icon

Priateľ si ma nechce vziať a som z toho veľmi smutná

23. feb 2023

Ahojte dievčatá, potrebujem povzbudenie, možno sa len posťažovať.
Priateľ vie , a vie to od začiatku nášho vzťahu že svadba respektivne byť v manželstve bolo od detstva pre mňa veľmi dôležité. Je to môj sen, niečo čo potrebujem k životu.
Celý čas čo som bola tehotná som tému svadba nadhodila dva krát. Prvý krát mi povedal že si ma vezme . Že aj on to chce . No a druhý krát to bola veta “ necítim sa na to” . Veľmi ma to sklamalo . Neraz som si kvôli tomu poplakala . Dokonca som chcela dať synčekovi priezvisko po mne ale on povedal že si ma vezme , že mu mám dať priezvisko moje . Keď som sa mu s tým zverila že ma to trápi , povedal že ano neboj sa raz si ta vezmem . No a ja hlúpa som tomu uverila a zavrel mi na istý čas ústa . Lenže malinké sa narodilo a mňa to začalo trapit čo raz viac . Pri hádke som mu vyhodila na oči , že mu nestojím za to aby som bola jeho ženou , že mam pocit že si nezaslúžia nosiť jeho priezvisko . Pre mňa ale nie sme úplná rodina. ( dokonca ani podľa zákona nemám žiadne práva ) Nemôže si na mňa zobrať ani “doprovod k lekárovi “ lebo nie som jeho manželka . Veľmi ma to trapi a on o tom dobre vie. Možno som veľká citlivka ale často kvôli tomu plačem . Nežiadam obrovskú svadbu , ani takú nechcem stačilo by, aby to bolo len o nás . Po jednom “zložení “ my sľúbil , že v máji . Som z toho zúfalá, smutná a frustrovaná. Skoro pri každej hádke mu to vyhodím na oči. Že ma ťahal za nos , že ma neľúbi atď. Chcem tak veľa ? Prečo nemá túžbu si ma vziať. Prečo nechce aby som bola jeho manželkou . Už si prípadom ako hlúpa, že ho o ro prosím a on stále nie nie nie raz určite . Som z toho naozaj veľmi smutná. Ja viem že chlapa do svadby nútiť nemôžem . Že je ro hlúposť a najhoršie je že ho ani nútiť nechcem . Čo mám robiť ? Ako to vstrebať ? Túžim po tom tak veľmi že ma to zabíja .

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
24. feb 2023

Prestan koli tomu plakat. Hlavu hore. Si silna zena, co dokazala porodit dieta a vies sa o neho postarat. Vies sa postarat o domacnost. Si dobra partia a vela muzov by skakalo od radosti ak by ta mali. Poznaj svoju hodnotu a bud na seba hrda. Paci sa mi ze vies co chces. Vies ze svadba je pre teba dolezita a bude ta to trapit cely zivot a ak sa nevezmete, nebudes v tomto vztahu stastna.
Posad si partnera pred seba a sebavedomo mu povedz ze ho velmi lubis a nikdy ho neopustis, ale svadba je pre teba zivotne dolezita a ak sa nevezmete do juna tak v tomto vztahu nebudes stastna. Ze chces malu svadbu na urade len vy dvaja a svedkovia. Ze chapes ze to moze byt pre neho zlozite rozhodutie a preto sa nemusi vyjadrit hned teraz a ze ma tyzden na rozmyslenie, ale potom potrebujes odpoved. Ano alebo nie... Ak sa odmietne vyjadrit, budes to pvazovat za NIE. O tyzden sa ho urcite opytaj aka je jeho odpoved. Ak povie ze ano, hned sa dohodnite aj na datume. Nielen tak vseobecne ze ano vezmeme sa, ale datum zatial nedavajme. Kuj zelezo kym je horuce.
Bud pripravena na to ze povie nie, alebo odmietne odpovedat ale aspon budes vediet na com si a nebudes dalej dufat a hladat sposoby ako zmenit jeho nazor a budes sa moct posunut vpred.
Ked si muz odmieta vziat zenu je to nesmierna urazka. Je to doslova facka. Ty sa snazis o to aby bol vas vztah posunuty na vyzsi level, by bol oficiale zaviazanay. Tym mu vravis ze chces byt s nim a cely zivot v dobrom a zlom. Chces aby ste si boli este blizsi a on to odmieta. Nepoviem ak by si od neho chcela aby sa vzdal konickov, alebo sa prestahoval daleko od rodiny, alebo nieco ine co by mu pokazilo zivot, ale ty chces dobro pre vas vztah, to nedava ziadny zmysel aby to odmietal.
Urobila by som vsetko pre to by som zmenila meno dietata spat na svoje.

