Potrebujem radu - trojročný syn, ex a môj súčasný vzťah
Ahojte, denne tu čítam diskusie a hlavnou témou je väščina rodina a jej problémy čítam aj odpovede niektoré sa snažíte poradiť iné skôr kritizujú. Nastal čas keď sa aj ja potrebujem vyrozprávať a počuť radu aj iných keďže sa naozaj nemám komu, nemám to štastie. Beriem aj dobré rady a tak isto aj kritiku či mamičky s iným názorom.
Nemám ani potrebu si zakladať nový nick kvôli jednej téme takže nebudem tu inkognito 🙂
K veci...mám 3r synčeka s otcom dietat nezijeme spolu už skoro 2roky, je to tazke aj bolo..a čoraz viac chýba ja malému a ja pocitujem vinu či som nespravila zle že sme od neho odišli (ale vtedy iného riesenia nebolo) zvykli sme si od seba. on ma novu priatelku a uz su zasnubeni ..s malym sa stretava cca 2krat do mesiaca ibcas si ho berie na noc, tiez som si uz na to zvykla kedze maly ho ma rad tak som to musela dovolit, lenze teraz uz maly zacal vymyslat ze chce byt somnou ale aj s ocinom zacal chapat ze sme jeho rodicia ale nezijeme spolu a ked pride maly od neho domov tak je taky nesvoj ale po par dnoch je opat vsetko v pohode a toto ide stale dookola ked od neho pride. Tak mám také nutkanie či to predsa neskusit este raz, este pred par mesiacmi sa byvali ak pokusal aj o zmierenie len teraz prislo toto zasnubenie tak neviem ,,,malo by byť správne ich nechat tak ? a zabudnut na to celé? som typ človeka ktory si rada vypočuje aj názor inych preto sa pýtam vás mamičky či vy by ste to skúsili ešte raz napríklad aj kvôli malému.
Ja mám momentalne tiež vzťah...kde budem potrebovať tiež radu . Ide o to že už sme spolu nejaký ten čas, bývame spolu, s malym si zvykli, pracuje takže zatial je to všetko ok ...ja pracujem tiež ... ALE živím rodinu iba ja...sme tu uňho 3mesiace a on má zatial pocit že mojou povinostou je uživiť už aj jeho...nakupujem len ja, minu sa mu cigarety mam ich kupit ja (ja nefajcim ) , potrebuje nataknovať platim ja, (minule spravil fintu že sme isli spolu autom,napadlo ho ze potrebuje natankovať, a zrazu nenasiel penazenku tak ze ci to zaplatim tak som zaplatila a zrazu sa penazenka nasla) ked pri pokladni vylozime tovar, zoberie sa ze radsej ma pocku vonku takze logicky zaplat ty...vtedy naschval hadze aj nepodstatne veci do kosika...doteraz som nikdy nebola financne zle , s malym sme si zili viac nez dobre a teraz ? ja neviem co sa to deje.... no a moj najvacsi problem :( keby tento nebol tak s nim v pohode zijem nadalej , bezproblemov a nemusim sa vám tu teraz stazovať...... nesprchuje sa....proste on pride z prace , lahne si pred telku mám mu doniesť teple jedlo pred nos aj s kavickou a odial sa nepostavi kym nepojde spat (niekedy zaspi aj tam ) potom sa postavi , pride do spalne taky spoteny a smradlavy , v tych veciach v ktorych bol cely den a tak si lahne spat. Ak by sa to stalo raz nepoviem nic, mohol byt unaveny zaspal...ked mu poviem ze mi to pripada nechutne tak ako si nemumyva ruky po navsteve toalety tak si len nieco odfrfle v ten den sa osprachuje ale uz nepride do spalne ale zaspi radsej v obyvacke pred telkou, úpar dni sa sprchuje a potom zase nie...ja neviem ako to dokaze....dalsie vec ked sme sa s malym sem nastahovali jasne sme sa dohodli ze sa v byte nebude fajcit lebo ja to neznasam a maly duplom ....a co spravil minule ? ja som sa sprchovala pridem naspat a citim ze fajcil , tak som sa ho slusne spytala preco to spravil , a on len povedal že lebo mal chut vobec m,u nevadilo že maly už spal a on mal dokoran otvorene okno a tak fajcil...dava mi coraz viac pocitovať že to je jeho byt a ja mam byt ticho a byt rada ze mame kde byvat,
Možno som to napisala ako hotentot len som chcela aby ste boli v obraze aj s tym že ako sme na tom s ex a ako z terajším priatelom . Nejde mi o to že ked necham priatela tak sa vratim k ex...ako som pisala uz je zasnubeny tak to ani pravdepodobne nebudem rozrypavat len by som chcela vediet vaše riešenia na takýto prípad.
Potrebujem aj rady čo mám spraviť s priatelom alebo radsej nič a naozaj odísť od neho a začať od znova len s malym ?
Ďakujem babulky krasne za odpovede a rady, všetky si vezmem k srdcu a určite mi to k niečomu pomože.
