icon

Postaviť dom vedľa svokry

letnakrasa
6. sep 2018

Ahojte. Chcem sa opytat ci su tu nejake zeny, ktore si zazili byvanie so svokrou a potom byvali samy ale prisiel cas postavit dom a jediny volny pozemok (rozumej zadarmo) je ten vedla domu svokrovcov. A ide o to, ze teda so si svokrou nerozumieme. Jasne navonok sa bavime a sem tam postrazi deti ale nemusim ju a ona mna tiez ne. Nechcem tam byvat lebo predsa len ich bordel za domom bude aj moj bordel a aj ked budeme mat vlastne oplotenie tak furt budu vidiet ci sme doma abo kto k nam prisiel na navstevu a co robim atd. Ale muz tvrdi ze to aj tak bude nas dom a zavrem sa v nom a mozem kaslat na to co si o mne mysli jeho mama. Tak teraz neviem no.. ake su vase skusenosti??

takaakoty
6. sep 2018

Nestavala by som ani u rodičov na dvore, ani u svokrovcov. Toto nikdy, NIKDY, naozaj nikdy nerobí dobrotu 😂 opakujem oznam: bývanie 5 metrov od rodičov, hoc aj za plotom je proste nahovno.

gabikacentrum
6. sep 2018

@letnakrasa nikdy to nerob blbosť vždy ta bude sledovať a vzdy ju budeš mat na dvore alebo v dome aj bez zaklopania mi sme to urobili a ľutujem fkuse je tu a keď chcem mať pokoj v dome tak musím zamknúť dvere a poslednú dobu jej ani ne otváram už jej mam plne zuby a fkuse nás sleduje co robíme kto je u nás no hrôza

bianka532
Autor odpoveď zmazal
romiada
6. sep 2018

@stanka2612 ja by som ani pri mame nechcela byt. Mam rodicov v meste o par ulic dalej, ale "cez plot" mat mamu/svokru nepotrebujem. Bezpecnu vzdialenost treba. Kazdy mame svoj zivot. Tak ako to respektujem ja (ze nie vzdy su babka,dedko k dispozicii) tak respektuju aj oni ze si nemozu prist kedy sa im zachce aj ked maju kluce.

bodkolienka81
6. sep 2018

@stanka2612 nestavala som vedla mamy a to teda kvalitneho pozemku je tam viac nez dost a vztah s nou mam vyborny. Pre dobre fungovanie odporucam byvanie mimo rodicov, kazdy nech funguje ako separatna jednotka s obcasnymi navstevami a pomocou.. Ked chce svokra pomoct, nech preda pozemok a financie rozdeli..

halit13
6. sep 2018

Ak sa dá, nestavaj tam, my máme dom 3 domy od seba a aj tak je to moc blízko, aj keď zlý vzťah nie je ..... ale nerob to ....

simsdeny
6. sep 2018

@stanka2612 ani k mame, nerobi to dobrotu pri rodine byvat ..

nataliaseidlova
6. sep 2018

Aké ste tu všetky zlé 😁 My sme bývali 2,5 roka u svokry v dome. Darovala nám dom hneď vedľa jej. Prerobili sme si ho a bývame v ňom uz dva mesiace. Za tie dva mesiace tu bola asi 2x a ja u nich tak isto. Samozrejme že chodí na dvor občas pozrieť dcérku alebo tak ale nevysedava u nas celé dni a ani nás nešpehuje či sme doma a kto k nám kedy chodí. Medzi nami ešte ani plot nie je nemáme absolútne žiadny problém. Vzťah máme taký neutrálny. Zo začiatku sa montovala úplne do všetkého aj do výchovy našej dcéry. Ale teraz úplne pohodička. Neviem prečo ste všetky proti tomu. Radšej nech si zoberú hypotéku o 20 000e viac len aby bývali na sto kilometrov od svokry. My sme na šťastie hypo ani nemuseli brať. Mohli sme byť ďaleko od nej a zadlzeny keby sa riadime vašimi názormi a skúsenosťami. A ešte taká vec tu bola spomenuta že aby nenapísali pozemok len na syna. Náš dom ktorý manžel dostal darovacou zmluvou je len jeho na papieri. Mne tu podľa zmluvy nepatrí absolútne nič. No ale snáď nebudem teraz hrať urazenu a cítiť sa tu ako u cudzích. Dom je NÁŠ spoločný a bodka. Veľa žien má akúsi paranoju a myslia si ze ich svokra nemá nič iné na robote len kukať cez plot kto k nim chodí a ci su doma alebo nie 😁 Neviem akú povahu má svokra autorky príspevku ale ak nie je psychicky narušená tak by som pozemok brala 😁

monane
6. sep 2018

ja by som teda nebola stále zatvorená doma len preto aby som na dvore nestretla svokru, čo sa budete stále skrývať aby ste náhodou nevyšli von vtedy keď oni? to nebude robiť dobrotu. postavte radšej niekde inde

miz
6. sep 2018

@korunka1 aj kúpa za 1€ sa podľa ustálenej judikatúry chápe ako dar a môže ho darca žiadať späť, pretože sa jedná o zjavne symbolickú cenu a nie trhovú 😉

kathhii
6. sep 2018

Asi nie,
ja by som to tak nechcela, svokrovcov mám rada, ale stačilo mi bývať u nich 3 roky :D

