icon

Priateľ nemá peniaze na dovolenku a ja som sa tešila k moru. Rozhodla som sa ísť s kamarátkou a on mi vynadal

alicka92
5. aug 2022

Ahojte baby, chcem sa spýtať na váš názor. Mám priateľa, sme spolu pár mesiacov. Nemá peniaze na letnú dovolenku, avšak ja chcem niekam ísť, makám celý rok a teším sa k moru... Povedala som mu, že idem s kamarátkou, keď teda on nemôže. Nato mi vynadal, že sa so mnou rozíde, ak pôjdem bez neho a vraj takto sa frajerka nespráva a že som zlý človek... Vážne si toto zaslúžim počúvať? Mám nejaký životný štandard, milujem cestovanie a nemyslím si, že ja som povinná doma pri ňom šúchať nohami...Ako by ste to riešili vy?

acrobaleno
5. aug 2022

Tento syndrom Siamskych dvojciat je skor na skodu. To ze su partneri neznamena, ze musia vsade chodit spolu. Mne to napriklad lezie na nervy. Chcem cas pre kamosku, pre rodinu, pre seba samu a nie 24/7 byt prilepeni na sebe jak dva spotene cecky.

mikadooo
6. aug 2022

@alicka92 mne to príde divné, že ste si to predtým spolu nevykomunikovali... Ja som chodila na dovolenku aj bez priateľa, nebol z toho nadšený, ale akceptoval to. A nebolo to o peniazoch, bolo to o tom, že to bola každoročná babská jazda a ja som nebola toho názoru, že za to, že mám frajera, by som už nemala nikam chodiť s kamarátkami. (Ale zas, bolo to len na SVK). Každopádne - normálne sme si to vykomunikovali predtým, aj keď teda sa mu to nepáčilo, nevykrikoval mi, že sa si mnou rozíde. Takže na tvojom mieste by som išla, ale predtým by som sa mu to snažila ešte s pokojom vysvetliť. Ak to nepomôže, tak je to podľa mňa jeho problém. A ak sa chce kvôli tomu rozchádzať, určite by som ho neprosila, aby ostal...

katarina4141
6. aug 2022

Po tomto vyjadreni by som sa rozisla ja s nim 😊

samanthicka
6. aug 2022

@alicka92 určite choď na dovolenku k moru. Vykašli sa na neho. A tie blbé reči nepočúvaj. Uxi si to a choď.

misinka0611
6. aug 2022

Ja by som ho kvôli tomu vyjadreniu hneď nezakopávala pod čiernu zem. Evidentne sa vyjadril z rozčarovania, sklamania. Nečakal, že pôjdeš na dovolenku bez neho. Nemusí byt kvôli tomu hneď zlý človek. Tiež si poskytla malo informácii. Prečo nemá peniaze? Je študent, zarába malo a dosť vráža do vášho ubytovania, ty šetríš? Akú dovolenku si chcela? Drahú, že on to neutiahne? Vedel o tvojom pláne ísť na dovolenku? Vedel kam a kolko cca výjde? Je polovica augusta a ty tu píšeš teraz, takže nedozvedel sa to len teraz? Nie každý ma z brucha zo dňa na deň vysolit za dovolenku, ľudia na to mesiace ak aj nie celý rok šetria.

Ťažko sa k tomu vyjadriť, málo informácií.

maria07121963
6. aug 2022

@alicka92 chod a uzi si to , jasne ze by som nesedela doma 🙂

eeffka
6. aug 2022

@misinka0611 sorry ale usetrit si 600e na 1 slobodnu bezdetnu osobu trva cely rok? Oni nemaju 3deti a nepyta od neho za seba.

zltalienka
6. aug 2022

@alicka92 vyhrážky sú začiatkom konca vzťahu.

megan777
6. aug 2022

Ja som kedysi môjmu priateľovi dovolenku zaplatila,som robila a on študoval vysokú školu právo a potom keď sa zamestnal korunky mi vrátil.

zltalienka
6. aug 2022

@misinka0611 "ďakujem" za takého chlapa, čo bude na každé "rozčarovanie, či sklamanie" reagovať vyhrážkami. Fajn, že sa vyfarbil po pár mesiacoch vzťahu.