Mne je smutno pri predstave, ze dvaja ludia sa lubia, maju spolu babo a po roku dvoch troch.....sa zacnu rozchadzat, rozvadzat, ja to nechapem.........ja mam tak uzasneho muza, o chvilu uz pride na svet nas chlapcek, oni dvaja su pre mna vsetko na svete, neviem si ani len vo sne predstavit, zeby som prisla o svojho muza a o niekolko rokov sa rozvadzala, rozchadzala.............dufam ze nic take hrozne ma necaka, skoda ze nemoze byt kazda zena taka stastna ako som ja teraz.
@nikola9 baby predo mnou ho pomenovali správne, že humusák 😅 neumýva sa? fuj. ale už som počula aj horšie. ale fajčil by mi pri synovi? nie že druhý raz by to už neurobil, ale druhý raz by to už ani nemal pri kom urobiť, už by sme tam neboli 😉
ex nemotaj hlavu a hlavne v budúcnosti NEPODĽAHNI. nebuď ty tá, ktorá rozbije vzťah/manželstvo. maj hrdosť. spomeň si na problém, pre ktorý spolu už nie ste. bol dôvod pre ktorý ste sa stretli - váš syn, ale teraz je zase na tebe aby si sa mala dobre aj TY. želám veľa šťastia do života 🙂
@nikola9 Určite to zvládneš, zvládnete a ver, že sama neostaneš, však prečo by aj 🙂 Človek, ktorý hľadí nie len na sebe má na tejto plánete určite polovičku, ktorá si zaslúži Tvoj záujem, obetavosť a rozvahu. Držím moc palce !!!
ahoj, ja mám k tvojmu príspevku jednoznačnú odpoveď - od terajšieho sa určite odsťahuj. Do budúcna to bude len horšie, pokazíš si život, ale hlavne ho pokazíš malému. A určite nebudeš mať za čím banovať. Ani ho určite neľúbiš, keďže rozmýšľaš nad ex. Nepísala si, prečo ste sa rozišli s ex, ty vieš, či to bol problém len vtedajší,alebo niečo, čo ani v budúcnosti nebudeš vedieť tolerovať a s ním pre to žiť. Takže k tomu sa vyjadriť neviem. A určite by som sa s ex porozprávala, teda ak ho chceš, ale aj ak nie, povedala by som mu pravdu o tom, ako si sa v priateľovi zmýlila, že od neho odchádzaš, lebo sa v spoločnom živote prejavil ako buran....bude len rád, že si inteligentná a pre seba a vášho syna chceš niečo lepšie a ideálne by bolo rovno jeho....ja viem,bude to ťažké vyjsť s pravdou von, pokiaľ nevieš, či ťa ešte chce, ale pre syna a pre vás dvoch to za to stojí, nie je nič lepšie ako keď sú deti s biologickými rodičmi (ináč tiež som druhýkrát vydatá- šťastne) Má právo vedieť pravdu, možno to tiež u neho nie je ružové, možno je zasnúbený, ale tiež časom zistí, že to nie je tá pravá...kto vie, život sám ukáže...ale rozhodne mu to povedz. Prajem veľa šťastia. A v určitom zmysle šťastná si, lebo len málo žien, čo tu píše s podobným problémom má kde ísť s dieťaťom preč...teda má financie a je sebestačná a to je tvoje veľké plus!!! držte sa...
držím ti palce, aby si sa čím skôr osamostatnila, kopla toho príživníka do gulí a mala svoj vlastný život .
len nezabudni - najprv si dobre poisti bývanie, prenes veci a potom to tomu neandertálcovi oznám. aby ti nedajbože nerobil problémy. možno bude aj tak, ale ty budeš inde...
biootcovi normálne pri rozhovore pri stretnutí kvôli malému len nezáväzne oznám že si ho poslala k vode pre nezmieriteľné dôvody a bývaš inde. jeho už nerieš - je zasnúbený, jeho život ide po inej cestičke a ked ste mali pádny dôvod na rozchod,asi je pádny aj nateraz, či ?
uvidíš ako zareaguje, ale radšej si daj svoj život do poriadku s dieťaťom, užívaj si s ním bez príživníkov a smraďochov, venuj sa mu naplno a mužov nerieš. ked budeš na to pripravená ,príde ti jeden do cesty ale už vyberaj opatrnejšie. trtkov je stále dosť, no neboj sa - nájdu sa aj normálni.
hlavu hore dievča, máš pred sebou lepší život. 😉 😀
@nikola9 Asi je nejaky dobry dovod preco ste sa s ex rozisli, a stale nedali dokopy, takze, radsej ho nechat zit, ked si sa do teraz k nemu nechcela vraciat, teraz ti je asi luto, ze ma novy zivot, zasnubil sa, zrejme je stastny? A ty nie si stastna ani s tymto novym, tak, sa bojis, ze zostanes sama? Radsej sa venuj sebe a pride nejaky treti, s ktorym si mozno budes najlepsie rozumiet.

@nikola9 ahoj, myslim, ze sama vies, co je spravne a co mas spravit... len to spravi cim skor, lebo potom to bude len tazsie. Drzim palce 🙂