icon

Priateľova reakcia ma zarazila

27. apr 2023

Ahojte,
potrebujem počuť názor nezainteresovanej osoby. Zomrela mi babka (boli sme si veľmi blízke prakticky ma prvé 4 roky môjho života vychovávala). V nedeľu je pohreb volala som s mamkou no tá je po operácii a tato má covid takze na pohreb ísť nemôžu, ja tam samozrejme chcem ísť. Je to 3 hodiny cesty autom od mesta kde žijem. A tu nastala situácia, priateľa som sa spýtala či pôjde na pohreb so mnou ( s babkou sa síce nepoznal, no vie ako mi na nej záleží) a jeho reakcia bola že to nie lebo zabije celý deň a navyše sa dohodol s jeho otcom ze idu čistiť studňu. Ostala som ako obarená mám sto chutí mu zbaliť veci a nech si ide ta. Poraďte baby som precitlivená alebo by sa vás takáto reakcia dotkla tiež?
Ďakujem za každý názor

bessie12
27. apr 2023

@babulkomale blizky clovek ci nie, keby bolo na mne, tak nejdem nikam. Neznasam pohreby. Po pohrebe som vsetkym povedala, ze odteraz uz len svadby, narodenie deti a ine oslavy, ale pohreby nie, dakujem. Ano, viem, ze to bohuzial patri k zivotu, ale ... 🙄

rebrambora
27. apr 2023

@autorka to ma mrzi ☹️
Pytala som sa preto, lebo ked som bola este na zaciatku vztahu a mojim partnerom asi tak mesiac, tak mi tiez zomrela babka.
1000km cesta, vtedy sme spolu este nebyvali, bol pracovne v meste kde som byvala, daleko od svojho byvania, mal so sebou len kufor s kazdodennymi vecami a vies co urobil?
Kupil si oblek, sadli sme do auta a isli obaja na pohreb. A to vtedy este ani nerozpraval slovensky a musel si prelozit letenku.

anjelicek26
27. apr 2023

@bessie12 ono keby jej priatel povie, ze prepac, na pohreb sa necitim, ta atmosfera ma ubija, neznasam vidiet placucich ludi, nedavam to... ale dat argument, ze chce ist cistit studnu 🙄 Proste niektori chlapi su necitlive...

marseillefan
27. apr 2023

Nie si precitlivelá... tvojmu priateľovi chýba empatia. Pre mňa osobne veľký red flag do budúcna.

autor
27. apr 2023

@anjelicek26 ja neriešim či sa oco dá do nedele do poriadku alebo nie, pôjdem tak či tak to som rozhodnutá, ja som chcela počuť len názor na priateľovi reakciu, keby to sformuloval štýlom “mrzí ma čo sa stalo no ja som sa s babkou nepoznal myslím že by to nebolo vhodne aby som tam išiel” tak to samozrejme pochopím mna zarazila jeho odpoved že je to pre neho s prepáčením pre*ebaný čas lebo to je ďaleko

bessie12
27. apr 2023

@anjelicek26 áno, ta reakcia bola neprimeraná k situácii.

jazula
27. apr 2023

@anita6666 Veď nikto nečaká, že by tam išiel kvôli babke, ktorú nepoznal. Ale on sa správa, akoby aj vlastná frajerka bol cudzí človek…

evaachesa
27. apr 2023

Kopla by som ho rovno do zadku. 🤨

anjelicek26
27. apr 2023

Autorka no mrzi ma to, ale podla mna sa ukazkovo vyfarbil a nejako by som s nim do buducna nepocitala... tych tazkych zivotnych situacii, kde treba jeden druheho podrzat este bude.

katarinka89
27. apr 2023

Je to blbec sebecký

babulkomale
27. apr 2023

@anjelicek26 len nechapem naco to riesis, spochybnila si ze on je chory a teda nejde. Ked ti niekto zrusi navstevu ze ma covid alebo zapal mocakov, tiez ho zacnes vypocuvat ci bude chory aj v nedelu? To sa musia ludia super citit, ako na vysluchu.

sense
27. apr 2023

Mne keď umrel otec tak som nežiadala priateľa aby šiel so mnou. Ale bolo to 1000km a ďalší deň mala prísť k nám jeho rodina. Tak som šla sama.

Ale to ako to to povedal tvoj priateľ by sa ma dotklo.
Ako dlho ste spolu?

babulkomale
27. apr 2023

Inak aj keby to sformuloval ze ju nepoznal, to vobec nehra rolu, cez teba su to blizki ludia, obaja su pre teba doleziti a teda by bolo uplne normalne, aby isiel.
Este je mozne, ze neznasa pohreby a takto hlupo to zaklincoval.

lenka.25
27. apr 2023

Podľa mňa preháňaš , tvoj priateľ babku nepoznal, to znamená , za A- že buď ste s priateľom krátko , alebo za B - keďže ju nepoznal, asi ani ty si sa s babkou extra nestretávala, možno mu to nepríde, že by ste si boli nejako extra blízke .
Naozaj by som z tohto nerobila záver, aký je partner . A tiež , že si sa ho opýtala, tak ti na rovinu povedal, aká je situáciu a že má iný program . Skúsila si ho poprosiť, či by s tebou nešiel, že by to pre teba veľa znamenalo ?

