Priateľ mi zakazuje najlepšieho kamaráta
Ako iste vacsina z Vas vie,prestahovala som sa za mojim priatelom do Kanady.Na SVK som mala najlepsieho priatela,sme stale v kontakte a ked som mojmu drahemu spomenula,ze tento moj kamos by ma rad prisiel navstivit v lete,vyslovene mi povedal,ze s tym nesuhlasi a nepaci sa mu to.Ale mne chyba,ako sa mam k tomu teda postavit?Co by ste mi poradili?
ja to napisem jednoducho,ked som prisla do UK s ex,tiez sme spoznali jedneho uzasneho cloveka,bol nas spolocny kamarat,chodil k nam,my k nemu,pijavali sme a bludili po nociach taxikom.moj ex bol spac,vzdy zakvicol vecer,my sme ostavali hore,pocuvali muziku a teraz je to moj snubenec a mame tri deti:D viem,ze sa neda pausalizovat,tak z druhej strany;on mal tiez vela kamaratok,zeny ho proste mozu,mne to nevadilo,ale potom ho uz otravovali za kazdu malickost,jedna potrebovala to,druha hento,no a ked jedna dosla,ze ma anginu,ze co ma robit,tak mi dosla trpezlivost a razne som dala najavo,ze casy ked bol volne dostupny na kavicku su tamtam,on sa zacal smiat a odvtedy je pokoj:D
@camelinka Moj manzel nieje pubertak, aby chodil s kamaratkami po kavickach, alebo aby radsej chodil domov s kamaratkami, aby som ho mala pod dozorom, s kym sa kamarati. Taketo veci by nam vobec ani neprisli na um, my mame v zivote ine priority = nasa rodina a nase sukromie. Sme dospeli ludia a nie deti. A nemusis ma hned napadat, ze som ziarliva a stihacka len preto, lebo sa nevyspavam vo svojom rodinnom sukromi s kamaratmi ako ty, mne toto pripada byt sibnute. Mame s manzelom velmi pekny vztah a tesime sa z naseho dietatka, ale nas rodinny zivot si vazime, nerobime si z neho holubnik. Urcite by som si k nam nepozyvala kamaratov a manzel kamaratky. Ak chceme byt s priatelmi, tak si ideme posediet von. Ale hovorim, je to o vyzretosti osobnosti...
@camelinka Tak asi ked mi to pises, tak to asi smerovalo mne nie? Ved niesom debil, aby som nechapala, o co ti ide, nepotrebujem, aby si ma menovala....A ty sa tu tak vychvalujes so sebavedomim, a ako ty a tvoj manzel si verite a on chodi von s kamaratkami a ty kamaratmi, dokonca u vas prespavaju, az sa raz v zivote poriadne nakopnes a budes plakat, aka si bola hlupa, ze ste si nestanovili hranice, ked ste mali. Ono je pekne, ze mate teraz doveru, ale ostane to pri vasom style zivota navzdy? Ale ja vam aj tak prajem... Tak koncim, dobru noc.. 🙂
@kykka tak zaprve, ja se nicim nevychvaluju, moje sebevedomi se mi zda zdrave, obvykle ti, co ho prilis nemaji, se obavaji ze vsech stran konkurence a to i v radach partnerovych kamaradu opacneho pohlavi, za druhe ty si napadla zakladatelku, ac ji vubec neznas, tak jako se ted obouvas do me, ikdyz o nasem, jak si to nazvala, " zivotnim stylu" vis kulovy.
Ani jednou jsem nepsala, ze manzel chodi nekam s kamaradkami, jen ze je spolecensky a me to nevadi, coz je rozdil a to,ze ja MUZU vyrazit s kolegy z prace znamena, ze mi veri 😉 ,takze laskave prestan moralizovat a cist z kristalovy koule, kdyz nas vubec neznas 😉 a preju ti, aby ses ty nekdy v zivote poradne nenakopla, jaka si byla hloupa 🙂 . Dobrou noc 🙂
no neviem. .. ja hovorim ze 50/50 aj on ma pravdu ale aj ty.....
keby tak mm kamoska tu sla ta jej vsicke vlasy vytarham heheheheheheh 🙂)))
mne sa tu tiez chysta kamos blizky... co sme v kontakte od 5 rokoch 🙂)
spolu sme chodili na zakladnu, strednu... 🙂 ale on tu uz nesie aj zenu.... takze hmmm 🙂 mozna keby ten priatel doniesol si kamosku ????
@trish31
@kykka ale to sa velmi mylis,ja nie som egoisticka vypocitavka.Mna moj najlepsi kamarat nikdy nepritahoval.ak by to tak bolo,nie som zadana s inym muzom nie?Mali sme x prilezitosti mat sex a podobne,chodili sme spolu na konferencie ,na seminare a sluzobky a nikdy sa nic nestalo,pretoze sme len priatelia 😉 a ako som uz pisala moj priatel tu ma ties kamosku a je mi to jedno nakolko mu verim.
