icon

Priateľ nechce domáce zvieratko

8. aug 2021

Zdravím, čo by ste robili, keby sa máte sťahovať do spoločného bývania, a váš partner nechce vášho domáceho miláčika ? Je pre mňa ako člen rodiny, a je mi z toho smutno.

Strana
z4
sasa1310
8. aug 2021

@spadnutaslivka prečo by ona mala urobiť kompromis a vzdať sa mačky? Napíš jeden jediný normálny argument. Lebo si to on neželá? To pre mňa nie je argument. To odkedy má žena poslúchať na slovo, čo chce on?

rachelkk
8. aug 2021

Ja som sa vzdala vodnej korytnačky. Keď sme išli spolu bývat. Proste mu smrdela.

mima86
Autor odpoveď zmazal
mima86
8. aug 2021

Ahoj, ja som velka mackarka, vychovam deti spolu so 4mi mackami (vsetky som mala uz pred ich narodenim). Tiez mam polodlhosrste plemeno. Domacnost mam zariadenu tak, aby som mala co najmenej povrchov, kde sa chlpy zachytavaju,aby bolo upratovanie co najjednoduchsie + roboticky vysavac je uplne genialna vec. O srst sa treba starat, to tiez eliminuje srst (ale to iste vies). Macka sa da naucit na von, chvilku to trva a idealne je to v lete, ked mame cely den otvorenu terasu a mozu si chodit von a dnu, ako chcu. Navyse, benefit je aj ten,ze potrebu radsej vykonaju von, nez dnu a zachodik nebude taky preplneny. Moje sa dokonca von na potrebu uz aj pytaju. Kedze budes na md, mozes ju zo zaciatku aj ustrazit (pripadne, my mame pre ne aj volieru). Miestnosti,kde nechcem,aby isli, jednoducho zatvaram. Vsetci sme sa naucili, kam si mame polozit veci, aby neboli chlpate, ze nemame nechavat potraviny na linke (teda tam nemaju kvoli comu skakat), kde co mozeme mat polozene, aby to macka nezhodila a pod.. Neviem,aku staru macicku mas,ale iste to uz nebude maca. Ja napriek tomu by som ju nechala u rodicov,ak im to neprekaza. Je zname,ze macky nie su viazane na cloveka,ako pes,ale na miesto,kde ziju.Je tam uz zvyknuta, nove prostredie bude pre nu velky stres a male dieta tiez ( moje macky sa mojim detom vyhybaju doteraz 😁). Vzdy ked prides na navstevu k rodicom,uzijes si aj spokojnu macicku. A neskor sa rozhodnes, ako dalej, pretoze tvoje rozhodnutie nemusi byt konecne. Mas cas, kym zistis,ako ti to vyhovuje. Drzim palce, nech ste spokojni vsetci traja.

mamutka
8. aug 2021

A opýtal sa niekto tej mačky, či sa chce sťahovať?
Mačka nie je pes. Dosť sa viaže na priestor, niekedy viac ako na človeka. Dost možné, že by radšej zostala doma a nie sa trepala do neznáma.

miadi
8. aug 2021

@elementissa macky som mala ako dieta u babky na dedine raz som mala macku spolubyvajucu 9m psa som mala 14rokov deti mam 2 viem to porovnat. Neda sa to vobec porovnat zvieratko a clovek ci babo . Deti vedia komunikovat verbalne vedia xxx veci co macka nikdy nebude. Proste stale je to zvieratko aj ked pre majitelov je to ako dieta. Tej macke bude lepsie ked ostane vo svojom teritoriu s rodicmi na krorych je zvyknuta ako v novom dome s novym panom a babo k tomu, Alebo si tu macku presadit ako som uz pisala ze to bude ich jedina macka stym ze dozije u nich. Ale rozchadzat sa koli tomuto? Ako tu niektore radia. Ja sa snazim vidiet situaciu z oboch stran. Aj ked Ja som nesla zit mimo kym moj pes zil koli tomu ze som sa chcela starat onho do konca jeho zivota. Choices.. tiez som nedplodila dieta pred svadbou ale kazdy mame ine priority ine zivotne cesty. Co si clovek uvari to si musi zjest. Chyby robi kazdy. Treba ich ale riesit co najlepsie.

sense
8. aug 2021

A nemôžeš nechať mačku u rodičov a chodiť ju "navštevovať". Mačky si ťažko zvakaju na nový priestor alebo kompromis mačka nebude v spálni a kuchyni a obývačke na gauči.
Plus kto sa ti bude o mačku starať keď budeš napr v nemocnici?

kiki68
8. aug 2021

No ja neviem, ale ked pride dieta, tak zlata to macka aj s chlpmi. Moj chlap sa prezlieka bezne 3x denne, lebo dieta si do neho standardne vyutiera usta. Aby nebol prekvapeny, ze co za bordel doma Este len bude.

jaghvali
8. aug 2021

Myslim si ze s domacim zvieratom, najma ak ma byt vnutri, by mali byt obaja partneri v pohode. Ak je to jednemu z nich fakt protivne, budu z toho neustale konflikty, lebo sa nebude doma citit prijemne. Ak to pre macku znamena, ze proste len ostane tam kde doteraz, urcite by som ustupila.

llucciaa
9. aug 2021

keby s tým nesúhlasil tak je to jeho problém a tým pádom nebudeme spolu bývať, to keď niečo mám roky alebo na niečo som zvyknutá, tak proste cez to vlak nejde, najmä keď ide o domáce zvieratko

78787878
12. aug 2021

Za mna jednoznacne. Macka ostane kde je a ja k muzovi. Milujem psov a macky a mam ich aj doma, ale zaroven respektujem argumenty preco ich niekto nechce mat doma. Hlavne muz a otec mojho dietata by mi bol prioritou.

autor
12. aug 2021

Už sme to vyriešili, vyskúšame bývať s mačkou, a ak by bola mačka nespokojná tak ju vrátim, alebo ak by bol nejaký iný dôvod závažný prečo by nemohla ostať u nás, budem musieť vysávať každý deň a prevliekať poťahy, postele aspoň raz do týždňa 😁😁 pokúsim sa udržiavať čo najväčší poriadok..

Strana
z4