icon

Prepísali by ste zdedený majetok na manžela?

22. dec 2024

Ahojte, chcela by som sa poradiť. Prepísali by ste váš zdedený majetok (príklad po rodičoch) aj na vášho manžela ?

0kristina0
23. dec 2024

@vroni ty si prijemna ako vred na zadku. Ak by si si poriadne precitala co som napisala, zistila by si, ze som napisala presne to iste co ty.

alickapusinka
23. dec 2024

@lonely66 s toho tvojho aj s tvojími nezmyslami nestaraj sa .

vroni
23. dec 2024

@0kristina0, prečítala som si poriadne a preto som taká príjemná. Ale pobavila si ma, toto prirovnanie som nepočula už večnosť.

silvike
23. dec 2024

@h2 Ved ona tiez "len tak" zdedila. Nenadrela sa veru a nema ziadnu zasluhu na tom, ze odrazu ma dom a nejaku tu slusnu hotovost. Prisla k tomu ako slepe kura k zrnu.

opica_skorica
23. dec 2024

Ak investuje, prepisala by som mu adekvatny podiel, napr1/10, 1/4,…

janickacrazy
23. dec 2024

@silvike tak treba sa vedieť dobre narodiť, aj to niekedy stačí 😉

silvike
23. dec 2024

@janickacrazy Hmm, tak to ano, nuz, zle sa chlap narodil 😄

lienka.7
23. dec 2024

@lujza123 ano, toto by bolo pekne za predpokladu, žeby ju teraz, keď je doma s dieťaťom neodstrihol od peňazí a nevyhadzoval jej na oči, ze ju musí zivit. Ci nie? Mimochodom, doteraz sa mm nezmohol ani na to, aby platil aspoň podnájom, a @autorka mu ma prepisovať polku domu, lebo on nebude platiť niečo, co nebude jeho? To by si potom mohol povedať toto každý, kto žije v najme. Lebo bezne výdavky mas aj tam, ci nie?
Za mňa bude mm pekný vychcanec, co zacítil ako sa dostať k podielu na dome bez ničoho. A nemusíme si tu klamat, ako to skončí... @autorka ho bude nakoniec ešte vyplácať z domu. Chcieť toto urobiť moja dcéra, tak jej ruky dolamem (samozrejme obrazne povedane!) Aby taky papier ani nemohla nikdy podpísať.

gribka1
23. dec 2024

@silvike A to bolo čo, závisť?

alickapusinka
23. dec 2024

never klame ťa

alickapusinka
23. dec 2024

tak ak už nič ine tak ver rodičom majú skusenosti.A určite ked TI to daroval strýko otcov brat tak určite by sa otec nepotešil.

alickapusinka
23. dec 2024

@andrejka1974 ešte to by chybalo

ghoul_
23. dec 2024

Nie, nikdy.

silvike
23. dec 2024

@gribka1 Nie, nie, zavist to vobec nebola, to ma ani nenapadlo. Bola to len reakcia na vetu h2 9:21 "Ako autorka k tomu príde, že ona nie len poskytne svoj majetok zadarmo niekomu, ale ešte sa aj kompletne vyhádže z peňazí na rekonštrukciu, aby to niekto, kto do toho odmieta investovať a ešte ju aj odstrihol od svojich peňazí, mohol len tak užívať?!" Tak mi to prislo take, ze on " len tak" uzivat nemoze, ale autorka tiez k tomu celemu majetku prisla "len tak". Neobhajujem nikoho, ani autorku, ani jej muza.

gribka1
23. dec 2024

@silvike 😀 Ale zas vezmime, že majetok sa nadobúda generáciami a možno sa jej predkovia nadreli. Možno aj inak. To je ale jedno😂. Ale aj keď k tomu prišla zadarmo, tak to neznamená, že je to zadarmo aj pre neho, len preto, že on to tak chce. A tam je kameň úrazu.

maciatkolulu
23. dec 2024

@silvike ako úprimne ? Môjho ex milenka si myslela,ako fajn,bude pekný byt aj s chlapom,ženská s deckami pôjde k certu. Aké sklamanie,že niezk čertu ťahal ex,do jej garsónky😂a dokonca aj bez auta,aj keď snaha bola aspoň o to. Nevydalo. Takže za mňa,pardon,zdesene patrí tomu,kto podedil,ako sa rozhodne s majetkom robiť,jeho vec,ale nútiť ho k prepisu,je od veci.