@matozazzo toto nechapem preco mam mojim vztahom ukoncit moje priatelstvo.Keby si mala najlepsieho priatela a on by mal vztah,ao by si sa citila keby povedal Sorry ale uz sa nestretneme lebo som zadany...to co je?
@zuzka38 mal dlhe roky priatelku,momentalne sa rozisli
bezne nas navstevuju priatelia z Europy moji alebo manzelovi a nezalezi na tom akeho pohlavia. teraz nebudeme mazat celu nasu historiu len preto, ze sme sa svadbili. moji priatelia su teraz jeho a jeho moji. a nie som typ, co si necha nieco "zakazat" som svojpravny dospely clovek a tak isto mam svoje zdrave svedomie.
navyse situacia je ina ked niekto byva v rovnakom meste tridsat rokov alebo sa odstahuje na druhu pologulu a naozaj nema sancu stretnut svojich starych priatelov.
mala som taktiez kamarata, ale... ked som spoznala manzela, nase stretnutia sme obmedzili, nakolko som sa venovala manzelovi, neskor rodine. To som mu aj vysvetlila. Byt v kontakte, ok, ale ako som pisala, urcite sa teraz nehodi, aby prisiel k vam - ak som to spravne pochopila, na navstevu. Nech pride k tebe, na kavu, zajdite si niekam, ale nie k vam s terajsim priatelom. Uz je to proste nevhodne a ty sa musis rozhodnut, komu das prednost. V tomto tvojho sucasneho priatela chapem, mate uz svoj zivot. Alebo nech dojde, ale nebyva u vas, to je OK. Je to tvoj kamarat, nie tvojho priatela... A muzi nemaju kamaratky, ale kamaratov, tak sa na to pozera vacsina muzov... Lebo takmer kazdy chlap ti povie, ze vo svojej kamaratke vidi aj nieco viac, ze mozno, niekedy, neskor, casom... co ak bude prilezitost... Pokial ovsem nie je gay.
neviem u nas bola v lete manzelova kamaratka, bola tu skoro 3 tyzdne, ja som ju spoznala az neskor, chodili spolu do skoly, Lucia prisla a bolo s nou super, spolu si piseme, Skypujeme.... a neziarlim na nu, kamosili sa pred tym ako mna stretol a preco by som mu ju mala zakazovat, prisla tu a urobili si aj vylet len sami dvaja mne sa nechcelo vsade s nimi trepat....
@kykka Musím súhlasiť s tvojím názorom.
Paušálne platí ,že priateľstvo medzi mužom a ženou neexistuje iba ak by boli inak sexuálne orientovaný. Priateľstvo medzi mužom a ženou časom môže prerásť aj do niečoho iného ... Čo je veľmi časté, len zainteresovaní to neradi pripúšťajú.
Priateľ má oproti manželovi inú pozíciu. Je tu aby nás vypočul, rozosmial, povzbudil a zaujímal sa o nás. S ním nemusíme riešiť bežné denné problémy , ktoré sa vyskytujú v manželstve a často sa stáva ,že svojích " priateľov" informujeme aj o nedostatkoch svojích polovičiek. On má vždy priestor ukázať sa v lepšom svetle.
Aj štatisticky sa veľmi často stáva ,že nevera v partnerstve je často s človekom rodine blízkym....
V mojom okolí poznám viac párov, kde sa to zvrhlo....
Už mám viac rokov , oslávime 25. výročie a dovolím si tvrdiť ,že najlepšie sú rodinné vzťahy z inými rodinkami, kde to funguje.
no, môj názor... keby ide o opačné garde tiež by som nesúhlasila. keby išlo o návštevu "na otočku" proste na kávu a domov, prečo nie, ale nie tak že preletí tisíce kilometrov za mojou polovičkou a bude tu niekoľko dní alebo tak... to sa nedivím že mu je nepríjemné. druhá vec, muži tvrdia že priateľstvo medzi ženou a mužom neexistuje... asi sami za seba a zo svojho pohľadu vedia o čom hovoria a rokmi im dávam za pravdu, žiaľ presvedčila som sa o tom nie raz, vždy je tam z jednej či druhej strany aj niečo viac... tiež som mala takého kamaráta, dala by som ruku do ohňa za to že sme len kamaráti z oboch strán, až kým mi od neho neprišiel zamilovaný list po rokoch...