misinka0611
6. aug 2022

@eeffka A ja viem kolko on zarába? Aké ma výdavky? Aj chlapi pracujú za minimálky. Čo ja viem kolko ma on deti či neplatí alimenty. Píšem málo informácií. Písala ľudia šetria niekoľko mesiacov až rok vo všeobecnosti. Prosím nechytaj ma za slovíčka. Čakala som odpoved od autorky, zatiaľ tu napísala len že nevie našetriť. Nemusel ani vedieť o dovolenke tak hold nešetril, nechcel šetriť a možno ani prácu nemal. Ale super keď každý, každý rok či je ľahký, ťažký má na dovolenku.

misinka0611
6. aug 2022

@zltalienka Ty si nikdy nepovedala v hneve nič čo si potom ľutovala, čo si tak nemyslela, jednoducho to z teba vyletelo? Nevidím nikde že píše že vždy tak reaguje a vyhráža sa.

michala.s
6. aug 2022

@alicka92 isla by som sama alebo s kamoskou a nad buducnostou s nim by som velmi porozmyslala. Nie je tvoj pan aby ti rozkazoval co mozes a co nie

lienka9
6. aug 2022

@alicka92 isla by som s kamoskou a s nim na jedno dnove vylety,alebo predlzeny vikend.ak si aspon to moze dovolit.ak si nevie nasetrit a je o tolko starsi,vadilo by mi to.. a po jeho reciach neviem ci by som dalsi vztah aj velmi zvazovala...ja som tiez bola s terajsim muzom par mesiacov a isla som na dovolenku s kamoskou a nikomu to divne neprislo..nemal peniaze,ostal doma a poprial pekny vylet,kazdy den sme si volali..ked si nasetril isli sme spolu.spolu sme mali ine aktivity.ale vzivote by mi to nevycital.

zltalienka
6. aug 2022

@misinka0611 isteže....ale som si to uvedomila a ospravedlnila sa. Ale riešiť "zdúvajúceho" chlapa pre každé jedno sklamanie naozaj nepotrebujem.
Keď som končila VŠ, začínala som chodiť s jedným chalanom, on ešte VŠ nekončil ten istý rok. Povedala som mu, že keď sa mi nepodarí nájsť prácu do pár mesiacov v mieste VŠ, tak odchádzam hľadať si prácu do BA. Bol smutný, ale ničím sa mi nevyhrážal. Nechával mi voľnosť. Vieš čo, ten chalan je teraz môj manžel.

lessiie
6. aug 2022

@alicka92 bež bez neho...mal si šetriť aj on

zltalienka
6. aug 2022

@misinka0611 ale VYHRÁŽKY som nikdy nepoužila. Ani ultimátum. Toto je pre mňa "no go" zóna a to isté očakávam od chlapa. V tomto smere je úplne jedno z akého dôvodu bola vyhrážka použitá. Ak ju raz - dva nestiahol, že to prepískol, tak nie je o čom.

betulinka1
6. aug 2022

@alicka92 raz som dostala ultimátum od ex, ze ak pojdem ku kamoske, tak sa so mnou rozide. Isla som. 🤔🤔🤔

slovakboy
6. aug 2022

@alicka92 mal ti sám ponúknuť; ja tento rok nepôjdem ak chceš choď s niekým a budúci rok našetrím. Takto reagovať - len ukazal aké to bude keď budete svoji.

zuzy20
6. aug 2022

Isla by som bez neho… a urcite by to uz nebol viac moj priatel…aby si ty mala vycitky kvoli dakemu chlapovi co ti po par mesiacoch bude hovorit co mas a o co nemas robit? A ze si zly clovek? Akoze haloo… bud rada ze ukazal charakter skor ako ste sli pred oltar…

oktobermimi
6. aug 2022

@alicka92 a co takto ho pozvať, a na ďalší krat pozve on teba.
Keby chlap šiel bez ženskej (partnerky) tak konečna, rozejdi sa a za to nestoji a mal aj tebe zalatit... ale zenska ked ide vez chlapa je to okej..🙄🤦‍♀️

misinka0611
6. aug 2022

@zltalienka Len s vyhrážkami alebo s ultimátom nemusíš prestreliť. Existuje mnoho slov a viet ktoré môžu uraziť, ponížiť a pod.

