icon

Prečo sú ľudia kritickí voči tým, čo nechcú deti?

mikasa_ackerman
10. dec 2023

Ahojte, chcela by som dosiahnuť slušnú diskusiu na tému ľudia, ktorí nechcú mať deti. Prečo keď sa niekto vyjadrí, že nechce mať deti (je jedno pre aké dôvody). Tak sa ho ľudia snažia presvedčiť o opaku, poprípade sú rovno naozaj hnusní. Čítala som nedávno príspevok o tom, že sa nejaká modelka rozhodla nemať deti a tie komentáre pod tým boli podľa mňa naozaj až moc, toľko nenávisti k človeku, ktorý vlastne nič zlé neurobil, len sa proste rozhodol nemať deti. Nerozumiem tomu naozaj. Ako to vidíte vy? Zaujíma ma váš pohľad😊

Prečo sú ľudia kritickí voči tým, čo nechcú deti?
viky173
10. dec 2023

@espeo a si cakala, ze sa vsetky pojdu "posrat" (ked si to tak uz napisala) z Tvojho decka ci co? 😂 😂 tiez nie som absolutne zvedava na cudzie deti, nech sa z nich "posieraju" ti, co ich splodili

marca12
10. dec 2023

@la_dolce_vita to je ako ked zenu v minisukni znasilnia,vsak si o to pytala... Kriste pane to su nazory hodne 21.storocia 🤮

la_dolce_vita
10. dec 2023

@marca12 fiha, porovnavas neporovnatelne 🙂

zeldia
10. dec 2023

@mikasa_ackerman spomenula som si na vtip:
Pani a vy prečo nemáte deti?
Šťastie, jednoducho šťastie..,,

dadis
10. dec 2023

@espeo Velmi divny nazor..si videla, ze by niekedy sa cudzi ludia hrali a maznali s cudzim dietatom? By mi to nikdy nenapadlo 🤦‍♀️, asi by sa aj jeho rodicia ohradili, keby si vezmem na ruky cudzie dieta alebo sa ho dotykam a hladkam...a so steniatkom sa rada pohram i ja, spytam sa a vacsinou sa ludia nehnevaju..ved predsa je to len steniatko..

lavender94
10. dec 2023

@espeo a čakala si že začnú riešiť tvoje dieta? Mne by to prišlo divne keby sedím v podniku a cudzí ľudia sa bavia o mojom dieťati. A nehovorím o tom, že robiť si dieta kvôli tomu aby sa mal kto o mňa v starobe postarať je vrchol sebectva. Tie peniaze čo za život dáš do dieťaťa ti dokáže zapezpečiť starobu ako v bavlnke

cafelatte
10. dec 2023

Aj ja som si všimla ze niektorí ľudia majú poslednej dobe pozitívnejši vzťah k psom a mackam ako k človeku. Nechcú mať deti, kúpia mačky, psíkov. Neviem co si myslieť, ja budem šťastná ak raz budem mat vnúčatá.

zmrzlinka2021
10. dec 2023

@la_dolce_vita
Su zeny, co sa tvaria, ze "sa nedari", pretoze verejne povedat (napr. aj rodine, priatelom, znamym), ze nad dietatom neuvazujem znamena neraz verejnu potupu v urcitom zmysle. Mozno nie potupu priamou cestou, ale zit s tym a pocuvat komentare, ze si v podstate mimo.

elmivelmi
10. dec 2023

@zeldia dobry vtip🙂

cocolinka
10. dec 2023

@vler no tiez si myslim, ze to, ze niekto ma deti, este nie je zaruka toho, ze sa bude mat kto starat ak budu rodicia stary, poznam vela pripadov, ked sa deti vykaslali na svojich rodicov, u nas v rodine bolo cosi podobne, starka mala sest deti, keby nebolo mojej mami a mna, tak by sa na nu zvysnych pat vykaslalo a to hovorim smrtelne vazne, nedaj boze, ze by aj mama isla takym smerom ako jej dalsich pat surodencov..zivot je taky bohuzial

misiak7777
10. dec 2023

@cafelatte uniká mi pointa.. čo je na tom, že niekto venuje svoju lásku a nie dieťaťu??? (Ktoré nemá a nechce?