anjelicek26
27. apr 2023

@babulkomale nespochybnila. Chcela som ju podporit, ze tam otca ako podporu bude mozno predsalen mat. Nic ineho.

autor
27. apr 2023

@sense spolu sme 2 a pol roka, bývame v mojom byte on má 36 rokov

babulkomale
27. apr 2023

@bessie12 tak ked zo zasady nechodis na ziadne pohreby, to je ine. Prave pisem nizsie ze je mozne, ze on neznasa pohreby, ale o tom ma komunikovat a nie trepnut ze prenho je to zabity den a ide cistit studnu.
Inak to je rizikovejsie ako ist na pohreb ale co uz.

babulkomale
27. apr 2023

@anjelicek26 to ona vie ze otec pride, ked bude zdravy.

pralinka25
27. apr 2023

tiez by sa ma to dotklo. to je jedno ze ju nepoznal. ide o to ze mal byt oporou pre teba. chlap ktory nevie byt oporou nech radsej cisti studne a je single.
a aj keby to bol dlhy cas. no a co. boli by ste spolu stravili by ste spolu den. jemu je milsie stravit den cistenim studne. no co k tomu dodat.

autor
27. apr 2023

@babulkomale dva mesiace

autor
27. apr 2023

@babulkomale dva mesiace dozadu sme boli na pohrebe jeho švagra otca, myslím že s pohrebmi ako takými problém nemá

drahomirrra
27. apr 2023

Chodis s chujom, autorka. Co ti povedat na to.

bessie12
27. apr 2023

@babulkomale nechodim pokial nemusim. Naposledy som bola od toho usetrena kvoli covidu. Takze som na pohreb rodinneho prislusnika nesla. Naposledy som bola na pohrebe pred takmer 14 rokmi a odvtedy nic az teraz co bol.
Ako som uz pisala vyssie, tak suhlasim s tym, ze jeho reakcia bola neprimerana k danej situacii.

jazula
27. apr 2023

Tak po 2,5 roku vzťahu by som fakt cakala oveľa viac podpory. Myslím, že ti jasne predviedol, čo od neho môžeš čakať v budúcnosti…dieťa by som s nim nechcela mať.

pralinka25
27. apr 2023

aj keby mal problemy s pohrebmi. je dospely, to od kazdej neprijemnej veci bude v zivote utekat ako male dieta? cele zle toto. nepoznam cloveka ktory by chodil na pohreby rad. ale za prve je to dostojna rozlucka ktoru s blizky zasluzi a ak tam ideme kvoli niekomu inemu pre koho to bol blizky clovek ideme tam ako opora. v kazdom pripade dospely clovek by mal byt schopny zvladnut hodinu na pohrebe.

petamich
27. apr 2023

zomrela mi babka par rokov dozadu a boli sme si velmi blizke, moj manzel (vtedy priatel) ju nikdy nestretol a vlastne nikoho z mojej rodiny vtedy este ale bolo pre neho automaticke tam so mnou ist, rovnako ako mesiac pred tym sadol so mnou na vlak a bus a sli sme ju pozriet do nemocnice po nahlej mozgovej prihode, len preto, ze ja som potrebovala podporu a to teda manzel nie je velmi empaticky typ ale ked som sa spytala, ze ci pojde, tak tu aj on chape, ze to je samozrejmost

cucoryedka
27. apr 2023

moj muz ma viezol na pohreby oboch mojich starych mam, v oboch pripadoch, aj nase deti (vtedy boli malicke) a postaral sa, aby som si to prezila dostojne), po pohrebe jednej starkej, ma hned bral naspat domov, lebo som statnicovala (byvame v BA, rodinu mame v KE) ... posledne nas tak bral aj vo februari, kedy zomieral pes mojich rodicov, nase deti s nim "vyrastali" a nemal ziaden problem (v ten vecer bol "orkan", same vystrahy po celej SR) a opat odsoferoval 450 km ... neviem nepochopim ... partneri maju byt sebe oporou a nie pritazou ... nase manzelstvo ma tiez svoje, boli aj velmi krusne chvile, kedy sme chceli s tym prastit, ale naucili sme sa vyjst si v ustrety ... s priatelom si sadni, vysvetli mu, ze mu rozumies, ale ze smrt si nevies naplanovat a vysvetli mu, ze je pre teba dolezite, aby v ten den ti bol oporou 🙏

autor
27. apr 2023

@cucoryedka to som mu vysvetľovala jeho reakcia bola práve ten zabitý cely deň

luccija
27. apr 2023

@anita6666 tiež by som to očakávala.Aj cestuje väčšiu diaľku okrem toho tam nebude mať ani rodičov nemá v sebe kúsok empatie a dobre, že sa vyfarbil tak skoro

autor
27. apr 2023

@lenka.25 sme spolu 2 a pol roka žijeme spolu, práve po mojom citovom výlete ako mi na babke záleží a vlastne len vďaka nej som na tomto svete (mamka chcela ísť na potrat mala 17 babka ju prehovorila že to zvládnu a nechala si ma) mi vyhrkol že to je zabitý celý deň lebo cesta dokopy 6 hodín a on ocovi sľúbil že budú čistiť studňu, jeho oco je super človek úplne v pohode by pochopil keby to preložili na iný deň.