petrao2
24. feb 2023

Naco si si dala urobit dieta ked tak nastojis na svadbe?
A preco mu po tolkom case stale veris a dala si synovi jeho meno?
Teraz uz s nim nepohnes
Len sa budete viac hadat on odide ty ostanes sama so synom ktory ma jeho meno a budete sa dotahovat a trpiet bude dieta
Takych tem je tu vela a vzdy skoncia rovnako

som_realistka
24. feb 2023

Takže vieš na com si, neobskakuj ho, nezi pre neho, nehovorím ze máš mať do na bordel a špinu, ale, zatiahne ručnú brzdu, v pravo rade začni si dávať do poriadku financie, možno tu ma kopec žien zkamenuje ale prenes na neho väčšinu nákupov a výdavkov, tiež domáce práce, nie s krikom, ale " zlato idem s malým, von, lepšie potom spi, urob zatiaľ toto prosím" a keď to neurobí, tak to prehliadaní s úsmevom, nerieš. Urob to neskôr a vynechaj niečo iné. Také co by od teba očakával, lebo doteraz si to robila, ale toto treba robiť s kľudom a postupne, cvic pre seba, ak to tak budeš cítiť chod do prace. A už tu bolo spomenuté, mysli na seba a dieťa finančne, odkladaj si peniaze, keď nastúpis do prace, urob si finančnú rezervu, aby si nebola vo vzťahu iba preto " lebo nemám kam ísť".

pragmaticka
24. feb 2023

Keď si tak po svadbe túžila, a tak hrozne ti to vadí, nemala si si robiť dieťa. Keď si už otehotnela nemala si povoliť s priezviskom. Mne ako matke by mi hrozne vadilo, volať sa inak ako moje deti. Na toto by som nikdy nepristupila. Teraz už je neskoro, hadkami a výčitkami dosiahneš presný opak, bude ešte viac znechutený!! A ci teba to potom uspokojí, keď on znechutene pôjde na matriku?!
Zmier sa s tým a netlač na pílu. Možno sa raz dockas,keď zabududne na ten nátlak.

terezka1947
24. feb 2023

Až sa nestačím diviť.
Čiže keď sa autorka bude o seba viac starať,mladú muž zmení názor a vezme si ju za manželku?to je určite.
Čo máš robiť?
Teraz už ťažko niečo robiť.
Tu ti nikto nepomôže,neporadí ako ho donútiť k svadbe. A keď aj si ťa z donútenia vezme,nebude ti to nič platné,nebudeš mať z toho radosť.
Ja by som sa zamyslela nad tým,čo skutočne v živote chcem. Chces rodinu?je pre teba svadba dolezita?
Nemala si hneď rýchlo s niekým vzťah,otehotnieť,dať mu všetko a medostat nič.
Osobne si myslím,že až tak veľmi ťa neľúbi,že to,že si ťa vziať nechce je iba vrchol ľadovca.
Zamysli sa,či je naozaj taký skvelý.
Porozmyslaj,či je to muž,kto.stoji za to.
Keď to nie je ono,radšej preč z krátkej cesty.
Týmto vzťahov.,kde nie si šťastná,si sama branis nájsť iné šťastie.
Keď raz rodina byť nechce,tak nechce. Vezmi dieťa,začni život od začiatku. Nerieš chlapov,väz si samu seba a ten správny príde.
Nie je pravda,že chlapi sa nechcú viazať.
Tí správni,normálni,kto.maju v hlave upratané sa svadby neboja.