sandrasstini
10. dec 2023

Ono si staci pozret hocjaku diskusiu pod roznymi prispevkami na fb ci ig a neverim vlastnym ociam. Bodka je ked rozkliknem profilovku a su tam dospele zeny, dokonca stare panie s vnucatami…a nadavaju krizom krazom a presne nadavky ako v tretej cenovej,
K prispevku na ig tak ako sa ludia chvalia ze cakaju babo, davaju fotky a videa zo sona, nakupov, ze kupili kocar police atd, tak isto ma zena pravo takto oznamit opacny pocin a to svoje rozhodnutie. Tym ze je znama urcite dostava tieto otazky a takto to uzavrela.
Je to oznamenie len z opacnej strany.
Dnes ked clovek nie je vydaty len je vo vztahu sa to ani nerata, ked nema dieta nevie co je zivot, ked mate jedno musi byt surodenec, ked mate dve doevcatka musi byt este chlapcek, lebo vas lutuju ze neviete co je mat syna, ked sa rozvediete tiez je zo zle, ste “chudera” lebo vas opustil muz, nemate vlastne byvanie cele zle…atd atd
proste plati rovnica manzelia dve deti - parik a stastny zivot, velky rodinny dom, auto, happy fotky na ig a fb denne…vybocite a mate po chlebe 😅

espeo
10. dec 2023

@vler a kto ti tie služby poskytne, za tvojich strasne vela penazi, keď nebudeme mat deti?

espeo
10. dec 2023

@vler kto ti tie služby poskytne za tvojich veľa peňazí, keď nebudeme mat deti? Imigranti?

espeo
10. dec 2023

@lavender94 vrchol sebectvo je mať deti a rátať s tým, že budú žiť, keď ja budem stará? Ze sa zamestnaju a budú prínosom tejto spoločnosti? Kto vám tie služby poskytne, ak nie ľudia?

espeo
10. dec 2023

@dadis píšem v mojom prispevku o maznani s mojom dieťaťom? To ako ta napadlo?

j_m
10. dec 2023

Poznal som kamošku čo nechcela mať “parchantov”, že radšej by mala 10 psov (deti nemá, psov dvoch), my sme chceli, no nepodarilo sa… Veľa má, no skôr “nemali” by mať…
(Inak mám deti moc rád (na cibuľke) a čím menšie (lepšie sa zmestia do rúry) 😂

lenkakravcova
10. dec 2023

@espeo civilizácia vystrieda civilizáciu. Nič iné.
Ľudia tu sú hlúpi.. kariéra nadovsetko. Časom pochopia. 🙂 my deti máme a budeme mať. Islamská civilizácia to tu za pár stoviek rokov nahradí.

marica61
10. dec 2023

@liusa82
Moje dcéry tiež nechcú deti, ja sama by som v takej dobe akú teraz žijeme, tiež nechcela.

vler
10. dec 2023

@espeo je to mozne ze to budu imigranti. Mimochodom, ja nezijem na Slovensku ale v inej krajine, takze som sama taka imigrantka.
A neviem preco narazas na mojich "vela penazi". Logicky, kedze nemame vydavky spojene s dietatom, nam ostava dost na to aby sme investovali, do urcitej miery su tieto peniaze urcene na opateru v starom veku.

espeo
10. dec 2023

@lenkakravcova to nebude par stoviek rokov. Skôr par desiatok.
Ja som našťastie nemala nikdy dilemu, či mat, alebo nemať deti. Pre mňa to bolo úplne prirodzené. A verím, že to nikdy nebudem ľutovať.
Mňa by napríklad veľmi zaujímalo, prečo ti ľudia deti nechcú. A prečo si namiesto dieťaťa veĺa krat zaobstaraju psa. Lebo keď sa to pýtam kolegýň, nemajú na to odpoveď. Ako som ja ani poriadne nevedela, prečo ich chcem. Ako tá otázka bola divná.