A hlavne ak sú taký, že sa do všetkého starajú, aby sa nestarali o to, čo a či máte nasadené...A nebudete mať také súkromie. Ku nám chodia svokrovci raz za týždeň na celý deň a niekedy mi to lezie na nervy...

kathhii
6. sep 2018

@nataliaseidlova
Však také svokry montérky do všetkého sú najhoršie...
A keď je 20 m od teba a syn si neurobí poriadky s matkou tak potom je to peklo...

Alebo vyhadzujú na oči že darovali pozemok na Váš dom a pod.

Aj keď sa to nestáva často.

janulka2811
6. sep 2018

Ak sa chces dokonca zivota rozculovat a pisat na MK kazdy tyzden,co svokrovci uz zasa vyviedli ... nech sa paci aj vilku si postavte,no ak chces mat klud v zivote,tak co najdalej 😂

nataliaseidlova
6. sep 2018

@kathhii moja svokra bola strašná monterka keď sme začali u nej bývať. Manžel bol ako jej 5 ročne dieťa a ja ako sesternica 6 ročná na prázdninách 😂 proste nás brala ako deti ktoré bez bej nemôžu žiť. Bolo to občas peklo. Ale časom sme si stanovili hranice a teraz keď bývame uz samý tak ju ani nenapadne sa nám montovať do života. Máme svoj dom svoj život a ona tak isto. Ale keď potrebuje niečo pomôžeme. Ale zas keď potrebujeme my postrazi malú napr. Ja by som nemenila. A autorka sa pýtala aj na skúsenosti ktoré niekto zažil alebo zažíva čo sa bývania vedľa svokrovcov týka. Ja mám dobrú skúsenosť aj keď svokra má svoje muchy ale postavila som sa k tomu tak že je to mama môjho muža, staraka mojej dcérky a som rada že ju máme blízko, veď sme rodina. V našom dome som "gazdina" ja a ona to pochopila veľmi rýchlo.

dolynkag
6. sep 2018

Bývame vo dvore so svokrovcami 22 rokov, musím povedať, že máme dobrý vzťah, bývanie má však výhody aj nevýhody. Veľa pomoci, menej súkromia..... je to na vás.

bianka532
Autor odpoveď zmazal
takaakoty
6. sep 2018

@bianka532 Kedysi ludia bývali nakope, pretože nemali inú možnosť. Neverím ze v minulosti to ľudia robili z čistej lásky k svojej rodine 😂 stačí si pozrieť klasické slovenské diela, každé tretie o rozbrojoch medzi mladými a starými na jednom dvore...

bianka532
Autor odpoveď zmazal
jamika27
6. sep 2018

@letnakrasa nieeee ... len to nie, ja som spravila tú istú chybu a ver mi že ľutujem, svokru nemám zlú, však aj ja mám chyby ... ale vzťahy sa pokazili, katastrofa

bianka532
Autor odpoveď zmazal
cuculiatko88
6. sep 2018

nerob to ak nemusis, ale ak si sa rozhodla ze budes stavat, tak jedine s velkym betonovym murom, tak aby nevidela do dvora 😬

janulka1802
6. sep 2018

Nie je to dobrý nápad

updatevani
6. sep 2018

my staviame tak, ze budeme susedy zahradami, ina ulica to je a vlastne pristupove cesty cez pozemky si chodit nebudeme, zatial teda byvame u svokrocov ja mam skor "vegetu" svokra ale po par mojich reakciach zistil, ze sa ma stiahnut... u svokrovcov mame 2 izby spalnu a obyvacku..v spalni moja svokra za tu domu cez 2 roky co som tu nebola ani raz a v obyvacke tak asi 2x abstolutne mi sem nechodi, nekontroluje ma malo kedy sa malo co opyta 🙂 ako to bude dalej ked bude uz zvlast cca 2 mesiace sa uvidi ...no ona este ani v nasom novom dome nebola viac ako 5x odkedy sa stavia...tak pochybujem, ze sa mi tam nanominuje sama od seba len tak...k pozemku takto cast nam dokupil svokor este predtym ako sme boli manzelia a bol pozemok len na mojho manzela, ked bol projekt a zacalo sa vybavovat stavebne povolenie svokor dosiel s papierami a dal na mna dalsiu cast pozemku...a ci to bol dobry napad takto sa rozhodnut budem vediet povedat mozno o rok ci dva 🙂 no vidim, ze aj ked sme teraz u nich staraju sa minimalne...

