Prázdniny a málo peňazí
Ahojte ,mali sme nasetrene peniaze a proste museli sme ich dať do vymeny pokazenej veci v dome , lebo proste bez kanalizácie sa byť nedá..ide o to že nám menej zostalo na výlety..ja som z toho veľmi veľmi zúfalá , že neviem čo ako vykryjem výlety deťom ..chodíme na kúpaliská ,do zoo a na výlety aj teraz ,len budeme musieť trošku spomaliť a nie každý deň byť inde...😔 Máme bazén , dvor aj detské ihrisko doma, tak isto máme aj bicykle ale to je také ,nie im vzácne ..dajte mi prosím nejaké typy, čo robiť 😏kazdy je niekde a my MUDr doma ,kym sa trošku stabilizujeme😔
Nádych - výdych 🙂 Otvor víno a naplánuj august nanovo. Trošku uber z nárokov na výlety a deti to ani nespoznajú, pretože im vytvoríš pekný program aj doma napr.napečte spolu palacinky pre ocka, urobte si večerné kino na záhrade, pozvite kamošov detí na párty pri bazéne,... Ešte sa ti poďakujú za super prázdniny👍
My keď sme doma, milujeme dní, keď nikam nemusíme. Vyvalené v posteli, potom skončíme do bazéna, zasa do postele, zasa do bazéna, uvaríme si dobrý obed a vegetime celý deň.
@dzulli1980 asi preklep si myslím.."furt" doma
@guiseppinka ale na to musí byť človek kreatívny. Teraz už konečne chodia aj u nás letné vlaky, pre deti zadarmo, stačí vybaviť preukazu. A chodia tam, kde bežné spoje nechodia. Naš Karpaty bol minulý týždeň s babkou v Murani. Šťastný ako leco a stálo ich to 20€ za obed v restike.
Každy VUC robí výlety do zaujímavých miest na svojom uzemi, niektoré VÚC majú rodinné letné listky na autobusy. Takto sa dá ušetriť aj na benzíne.
@hopsadobrandejsa nemyslela som to tak že dvor nie je dobrý ,ja som za neho vďačná , a preboha ako veľmi ..
Len to už poznajú ,a vieš my nie sme zimný ľudia ,my nechodíme na lyže a tak ..dovolenky zimné , Max sa posankovat kvôli detom..my žijeme letom , tam si chcem užiť výlety a tak ..
Zrejme na tom nebudete az tak zle,ked si mozte dovolit caste vylety a jest v restauraciach. Taketo vylety su velmi nakladne. Ak chces usetrit,musis zmenit miesta. Priroda je zadarmo,nabalit do batohu nieco na jedenie a ide sa. Obcas sa da najest v restauracii,ale ozaj nie na kazdom vylete.
A aby som nezabudla, Zoo máme každý večer pri venčení psa: ježkovia, kačice, labute, nutrie, žaby, volavky,...
@dzulli1980 to MUDr bol preklep to mi opravil telefón😄 nie sme MUDr ani jeden 😅..a nie sme úplne každý deň na výlete ,ale sme často a áno kanalizácia nás výrazne poznačila
@au1994 Úplne si opísala moje detstvo... akurát že my sme mali na dvore na miesto bazéna veľkú plechovú vaňu. Ráno sme do nej navláčili vodu zo studne a celý deň sme sa v nej máčali 😃 Ale áno, varená kukurica, bicykle, rozbité kolená, upratovanie špajze s babkou, ihrisko, potok... Nebolo nám treba výlety 😃
Pozri, to ze ste letne typy je podla mna vsetko fajn. Ja osobne si napr toto leto uzivam strasne a to som viac na zimne sporty.
Co ti mozem povedat aby ti to troska zlepsilo situaciu je fakt, ze vela veci dokazes robit aj bez penazi resp. s velmi malym budgetom.
Ja zijem vo Svajciarsku a kazdy si mozno pomysli " ten ma peniaze, urcite chodi kade tade a neviem co". Vobec nie je pravda, ze rozhadzujem peniaze na kazdu stranu a pravda to nie je ani o Svajciaroch.....urcite nie o strednej vrstve. Majetnych do tohto neratajme.