Nechválim jeho správanie ale dokážem pochopiť aj to, že to povedal v hneve a za to hneď by som ho nekopala doprdele. Ak by som niečo mala riešiť tak to, že chcela ísť na dovolenku, včas mu to a riadne oznámila a on aj napriek tomu že o tom vedel a mohol šetriť, nešetril, rozhadzoval a potom toto jej povedal. Jednoducho ako píšem toto je príspevok taký že odpíše pár skutočnosti a hneď sa to javiť inak môže a tiež taký že bolo by fajn poznať aj jeho názor ako to celé bolo a možno aj čo ona mu povedala.

Myslím si, že ak sú rozumní a majú sa radi dohodnú sa aj sami kam pôjdu a že drahá dovolenka bude budúci rok, veď zo človek ani nevie ako rýchlo to ubehne. Tak či tak čerství zaľúbenci neriešia veľmi kde sú ale že sú spolu a vybocia zo stereotypu a čerpajú zazitky.

misinka0611
6. aug 2022

@oktobermimi 😀 a škončilo by to konšpiračným teóriou že toto si dopredu pripravoval a určite tam chce ísť s inou ženskou 😀 Čo to je za chlapa čo ti dovolenku nezacvaká, chlap na to musí predsa mať, neváži si ťa a nezabúdaj určite má inú, už vidím ako dvaja chlapi idú sami na dovolenku 😀

dada0902
6. aug 2022

Koľko názorov a otazok a autorka sa ani nevyjadruje 🤔

misinka0611
6. aug 2022

@dada0902 Možno už sú v objatí a riešia nejaký pobyt v Brne čo ty vieš? 😂🤷‍♀️

zltalienka
6. aug 2022

@misinka0611 som zvedavá na vyhrážku, či ultimátum, ktorým to buď "neprestrelíš" alebo nie je začiatok konca vzťahu. Dáš príklad?
To, že sa mohli rozumne dohodnúť je jasné. Ale vyhrážkami?

marjenka
6. aug 2022

@alicka92 Dobrý deň 🙂 Určite na tú dovolenku choďte. A ja osobne by som zvážila, či má pre mňa perspektívu vzťah s mužom, ktorý nešetrí a ešte zaujme takýto postoj, že keď nemôžem ja, nemôžeš ani ty. A ak to spravíš, tak ťa opúšťam! Myslím, že takýto postoj vie potom použiť aj v iných situáciách. Nebavilo by ma to, desila by som sa takého života. Všetko dobré Vám prajem a peknú dovolenku.

zirafkasaska
6. aug 2022

@alicka92 k moru by som išla aj napriek jeho nesúhlasu a veľmi dobre by som si rozmyslela, či chcem pokračovať vo vzťahu s niekým kto sa takto správa po pár mesiacoch. V žiadnom prípade by som neplatila dovolenku niekomu koho poznám par mesiacov,.nie preto ze by som ho malo ľúbila, ale pre istotu. Lebo budúci rok už nemusíme byť spolu. Prečo by som mala minúť co len niekoľko stoviek € na dovolenku osoby, ktorá reaguje tak ako si opísala? Ani keby som ich mala a mohla si to dovoliť

kukus
6. aug 2022

@alicka92 nemôžeš mu požičať na ňu?

isis234
6. aug 2022

@pukina moja reč....
Išla by som na dovolenku.... Nejak skoro ti rozkazuje čo máš a čo nemáš robiť. Poznám taký prípad.. Šli sme von.. a on "nikoho nezdravíme" a ja na to: " Monológ?" Nikto nemohol volať, lebo v chalupe nie je kľud.. nikam ísť von. A potom tento byt dáš prepísať na mňa.. 😲 😅 Našťastie sa ukázal včas... Musí si nájsť dievča, čo si prevychová podľa seba.. ak také nájde.