Po svadbe ostávame u svokrovcov
Ahojte,chcem sa s vami poradit ci robime dobre.Cca o mesiac mame svadbu,sme obidvaja po 30 ke,ano berieme sa,lebo cakame prirastok a dohodli sme sa tak ze isty cas pobudneme u manzelovych rodicov.Su to normalni ludia,obidvaja dôchodci budeme mat vsetko spolocne. Ako mne to nevadi,lebo aj doma sme to tak mali a bolo to v pohode.Ba svadbu sa veeelmi tesime aj na dieta,ktore sa mesiac po svadbe narodi.
Nie je to dobre. Ale ked hovorite ze len docasne, do buduceho leta, tak to uz nejak vydrzite. Ale budete to mat veeelmi narocne. 2 velke zmeny naraz. Prirastok, nova domacnost do ktorej sa urcite budu montovat aj svokrovci, to nejde ze nie. My tiez byvame so svokrovcami, uz 2 roky. Sice su to najzlatsi ludia pod slnkom, ktori sa uplne snazia nas nechat zit vlastny zivot a nemontovat sa do nas, my mame kazdy svoju domacnost, samostatny vchod, atd. Ale nie je dna co by sme s nimi neboli v kontakte, chyba mi take to uplne 100% sukromie, kedy viem, ze ma nikto nevyrusi, ze si mozem behat v pyzame aj cely den a nikto to nebude riesit, ze ked nevladzem varit, tak sa nado mnou nikto nepohorsi. Take tie uplne bezne veci, ale ked si predstavim, ze by som mala fungovat s babatkom v jednej domacnosti aj s mojimi svokrovcami, s jednou kuchynou, tak by ma instantne slahlo. Velka zmena a dlhe zvykanie bolo, ked sme sa sem prestahovali. A este mat dieta, byt po svadbe, atd. Fuu toto nie. Najlepsie ist do kratkodobeho podnajmu a mat vsetko svoje. Svoj klud 🙏 ten je na nezaplatenie. Kludne chodte byvat nedaleko svokrovcov, nech vam ma kto pomoct, ale do spolocneho byvania urcite nie. Ja osobne by som to velmi tazko zvladala, najma po porode, kedy je clovek rozladeny a ma zrazu toho na hlave aj za troch. Viem si predstavit tie nervozne pohlady, uz len ked place dieta. Ale kazdy sme ina povaha, inak sa pozerame na veci. Toto je moj nazor a moja rada, z vlastnych skusenosti. 😁
Robis velmi zle vsetkych co poznam neskor riadne lutuju
Zavčasu vstávajú? No kým ti svokra bez klopania neotvorí dvere vašej izby v nedeľu o 6.30 že vstávate do kostola na omšu ( ako mne) tak to hádam zvládnete...ešteže sme tam chodili len na víkend v lete kým boli deti malé ..vôbec nerobíte dobre.ale zrejme sa potrebujete poučiť na vlastných chybách.nie na cudzích .tak nechsapaci
Mne je luto hlavne tych svokrovcov, ze ONI budu musiet znasat stratu sukromia. To budete mat nejaky rozpis, ze kto kedy bude varit? A sprchovat sa? A ked dieta bude v noci revat, tak chudaci svokrovci, co sa tiez nevyspia…
Do 2023 vydrzite ono na začiatku ti pomoc svokry dobre padne. A ona sa poteší že pri nej vyrastá vnúčatko.
To je troll😉
Zalezi ake mate vztahy..poznam rodiny kt su ok a ktore nie su,je to individuálne
Ja som napr tazka povaha ale v podstate viem vyjst uplne z kazdym,svokra bola fuca,kt cakala ze doma nebude nic robit a vsetko ja tak radsej sme sli od seba aby sme mali dobre vzťahy,kedze svokor bol tiez dobre tvrdohlavy (hadky jak svet koli vegete vo vyvare a glutamane,kt nakoniec uznali a prestali uz tiež pouzivat) a mali sme dobre vzťahy
Takisto sme chvilu byvali u nasich a stačilo,hryzli sme si do jazyka..jednoducho uz maju narok na svoj klud a predsalen deti su narocne a tiez nazory na vychovu rozne
Ale mame dobre vztahy ale nech kazdy byva sam
Drzim vam palce,prajem az ste mudry a dobre vychadzate navzajom
nie, nerobíš dobre. vlastná skúsenosť, ale s rozdielom, že nemám deti...
