Prečo sú ľudia kritickí voči tým, čo nechcú deti?
Ahojte, chcela by som dosiahnuť slušnú diskusiu na tému ľudia, ktorí nechcú mať deti. Prečo keď sa niekto vyjadrí, že nechce mať deti (je jedno pre aké dôvody). Tak sa ho ľudia snažia presvedčiť o opaku, poprípade sú rovno naozaj hnusní. Čítala som nedávno príspevok o tom, že sa nejaká modelka rozhodla nemať deti a tie komentáre pod tým boli podľa mňa naozaj až moc, toľko nenávisti k človeku, ktorý vlastne nič zlé neurobil, len sa proste rozhodol nemať deti. Nerozumiem tomu naozaj. Ako to vidíte vy? Zaujíma ma váš pohľad😊

@dogblock však hej 🙂
Mne zákaz hidzabu nevadí, a neviem kto by to presadzoval - to sa dá možno len vo Francúzsku a aj tam to dobre lezie na nervy reholnym sestrám..
@dogblock inak ešte k tej problematike populácie - v Európe je migrácia už aktuálne nutnosť. Inak by nemal kto pracovať v nízko platených službách: ošetrovateľstvo, gastropriemysel, fabriky, poľnohospodárstvo. Už aj Slovensko zamestnáva Srbov a Uzbekistancov. Nie to ešte Nemecko, Francúzsko. Oni sa musia snažiť o to, aby legálnu migranti chceli k nim prísť pracovať a mať deti. Inak by im nemal kto robiť na dôchodky o pár rokov.
Je to oveľa komplexnejšie než sa na prvý pohľad zdá.
@lenkakravcova to suhlasim, ale tahat sem inu kulturu nie je riesenie 🙂 to je ako riesit problem s premnozenymi jelenmi tym, ze do lesa dovezies stovky medvedov. 1 problemu sa zbavis a 10 novych si narobis
@zltalienka tiez pravda, mozem sa samozrejme mylit. ty ako vidis udrzatelne riesenie tohto populacneho problemu?
@dogblock ťažko ja vymyslím udržateľné riešenie, keď "iné" hlavy nevedia.
Aktuálne sa mi zdá, že aj tiahly vojnový konflikt v krajine s podobnou kultúrou, ktorého výsledkom je prílev tentoraz pracovitého obyvateľstva do EÚ je jedno z riešení populačného problému v krajinách západnej Európy.
@dogblock veľa som počula o víziách, že nedostatok pracovného kapitálu nahradí automatizácia a robotizácia. Pracovala som v nemeckej spoločnosti a tí snívali o tom, že prácu účtovníka (teda moju) spraví robot. Nie som si istá ako so svojimi snami pokročili, ale vzhľadom k tomu, že každých pár mesiacov hľadajú novú "posilu" na účt. oddelenie, tak asi ešte robota, ktorý by to zvládol nevymysleli.
@zltalienka moze byt. a hej, tie "mechanicke" povolania pozostavajuce z nejakej algoritmickej cinnosti sa iste raz budu dat nahradit. mozno nas vymenia skor roboti, nez moslimovia
@zltalienka moze byt. a hej, tie "mechanicke" povolania pozostavajuce z nejakej algoritmickej cinnosti sa iste raz budu dat nahradit. mozno nas vymenia skor roboti, nez moslimovia
@zltalienka
@dogblock zatiaľ sú tie roboty drahé, takže to vyzerá, že vláda radšej dovezie tých muslimov (Uzbekistan).

@dogblock chúďatá zvieratá.
Opomenul si podstatný "detail" tie myši sa množili až do momentu, kým mali aspoň kúsok miesta na žitie.
Popravde ešte celkom dosť toho zvládli myši, keď začali mať abnormálne správanie až keď sa im zmenšil životný priestor na cca 5x5cm na 1 myš.
Neviem aký má tento pokus súvis s "tvormi v prírodnej ríši" lebo toto boli umelo vytvorené podmienky. V prírodných podmienkach im skôr dôjdu zdroje na prežitie a (predpokladám) že sa začnú navzájom požierať.