Pocit samoty a nehodnoty pre nikoho
Ahojte …. Ako zacat, mam manzela, dieta, rodicov, som jedinacik …. Svojim najblizsim vzdy pomozem, vypocujem, poradim …. Ja mam aktualne zistene urcite zdravotne problemy, ktore ma velmi trapia a stale nad nimi premyslam, samozrejme v takejto situacii by som rada videla oporu, podporu v tych najblizsich, ale manzel mi je takou oporou, ze na mna nahukal, ze si mam plakat kolko chcem, ze sa zle stravujem a mozem si sama za svoje problemy …. Rodicom ked som volala alebo pisala, bud ma odignorovali a jednoducho mi na spravy nereagovali pripadne na moje trape ie reagovali tym, ze odpovedali uplne odveci, vobec nie k mojmu trapeniu …. Mam uz dva dni z toho depresiu, len placem, lezim, citim sa absolutne sama, bezcenna, bez hodnoty, ked ani najblizsi ludia sa so mnou o mojom trapeni neporozpravaju, neporadia, nevypocuju …. Citim sa ako nejaky odpad, ktory ich nezaujima, na ktorom im vobec nezalezi, ktori riesia len sami seba …. Je mi dva dni hrozne, vobech nemam chut vstat z postele, len sa mi melu myslienky, ako mi mama moze na spravy plne trapenia ani neodpisat, pritom ja vzdy im poradim, vypocujem, pomozem …. Mam chut tychto ludi, ktorych som povazovala za najblizsich total vymazat zo zivota, pride mi to od nich hnus a extrem lahostajnosti …. Zazivate niekto nieco podobne? Ako taketo nieco prezit? 😢😢😢
Autorka: Je mi ľúto, že od najbližších necítiš podporu v čase, keď to potrebuješ. Vedieť, že niekomu na nás záleží je naozaj dôležité. Každopádne to, že sa oni (manžel, rodičia) správajú k tebe nejakým spôsobom, nehovorí nič o tom, aká si, či máš hodnotu resp. aky si človek. Skús vyhľadať psychoterapeuta alebo psychológa, ktorý zistí, či netrpíš depresiou alebo úzkosťami. Neviem, aké máš zdravotné problémy, ale pokojne môžu byť psychosomatické a teda súvisia s našou psychikou, prežívaním, s tým v akom sociálnom prostredí žujeme at´d. Ak potrebuješ, pokojne mi napíš súkromnú správu, ak budem vedieť poradím.
Ja mam skusenost, ze niekedy viac pochopi "cudzi" citlivy clovek ako vlastna rodina...u mojej mamy pochopenie mojich problemov nenajdem, ani u svokry, s ktorou byvame. Jedine manzel, dobra svagrina a kamoska maju pochopenie.
Takze s mamou to neries, ked nema zaujem, ale s kamoskou.
A moze aj byt, ze chlap ked sa boji prejavit strach a svoje emocie, tak sa to ventiluje krikom.
autorka ako si dnes dopadla ? myslela som na teba 😊
@mamina7070 aj ja som zvedava, dúfam, že dnešok napriek vyšetreniam bol lepší ako včerajšok☀️
@mamina7070 ďakujem ☺️ celkom dobre, este pojdem na jedno vyšetrenie, ale lekar to dnes nevidel nejako dramaticky
@portret7 ano lepši ❤️
@euka210 len mi to pride od manzela take, ze vlastne zacne hadzat vinu za to este na mna, aby som este visc bola v depke, ze si za to mozem sama a takto
Super, to su velmi pozitivne spravy👍
@portret7 ano, som stastna, nalada sa mi zlepsila o 100% …. Ale nehovorila som nikomu doma, ako som dopadla, necham si to pre seba ….

