Priateľovi rodičia
Priateľ ma neustále núti stretávat sa a jeho rodicmi najmä mamou. 3x do týždňa ma k sebe volaju najesť sa. Pritom mám doma navarene mám vlastne jedlo . Akoby som bola chudera ktorá nemá ani na jedlo. Som introvert ako vyšitý nemám rada spoločnosť iných ľudí najlepšie mi je doma s knihou v ruke mňa nebavia rodinné grilovcky oslavy a pod a ešte keď je to priateľova rodiná. Prečo to vlastne jeho mama robi? Prečo má stále volá k nim? Veď ani s vlastnými rodičmi niesom toľko v kontakte. Priatel si myslí že jeho rodičov nenávidím. Jeho rodičia sa pýtajú že čo ich toľko odmietam. Tak jasné že sa im to zdá veľa keď ma toľko x stále volajú. Cítim sa pri nich jak 5 rocnw decko
Poznám, sama som v prostredí, kde sa necitim úplne komfortne, totalny introvert a citim sa dobre len medzi “svojimi” v prirodzenom prostredí. Tam sa mi huba nezavre. Ale sú mi neprijemne nútene rozhovory o počasí, povinne objatia a prehnane tutumutu s ludmi, najmä keď viem, že nie som celkom podľa ich gusta a najradšej by ma mali na svoj obraz. To len vo všeobecnosti myslím. Ale čo sa týka navstev v našom pripade, vikend čo vikend (cez týždeň som bola na intraku) sme sedeli s manzelovymi rodicmi, na grilovackach, na návštevách u rodiny a pod. Samotný program by som za celých 7 rokov vztahu pred svadbou raz dva zratala na dvoch rukach a keď bol, väčšinou som ho iniciovala ja. Stále ma volal manzel spat k ním, nikdy sme nesli von s priatelmi. Ak áno, na hodinu a leteli sme zas k jeho rodičom. Chodili sme na plesy, jarmoky, výlety - ale vždy s jeho rodicmi. On najradsej trávil čas v spoločnosti rodičov. Za slobodna (mala som plus minus 20 rokov a bol to môj prvý a jediný partner) mi to síce prislo cudne, ale neprekážalo mi to do takej miery, vnímala som to ako dobre vzťahy v ich rodine a som si hovorila, že sa musim snažiť zapadnúť do ich rodiny. Však ono sa to isto zmení, priateľ bude urcite chciet tráviť takto nakope menej času, keď budeme manželia a budeme mat aj iné aktivity. Po svadbe to bol chvilku des. Bývali sme u manzela v izbe dva mesiace, večer čo večer z prace sme sedeli spolu s jeho rodicmi a kukali telku ako rodičia, syn a ja ako “nova dcéra”. Pre nich prirodzene, veď tak zili. Ja som zvykla ist niekedy aj do izby, necítila som sa takto dobre. Manzel to vedel, no neakceptoval a ešte sa hneval, že sa nesnažím. Veď sme rodina. Ked sme sa konecne odsťahovali, vikend čo vikend sme nadalej trávili u nich. Potom sa nám narodil syn, začali chodiť oni k nám trikrát do týždňa na neohlásene návštevy, keď išli na nákup, z roboty, z inej návštevy… a my zas naklusani cez vikend. Takéto časté navstevy u nás som z viacerych dovodov stopla, syn bol veľmi uplakané babo a ja som niekedy nevedela, kde je sever, nie tak ešte riešiť neustále vyplakavania, kedy prídeme konecne zas my, že im chybame (chodili sme tam vikend čo vikend). vždy som bola u manzela zlá ja, že sa neprispôsobim, veď nás majú radi, chcú nám dobre atd. S manzelom som sa to pokúšala riešiť veľakrát, neúspešne. Ešte s nimi riesi veľa veci, ktoré by mal riešiť so mnou, ale doma mlčí. Teraz sa nestretávame