Neries druhych a ich nazory prosim ta. Ak to tak chcete vy a nikomu to neprekaza, spravte tak, ako chcete vy.
Bývam so svokrovcami 13 rokov keby sme neprerobili vrch som tu neni 🙂 iné názory,iná výchova,ak si neurobíš poriadok hneď na začiatku budeš trpieť...ešte že ja mám tu pusu takú otvorenú 🙂ale ak by som mala ísť do toho ešte raz tak nikdy!
Kôň je plný diskusií o tom, aké strašne zlé je bývanie u svokrovcov... Prečo? Lebo ľudia, ktorí bývajú u svokrovcov/rodičov a klape im to, nemajú dôvod vypisovať na MK. To neznamená, že takí neexistujú. Možno patríte medzi nich.
Kôň je takisto plný diskusií o tom , že priateľ sa vykašľal na priateľku s malými deťmi "lebo už ju neľúbi" alebo ju podvádzal alebo... doplňte si. Žiadna debata o tom, že žijeme s deťmi, nie sme zobratí, a je to super. A pritom kopa rodín tak funguje
Toto je nejaka nova moda, mat 30+, zadovazit si dieta a naterigat sa k svokrovcom/rodicom do jednej izby? Nechapem, ze dospeli ludia, ktori maju dieta na ceste, nemaju potrebu zit si svoj zivot, mat vlastnu domacnost a sukromie.
Aj keby v meste kde byvam nebol jeden jediny podnajom volny, tak radsej si najdem byvanie v inom meste , ako sa nasackovat do domu k svokre, frajerovi do detskej izby 🤦♀️
Tak ja Ti napíšem, že aké výhody to bude mať, keď budete bývať pri svokrovcoch/budúcich starých rodičoch 🙂 Budeš ich mať po ruke, keď budeš potrebovať pomôcť s bábätkom. Keď budeš chcieť trošku dospať prebdenu noc, pošleš babku s kočíkom na prechádzku. Keď budeš potrebovať ísť k lekárovi, nemusíš trepať aj dieťa so sebou. Nezachytila som , či ešte pracujú. Každopádne, keď si nastavíte pravidlá, tak to môže dosť dobre fungovať, pretože tak to kedysi bolo normálne aj na Slovensku, boli viacgeneračné domy. Keď budete bývať spolu, ušetríte nemalé peniaze za byvanie, aj pre nich aj pre vás výhoda. Môžete si navzájom dosť dobre pomôcť. Vykašli sa na negatívne názory, pozri sa na to racionálne. Zadlžiť sa teraz hypotékou, či ísť do podnájmu a platiť ďalšie peniaze, a keď začneš poberať rodičovský príspevok, materská je ešte ok, ale ten RP, tak to akurát zhltne tu splátku hypotéky. Neviem teda, koľko chces byť doma, ale asi tri roky, nie?
Odpovedz si na otázky, či budeš v pohode s tým ze vychovávať dieťa nebudeš sama, tak ako chceš ty. Budeš ho vychovávať spolu so svokrou, svokrom. Aj s vlastnou mamou vedia byť tieto situácie náročné, nie ešte s cudzou. Ak sa pýtaš, či robíš dobre, podľa môjho názoru nie. Nehovorím, že to tak musí byť, ale podľa môjho názoru to môže dosť nastrbit aj vzťah s partnerom.
Baby ja poznám reálne rodičov, kde si ich dcéra nasťahovala muža a majú spolu dieťa v 3i byte o 64m2. Ženy nepracujú, pracujú iba muži v domácnosti. Zdá sa, že im to vyhovuje, nie je počuť od nich hádky, väčšinou smiech. No ale ja by som sa hanbila ako pes. Mne zase mama vyčíta, že som od nej odišla bývať cez pol SK, pretože ona ja doma úplne sama. Neviem čo je horšie.
