Posledný rok na rodičovskej: Ako plánovať prázdniny?
Ahojte. Som este posledny rok na RD cize mame prazdniny bez problemov kde nechat deti. Vratili sme sa prave z dovolenky pri mori. A mna chytila uplna uzkost co bude o rok. Kam dat deti cele prazdniny. Ze deti uz budu mat prazdniny o nicom. Nudit sa. Budu kade tade u starych rodicov. Ked ja uz budem pracovat. A hlavne to ze uz k moru nepojdeme kedze my s muzom si nebudeme uz brat dovolenku naraz. Nestastna som z toho. Keby tak existovala nejaka praca na doma. Ja som introvert, bojim sa kolektivu, ohovaraciek.
zvladli sme to aj bez ochotnych starych rodicov zvladnes to aj ty s nimi
Ale my mame aj 3 rocnu. Co mi pomoze ked syba dam dfo tabora? Ci aj 3 rocnu mam dat?
Ale ved si ideš hľadať novú prácu. Bože načo to riešiš rok dopredu. Ešte nevieš, čo všetko sa dovtedy môže stať. Nechápem.
@autorka vážne ti odporúčam nejakú pomoc, lebo ty so svojím negativistickym prístupom ničís aj deti.. syn nikoho nepotrebuje, hra sa s otcom... omg🤦♀️ kde ma kamarátov? Jaj, nepotrebuje, lebo ma teba, co? Lebo ty nemáš nikoho iného na koho by si sa zavesila, tak si si vybrala svoje deti. A rúcas sa z toho, žeby náhodou mohli byť samoststne a nie putky domace ako ty🤦♀️ chudáci deti. Jeden Forest, druha bude taka ista👎
@mamina7070 moja mamina je ochotna len este pracuje. V tej firme kde moj muz cize dovolenku maju naraz celozavodnu. Svokra je neochotna. Uz je na dochodku ale nepostrazi deti. Max 2 hodinky.
Takú vymyslia šitú priamo pre vás.
nakolko tábory nie,babky nie, letné škôlky nie.vy potrebujete takú prácu pre manžela.musia isto takú vymyslieť,kvôli vám predsa.a ešte aj pre teba vlastne.
Mali by sa zamyslieť ti zamestnávatelia..ccc
vsak pojdes napr na očr...fakt riesis sprostosti a si nezdravo precitlivela...je x rodin, kde nehrozia babky a dedkovia, ani nikto a zvladnu to...
sak o rok ma styri takze ano denne tabory, zberna skolka ak je opatrovatelka a ty mas aj starych rodicov aky problem?
mozno skus skor ty psychologa
@lienka.7 ja ho posielam na ihrisko a nechce. V skole ma kamaratov.
A tie sú pekné prázdniny keď sú iba s maminkou? 😅 Sa spamätaj už preboha......
@autorka vlastne si robotu radsej ani nehladaj... treba predsa deti ofukovat do 30ky a potom ich nepouzitelne zavesit na krk zivotnym partnerom, ktorych im samozrejme vyberies... mas milion vyhovoriek ako to nebude fungovat miesto toho, aby si zacala deti pripravovat na zmenu
A preco potom ides pracovat? Bud dobrovolne nezamestnana. Muz si mozno najde druhu pracu alebo sa uskromnite. Ved deti nebudu mat teraz vobec leto. Chudence budu zatvorene v skole, skolke uz od 7mej. Takto si mozete uzivat aj na buduce leto pri mori, lebo uz teraz vies ze spolu dovolenku nebudete mat. Uz by som na nu odkladala teraz.
Máš milión výhovoriek, prečo sa to nedá. Nechcem kuvikat, ale podľa mňa to tak bude aj so zamestnaním sa. Tam nemôžem robiť, lebo toto a tamto... Len aby si takto o rok zase nevyplakavala. Inak, mám takú kamarátku ako si ty. A hádaj čo. Decká jeden dospelý a druhý pomaly tiež a ona stále doma. Lebo tam ho treba odviezť, hentam ho treba zaviezť. Decká nesamostatne, stále im skáče okolo riti. Aby si takto nedopadla aj ty.
Na strazenie mas babky. Tak si predstav ze mam zatvorenu skolku 8 tyzdnov. V praci dovolenku 2 tyzdne.
6 tyzdnov som musela hladat riesenie pre 5 rocne dieta..