takmer vobec, ale z iných dovodov, ktoré som spôsobila ja. No myslím, že to nechýba nikomu. Vadí to len manzelovi, ktorý ma do navstev tlaci. Takze toľko moja skúsenosť. Pritom moji svokrovci sú veľmi dobrí ľudia, ani to zle nemysleli nikdy. A možno ani tvoji nádejní svokrovci to beru len zo svojho pohladu a môj muž to vníma ako oni. Dovolim si povedať, že to je primárne na tvojom priateľovi, ktorý by mal k tomu zaujať nejaky postoj. A podľa toho uvidis, ci majú len take dobre vzťahy alebo ma neprestrihnutu pupočnú snuru. Ale vždy bude platit, že oni sú rodina a to proste nezmeníš. Najmä ak je to syn. Myslím, že dcéra sa ako žena vie dohodnut s rodicmi viac a povie im aj názor, ktorý sa im nepáči. Ale ty ako “nevesta” bud budes ticho suchat nohami (tak mi povedal môj muž) alebo budes zlá. A budes sa trápiť. Tak drzim palce
Najprv si sa mi zdala trosku zvlastna ( nic v zlom) ale je tam ozaj nieco divne u nich. Nechapem naco sa Ta pytala na vas intimny zivot ci je vsetko ako mà byt .. a Keby si povedala ze nieco by mohlo byt lepsie tak co ? By syna ucila ako mà robit v posteli veci ci co 😆to je moc toto sa jej netyka. Ste len frajeri nemusis tam chodit casto aj raz za mesiac staci.
Tak si nájdi sirotu a máš pokoj 🤦♀️
Ono asi sa im pozdávaš a tak to chcú čím viac poistiť, že ostaneš s ich synáčikom. Podľa mňa to myslia v dobrom, len si neuvedomujú, že to pre niekoho môže byť priveľa a nepríjemné. Možno sú proste veľmi otvorení (extroverti).
Tak 10x nie je veľa za rok chodenia a keď vravíš 3x do týždňa tak dlhšie ako mesiac to neťaháš zase tie návštevy... Nie je priatel utiahnuty alebo svojsky že mamka je rada ze si niekoho našiel a cely život sa bala že ostane sam preto tak preháňa? (nič v zlom)
@modramacicka volá ma 3 x do týždňa, nepovedala som že tam aj chodím. Ale bola som snou minimálne 10 x
@sasha10 tak ja som sa s jeho mamou zoznámila asi po týždni vtedy ma vôbec nevolala asi parw mesiacov a potom som raz k nim prišla a vtedy to začalo. neustále volanie na návštevy. Ale ja sa stále nechcem ísť odmietam to... Keď je to príliš často. Aktívne má začali k sebe volat asi posledné 3 mesiace. Vyhovela som 10x možno aj viac. A predtým len často spomínala priateľovi že chce aby som u nich prespavala.
@sasha10 a nechodíme spolu rok ale 8 mesiacov sme spolu.
@kitycat no dievča, ešte nikde nič a už máš svokru v zuboch... Tebe na nej vadí úplne všetko. Prídeš mi strašne negatívne naladená, zaujata voči jej osobe. Jej správanie ako opisujes je cez.... Ale stále slušne a s rešpektom sa dá povedať Nie....
Kvôli tomuto nevidím perspektívny ani vás vzťah, ona ona nebude a tebe to tiež bude vždy vadiť a z toho vzniknú hádky s priateľom. Nezabúdaj že je to jeho Mama a navždy nou ostane.
Bojím sa že aj ja taká budem. To je divne keď sú na seba ľudia mili..
@katulastraka ako by si hovorila o mne. Ja mám tiež falošnu svokru. Ako náhle zistila že som tehotná tak sa zmenila na nepoznanie, sladká ako med, ale ja viem že to je falošné.
Moj ex mal presne taku mamu....ale mal uz 33 a vobec to nebolo roztomile. Nemusim hovorit ze to celkovo nedopadlo dobre....brrr nikdy viac.
