Priateľova reakcia ma zarazila
Ahojte,
potrebujem počuť názor nezainteresovanej osoby. Zomrela mi babka (boli sme si veľmi blízke prakticky ma prvé 4 roky môjho života vychovávala). V nedeľu je pohreb volala som s mamkou no tá je po operácii a tato má covid takze na pohreb ísť nemôžu, ja tam samozrejme chcem ísť. Je to 3 hodiny cesty autom od mesta kde žijem. A tu nastala situácia, priateľa som sa spýtala či pôjde na pohreb so mnou ( s babkou sa síce nepoznal, no vie ako mi na nej záleží) a jeho reakcia bola že to nie lebo zabije celý deň a navyše sa dohodol s jeho otcom ze idu čistiť studňu. Ostala som ako obarená mám sto chutí mu zbaliť veci a nech si ide ta. Poraďte baby som precitlivená alebo by sa vás takáto reakcia dotkla tiež?
Ďakujem za každý názor
Utekaj, pokiaľ môžeš. Ja som neutiekla a teraz sa len trápim s totálnym sebcom po boku 🤦
@stanulienkat deti nemáme, v práci si je šéfom sám sebe, jeho rodičia sú na dôchodku studňu môže čistiť kedykoľvek, keď ma náladu tak sa hocikedy ideme len tak previezť na 2 hodiny, že si vie predstaviť lepší nedeľný program chápem len som čakala viac empatie
citala som to, len mu to zopakuj, ak nepochodis, chod vlakom (busom), zariad sa sama a potom si to vykomunikujte ... sama si potom zvazis dalsie kroky (to ti nik nebude do toho hovorit) ... my sme mali ine vazne okolnosti, pre ktore sme zvazovali rozvod, ale ustali sme to, lebo sme spolu o tom hovorili (a bez vycitiek a emocii, aj ked mna emocne krotit je brutal tazke) ... boli to skusky, aby sme sa naucili a budovali si pevne manzelstvo (vztah) ... takze s rozvahou vsetko ❤️
Samozrejme že by sa ma to dotklo... Mne zomrela babka rok a čosi po mojej mame.. preto ma to už nejako veľmi nerozhodilo (strata mamy ma zasiahla viac) s mojím vtedy ešte priateľom som bola len pár mesiacov, moju babku videl raz v živote.. a keď zomrela ani neváhal že pôjde somnou na pohreb, bol primne a spoznal širokú rodinu..
Tvoj priateľ ukázal svojim prístupom ako ta berie.. ja by som s takýmto človekom nedokázala ďalej fungovať..
Úprimnú sústrasť..
@autorka neoznacila som ta vyssie ... posielam objatie 🙂
U mňa by takouto reakciou klesol dosť hlboko... Ak s ním ostaneš, len si prosím ťa vsimaj jeho reakcie voči tebe a tvojim pocitom,prežívaniu , empatiu...je to veľmi podstatné do budúcna, aby si raz neplakali na modrom koniku, že si prišla ubolena s pôrodnice a muž na teba kašle...
Nechápem takú reakciu - predsa je fuk, či on ju poznal, či nie. Bola to blízka osoba jeho partnerky, tak v tejto ťažkej chvili má stáť pri nej. Bodka, koniec.
Také hlúpe argumenty, ako zabitý deň, studňa, alebo hoci že nemá rád pohreby sú absolútna necitlivost a za mňa aj primitívne.
Autorka - každopádne vyjadrujem úprimnu sústrasť. A nie, nie si precitlivena ani náhodou. Pre mňa by takáto reakcia bola vyrazný bod k premýšľaniu o rozchode.
Autorka,
Ked moj manzel zomrel, tak prevazna vacsina mojich kolegov prisla na pohreb. A to ho ani nepoznali.
Isli tam koli mne, aby mi boli oporou.
@anjelicek26 tiež som mysleka minulý rok v oktobri, že už je pokoj s kovidom... No mala som kovid pred 6 mesiacmi. Za 36 rokov som nebola tak chorá, a neprajem to nikomu. Muž tak isto. Očkovaní, oboch nás to veľmi chytilo a cca 3 týždne sme boli úplne mimo prevádzku. Dozvuky som mala veľmi dlho. Prakticky až teraz po 6 mes sa cítim lepšie, a aj výsledky sú konečne ok.
Takže chápem, že stále sa môže nájsť niekto, koho kovid položí na lopatky
Boli situácie kde urobí niečo čo nemá v obľube, ale urobí to z lásky k tebe?
Kde by sa prekonal aj keď ho to nezaujíma/nebaví ale ide s tebou, lebo teba to baví/zaujíma?
Ukaz mu tuto diskusiu, nech si ju precita
Tvoj priateľ je človek bez charakteru a všeobecne úcty k tebe...
@maranco záľubu aj prácu mame spoločnú autá zrazy a mame autoservis, jedine čo ja cvičím chodím do fitka on nie podľa neho to je hlúposť a chodia sa tam všetci len ukazovať a fotiť ( ja som roky súťažila ako fitnesska) cvičím už len rekreačne no je to moja životná potreba moja psycho hygiena
@slnecnica82 bol by to pre teba dôvod na rozchod?
Toto by som mu ja osobne odpustit nevedela a urcite by som nebola s clovekom, ktory je bezcitný a nevie mi pomôcť, ked ho o nieco poprosím. V mojom pripade by toto bolo dost na to, aby som ho zbalila a dala mu pá pá.
A uprimnu sústrasť 😭😭😭
Keď rada športuješ a chcela by si ísť na nenáročnú túru (tak aby ju zvládol aj on) pešo alebo bajkom do prírody , "obetuje sa" a išiel by s tebou?
@zafir01 Ja som na tom bola rovnako...
@anjelicek26 cca pre rokom ma ako 35 ročnú zdravú ženu covid skoro zabil, som 5 mes po operácií pľúc, a teda reči typu covid je nič a odíde ako prišiel milujem, lebo niekomu možno nič nebolo ale ja som skoro zomrela... a k pozitivite, ja som bola pozitívna 10 dní...
@maranco on rád chodí na bicykel chodievame aj so psom pravidelne na ľahké túry nie je to niečo čo by neobľuboval len to fitko nemá rad
uprimnu sustrast.. aj k smrti babky, aj k 'mrtvemu' vztahu
nezostavaj s nim.. rozchod vacsinou vzdy boli, ale zivot s takym clovekom, ako ho opisujes, by bolel viac
Úprimnú sústrasť želám v prvom rade. A teda mňa by sa takáto reakcia dotkla a určite by som dobre zvážila, či má vzťah s tak bezcharakterným človekom nejakú budúcnosť. Očividne ti nedokáže byť oporou. A tým pádom si ťa ani nezaslúži ako partnerku. Autorka - máš na viac.
V prvom rade Ti chciem povedať "Úprimnú sústrať" 🙏 Mrzí ma, že sa "pánko" takto vybarbil ale zase by som to brala pozitívne z toho pohľadu, že budeš vedieť do budúcna ako sa zariadiť. Ja by som s takýmto neempatickým človekom byť nemohla, lebo toto je len maličkosť oproti situáciám, ktoré sa Vám môžu v živote stať, a teda veľký spoľah na neho nie je a asi ani smerom k tvojím pocitom a potrebám nebude. Brala by som to ako zdvihnutý prst, avšak ty vieš ako sa bežne správa a aký je. Veľmi si to premysli a urob čo najlepšie pre seba 🙂
@anjelicek26 hlasim sa, ze som na covid bola tento rok vo februari pozitivna 22 dni aj so symptomami 😅moja rodina tahala 15 dni
autorka, priateľovi by som prizvukovala v tej situacii, ze urcite vidi, ako ti na babke a ucasti na pohrebe zalezi a ak ti nevie byt v takychto situaciach oporou, vztah nema zmysel. ako by si sa nanho mohla spolahnut? v dobrom a zlom? no nemohla, lebo teraz ti oporou nie je a ide radsej cistit studnu. odpadla som
Nepoznam tvojho chlapa, snad mal len zly den. No a co, tak nepojde, chod sama, ved on ju predsa nepoznal. Tvoj oco nech si da respirator a hotofka
Tak dotklo jasne.
Priprav sa že nebude až taký citlivý a empaticky človek. Aj keď neni možno zlý.
Niektorý ľudia toto proste nemajú.
Mam podobného muža
@zorkahorka ocovi je zle má vysoké horúčky, ja tam samozrejme pôjdem aj sama mna len dostala jeho reakcia
@autorka aha, tak to je ina vec. Ale mozno do nedele by mu mohlo byt lepsie ...
Ano, nemusel ti to takto hlupo povedať...
Preco ju priatel nepoznal, ked ste si boli take blízke? Vies ono je to tazke ist na pohreb niekoho s kym nemas vztah a este fakt zabit cely den. A asi si ho k babke neťahala na navstevy, cize tiez si nemusi mysliet, ze ste si boli take blízke.
@betulinka1 s priateľom sme spolu 2 a pol roka žijem od babky 300km a babka bola posledné 4 roky v DSSke chodili sme za ňou každé leto s rodičmi priateľ nechodil mal iné veci na robote. Chodili za ňou každý víkend maminy súrodenci ktorý bývajú v rovnakom meste, ja som si s ňou často volávala.

To, že sa mu nechce ísť na pohreb starému človeku, ktorého nikdy nevidel-tomu rozumiem. Mohol to však citlivejšie sformulovať, touto odpoveďou čo ti dal, postavil smrť tebe blízkeho človeka na úroveň záhradnej brigády, ktorá konkuruje jeho čisteniu studne.