-chodim plavat to miestnej rieky ( super relax, neviem si to vynachvalit)
- s kolegami sme naposledny boli "splavovat rieku ( veci sme zbalili do drybagu, skocili do rieky a nechali sa pomaly unasat prudom na nafukovackach.....mega zabava 🙂 )
- opalovanie na plazi, piknik, karty
- bicyklovanie, longboard, behanie, tury
Realne by som ti tu toho mohol opisat vela. Vies kolko to vsetko dokopy vyslo? Doslova drobne. Sem tam par piviek, nieco na pitie, chipsy si sandwich a hlavne......dobra spolocnost.
Ziadne drahe restiky, ziadne plavarne ci cosi ine.
Je vela veci co sa da robit ked clovek chce a vobec k tomu netreba vela penazi. Mna to ani netaha sediet v restike ci v bare. Je proste kopec inych aktivit co mozem robit a to, ze to nestoji vela penazi je len ceresnicka na torte.
Ja viem, ze na SK mozno nemas tak krasnu prirodu ako vo Svajciarsku, ale to co robim tu som robil aj doma. Travim cas s ludmi v ramci aktivity. Ani ja ani miestni Svajciari nevyhadzujeme sialene peniaze za "vylety" aj keby sme si to mohli dovolit.
Pamataj, ze svet okolo teba je najvacsie ihrisko ake mozes mat......celkom zadarmo. Tymto sa riadia aj Svajciari.
Vela stastia.
Ale keď to nejde tak treba si vymyslieť aktivity na dome ,na dvore v bazéne my sme na dovolenke na dome a hráme sa vonku denne sme dvakrát v bazéne ,hráme všetci spoločenské hry proste sa dá aj bez výletov a vermi užívame si aj bez výletov
@katyav mmmm varena kukurica 🙂
to mi pripomina casy ked sme chodili do pola kradnut kukuricu a potom vecer varili u babky. 😀
Take spomienky si z draheho aquaparku veru nedonesies.
@dkethe nemám problém vytiahnuť lepená, nemám problém s pizzou na stojka, nemám problém ani dopriať si obed. A mám úplne u pŕ... (áno rám kde myslíš) co si o mne myslia.
A ten môj krpaty si užije aj výlety, aj aquapark, aj bazén u kamošov v zahrade. Užije si aj kúpanie v maltovniku pod jablonou u babky, hlavne, že mu na záver strčila hadicu do ruky a môže polievať a medzitým ho nakrmia spekackami. Vieš čo bol najväčší jarný zážitok? Zablúdili sme v lese. O tom vykladá dodnes ako sme boli stratení. Ja viem, že o 4 roky už aj on bude oči prevracat, tak si to užívame kým sa dá. Všetci. Potom sa mu už ničím nezavdacime. Zo zasady😁
Tak teda neviem,ja som strávila vzdy dva mesiace u babky a nasi ma skoro nikde nebrali ,ziadny vylet ani tábor.neskor sme par krat sli na dovolenku k moru,to bolo jedine za cely rok.doma nebol ani bazen ani ihrisko. Podla toho co mate doma si vedia deti užiť aj tak
Takze ty sa tu ides stazovat ze s detma sa musite ohladom skoro s denno dennyma vyletma a vykrmovackami v restikach uskromnit lebo peniaze isli na necakanu opravu v dome???...a este ty si z tohto zufala?...preboha 🤦...toto je ako prispevok od snobky
@sundew deti by si to aj uzili,keby im to nekazili premotivovani rodicia a neviedli ich k nespokojnosti so vsetkym a potom preberaju maniere rodicov a vsetko je nuda. Mat dvor,bazen,ihrisko a este si vediet obcas dopriat vylety je luxus. A je to smiesne,ak niekto fnuka,ze nemoze ist kazdy den na vylet.
Ja navrhujem zobrat si pozicku
Prepac, ale to je vykrik do tmy ci aku cakas radu?