@ipfoto páčia sa mi tvoje názory, dobre si to napísal
@amadora ... hmmm, nazory,.. tak je zrejme, ze kazdy je samostatne mysliaca bytost a individualita,..kazdy nieco prezil, na niecom sa popalil, v niecom utvrdil a niektore chyby by mozno aj zopakoval. Ak sa bavime konkretne o tom ci vpustit do vztahu niekoho tretieho, je to len a len o vyzretosti vztahu a ludi co ho tvoria, skutocnych dovodov moze byt nespocet, .. mozu tam byt pretrvavajuce city, nerozhodnost pri vybere noveho partnera,... a vieme, ze nic nie je horsie ako davat "ake by to bolo, keby .." pred skutocny realny zivot, moze ist aj o to, ze prave ten "host" mozno potrebuje v istom smere oporu, odrazovy mostik, alebo pomoc a vtedy je aj tych 1000 km ospravedlnitelnych,.. a pritom nezalezi na tom na akej urovni to kamaratstvo je ( ci je to ex partner, alebo laska zo skolky). Kazdy z nas ma v istom zmysle suladiacu osobku a ta je bud zadana alebo volna, rovnakeho alebo opacneho pohlavia, mozno aj pre splocny zivot nie velmi vhodna a prave takíto ludia vytvaraju v istom zmysle harmoniu a mozno aj napatie. NIekedy sa ludia citia osamotene aj v partnerstve. Ja sa priklanam k takymto navstevam, ale veeelmi, velmi by som pocuval intuiciu a urcite by som ju nebral na lahku vahu,.. ak uz len pri uvahach su nejake pochybnosti, snazil by som sa zistit z coho pramenia.
Vsetkym Vam dakujem za vyjadrenia sa,zobrala som si z kazdej odpovede nieco,uvidime ako sa to vyvinie
@trish31 myslim,ze je v celku normalne ze priatelovi by vadila takato navsteva,nemyslis ?😅 🤐
Skus si to otocit...tebe by neprekazalo,keby dosla pozriet tvojho priatela nejaka zena??Ktorej velmi chyba?
Ja v priatelstvo medzi muzom a zenou neuznavam a neverim,ze moze existovat len a len ciste priatelstvo 😅 Vlastne...ano,moze..ale len do dna kym to nezajde aj trosku dalej..... 🤐
@kykka vsak to je hned jasne... 😕
A tiez podla mna ziaden normalny chlap by s takýmto nápadom ani nesúhlasil,aby si vpustil do domu vraj najlepšieho kamaráta svojej milej...no je to až smiešne 😅 Ako vo filmoch 😀
Muz+zena=CHEMIA ...nie priateľstvo....
Ak je dotyčná šťastná s terajším priateľom-nevyhľádava dalšieho...aspoň podľa mňa.
Práve som to povedala môjmu manželovi-mala si vidieť jeho pohľad-oči 😀 😀 😀
@trish31 toto nechapem preco mam mojim vztahom ukoncit moje priatelstvo.Keby si mala najlepsieho priatela a on by mal vztah,ao by si sa citila keby povedal Sorry ale uz sa nestretneme lebo som zadany...to co je?
To bolo tvoje vyjadrenie..prepac,ale mampocit,ze tebe viac zalezi na tom vraj najlepšom priatelovi ako frajerovi...to len ja mam ten pocit?
Myslim,ze je uplne normalne,ze aksi najdem vztah-tak prve co zhodnotim a urcim hranice budu co sa tyka muzov...nejlepsie kamoska je ok-no najlepsi kamos....
Myslim,ze je tak trochu tiez zvlastne,ze sa rozisial s priatelkou a tuzi ta vidiet...Na tvojom mieste si poriadne rozmyslim co chcem-koho chcem 😉
Aj ked pises,ze prilezitosti na sex bolo vela...vies,mozno sa aj obaval spravit prvy krok...a mozno stale caka,ze ten prvy krok spravis ty...
@kykka
@nela82 neviem baby.ak by ma lubil alebo ja jeho,uz si to davno povieme 😉 A ze chce vidiet CA,ja keby som ho poznala ked bol v USA tiez sa za nim potrepem,vyuzijem prilezitost ze kamos je v cudzom svete a je ochotny mi ho troska priblizit.Ale ja nehovorim,ze nemate pravdu(z jeho strany).Moze byt.Ale ja si to nemyslim.
@trish31 ...píšeš, presťahovala som sa za priateľom a na SVK mám tiež dobrého priateľa...Nuž ja sa tvojmu kanaďanovi nečudujem, že nesúhlasí s návštevou....a tebe, keď sa to nepáči, buď to budeš akceptovať, alebo sa zbal a mašíruj tam, odkiaľ si prišla...lebo sa ti možno stane, že to nakoniec tvoj priateľ nezvládne a bude horšie

@camelinka Musim ta sklamat. Ja mam uz roky naaadherne manzelstvo. 🙂 Zena nemusi byt stihacka, len preto, ze je inteligentna a chape urcite hranice. Ale sme dospeli a respektujeme jeden druheho. Niesme pubertaci, ani vysokoskolaci, aby sme si do vztahu vodili "najlepsich kamaratov". Mame znamych, chodievame si posediet, ale odtial potial. Urcite by som si do svojho rodinneho sukromia neprizvala kamarata, alebo manzel kamaratku. Ved to je sibnute... Hocikoho si pripustits blizko do svojho sukromia, tak to stale len sposobi problemy. Ale je to o vyzretosti osobnosti a vies mame takych kamaratov, ktori respektuju sukromie a vztahy druhych... Oni si tiez nikoho neprivodzuju domov. Neviem teda, ale my berieme nas zivot a nase sukromie vazne...