@pe_mi ako co si tým chcela povedať? Ze 3r pôjde mama po 2 mesiacoch na nervy? No zbohom. Dúfam že ty deti nemáš, alebo je to potom veľmi smutné ak sa tvoje deti dokážu nasýtiť vlastnej matky.
Nevidím na tom nič zvláštne že ma s tým autorka problém a že je jej ťažko ak má odložiť svoje malé dieťa do nejakej zbernej triedy v lete.
My sme už úplne šialená generácia. . . To co bolo niekedy normálne je dnes choré a a co bolo niekedy nenormálne je dnes standard.
Je mi ľúto všetkých deti ktoré sú šťastnejší v školách, škôlkach a v táboroch ako doma s mamou alebo s babkou. Veľmi smutné a bolo by na čase prestať si robiť deti len preto, že by sa to tak malo robit..
Ak na nich nemáte čas ani chuť s nimi byť tak si kúpte prosím mačku. Ta prežije aj bez vás
Autorka, určite týždeň dovolenky s mužom dáte. Každý si to vie takto zariadiť. Máš nárok na OCR ty, aj muž. Určite to zvládnete aj bez táborov a celého leta v škôlke 💪
A je to otázka zopár rôčkov, kedy už budú môcť ostat deti doma aj samé. (5-6rokov?) Takže určite si este spolu ako rodina užijete kopu spoločných dovoleniek.
Dovolenkovať sa dá aj cez jarné prázdniny
@betulinka1 neter bola prvykrat minuly tyzden aj ked len denny ale do placu jej bolo piatok ze neni tabor dlhsie. 🤣🤣🤣
Inak autorka do skoly v prirode tiez nechcela neter ist lebo no je "mamina" 🤣 ale tabor? Ako som pisala az do placu jej bolo ze je koniec a keby nesli mimo SK v auguste ide aj na druhy "turnus" ... 😀😀😀 inak ja neviem a mozno sa mylim ale my ako deti sme program nepotrebovali a dokazali sme "prezit" prazdniny aj ked rodicia chodili do roboty ... samozrejme boli sme u starych rodicov ale aj doma 😀
@simona20201309 a co teda podla teba bolo niekedy normalne a dnes je chore? Lebo moja mama musela ist do roboty, ked som mala pol roka a keby nebola stara mama uz na dochodku, isla by som do jasiel... nikto sa ma nepytal, ci to tak chcem... bol to standard... len dnesne matky su maznave a deti nesamostatne... a ano, ja mam dve ... a ani pri jednom som nesedela doma tri roky... nladsieho posudit neviem, ma len dva roky, ale starsi z toho rozhodne traumu nema
@simona20201309 Toto je čo za komentár? 😅 Je ti jasné, že existujú aj extrovertné deti? Deti, ktoré sú v škôlke radi a nie preto že by im doma bolo zle, ale preto že milujú iné deti? My pre našu 5 ročnú chodíme pravidelne okolo 15 do škôlky a vždy povie, že sa chce ešte pohrať s kamarátmi a čakáme ju. Miluje všetky krúžky, tábory, aktivity, animácie atď. Odmalička bola taká že sa ťahala za deťmi. A takých detí je kopec.
@maximiliana a to ja som do tych jasiel v pol roku isla... Mama samozivitelka si nemohla vyberat. Potom skolka, skola, tabory, ja som sa tesila, lebo v tabore sme kadeco robili, nocne hry v lese, no jaka som ja bola stastna, to by mi mama nikdy nedovolila, behat potme po lese, to boli zazitky na nezaplatenie. Niektorych kamaratov odtial mam doteraz. Dneska 3 roky materska, pripadne 6, taky luxus nie je v ziadnej krajine, a niektorym to takto udrie na mozog ako autorke, ktora vychova z deti absolutne nesamostatnych a precitlivenych jedincov. Je mi luto tych deti.
@simona20201309 neviem ake dnesne a minule deti spominas, ale kedysi deti od mala muklovali v lete na poliach a v zahradach... alebo sa prehrali bez mamy a babky. A ak myslis tak 30-40 rokov odzadu, tak deti tiez chodili do skolok, jasli a skol.. a prazdninovali kade tade :D mamy nemali dovolenku cele leto...
A hlavne tie doby su prec :D Samozrjeme, moze pracovat a mat nejaku sezonnu pracu... alebo nepracovat vobec a byt doma. Ale mat kvoli tomu taketo "traumy" rok vopred, je zvlastne. A myslim,ze najvacsi problem ma ona, z odlucenia ako tie deti.
@simona20201309 len zamestnávatelia nie sú nadšení, ked si zoberie 2 t OCR, lebo zatvorená škôlka a ďalší mesiac týždeň dovolenky.Autorka dôležité je, že vieš ako to nechceš ...aspoň vieš, že musíš niečo spraviť, aby to tak nebolo.
Autorka, vies si predstavit, ze by si mala vaznejsie problemy? Co by si robila potom?! Skus na sebe popracovat, nedeptaj deti a nechaj ich rozvijat.
Neexistuje mat takyto pristup, znicis si deti aj rodinu. Ked toto pocuva tvoj manzel, tak si musi kazdy vecer na hlavu pustit studenu sprchu a dat lexaurin.
No, proste, pekný život sa skončil. Nedá sa, nie je dobre, zle je tam, neužije si to, pracovat sa nedá, užiť sa to nedá... To musí byť s tebou poprdeli život 😂
@simona20201309 ty si daj prosím ta studenú limonádu🤦♀️
Btw, deti sa do skolky a školy NEODKLADAJU. je to uplny normalny kolobeh zivota. Autorka keď je mimo s nimi moze byt až do 18tky pokojne doma, nech ich všetkých živí muž a ona môže byť s deťmi 24/7/365.
Jedine na co si autorka zvykla je sedkanie doma, ziadne starosti a byt vo svojej bublinke. to je všetko. Nielen deti, ale ona potrebuje socializaciu. Je to úplne normálne.
@autorka
Stále máš možnosť otehotnieť a byť ďalšie tri roky doma 😅😀😀😀
Kým moja chodila do školy tak bola v škôlke aj cez prazdniny, ona to nevnimala, že sú nejaké prazdniny. Ako skolacka chodila do dennoch taborov. Teraz 2 týždne k mojej rodine, 2 týždne k muzovej, 2 týždne s nami, potom tabor a potom s nasimi zas na dovcu a je koniec prazdnin
@januska12323 ja som mala tú najlepšiu prastarkou, a mala taká starý dom spolu so súrodencami v ktorom nikto nebýval, bol 3 hodiny cesty od nášho bydliska, čistá dedina s kadibudkou, časom dostávali záchod vnútri 😂 rodičia nás tam odviezli vždy normálne že na mesiac so starkou a ani nemohli za nami často jazdiť, možno raz dva krát prišli za ten mesiac za nami na víkend....inak krásne spomienky až mi je ľúto že moje deti už proste takúto dedinu nezažijú 😂
Daj ich do tábora, a možu tam byť hoc i celý mesiac, teda nie v jednom, kedže sú len týždnové tábory, ale v štyroch roznych týždnových táboroch.
@maximiliana aj ja som sa narodila v dobe kedy finalistov jasle ale ja som nechodila ani do škôlky. Predstava si to. Nereálne však? Normálne žijem, prežila som to!!! Nechýbal mi kolektív, nenudila som sa a mam nezabudnuteľné zážitky s mojou babičkou aj mamkou. Niekedy deti nechodili do MS keď bola mama doma s mladším, to bol štandard. MS vznikli ako nutnosť pre pracujúce matky, nie nutnosť pre dietam
MS nie sú pre deti nevyhnutne.
Standard bol to, že všetky školy a materské školy boli celé leto zatvorené. A prežili sme.
Opäť zázrak však? Ak sa išlo do tábora tak staršie deti cca 8+ aj to na 1 max 2 týždne. To nol štandard. Nie vykryť celé prázdniny pohadzovanim deti. Ďakujem Bohu že som mala rodičov ktorí mi dopriali letné prázdniny ako sa patrí- že som nemusela vstávať o 7, že som nemala opäť riadený program pod dozorom. Že sme mohli mať konečne bezstarostne detstvo bez povinnosti.
To bol štandard. Lebo tábor je opäť len o disciplíne, programe od rána do večera, ranného budíka atď....

@pe_mi muz ma zmenit pracu? To nemyslis vazne... Co si najde zazracnu pracu kde 4 tyzdne bude doma v lete?