vler
10. dec 2023

@lenkakravcova nie vsetci bezdetni budujeme kariery. Ja som obycajna zdravotnicka. Len som vzdy vedela ze nechcem deti, nechcem byt mamou, nemam zaujem o rodicovske povinnosti.

lenkakravcova
10. dec 2023

@espeo neviem. Ale my máme aj deti aj psy aj mačky 😃😂
Asi chcú pokoj a kľud. Predsa len deti sú väčšia starosť než pes a mačka. Tých prinajhoršom zavriem do ohrady, keď mi leží na nervy, ale dieťa sa len tak odložiť na pol dňa nedá. Asi toto bude jeden z hlavných dôvodov. Ďalší dôvod budú peniaze. Je lacnejšie mať psa než dieťa. A tretí dôvod je kariéra. Dnes aby žena nepracovala mimo domu a venovala sa deťom a rodine? Hneď ju označia za darmožráača, vyžierača, za hlupaňu, ktorá sa spolieha na manžela..

lenkakravcova
10. dec 2023

@vler každá profesia je kariéra 🙂 aj keď obyčajná. Myslela som to v zmysle, že žena dá prednosť práci, pred založením si rodiny.

siska53
10. dec 2023

@mikasa_ackerman lebo sa sa staraju do druhych namiesto toho, aby da starali o seba .

elmivelmi
11. dec 2023

@lenkakravcova Islamska?No aby sa aj oni medzi sebou nepobili.Nepis ako nejaka sektarka.Nik nevie ,co bude .Mozno kym sa ti islamisti rozmnozia,zem zasiahne ina katastrofa.Vizie ala sekta si nechaj medzi svojimi😉

elmivelmi
11. dec 2023

@espeo Tak napriklad aj preto,ze peniaze?Vychova?Mozno velakrat su mladi a nestihnu a po 40 uz nechcu.Ja uz tiez by som nechcela deti po 40tke.A nie preto ze by som
nechcela ale hlavne ze v 40 predsa uz sa mozu spustat rozne ochorenia a je rozdiel
ekd mas 40 a 20roxne deti-ktore su samostatne a 40 a 2,3 r deti ktore su este malicke.
A mladi ludia v dnesnej dobr maju aj ine moznosti ako krdysi.Kedysi bolo prioriti sa hned vydat a vypadnut z domu,lebo sa tam
toacilo dalaich 5 a nebolo tolko penazi.Dnes uz maju ovela zaujimavejsie veci ako vydaj v 20 ,mozu studovat,cestovat,a uzivat si.Doba sa meni.Samozrejme ze su aj taki co sa chcu vydavat hned ale skor je to opacny trend.

dadis
11. dec 2023

@espeo Ano, pises. Davas do porovnania maznanie so psom a nevsimavost k tvojmu dietatu v kaviarmi 🤷‍♀️. Len ti vysvetlujem, ze s cudzim psom je relativne bezne sa pomaznat, no s cudzim dietatom by to bolo fest divne. A preco to kategoricke - bud psa alebo dieta?? Ja mam aj deti, aj psa. Tiez sme mali psika, ked som bola vo veku mojich deti, tiez ho cela rodina stiskala a maznala sa s nim, bol ako nas surodenec..a deti som i tak mala 🤷‍♀️. Vezmi si z utulku psa aj ty, budes mozno k ludom laskavejsia 😀

misiak7777
11. dec 2023

@espeo lebo nemajú napríklad materinský pud, ako ja 🤷

elmivelmi
11. dec 2023

@espeo A este planeta je aj tak premnozena.Uz nie je trend zachovat potomstvo velke ako vesmir ako to bolo v biblickych casoch🙂Trendy su ine-uzit si zivot a mat peniaze pre seba,mat komfort a nie sa tlacit v izbe s 12 surodencami.