icon

Posledný rok na rodičovskej: Ako plánovať prázdniny?

14. júl 2024

Ahojte. Som este posledny rok na RD cize mame prazdniny bez problemov kde nechat deti. Vratili sme sa prave z dovolenky pri mori. A mna chytila uplna uzkost co bude o rok. Kam dat deti cele prazdniny. Ze deti uz budu mat prazdniny o nicom. Nudit sa. Budu kade tade u starych rodicov. Ked ja uz budem pracovat. A hlavne to ze uz k moru nepojdeme kedze my s muzom si nebudeme uz brat dovolenku naraz. Nestastna som z toho. Keby tak existovala nejaka praca na doma. Ja som introvert, bojim sa kolektivu, ohovaraciek.

ibatanecnica
14. júl 2024

Ale aj ten tyzden je lepsie ako nic. Ty len hladas dovody ako to nejde a zbytocne si to komplikujes

autor
14. júl 2024

@letfenixa aj moj. Nikoho nepotrebuje. Len auta, kreslenie, mobil, playko... S muzom vonku hra futbal. Mame bazen, preliezky. A je spokojny.

lucylaw
14. júl 2024

Akože mne už tu niekedy ostáva rozum stáť..Minule sa tu jedna ženská rúcala,lebo jej dieťa končí škôlku a ide do školy,a to je podľa nej koniec sveta,lebo v škole bude trpieť,bude sa tam musieť učiť,nebude sa tam môcť celý deň hrajkať ako v škôlke..Akože ako keby nevedela,že to decko nebude navždy škôlkar,ale vyrastie 🤦🏻‍♀️a teraz sa tu ty rúcaš kvôli prázdninám,akože ja nerozumiem,čo si čakala,keď ste si robili deti?? Tak ste si to mali rozmyslieť,či ich vôbec budete mať,keď teraz máš byť kvôli tomuto psychicky na dne..Stále tu omieľaš o polovičnom úväzku alebo o HO,ale čo konkrétne by to podľa teba vyriešilo? Keby si mala polovičný,tak či tak musíš riešiť,kam dať deti na ten čas,čo budeš v robote,to už nie je jedno,či ich musíš niekde umiestniť na 4/6 alebo 8 hodín? A na HO si to ako predstavuješ,že budeš chodiť s deťmi na výletíky a zamestnávateľ ti bude za to platiť? Asi ťa to prekvapí,ale na HO normálne ľudia pracujú,sedia doma za PC a robia 8 a niekedy aj viac hodín,čo by tvoje deti počas toho času robili?? Takže bohužiaľ,či tvoje dieťa chce alebo nechce,vidím to aj na tábor alebo ešte ti môžem poradiť jednu vec,môžte sa rozviesť a vtedy nebudeš musieť riešiť celé prázdniny,napríklad ja to mám tieto prázdniny tak,že syn je 3 týždne s exmanželom,3 týždne so mnou,2 týždne v denných táboroch a týždeň u exsvokrovcov..Prípadne si môžete urobiť ďalšie dieťa,budeš doma kým pôjdu vaši rodičia do dôchodku a potom im môžeš zavesiť 3 deti na krk na celé prázdniny,určite budú radi,to je totiž sen každého dôchodcu..

ibatanecnica
14. júl 2024

Okrem toho pises ze ste ajns inymi clenmi rodiny. Tak sa s nimi dohodni na 1- 2 dni.

autor
14. júl 2024

@ibatanecnica zbytocne si komplikujem to ze z 9 tyzdnov prazdnin vieme vykryt len cca 5? Ok ved necham icjlh samych doma 4 tyzdne 😀

pe_mi
14. júl 2024

Nič iné ti neostane ,len ich na to pripravovať,že budú mať pekné prázdniny, ako ostatné deti v táboroch, so starkými,nejake dní s rodičmi a uistiť ho,keď je taký nesmelý,že každé poobedie budete spolu a niečo podniknete.my tiež po škôlke chodíme každý deň na zmrzlinu a po našich uličkách na kolobežky, peši prechádzky,ale až k večeru.kedze je teplo .
A tam si povieme ,čo sme zažili a ten čas trávime spolu.a víkendy vždy niečo podnikneme.
Vidíš to veľmi čierno a není prečo

autor
14. júl 2024

@lucylaw cez covid som robila na HO a bolo to super. Syn sa hral a ja som bola pri PC. Aj som popritom navarila, oprala, vybehli sme na dvor.

autor
14. júl 2024

@lucylaw moji rodicia ich zboznuju a moja mamina uz ledva caka kedy pojde na dochodok aby mohli byt u nej.

pe_mi
14. júl 2024

Taktiež sa dajú nejaké dni vykryť s bratrancami napr.,prestriedate si synovcov,netere a dní ujdú.my to tak robíme,keďže na dedinskej škôlke nemáte letnú škôlku,tak ako v meste .a píšeš,že syn je školák , tak aj sestry , švagrovci majú deti.tak aj tak si viete pomôcť

ibatanecnica
14. júl 2024

Okrem toho nehovor mi ze par dni volna si nemoze tvoja mam zobrat. My sme mavala tyzden spolocnejndovolenky. Potom tyzden ja a tyzden muz. To sme bravali aj deti kamaratkam a zase ked oni boli doma dobrali dceru. Aj takto sa pokrylo par dni. Plus tie denne tabory. Stale pises ako mu je dobre doma ako si kresli. Kreslit si moze aj v tabore. Hold nemoze si dieta od malicka urcovat co bude a co nie. Potom to tak aj vyzera. Rodic bezradny a nevie co robit. Nikto tam z neho kozu nezderie. Prezije to

ibatanecnica
14. júl 2024

Bed ti tu piseme ze su tabory. Ale.ked dieta ti.ircuje kde bude a co chce a co nie tak sa necuduj.