Autorka robite chybu na 97%
Nie nie nie a ešte raz nie , ak už ste si urobili dieťa je načase ísť do vlastného
prebehni xy diskusii a nikdy, nikdy to nemoze dobre skoncit… ja hovorim, ze radsej cely zivot v garsonke ako takto…
Človek sa učí na vlastných chybách a ako sa hovorí, nevyskúšaš-nevieš.
Žijem u svokrovcov 13 rokov a keby sa dal vrátiť čas, tak už nikdy ale že nikdy viac.
Trpí tým rodina,manželstvo a aj deti lebo to vidia a vyrastajú v tom!!!!
Obidvaja mate 30 tak hadam mate nieco nasetrene. Nie je lepsie si zobrat hypo ako cudzim cely zivot pchat prachy do vacku? To chcete cely zivot behat po podnajmoch? Preboha co to mas za neschopneho chlapa, ktory sa nevie postarat o rodinu. A ked vam ten byt nevyjde co spravite potom?
my sme tiež tak po narodení prvej dcéry ostali bývať u svokrovcom a z pohodovej svokry sa stala stíhačka, ktorá sa starala do výchovy, hocikedy prišla do časti domu, kde sme bývali, takže súkromie žiadne, o všetkom chcela rozhodovať, všetko chcela vedieť a upravilo sa to, až keď ske odišli do vlastného, aj keď určitá averzia z mojej strany tam už zostala, takže môj názor je, že nie, nerobíte dobre, ale je to vaše rozhodnutie, ale ver, že po narodení dieťaťa sa dosť veľa vecí zmení
My sme bývali u našich 2 roky, keď sme sa odsťahovali z BA na dedinu a začali sme stavať dom. Tiež som bola tehotná. Mali sme tiež spoločnú kuchyňu, kúpeľňu, mali sme svoju spálňu a obývačku. Ja som sa starala o chorého otca,aby nemusela chodiť opatrovateľka a mama pracovala. Bývalo sa nám dobre,mám s rodičmi super vzťah. Občas sme hrýzli do jazyka, ale inak na to dobre spominame. Ale dnes uznáme my, aj naši, že to bolo tak akurát, že stačilo. 2 gazdine, malé dieťa, stále nejaký neporiadok po malom, mama chudák často nervozna, lebo už chcela svoj klud a nešlo to. Čiže dočasne podľa mňa ok, dlhodobo určite nie.
Nerobila by som to....
U svokry nie je problém len svokra s kvôli svokre malo súkromia.Ostatní súrodenci tam chodia na návštevu s rodinami,však idú domov.A keď máš každý deň niekoho na návšteve,lebo manžel má viac súrodencov,tak o žiadnom súkromí nemôže byť ani reč.My máme veľký dom,dva samostatné vchody,dve kúpeľne a mladí neostali doma.Takto to je najlepšie.Tí mladí,ktorí ostanú u rodičov si neuvedomujú ,že rodičia tiež potrebujú svoj kľud.Hlavne už 50+,keď musia chodiť do roboty a budiť sa na plačúce bábätko,keď sú všetci v jednej domácnosti.
Nie dobre vlastna skusenost . A este ked ma bit vsetko spolocne .
Fakt zalezi od povahy ale ja osobne by som to nikdy nedala. Aj my sme sa brali ako 30tnici a zo svadby sme isli rovno do vlastneho bytu ktory sme kupili rok pred svadbou. Ja si to neviem predstavit a osobne stale tvrdim, ze kazdemu kto takto dokaze fungovat ci uz s mamou alebo svokrou by som dala nobelovu cenu. Ale zase naopak mam znamu ktora si so svokrou rozumie lepsie ako so svojou mamou. Je to na vas. Ak si myslite ze je to dobre riesenie a vyhovuje vam to takto ci uz financne alebo aj s tym ze vam pomozu s babatkom je to pre vas to spravne riesenie.
Reálne je , že ten najom nedostanete, malokto chce male deti v najme, ale budiš. Nehnevaj sa na mna , ale dvaja este stale bezdetni ľudia aby nemali po 30 na vlastne byvanie? Čo ste robili doteraz? Ak ste doteraz nenašetrili na vziatie uveru s jednym platom ako chcete platit najom pre troch???