Som rada, že máš lepšie správy a lepšiu náladu. Je taký známejší citát: Lidé jsou různí, povětšinou hovada. A rodina nie je výnimka. Žiaľ. Môžeme si spolu posťažovať na nich, ale nič nezmeníme. V ťažkých chvíľach si dopraj veľa lásky sama od seba. Dopraj si to, po čom túžiš. Objím sa. Daj si veľa Magnézia, treba zohnať Serotonín. Posielam objatie. ❤ 🌷

@loliki ďakujem ❤️

akože prečo si za to môžeš sama? To prečo dáva manžel takéto reči?
@0silvia0 že sa zle stravujem a nejem len zeleninu a taketo bludy
Môj tata (1928...)dosiel z roboty keď som bola čerstvo doma z pôrodnice s prvým ich vnukom. Kukol naňho z kilometra a išiel si po svojom. Cynik, ze?
Lenže išla som zo smetím okolo pivničných dverí a on tam normálne reval. Potichu, ale strašne. 💦 Možno aj tvoj starý je taky cumak a vo vnútri prežíva... ty si ho poznáš.
Zase poznám teticku, v 90.rokoch CA prsa, odvtedy sa 30 rokov drží v remisii, aj vďaka svojmu chlapovi, co s nou všetko preskákal a náhle zomrel "zdravý" ▪️z toľkého umarania, stresov a zeninej rakoviny. Chlapi sú divný v tomto.
Tvoja matka je ale kus ľadovca. Ma ta len jednu a nedá zo seba ani sprostu floskulu, keď už úprimný záujem a v apatieke nekúpila.
Drz sa a píš, tu sa vždy nájde nejaký súcit ale aj útoky💤pozehnane😪😀🙆♀️
@ahhola ďakujem za prispevok 🙏💙 mama aktuslne nekomunikuje, neozyva sa, tvari sa ona urazene a čaka, ze ja sa jej este ospravedlnim (za to ze som si dovolila sa vyjadrit, ze to je od nej nepekne) …. Ako som čakala…. Ale neozyvam sa, nnecitim, ze by som mala za co, ona bola ta bezcitna
Neviem co je to ta sortu, hentie matere. Aj minule som si tu písala s jednou kockou, mala fotku s malou dcerou a vyzerali ako vily, také boli lubezne. Ona veľmi trpela nezaujmom matky a v dospelosti sa chcela odpraviť, to jej po rokoch povedala. A ta mater žiaden komentár, akoby jej povedala, ze chcela zabiť muchu. Akože keď si predstavíš taky Kus ľadu, tak mi napadne, ze ju znásilnil inseminator s vercajchom na družstve a nieže splodii decko nedajboh z vášne, lasky. Jak také ženy sa môžu oddať mužovi, co im rotuje v tej marnici, co majú namiesto mozgu🌚napadá mi len české slovo Mrzút. Aj pre ženu.
Take pokracovanie pribehu, v lete mame ist s mamou na dovolenku, ktora uz je zaplatena dokopy za rodinu cez 5000€ cize draha dovolenka pre mna, od tej udalosti som sa jej neozyvala, tak asi to jej ego nevydrzalo, ze neuputala pozornost ako chcela, tak dnes mi volala ako strasne je na mna urazena (ona, ktora sa nezaujimala, ignorovala moje zdravie) a ze ona na tu dovolenku nejde …. Takze teraz mi takto chce robit zle s dovolenkou, ktora je zaplatena, na moje meno vsetko, ze mam ju stornovať a vratit jej jej čast penazi …
Ked si poznas mamu, preco preboha beries toxickeho cloveka ma dovolenku? Aby ti ju pokazila? Chod pekne do cestovky, ci sa neda dovolenka prehodit len na vas. S radostou by som ju z dovolenky vynechala a vratila jej peniaze.

@euka210 ano zlaty je moj 💙 ano kamosky mam, s nimi aspon porozpravam, ale tak brala som to tak, ze kamoska sa o mna nemoze bat ako mamzel alebo mama, ale mozno aj viacej ako vidim 😔