eleanor2510
14. júl 2024

@autorka a ine zeny to podla teba ako robia? Tiez maju 9 tyzdnov prazdnin + dalsie cez rok a musia si poradit. Na to tie tabory su, smely, nesmely, ako sorry, ale ked ho budes doma ofukovat, co z neho vyrastie? Ved predsa musi byt v kontakte s inymi ľuďmi, detmi, nie len tebe za zadkom. Robis tu tragédiu z uplne normalnej veci, 90 % rodičov tak zije. A co pred rokmi, ked neexistoval home office a podobne vymoženosti? A to si predstav, ze si samozivitelka napriklad. Akoze prepac, ale riesis tu totalne blbosti a prezivas ich, jak keby to bol pomaly koniec sveta.

autor
14. júl 2024

@pe_mi sestra aj svagrina maju babatka. Su na MD. Cize striedanie nehrozi. Oni nepotrebuju pomoc.

autor
14. júl 2024

@eleanor2510 je v kontakte s detmi. V skole. A v dedine mame kamaratov.

eleanor2510
14. júl 2024

No tak si kamarátov najde aj v tabore, kde je problem?

ibatanecnica
14. júl 2024

@eleanor2510 problem je jedine v autorke. Ako to tak citam.a v jej precitlivenostli

autor
14. júl 2024

@eleanor2510 ja ho nedostanem do tabora. A keby aj mame aj 3 rocnu.

pe_mi
14. júl 2024

Nemusíte si teda hneď oplácať,pomôžu oni vám nejaké dni,kým majú malé deti a neskôr o pár rokov zasa vy im s ich deťmi.len počas trvania tvojej práce.nemusia prespávať.ak to máte po ceste napr.rano zavezieš ,poobede už budete spolu.
Keď si prečítaš naše komentáre ,čo sme ti všetky ponúkli,ani na jeden si nenapísala pozitívne, všetko neguješ.
Manžel teda nech zmení prácu a je s deťmi viacej nápomocný cez prázdniny.a ty si hľadaj prácu vždy len na rok.na prázdniny ostan doma a od septembra znova nová práca.
Fakt tu nie je pomoci

simca06022011
14. júl 2024

no tak samozrejme, ze nebudes s nimi cele prazniny, ale nechapem, preco by sa mali nudit u starych rodicov... a prec by ste si nemohli zobrat aj spolocne dovolenku, aspon na tyzden... A skolkky nebyvaju zavrete 2mesiace. NASA skolka dokonca bola zavreta mozno tyzden cez prazniny, inak VOBEC.
Zjednodusene napisem, ze si deti lepis k sebe tymto pristupom (a nic v zlom nemyslim), treba deti podporit a povzbudit a nech idu skusat veci.. moja bola v tabore prespavacom ako predskolacka a perfektne si to uzila, odvtedy je v taboroch kazde leto :D ani rec o tom, ze by nesla, rovnako sa tesi k babkam, dedovi.. idu sa kupat, alebo s kamoskou je na zahrade, alebo na turistiku, bicykel... Alebo sa len tak "nudi" a nezomrela na to (a zvacsa si rychlo daco vymysli)...
Podla mna tebe je viac smutno za tymi prazdninami ako detom :D
jesenne prazdniny maju par dni, to dcere preslo vzdy ako nic, vykryla to babka, resp babky = aj pobit by sa isli. Jarne detto... ale ak by som aj cez jarne mala byt doma (velka pravdepodobnost choroby je tam aj tak :DD cize mozno aj ocr), tak mi este stale ostavaju 3t dovolenky... tak dajme tomu este vianoce volne tyzden... na leto 2tyzdne

siska53
14. júl 2024

Skolka byva pocas prazdnin jeden mesiac otvorena. Takze potrebujes vykryt len jeden mesiac. A to date na striedacku s babkami a tyzden spolu. Ja viem este o jednej moznosti, akurat to riesila kolegyna...napis mi IP.

ibatanecnica
14. júl 2024

Sorry ale co sa prilepi o postel? Ty ho niekam nedostanes? To dieta si ma urcovat kam pojde? Uz sa necudujem ze to tu vyzera ako to vyzera ked dieta ovlada rodica

autor
14. júl 2024

@pe_mi svagrine sa netrhaju strazit mi deti. Maju babatka. Urcite im rano o 7 cestou do prace nezazvonim a nehodim deti na krk. Ved to je chore.

autor
14. júl 2024

@siska53 nasa skolka byva otvorena max 2 tyzdne. Niekedy len jeden. Odkial mas ze mesiac mame otvorenu skolku? Plus mam aj skolaka

autor
14. júl 2024

@siska53 a tu ocr neplatenu myslis co je teraz nejaka novinka?

pe_mi
14. júl 2024

Ja už sa naozaj smejem 😁😁
Manžela ešte z teba neporazilo?

autor
14. júl 2024

@simca06022011 moj syn ako tretiak nesiel ani do skoly v prirode. By ho nepresvedcil nikto. A skolku mame otvorenu max 2 tyzdne. Vlani bola len tyzden pre maly zaujem

gelifil
14. júl 2024

ty ich sama tak ,,chranis"...podorujes tym introvertnost velmi...a este ked napise mabil, playko....tak snad tabor je lepsia moznost, ci?!

pe_mi
14. júl 2024

V tvojom prípade je možná jediná možnosť a to ta,že ostaneš doma do 18 rokov deti ,aby nemali prázdniny hrozne a manžel to potiahne sam.

gelifil
14. júl 2024

mobil

autor
14. júl 2024

@simca06022011 lenze nejde o tie dni dovolenky. Ide o to ze mne sef cez leto nedal 2t dovolenky. Len jeden.