icon

Prinieslo vám obdobie Covidu-19 niečo pozitívne do života?

xantipkaaa
11. apr 2021

Prinieslo vám toto obdobie aj niečo pozitívne do vášho života? Osobného alebo pracovného? U mňa skor samé negatíva.

Strana
z3
1gabriela13
12. apr 2021

@xantipkaaa je mi jedno co priniesol resp prinesie, len nech mi nič a nikoho nevezme.

netli09
12. apr 2021

@xantipkaaa áno 😃 2 psov na krku a kúpa domu 😊

ivkazba
12. apr 2021

Chýba mi dovolenkovanie, rada a často chodievam na wellness a aspoň 2x ročne more. To more aj cítim že nebolo, pretože som silný astmatik a vždy mi to dosť výrazne pomôže. A samozrejme negatívum je menšia frekvencia návštev s rodinou, ale to prežijeme, hlavne, že sme zdraví, na inom nezáleží. Ale všeobecne viac pozitív mi priniesol posledný rok. Ušetrila som dosť peňazí, pretože bežne každý mesiac miniem dosť na oblečenie a topánky, kabelky. Presťahovala som sa do nového. Chystám sa tento rok ešte otvoriť 2 pobočky a kúpiť nové auto. A covid mi priniesol aj nového chlapa a jednu skvelú zákazku, ktorú by som mimo korony určite neprijala, pretože by som na ňu nemala čas. A ešte niečo, corona mi niektorých ľudí v okolí ukázala v novom svetle, nie pozitívnom, ale aj to je dobré, vyselektovať ľudí vo svojom živote.

janage
12. apr 2021

@danielahamar tak písala si, že žiadne krúžky. Tanečná sa nezdá, ale makačka je tiež hlavne ak máš gymnastické prvky. Je mi jasné že futbal napr. sa v byte hrať nedá, ale nevidím to tak blede ani so športom. Tým, ze sa nemusíme presúvať, cestovať za prácou, školou, krúžkami tak je času viac.
A ako mamka 2 detí, z ktorých jedno bohužiaľ je často choré, vôbec toto obdobie tak tragicky nevidím. Boli v našom živote už aj omnoho horšie a náročnejšie obdobia a dali sme to. A dieťa ani neohlúplo, ani nezlenivelo, ani nestratilo kamarátov. A taký luxus, že učiteľka vysvetlí online, či aspoň pošle presne učivo a ešte aj skontroluje úlohy sme veru nemali. A chodila som popri tom normálne do práce, keď bola z najhoršieho vonku. Krúžky samozrejme musela prerušiť a fyzický kontakt so spolužiakmi tiež.
Hovoríme o ročníku od predškoláka po 3.roc.ZS.

vroni
12. apr 2021

Nič. Absolútne nič. Prechádzky po lese ma nebavili ani pred tým, nebavia ma ani teraz. Muž je v krízovom stabe, takže doma ešte menej než doteraz a s deťmi síce viac času trávim, ale obrovskú časť ako zaukolovana učiteľka, kuchárka a upratovačka. A nakoľko nie sme zamestnanci, ktorý už skoro rok kasiruju pandemicku ocr za sedenie na zadku a moja firma sa na ho robiť nedá, sme zreli na bankrot, hurá, ako super, ze prišiel covid....

jana_eyre_2
12. apr 2021

@vroni myslím, že neexistuje človek čo by sa reálne tešil že prišiel covid, ale v každom zle sa dá nájsť aj čosi dobre, hoci aj maličké..

tami2014
12. apr 2021

@xantipkaaa pocas uplne prveho lockdownu sme splodili teraz uz 3mesacnu Tanicku. 🙂

bienennest
12. apr 2021

Urcite ano, konecne som mohla robit viac z domu a tak travit neporovnatelne viac casu s rodinou. O case, ktore som usetrila cisto cestovanim do a z roboty uz ani nehovorim, to su u mna v tyzdni hodiny, ktore som mohla zmysluplnejsie vyuzit. A takisto si clovek zacal tie chvilky s rodinou a znamymi uplne inak vazit.

vroni
12. apr 2021

@jana_eyre_2, áno, určite sa dá. Lenže otázka bola, či nám covid niečo dobré priniesol. A na to je jednoznačná odpoveď nie. Áno, je fajn, že sme zdraví, že (ešte) mame strechu nad hlavou, nehladujeme a ani nestojíme nad crepinami bývalej rodiny. Ale to nie sú žiadne pozitíva, ktoré priniesol covid. To sú pozitíva, ktoré sa snažíme vidieť napriek covidu. Ale viem si predstaviť, že niektorých ľudí donútil covid spomaliť, majú čas na ďalšie vzdelávanie alebo vlastnia fabriku na výrobu masiek 😉, tým skutočne covid čosi pozitívne priniesol. Žiaľ, neradim sa k nim. Ale pracujem na tom.