silvike
23. dec 2024

@gribka1 Sak jasne, ja nejak nedrzim stranu ani jemu ani jej, ked je to raz jej dedicstvo, presne, mizno vydrete jej predkami, tak je jej. Len teda ona to ma "len tak". Ako tu uz jedna zienka pisala, treba sa dobre narodit🤷‍♀️

andrejka1974
23. dec 2024

@acoo ale však chcú tam bývať spolu tak v čom je potom problém chcú to ako vlastne bývanie

bystrozraky
23. dec 2024

No, on nemôže chcieť polovicu domu za to, že bude spolufinancovať prerábku. Veď prerábka bude financovaná z vašich spoločných peňazí, ktoré ste nadobudli v manželstve, predpokladám. To znamená, že ak by prišlo k najhoršiemu, tak pri rozvode mu budeš musieť zaplatiť polovicu peňazí, čo boli vynaložené na prerábku (štandard). Preto je dôležité, aby ste uchovali všetky faktúry. Touto jeho dosť nešťastnou požiadavkou ťa dostal pravdepodobne nedopatrením do potenciálne nepríjemnej situácie, ktorá môže naštrbiť dôveru vo vašom vzťahu. Preto by som to tak jemne troška otočil a spýtal sa ho, prečo myslí na zadné vrátka. Tiež mu hneď navrhni, že sa nemusí ničoho báť, lebo faktúry na prerábku uschováte a jemu z toho bude patriť vždy polovica (alebo cele - ak by to fincoval z penazi nadobudnutych pred manzelstvom, alebo darom od jeho rodiny).

autor
23. dec 2024

@sima234 nie… nevedela som to… az po smrti krstneho

autor
23. dec 2024

@sima234 nie… nevedela som to… az po smrti krstneho

autor
23. dec 2024

@sisska96 to ze študujem a študovať chcem aj dalej vedel… ked som otehotnela zvažovala som kvoli tomu potrat (je to osobné a nechcem to nejako dalej rozoberať)… a on bol ten ktorý si stal za tym ze sa o nás postará a ze mu vobec nevadi ze študujem a tak dalej 🙂 takze asi tolko k tomu

autor
23. dec 2024

@lonely66 dava im 250€ plus stravu kupujeme na polovicu

autor
23. dec 2024

@gribka1 riesili sme spoločne bývanie ano. Ale kvoli mojej škole aby mi rodicia vedeli strazit dieta (ked som v škole) bolo pohodlnejšie bývať s nimi… lebo naozaj si neviem predstavit voziť kazdy deň dieťa hore dole, utekat do školy a podobne… mali sme teda v plane ze dokiaľ skončím skolu zostaneme u nich a potom poriešime nieco vlastne. Ale do toho prislo to dedenie…

autor
23. dec 2024

@gribka1 a ako otec ano. Snazi sa byt co najlepsi otec a venovat sa co najviac času

autor
23. dec 2024

@lujza123 dnes som sa na tuto temu rozprávala s otcom, kedze on sa viac vyzná do cien nehnuteľnosti tu v okoli a tak… tiez majú s maminou dom neďaleko odtial… povedal ze 700 tisíc urcite… a co sa tyka prerábania, dom je vo velmi peknom stave, len zachytila som ze v niektorých izbách bol problem s elektrikou ze to by bolo treba spravit… a na prízemí je kúpeľňa prerobená pre imobilneho cloveka tak tu by som chcela prerobit na “normálnu”… a okrem toho nábytok aspon na začiatok do spálne a do izby pre dieta….

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
silvike
24. dec 2024

@lonely66 Ved ONA chcela zostat pri rodicoch aby mala pomoc s dietatom. Mozno on aj chcel ist byvat inde a bol ichotny platit viac, len pre nu to bolo skratka jednoduchsie pri rodicoch. Pise autorka niekde, ze rodicia pytaju viac a on im nechce dat ? Ved oni mozno ani nechcu viac, aby si setrili.