kassandra25
24. feb 2023

No ja som takychto poznala a nechceli sa zenit kvoli sebe, lebo sa poznali. Podvadzali tu partnerku doma, kde sa ako dalo, tak naco sa zenit nasilu. Naco ho chces menit ked v nom neni to, co ty silou mocou chxes. Patrí k 80 % muzom, nie tým 20. Uz si to uvedom. Vies, jak ten musi tebou trpet a co ten musi rozpravat.....

jan510
24. feb 2023

No ja som veru nikdy problem nemala, zeby si ma nechceli vziat. Praveze vzdy muzi sa chceli zenit v mojom zivote a ja som vahala, ci je to ten pravy. Ale tak my sme na to sli po starom randenie, travenie spolocnych chvil, zasnuby, spolocne byvanie a svadba po zasnubach do roka. Ziadne take ze deti a byvanie bez papiera. Sestra chodila 10 rokov s jednym a aj spolu zacali byvat no panko sa nemal k cinu. Ked aj sestra navrhla svadbu, ten zacal ze najprv nech mu da dieta, aby videl ze sa to podari a potom ze si ju vezme, no po tejto hlaske mu dala sestra kopacky a chlapik ostal s dlhym nosom sam. PO 3 rokoch sestra stretla pana ktory bol po dlhorocnom vztahu ( ta jeho sa nechcela vydavat) tak sa nasli obaja. A aj ked novy manzel mojej sestry mal po 40tke nebal sa zenby ani chomuta. Mali od zaciatku jasno, ze ked im to bude klapat, pojdu cestou starej skoly zasnuby, byvanie, svadba v kratkom intervale

eva8
24. feb 2023

Rezervuj termín svadby na máj a oznam mu to.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
24. feb 2023

@sheila121 podľa .na je otrasné,čo robia,aby ich k sebe hneď po prvom strerku pripútali a donútili ich k spoločnému bývaniu,hneď po týždni.

777januska777
24. feb 2023

@sheila121 q co ženy robia pro rozvodoch? Toto by ma celkom zaujímalo, lebo co ja poznám páry, tak pohlavia sú si není nič dlžne.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
som_realistka
24. feb 2023

@sheila121 no, nemyslím, že len ženy sa správajú pri rozvodoch otrasne😀

sheila121
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
cacianka
24. feb 2023

@simca06022011 čítaj s porozumením , autorka radila aby si zmenila svoje priezvisko, nie dieťaťu - to nejde bez súhlasu otca. svoje si zmeniť ona môže

loginexistuje
24. feb 2023

V prvom rade sa zdover rodicom ak by si bola moja dcera a takto ta tvoj partner zradi (nesplninco slubil a oklamal ta ked si zvazovala priezvisko) tak ti poradim takto zidne doprosovanie
daj si zverit dieta do svojej starostlivosti
prestan mu poskytovat full servis ako manzelka
ziadne dalsie dieta
povedat to na rovinu jeho rodine ak sa bude pytat
neinvestovat ani cent do jeho majetku
zvazit rodicovsku dohodu na vyzivnom aj ked ste spolu

a maj hrdost hlavne stojis vobec o takeho cloveka co oklame v tak dolezitej veci ? by na kolenach on muse prosit aby si si ho vzala

janinah
24. feb 2023

Rodina sa pýta na svadbu a ty sklopis uši...na plnú hubu povedz.ze si tá dráhy nechce zobrať a revolver mu ku hlave neprílozis...nech ti poradia čo s takým chlapom....a kľudne to povedz pred ním....ty si tak jemu podriadená vo všetkom.tak sa mu chces zapáčiť.tak sa mu pchas do priazne že sa úplne stráca tvoja osobnosť...ja už pochybujem.ci má význam ti niečo radiť.nemas gule sa v niečom zmeniť vo svoj prospech

anjelicek26
24. feb 2023

@jabadabadu nevyriesi nic.. Ale U lekara, v skole ci skolke ci medzi inymi oceni,ze Jank Mrkvicka Ma Mamu Mrkvickovu a nie Hraskovu a vedia kto ku komu patri.. tie situacie zazivas Ako Mama kazdy den.. a ked to nie je rovnake,je to otravne.. tiez sme Mali dieta nez sme sa vzali .