jana_eyre_2
12. apr 2021

@vroni jasne chapem 😉 držím palce..

zuzliq
12. apr 2021

@sisaka Si bojovníčka, to je vidieť z tvojich príspevkov. A je dobre, že za seba a svoju rodinu bojuješ. Ale je mnoho žien, ktoré nemajú takú povahu. Majú radi kľud, radi trávia čas len so svojou rodinou. Im Covid objektívne podľa mňa priniesol pozitíva. Ak majú ešte aj manžela doma, môžu objektívne prežívať pozitívne obdobie. Nám sa na začiatku prvej vlny narodilo 4. dieťa. Ak by Covid nebol, až tak veľa by sa toho pre nás nezmenilo. Chodíme športovať každý deň, veľa sa spolu rozprávame. Najstarší (14) získali mnoho zručností, ktoré predtým nemali. Ale viem, že ak by sme napríklad mali len ich, náš život by mal iný ritmus a znášali by sme to horšie.

alexk12
12. apr 2021

@xantipkaaa nie vôbec nič mi to neprinieslo

zuzliq
12. apr 2021

@luuubik je výborné, že si svoj život žila plnohodnotne aj pred Coronou. To ozaj u ľudí oceňujem. Ale mnoho ľudí tak nežilo a nežije. Jednoducho potrebujú impulz, aby to zmenili. Pre niekoho to bola Corona. Ja im fandím, považujem to za lepšie, ako chodiť tajné piť do krčmy (aj to sa deje). Ja za ozaj objektívne pozitívnu vec považujem home office. Mnoho firiem trvalo na prezenčnej dochádzky, aj keď sa práca ľahko dala vykonávať z domu. Teraz boli prinútené to skúsiť a viem, že viaceré firmy rapídne rozširujú túto možnosť pre zamestnancov.

zuzanka2411
12. apr 2021

Ja v tom nevidim pozitiva moc..deti su odlucrne od kolektivu, kamaratov, moznosti vyzitia, aj ked sme vela v prirode, nemozeme im ukazat ,,svet,,..chyba im to a nam tiez..chybaju nam ini ludia, ist von..stale v podvedomi strach z kovidu, zo situacie, korona tema cislo jeden..hroza! Doma sme stale, chyba ten navyk, muz v praci, ja doma s malymi detmi troma,kde sme uz mali svoj system a rezim. Chyba mi stary, normalny zivot-svet-fungivanie..kaslat na usetrene peniaze, chcem ich minat na normalne veci!

felicita027
12. apr 2021

@xantipkaaa áno, ušetrila som veľa peňazí, zistila som, že naozaj nepotrebujem chodiť niekoľko krát do mesiaca do reštaurácií alebo obchodov, naučila som sa viac vážiť čas s blízkymi, zistila som, že kedysi som kupovala veľa blbostí a dekorácií len preto, že sa mi to páčilo aj keď som to nepotrebovala, mala som čas sa zdokonaliť vo viacerých oblastiach na ktoré počas "bežného" života som nemala čas a veľa iného 🙂 všetko ako vidíš svet je len odrazom tvojich myšlienok a ako si nastavená ak si negatívne nastavená tak aj v tom najpozitívnejšom roku života si povieš, že nič na ňom nebolo pozitívne a naopak ak si pozitívne nastavená aj v tom najnegatívnejšom roku budeš vidieť nespočet pozitív 😉 samozrejme, aj mne je ľúto, že sa nemohlo cestovať, menšia socializácia, zatvorené fitnes centrá a plavárne kde som zvykla chodiť a podobne ale tak rok 2020 mi priniesol aj veľa pozitív ❤

meluela
12. apr 2021

@gabsisi ahoj, ako to mate so skolkou? ja som si dnes nasla v skrinke (dieta nebolo v skolke snad od decembra) seky za feb, mar, apr a tiez za stravu dost vysoku sumu - mam podozrenie ze si uctovali reziu aj za dni, ked v skolke dieta nebolo, fakt neviem. zaplatim max. aprilovy sek a stravu, vsak skolka bola otvorena len pre kriticku infrastrukturu a dieta bolo riadne odhlasene, ale nejde mi to do hlavy naco tam tie seky vobec davali (statna skolka)

janickacrazy
12. apr 2021

@meluela u nás teda boli šeky len za mesiace, kedy deti boli v školke, takže by som určite žiadala vysvetlenie na tvojom mieste

meluela
12. apr 2021

@janickacrazy platit to urcite nebudem, aj podla VZN ak dieta 30 a viac dni nenastevuje ms tak sa poplatok neplati, snad nebudu robit problemy a ak budu, tak napisem starostke nejaky pekny list 😀

jannka89
12. apr 2021

Okrem spomínaných objavili sme parádne miesta v prírode v okolí, o ktorých sme ani netušili, narástli mi vlasy :D :D a.odhodlala som sa začať šoférovať v duchu hesla, buď teraz alebo nikdy, prazdnejsie cesty uz nebudú :D :D

nika1971
12. apr 2021

nic dobre...viacej povinnosti, menej zabavy..do prace musim chodit, len po praci sa nemozem s nikym stretavat...rodicov som nevidela od minuleho roka...synovia su neustale za pocitacom...no super

gabsisi
12. apr 2021

@meluela no my mame súkromnú škôlku a keď nám vyrubili faktúru tak sme ho šli odhlásiť.... nakoniec oni cuvli a dohodli sme sa inak. Čiže neplatíme a nastupuje od mája keďže situácia sa zlepšila

h2
12. apr 2021

Negatív je, samozrejme, veľa, ale u nás je pozitívum, že muž je už vyše roka takmer úplne doma, len sem-tam chodí do práce. Pracuje v kultúre, takže ani homeoffice nemá, je na 80% platu. Samozrejme, doba je neistá a nevie, ako to s jeho prácou bude do budúcna, ale predtým robil skoro stále po večeroch a aj víkendy či sviatky bol v práci. So synom bol kvôli tomu veľmi málo. Toto sa teraz úplne obrátilo, keďže ja chodím do práce, takže aj so synom bol doma on, keď nebola škola. Okrem toho stihol strašne veľa vecí porobiť doma a okolo domu, veľa vecí, na ktoré nebol predtým čas, sú zrazu opravené. A začal aj oveľa viac variť. 😀 Myslela som si, že som už bola zvyknutá na to, že je málo doma a že si polezieme na nervy, ale opak je pravdou, vychádzame spolu lepšie, než predtým.

thoughtfulweirdo
12. apr 2021

Konečne pekná téma, čo som aj mala chuť otvoriť a nie len gúľať očami, len škoda, že nie všetci jej porozumeli 🙂 negatívneho máme všetci dosť, asi každý by dokázal negatívne dôsledky covidu vymenovať aj na oveľa viac riadkov, než niektoré kúsok vyššie skúsili 😄 ja by som teda určite dokázala. Keby mám začať o tom, o čo všetko ma ten rok pripravil, asi by som skončila až zajtra. Ale napriek tomu je predsa len aj pár pozitívnych vecí. Napríklad veľa ľudí okolo mňa si popri uvedomení si toho, čo nemajú, začali oveľa viac uvedomovať to, čo majú. Je to síce veľké klišé, ale okrem toho je to aj veľká pravda. Kým večer lihame vedľa svojich zdravých milovaných, hneď je všetko o polovicu ľahšie. Teší ma, koľko ľudí z môjho okolia si to uvedomilo skôr, než o to prišli. A druhá vec, mám veľkú nádej, že keď toľko ľudí prvý krát v živote pocítilo voči svojej osobe obmedzenia, začnú dávať pozor, koho a ako oni sami obmedzujú a stanú sa ohľaduplnejšími či už voči ostatným ľuďom, zvieratám alebo životnému prostrediu 😉

elenita
12. apr 2021

Ja som sa cez toto obdobie zoznamila s mojim uz manzelom a cakame dietatko ❤ Po dlhych rokoch najstastnejsie obdobie 🥰

beronsche
12. apr 2021

@stanulienkat toto je take klise, ze venovat sa rodine.. nie, nemozem travit cas s najblizsimi, pretoze ti nebyvaju vsetci v jednej domacnosti a zial ani len v tom istom okrese.. a ano, vadi nam to vsetkym.. vlastnym detom sa venujem rovnako plnohodnotne ako pred pandemiou, takze tym im neviem vynahradit to , o co su ukratene..

beronsche
12. apr 2021

Negativ je vela, asi ako u kazdeho..
Pozitivum je, ze pandemia odhalila charakter mnohych ludi a ja som sa uistila, ze som obklopena tymi spravnymi ludmi, na ktorych sa da spolahnut.. 🙂

buxus24
12. apr 2021

Doma som stihla to čo za 6rokov nie.Naucila som sa robit gél.nechty.Vela som piekla a idem skúsiť robit makrónky.a x ďalších veci

katarinka289
12. apr 2021

Nepriniesol mi nic a zobral mi otca

pallacinka29
12. apr 2021

@xantipkaaa áno, kopec času spolu, ktoré si môj syn náramne užíval (síce som občas na HO padala na hubu, ale keď mi potom hovoril, že sa teší, že sme spolu doma, rýchlo som zabudla) a TOP prínos - po 15 rokoch som sa donútila sadnúť do auta a jazdiť

Strana
z3