...este co sa tyka manzela a vztahu rodicov... tak pokial sa niekto z nich aspon aj neumyselne snazi zamontovat, ze nieco povie hned povie, ze sa nemaju co starat a je to len nasa vec ... (niekedy si myslim osobne, ze on to az prehana ale tak asi lepsie akokeby mal pocuvat na slovo mamu a otca)

lutomm
6. sep 2018

No ak so svokrou nechceš mať tie vzťahy ešte horšie, nechoď do toho :D :D Ak aj tvoj muž s tým bude súhlasiť, nemáš podľa mňa nad čím rozmýšľať 🙂

evalin88
6. sep 2018

Nieeeee 😣

mimiqa
6. sep 2018

Nikdy !!!!!😈👊

tncka
6. sep 2018

@letnakrasa nie,nie,nie!

lulu369
6. sep 2018

Určite Nie... Moja svokra je síce ďaleko, ale bývame pri mojich r a tiež to nerobí dobrotu - stále mama kontroluje, musí o všetkom vedieť - najväčšia chyba, že sme ostali bývať s nimi. Ale ešte musíme zo rok vydržať a bude kľud (dúfam, že za rok do robíme náš dom a odstahujeme sa)

letnakrasa
autor
6. sep 2018

Dakujem za odpovede a zaroven prepacte, ze odpisujem az teraz, nestihacka skor pri 2 malych detickach. Zhrniem este nejake veci... svokra nie je ten typ (vegety) co sa miesa do vsetkeho alebo by otravovala. Praveze ona je az tak nepristupna, ze z nej dostat nazor alebo slovo je normalne nadludsky vykon. Byvali sme u svokrovcov 1,5 roka, mali len vlastnu spalnu a nikdy do nej nevstupila. Prve babo malo koliku, sice kratko len 3tyzdne ale hned vedla mali spalnu, pocula ze mi vrieska do raty o druhej v noci a boli sme zufali s muzom a neprisla sa kuknut, spytat co sa robi!! Ani raz neprisla ku kupaniu ani ked som mala 40tky teploty pre zapal prsnika. Ona je vyhoreta osoba, jej naj zaluba je sadnut pred telku a pozerat rad za radom telenovely a serialy a jest pri tom sladkosti. Ma vsade bordel ale neskutocny, ja tam deti nechavam len v lete aj to len fakt ked musim, aby boli vonku bo vnutri je to otrasne. Vynovene je len to, co ich deti prerobili/nakupili. Ona ma podla mna neliecenu depku. So svokrom maju vztah taky ze sa vyhybaju jedem druhemu a kazdy travia cas osobitne. Cize pochybujem, ze by k nam do domu chodila 😀 to by ju muz musel prosit aby prisla. Ale to vravim, ze okolo domu maju neskutocny bordel, chovaju sliepky, brojlery, moriaky, zajace, 2macky s pes.. aj ked si dam plot tak ten bordel mat vedla seba je hruza. Niektore zeny sa tu stazuju ze im svokry furt do vsetkeho hovoria. Ja mam problem ze svokra nikdy nic nepovie. Neviem co si mysli, len kuka na mna jak blba abo kuka do blba.. spytam sa co robilo dieta kym som bola prec. Odpovie: "ani neviem". Spytam sa zo slusnosti ze ako sa ma a odpovie "ta tak". No na nervy som z nej. Caj mi donesie v spinavej salke, v kupelke nema nikdy cisty uterak. Takze do domu by mi nechodila ale ked ma len rozculuje spomenut si na nu tak vidiet ju kazdy den bude ake? Neni este na dochodku, ma po 50tke a chodi do roboty ale i tak... a hypoteka nam vyjde akurat na dom, pozemky su drahe, lokalita dediny je dobra lebo je blizko mesta ale tak ma stve ze nemam normalnu svokru...

stanka2612
6. sep 2018

@romiada
@simsdeny
@bodkolienka81
@bianka532
Ja som nejaký zvláštny druh 😂😂 mne by nevadila ani jedna ani druhá.ale môj muž nezvládal bývať so svojou mamou,tak sme tiež kúpili dom 30km od nich.a má to aj omnoho bližšie k práci.ako jasné,že samým je nám lepšie, ale ak by som musela...