icon

Priateľ nechápe, že mi je zima

5. nov 2022

Ahojte, možno trošku divná otázka ja viem ale celé je mi to také trápne. Nedokážem partnerovi vysvetliť, že teplota, ktorú ma v dome je pre mňa málo.

Mám partnera, no ešte spolu nežijeme (sme spolu cca pol roka) no trávim víkendy u neho. Obaja sme normálne pracujúci. On žije v dome po rodičoch, ja v byte na ktorý platím hypo. Neviem mu ale vysvetliť, že v jeho dome je mi proste zima. Je to dom, ktorý je studený s tým, že má normálne vlastnú kotolňu + krb v obývačke. Problém je, že partner kúri teraz iba v krbe. Nie je to tým, že by teraz "šetril" ale on je proste tak zvyknutý. Mne to ale extrémne vadí, pretože všade okrem tej jednej miestnosti je (bez srandy) 17 stupňov + v kúpelniach nonstop otvorené okná.
Môj problém je, že partner sa "sťažuje", že u neho nechcem byť alebo mám problém s ním u neho v dome spať. Je mi to trápne ale nie je to ničím iným len tým, že mne je tam proste zima. Pre mňa (nepreháňam) 15 stupňov v kúpeľni nie je dosť na sprchovanie sa alebo normálne fungovanie.
Skúšala som sa viac obliecť ale je mi fakt nepríjemné sedieť v deke a svetri nonstop. Keď som mu to povedala, tak sa len začal smiať, že ako mi môže byť zima.
Som prosím vás divná ja alebo je toto normálne mať takúto teplotu doma?

Strana
z3
janickacrazy
6. nov 2022

No ja by som zamrzla tiež, ale tu je problém, že priateľ je netolerantný k tvojim základným potrebám. Neviem si predstaviť, keby si náhodou mala s ním dieťa, on by ho od narodenia dával pod studenú sprchu asi ako v tom filme. 😅

tahomi
6. nov 2022

Ja som ten typ ako tvoj priatel, neznasam vykurene priestory, v spalni som nekurila snad ani raz.
Ale, tvoj problem nie je, ze si zimomrava, ale ze tvoj priatel pozera na to absolutne egoisticky, ste predsa par, mali by ste sa obaja citit komfortne a vzdy sa da urobit kompromis.
Povies si, ze aka blbost, ale toto dokaze rozhadat pary aj pracovny kolektiv - tam najma v lete je zas problem klimatizacia.

evica17
6. nov 2022

@elementissa presne si to vystihla. Asi tak sa cítim,ale našťastie sme na Orave,tak máme chladnejšie. Ale milujem.tie reči,že obleč sa,ochories,prečo deti nie sú oblečené a som hronza matka že im je isto zima, a pritom skusim za krkom a sú fajn vyhriaty. A ešte nenávidím cez zimu po návštevách chodiť,lebo to vojdes dnu a zaleje tá horúci čo majú tak vykurene a sedieť tam ,vyvetrať nemôžeš.

barbora19911
6. nov 2022

Povedz mi kde si takého našla ? Samé vykvety čo pozerám :D ...každopádne vysvetlila by som mu to po lopate LOGICKY( logika nepustí) je ti zima a basta tam sa nedá čo nechapat :DDDDDD ...a presne už by nebol mojim priateľom 🤣🤣🤣🤣

barbora19911
6. nov 2022

A nie nieje to normálne vôbec 🙂 ja sa síce otuzujem ale určite keď som doma tak by som nemala toľko stupňov je to veľmi málo, my máme 22 stupnov okrem spálne tam máme tak 19 stupnov v kuchyni je horúco od variča keď varim :D čiže kúpeľňa detská a obývačka tam je vždy najteplejšie 🙂

duves
6. nov 2022

17 stupnov sa da vydržať, ale mne vadí zima od nôh. Predpokladam, že ten RD ma pekne vybetonované podlahy, studene. Vtedy nepomôže, že hlava je v 22 stupnovej teplote a pri tom oziabe.

lulu5
Autor odpoveď zmazal
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
ivangeline
6. nov 2022

V dome byva chladnejsie ako v byte. Som vychovana v dome,bola som zvyknuta na chlad a aj viac vetram ale teraz,ked ideme s detmi na vikend k starkym,tak sa v noci budim na zimu! :D :D Zvykla som si na lepsie. xD Takze to chapem. A tiez v kupeliach otvorene okna!! :D Bohuzial,si tam na navsteve,tak max zavriet okna a obliect sa.. :/

liusa82
7. nov 2022

@duves presne,aj mne býva strašne od nôh zima.Hore teplo a nohy ladové.Vždy ked som pod dekou vyhrievam nohy termoforom😀 až potom sa mi rozprudi krv.V bytovke sme toto nemali, tam som chodila v tenkých ponožkách ešte aj nohy upotene v zime a tuto mám hrubé ponožky jak nejaká stará baba a normálne ma cez ne oziabe aj ked je v krbe zakúrené.Najlepšie je v dome fakt asi len podlahové kúrenie a krb len ako doplnok

hefo
7. nov 2022

Povedal by som, že 17 °C je v pohode na spálňu, keď má človek teplý páperový paplón, vtedy sa dobre spí. Ale inak je to pre bežného človeka strašne málo (my máme v dome cca. 20-21 °C a mnohým sa zdá u nás chladno).

Ak vznikajú konflikty a nedorozumenia ohľadne teploty už teraz, tak si myslím, že vzťah nebude mať dlhé trvanie...

karolinakr
7. nov 2022

Tak tam nechodievaj..

nicegirl369
9. nov 2022

15 stupnov v kupelni je absolutne chore. Dokazem uverit, ze je tak zvyknuty. No nedokazem uverit, ze ak zije na tejto planete cely svoj zivot, tak ze nevie, ze ore vacsinu ludi je takato teplota neskceptovatelna a teda je sebec, ked ju kvoli tebe nedokaze dat do normalu. Lebo v kupelni je normal minimalne 20.

pravdapravd
23. sep 2024

Pre mňa 15°C v izbach je malo. V spalni mam 18°C. V obyvačke a kuchyni 21°C to nie je ani zima, ani teplo taka zlata stredna cesta, tak mi to vyhovuje. Pri 24-25°C to by už pre mňa bolo veľmi horuco a pri 15-16°C zase zima.

Strana
z3