Tak teraz nemate a musis pozerat na peniaze viac ako predtym, tak si uzijes dalsie leto ci jesen.Ved s detmi sa da tolko robit veci priroda, sport, hry....ja sa tiez rada tulam a mam rada aktivne dni, ale najest sa mozes doma a vyrazis na vylet neskor.Bud rada, ze nie si cele dni v praci a deti v tabore mozes sa im venovat a urcite to nie je taka drama ako si myslis😀
Každý deň výlet? A to kedy robíte? Ja mám síce tento rok 35 dní dovolenky, ale na celý rok, nie, že teraz 40 dní vkuse budem doma :D :D :D absolútne trápna vymyslená téma. Že 300€ výlety každý deň. No haha. To koľko zarábate mesačne? Každý z vás 15000 a pritom máte dva mesiace dovolenky vkuse? Ty si buď žena nejakého nášho politika alebo je to úplne vymyslené. Deti nemajú škôlku v lete? Lebo my teda celé leto pracujeme a dieťa má normálne škôlku. A pri školopovinných deťoch už zväčša rodičia pracujú. Blbost na entu. Ale na tvoju otázku, chodíme na výlety iba cez víkendy, lebo ako normálni ľudia pracujeme cez týždeň. A "výlety" nás nestoja takmer nič, v zoo sme už tento rok boli na začiatku sezóny, nevidím dôvod tam ísť zas (do tej istej) a normálne chodíme do lesa na prechádzky, na ľahkú turistiku do malých Karpát, kúpalisko čo máme kúsok od domu, teraz sú v meste rôzne slávnosti, festivaly. V každej mestskej časti dostupnej MHDckou je každý týždeň nejaký kultúrny program, tak vygooglime a ideme sa pozrieť, keď nás niečo zaujme. A keď nie, sme doma alebo ideme len na prechádzku. Alebo ideme na veľký nákup, to je pre krpca tiež ako výlet. Úplne bežné veci
@elementissa deti nemajú školku a druhé do školky nechodí, ja som s nimi doma a nie sú to úplne každodenné výlety a áno máme aj lacnejšie výlety , občas prestrelime..je pravda že sendviče nerobím na výlet , najeme sa v restike
Hlavne prosiiim🙏 žiadne opekanie spekacok v lese teraz🤦♀️
Tak keď si môžete dopriať návštevy reštaurácii a oplieskat na výletoch 100 -ky eur až tak zle na tom nebudete. Chcelo by to možno trochu viac skromnosti a nie vyplávať na MK lebo si nemôžeš dovoliť každý deň výlet a reštauráciu
@elementissa Ja len k tomu, že aj bežní normálni ľudia existujú, ktorí sú dva mesiace doma a áno, aj niektorí rodičia školopovinných deti.
Tak nebuď lenivá, nachystajú stravu dopredu. Dvaja predškoláci v tej restike aj tak veka nejedia a vy dvaja rodičia sa môžte uskromniť, keď vám to nevychádza. A takí dvaja krpci naozaj nepotrebujú každý týždeň aquapark keď máte bazén na dvore. Ani cestovať 100 km od domu za pamiatkami. Skôr sa mi zdá, že vy dvaja neviete čo so sebou a vyhovárate sa na deti. Pri dvoch predskolakoch 3 stovky za výlet? To kde chodíte?
@viestta s tými schovávačkami večer si mi pripomenula bolo to asi 8 rokov dozadu. Bola tu kamoška, sesternica a večer že dáme schovky. Reku dobre, hľadali sme kamošku, hľadali a zrazu mi napadlo len povedať úplne si nenápadná a ona vykríkla ja viem a bola schovaná na dvore pri bicykloch 🤣 ale vôbec sme ju nevideli 🤭🤣 jej hovorím modli sa, aby si nebola od ho.na od nášho psa 🤣 samozrejme som to myslela zo srandy ale zážitky boli TOP alebo ako ma hľadali a ja som cez celý dvor sa schovávala 🤣🤣🤣 až sa pýtali či ma nevidela mama a ja pod stolom v altánku 🤦🤦🤣🤣 joj, dobre bolo ❤️🤣
To ti snad bucha v budke ze dat za 1dnovy vylet 300e , za to som bola 3dni v madarsku prespatie,kupaliska aj strava.
@eeffka samozrejme že máme lacnejšie výlety , len niekedy prestrelime , zas nie každý výlet nás vyjde
Máte všetko čo potrebujete. Ak máte čas sami pre seba a užívate si aj bežné veci, tak dokážete byť šťastní. Kašľať na výlety. Užívajte si prítomnosť.
No daj kde bol ten 300 eurovy. Fakt ma zaujima kde sa za jeden den dá otrieskat toľko peňazí za dve dospele osoby a dvoch cvrckov. Jedine,, že ste sli na horúcu čokoládu na Lomnicak

Ja len tak rozmýšľam ... nie je toto vymyslená téma? ... majú dom, bazén, detské ihrisko, na každom výlete - teda každý deň jedia v reštauráciách, teda podľa všetkého žijú nadštandardne a jedna oprava kanalizácie ich takto finančne "položí"? ... okrem toho píše, že sú MUDr. ... a to lekári cez prázdniny nerobia? ... kus zvláštne sa mi to zdá, či?