V tomto pripade by mi neblikala kontrolka, ale rovno cely majak. Toto spravanie urcite nie je v poriadku, rovnako ako ten "nadstandardny vztah" priatela a jeho mamy, tie infantilne oslovenia mu nevadia? Nic na to nepovie? Mne to teda pripada ako keby boli radi, ze si konecne niekoho nasiel, lebo uz v to ani nedufali a mozno uz vidia ako s tebou odchadza do svojho a oni budu mat pokoj alebo prave naopak, nevedia sa dockat az sa k nim pristahujes a budes im pomahat a neskor rovno robit sluzku, nebol by to prvy pripad :D Tie debaty o sexe, to uz je ale riadne cez ciaru, v tom pripade by som ju razne zahriakla, ze toto nie je urcite tema, na ktoru sa s nou budem bavit. Tiez si nedaj skakat po hlave, celkom by ma zaujimalo, co si jej k tomu povedala :O V kazdom pripade, po 8 mesiacoch by mi uplne stacila navsteva max. raz za mesiac. Bolo by celkom zaujimave sledovat priatelovu reakciu, ak by si mu navrhla spolocne byvanie. Viem , ze ste spolu len kratko, ale len tak nevinne by som navrhla casom spolocny privat, resp. podnajom. Ak by jeho reakcia bola v zmysle ze naco, ved ma dom u rodicov alebo ze su to zbytocne vyhodene peniaze, ak ma kde byvat alebo nie, lebo jeho rodicom treba pomahat alebo by ti rovno navrhol byvanie u nich.....tak potom je to jasne....je to mamin cecok a od takeho fakt utekat.
Tak najprv píšeš, že Ťa k sebe volajú 3x týždenne a Tebe je divné 3x do týždňa sa objímať a pusinkovať s priateľovou mamou. Z toho to vyzerá, že tam aj 3x týždenne chodíš, čo by bolo, samozrejme, priveľa. Ale Ty tam reálne toľko nechodíš. Tak v čom je problém? Chcú byť slušní a dať Ti najavo, že si u nich vítaná, tak Ťa pozývajú. Nemyslím si, že ak by si zakaždým prijala pozvanie, volali by Ťa 3x týždenne. Skúšajú to, lebo odmietaš. Presne mi to pripomína, ako keď sem nejaká žena napíše, že jej muž chce sex 5x za deň. A keď ju tu všetci ľutujú, nakoniec z nej vylezie, že reálne ho majú raz za 2 týždne. 🤷🏻♀️
@h2 to som si nevšimla 😅 fakt tu baby takto "kalkulujú" s tým sexom?
no pozri, frajerova mama je kus infantilna, a co? aj ja budem moje decka stale oslovovat zdrobnelinami. aj moja svokra mojmu chlapovie povie tak, ako sa mne zda cudne ... ale ty si tiez svojska, stazujes sa tu, ze "pusinkovat 3x tyzdenne" a realne si tam bola 10x, teda ani nie kazdy tyzden. vadi ti zaujem svokrovcov, vadia ti stari rodicia. vadi ti vsetko, ty sa s vasimi nestretavas? nepotrebujes to? na jednej strane riesis, preco beru svokrovci vas vztak tak vazne, ved ste spolu len 8 mesiacov, na druhej strane sama riesis, co ak sa vezmete, co bude .... to je ani cihy, ani hota .... ak naozaj neznesies jednu rodinnu navstevu za cca dva tyzdne, radsej sa na to vykasli - lebo na tom vam stroskota vztah. a ze ta "v kuse vola" - no vola - hadam vzdy, ked pride mlady domov, povie, ze pridi aj s Luckou/Majkou/Dominikou - ale to je aj slusnost, pozvat synovu frajerku. ine by sa stazovali, ze svokra vola domov len syna, ze len jemu kavu urobi a jedno naberie .... posobis dost /az prilis uzavreto a nespolocensky. ty si sa skratka tak nastavila, ze ich nechces a hotovo .....

A bojím sa že skončím rovnako keď si ho zoberiem raz že jeho rodičia mi budú robiť to isté čo robia rodičia jeho rodičov teda babka a dedko , že budú chcieť jeho rodičia chodiť stále k nám domov nebodaj mám žehliť prať variť ako bolo by to super ale ja milujem súkromie to je pre mňa viac súkromie ako mať slúžku.