazdopadne by som chcela mat svoje sukromie v ramci moznosti. Urcite svoju kupelnu a aspon mini kuchynu.

happy31
16. júl 2022

Chodia starký na vikedny na chatku a na dovolenky mimo domova? Ak ano a pravidelne, tak to date, ak su stale doma do mesiaca bude ponorka a hadka.

Vsetko sa da len si treba vychadzat v ústrety a mega veci neriešiť a zahryznuť si do jazyka.

Ak su v poho treba ich poslat s malym kocikovat aby si aspon polhodinu bola sama doma. A tak. Bude to chciet system.
Urcite viete fungovat spolu nebudete prvy ani posledný. Ale aj s malým babom si planujte preldzene vikendy sem tam mimo domu 2-3 noci. Prospeje kazdemu. My sme boli na vikend hned po 6nedeli ( po lekarskych kontrolach)a bolo to super na zmenu prostredia.

Urcite zvazte vsetky moznosti.
A hlavne nestresovat sa, lebo ti to babo vrati a ako budes ty v nepohode teraz, potom ono po porode.

danica2711
16. júl 2022

a čím je ten údajne jediný podnájom taký výnimočný?

karelova
16. júl 2022

Mna by zaujimalo, kolko rokov ma ta osoba, ktorá tu tuto fingovanu temu zadala a reaguje. Musí to byt veľmi talentovaná osoba.......

anika2007
16. júl 2022

dobrych ludi sa vsade vela zmesti!!!!! ak si so svokrovcami rozumies,tak ok.a ten prvy rok to pomoze i vam,financne...atd.a ked sa narodi babatko budu mat velku radost a pomozu i s kocikovanim.na kratko je to ok.

mimikarol
16. júl 2022

Ja som mala celý život pred očami, že spoločné bývanie nikdy. Rodičia bývajú s otcovou mamou, má 92 rokov, keď sa otec oženil, mala možnosť ísť do domu po svokrovcoch. Nešla, namiesto toho pristavili dve miestnosti a bývali spolu. Starká to doteraz ľutuje, najhoršie rozhodnutie jej života.....Ešte keď majú mladý všetko samostatné... Ale ani to by som nechcela. Radšej v hociakej jednoizbovej kutici ale sama

rivini
16. júl 2022

Podla mojho nazoru uz len skutocnost, ze pises, ze sa beriete, LEBO cakate prirastok-no pre mna by toto nebol dostatocny dovod k svadbe. Dalej mate po 30-ke a zijete u rodicov, cize ste nemali moznost zit sami v spolocnej domacnosti. A spolocny zivot zacnete hned u svokrovcov…to su pre mna minimalne tri predpoklady na buduce problemy typu: svokra nerespektuje moje sukromie, svokra sa miesa do vychovy nasho dietata, muz nestoji na mojej strane, muz ma asi nelubi…takych diskusii tu je ba koniku jedna radost!

laila22
16. júl 2022

Nezažiješ, nevieš... 🙂

lienka.7
16. júl 2022

No drzim palce aby si tu o pol roka nevypisovala ako si na prášky ze sa ti svokra do všetkého stara ...

bessie12
16. júl 2022

@rivini a kazdy tyzden pribudaju dalsie a dalsie 😕

nelca0510
16. júl 2022

A to budeš bývať v manželovej detskej izbe? Máte 30,už ste mali mať niečo poriesene. Na čo ste si robili dieťa,keď nemáte kde bývať? Sú tu stovky diskusii ako sa nevesty trápia v spoločnej domácnosti. To,že mi to napíšeme x dôvodov ta ovplyvní a nenastahujes sa?

elizita
16. júl 2022

A teraz byvate kde? V nejakom inom podnájme? Keď bola staršia bábätko,moja mama sa starala o svoju mamu u nej doma. Nechodili sme tam preto na noc ani na dlhšie,lebo títo postarší ludia hneď jojkaju keď bábo zaplace a majú také zvláštne názory a prístupy. Ak nemáte na výber,ok,ale inak by som spoločné bývanie nevolila.chcela by som si užit materskú v kľude s dieťaťom a mužom.

lunademonica
16. júl 2022

Podla mna nie....moze sa to zvrtnut na velke utrpenie, tvoje utrpenie. Ono to je tak, ze kazdy starsi clovek si mysli ze vie tvoje dieta vychovat lepsie ako ty, davaju "dobre"rady a td....no to zistis az ked sa narodi. Urcite sa nebudu ticho prizerat ako co robis...

dadka128
16. júl 2022

no šak počkaj po svadbe, počkaj keď sa vám dieťa narodí .. vermi, že dobre nerobíš .. mate po 30 a prečo sa nechcete osamostatniť ?