777januska777
24. feb 2023

@sheila121 ono to nesúvisí s pohlavím, budem zovseobecnovat tiež a poviem, že muži pri rozvode ci rozchode sú blbci, ktorí nechcú platiť na deti, plat dávajú na minimálnu, zene všetko vyčítajú a prenášajú to na deti. Muži tieto problémy ženám môžu robiť aj mimo svadby pri rozchode, ale žena často môže až po rozvode. Preto sa mužom nečudujem, ze sa nechcú ženiť, ved chlap mimo svadby s detmi je na koni, kdezto žena ťahá za oveľa kratší koniec.

loginexistuje
24. feb 2023

@anjelicek26 preco by mu to takto mala ulahcovat ? a brat si priezvisko jiekoho kto ju oklamal ked sa rozhodovala ake priezvisko da svojmu dietatu ?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
hankab
24. feb 2023

Zabite ma, ale ja sa viem vcitit aj do toho chlapa 🤷🏻‍♀️
Sama som svadbu nikdy nepovazovala za dolezitu a je mi ukradnute ci bude alebo nebude. No keby mi partner v pravidelnych intervaloch hucal do ucha, ze “kedy si ma uz KONECNE vezmes??!? Vkuse len slubujes a nic z toho!!!” Veru by ma skor odradil ako motivoval 😁
Mozno by uplne stacilo to nadhodit ako beznu temu typu “pocuj a nezbuchame na jar tu svadbu? Vadi mi, ze teraz v tomto stave nemozem bez teba.. (vymenuj cinnosti)” pri dalsom rozhovore sa zase s kludom anglicana spytat ze co teda, dame si nejaky orientacny termin aby som vedela ked sa pojdem spytat na urad?”
Mozno prave cela ta drama, plac a citove vydieracky od toho tvojho partnera odradzaju, alebo je len lenivy sam obiehat urady a vybavovat to.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
doriiis
24. feb 2023

Nikdy nepochopím prečo sú niektoré ženy tak strašne upate na manželstvo a na štatút ,,manželka".Ako keby ti milá autorka manželstvo zaručilo šťastie a neviem čo všetko si predstavuješ.No nezaručí.A bez urážky,tak ako to vy máte zariadené,tak tomu ani manželstvo nepomôže.
Ty by si mala popracovať na vlastnom sebavedomí a naučiť sa sebaúcte.A keď sa ti to tak strašne nepáči,že nechce svadbu,pošli ho do teplých krajín.Ak to napriek tomu vieš prežiť,tak prestaň byť hysterická a dramatická,lebo opustí on teba.
A čo sa týka majetkov a všetkých tých veci okolo....dnes žijeme v dobe,keď sa dá zariadiť všetko.Aj nehnuteľnosť,aj poprípade nedajboh nejaké dedičstvo.

anjelicek26
24. feb 2023

@loginexistuje ved ja viem. Hovorim cisto o zjednoduseni zivota pre nu a pre chapanie rodiny pre dieta a okolie. To,ze on je debil,na tom sa nic nemeni...

777januska777
24. feb 2023

@elizabet173 zúfalstvo možno, ale moze byt navonok hrdá žena, ktorá je v pohode a nad vecou, ale život stále bude mať komplikovaný alebo si život uľahčí a to, ze bola hlúpa ukáže navonok. Ja by som si priezvisko zmenila, trosku hanby prežijem, ale prakticku stránku mam na cely život. V dospelosti by som už možno zmenila na svoje staré priezvisko.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal