Problém s alkoholom pred svadbou
Ahojte, viem, že je tu veľa tém s problematikou alkoholu, okolie mi vraví, že som zaľúbená a blbá... Prosím o vaše triezve názory. Poznáme sa niečo cez rok, podarilo sa nám bábo, tak sme spolu ostali, máme aj deti z predošlých manželstiev. Partner je ok, do chvíle, kým toho nemá v práci veľa, alebo kým ho nenaštve exmanželka....už keď som bola tehu, bol na oslave, došiel domov a dorazil sa, vystrájal, hudba nahlas, v závere všetko ogrcal, následne šiel po svoje dieťa, s ktorým ku nám vtedy nechodil, takže upratovanie ostalo na mne. Ešte pár krát sa zdrúzgal, to doma... tento piatok odbehol ohľadom roboty niečo poriešiť, že do hodiny je doma,v práci je každý deň 12-13hod., doniesli ho o pol 4 ráno, že nechce vystúpiť z auta, nejako som ho dostala dnu, vzal pivo a sadol si na mol na schody, keď už chodili ľudia po ulici, stiahla som ho dnu, opäť gauč dostal svoje, celý víkend prespal a to malo moje dieťa prvé sväté, takže všetky prípravy, nákup, bábätko, ostali na mne...dodnes sa tvári, že nič, s malým pomôže, ale inak nič... Tolerovať to? Svadba o pár týždňov, no mám chuť to zrušiť :/ ďakujem za vašu trpezlivosť a názory
Osud, život, nazvite si to ako chcete, Vám ukazuje, ako bude vyzerať Váš život o pár rokov. Našťastie, ukázalo sa to ešte pred svadbou. Škoda, že nie aj pred spoločným dieťaťom. Poznáte sa dosť krátko a partner už robí takéto excesy. Nabudúce ho naštve predavačka v obchode a zdrúzga sa pod obraz boží. Takúto budúcnosť chcete pre svoje deti? Otca, ktorý sa bude kade - tade váľať opitý?
Ano, si zalubena a slepa, ale aj sama napriek tomu vidis, ze to nie je v poriadku. Ja by som takeho cloveka nechcela, mojho manzela som za vyse 20 rokov takto nevidela a som rada.
Ja by som s takym zvieratom nebola. Nie som kategoricky proti alkoholu, mam rada dobre vinko, aj pivko, ale s clovekom ktory je schopny sa takto doriadit, fuj, nie, nikdy.
Však sama cítiš ako ti blikajú všetky kontrolky
Je rozdiel vypiť si pri nejakej príležitosti, ale tento pán sa dokáže spit pod obraz boží asi pri každej príležitosti
myslim ze sama to vies velmi dobre ze ta svadba nie je spravne rozhodnutie ak to uz pises tu (ci uz je to kvoli alkoholu alebo nie). Verim ze to musi byt tazke zastavit to, ale radsej teraz ako neskor. Drzim palce nech sa rozhodnes spravne, tak aby si bola statna ty aj deticky 🙂
Áno si zalubena a blbá keď s takým ostávaš... Ex asi vedela prečo sa s ním rozviedla..
Ú mňa keby raz chlap všetko ozvracia a nechá tak tak svadba by bola posledná na čo by som pomyslela.. A nie ze aj ďalší krát by som ho tlačila dnu aby hanbu neurobil...
netolerovala by som to a svadbu zrusila, viem, ze sa lahsie hovori ako kona, ale toto budes mat pravidelne... a este ked sa tvari, ze nic, no tak neviem neviem... ak s nim chces ostat, toto treba vyriesit a potom sa vrhat do svadby, tu mozete aj odlozit, ale toto by som netolerovala, je to cesta do pekla. vela stastia!
Nesudim nikoho, nech kazdy zije ako chce a pije koľko chce, ale jednu zasadu mam, ze ked si clovek aj vypije, musi vedieť, kde je hranica, obzvlášť ak ide o dospeleho človeka, ktorý ma rodinu...
Za mna okamžite Stopka
je to priama cesta do pekla - ked bude po svadbe bude to ešte horšie - minimalne by som to celé posunula aspon o rok. chapem že sa asi človek teší na svadbu ale toto ozaj nestojí za to. a ak to ešte po nom máš upratovať a on sa tvári že ved to je ok. Z nejakeho dôvodu asi je už rozvedený, čím nechcem všetkých hádzať do jedného vreca. Ale proste toto lepšie nebude skôr o dosť horšie.
Ďakujem, nikdy, hodnotím z pohľadu dcéra otec, doteraz mam pred očami niektoré stavy a hádky a traumy ktoré mi ostali, nasla som si chlapa co si dá max pivko cez leto alebo po nedeľnom obede a som za to vďačná, určite sa nepotrebuje zotat pod obraz boží ci už len tak alebo ze sa nasere...ja by som si takého nebrala...
Nevydavala by som sa. Moj teda nie je svaty aj scapkany dojde z futbalu aj z roboty. Nikdy ale NIKDY mi nevyrobil robotu naviac s svojimi akciami. S detmi pomaha vela aj ked robil 14h denne.
Ked sme deti nemali, mi aspon napisal sms, ze ide pit s kamosmi a nemam cakat s vecerou. Ked bolo jedno dieta, tak sa pytal ci moze ist. Teraz uz radsej nechodi chlastat.
Ja si tiez myslim, ze ak tu brzdu, kolko vypit nema teraz, nebude ju mat mozno nikdy. Musi sam chciet na sebe pracovat. Sam sa ukontrolovat, nech sa stane cokolvek a nech mu kamarati najsamlepsie palenky alebo co nukaju. A to chce otvoreny rozhovor, ci to tak aj on vidi, alebo co si o tom mysli. Ci vidi, ze je to velka prekazka, alebo len mykne plecom ze stalo sa. Urcite ma nejake vnutorne dovody, urcite sa mozno za to hanbi, ale je to cesta do pekiel, ak neprizna, ze je taketo pitie problem. Ak sa len polutuje a tym to hasne. Ak nie je schopny po sebe si upratat, ak sa potrebuje dva dni vyspat z opice... Lebo potom takto moze riesit akykolvek problem, aj vymysleny. Miesto skutocnho riesenia ho zapije. Vela spravi partia. Mala som kamosku, jej muz, vtedy este len frajer, ked bol s kamaratmi, tiez sa vzdy spili donemoty. Kazdy vikend. Velmi ho lubila, aj on ju, patrili k sebe, ale toto nezmiesla. Jej mama bola ticha alkoholicka, takze o alkoholizme vedela vela, vedela, ze riesenim je ultimatum, oddelenie od partie, nech akokolvek zboznoval svojich kamosov... Dokazali to, odstahovali sa a ziju si pekne bezproblemovo uz 20 rokov. A podla mna aj ked sa uz pri navsteve rodicov s kamosmi stretnu, mozno tym, ze "dospeli" uz sa on vie ovladat, aj ked nukaju, vie svoju mieru, uz sa nikdy nespil donemoty, uz aj on to vidi inak, pitie na dobru naladu nie je potrebne, spravil ciaru za junackou pochabostou. Tak moja rada znie: Co najviac si teraz precitaj o alkoholizme. O jeho roznych formach a o moznostiach, akymi sa lieci. O tom, aky ma vplyv na osoby spoluzijuce s alkoholikom - vytvara sa spoluzavislost. Budes riesit, budes vybavovat namiesto neho, budes sa hanbit, nebudes zit zivot ktory chces, ktory mas vysnivany, a cim viac budes riesit za alkoholika, tym viacej on do toho bude padat. Pretoze zo vsetkeho sa musi clovek chciet vystrabit v prvom rade sam. Nie pod tlakom okolia, nie pod placom, hrozbami, prosbami. Ale preto, ze chce. A tomu predchadza, ze musi uvidiet, ze ma problem. Ze nesmie mavat rukou. Ze sa musi ovladat. Ze nesmie byt prasa, s prepacenim, v spolocnosti svojej zeny a deti. Ze nesmie ignorovat domacnost a to co sa v nej deje - oslava deti mu je nic? Poriadne by nim nieco malo zatriast, nejake ultimatum, aby si uvedomil, ze takto to dalej nejde, ze musi svoj problem riesit. A potom je stale aj na tebe, ci jeho slubom uveris.
Svadbu by som nateraz odložila a dala ultimátum. Nie som kategoricky proti alkoholu, ale je veľký problém, keď niekto používa alkohol ako uvoľnenie, keď ho niekto naštve. Tých dôvodov na zapíjanie bude len viac a viac a ja by som fakt nechcela mať toto doma.
@sense veď práve, papiere od jeho rozvodu som našla len teraz a jeho ex tam uvádza, že domov chodí prespať a so zažívacími ťažkosťami, to už mali bábätko...😕 Celé zle
@jumama najhoršie je, že má 40rokov, žiadny mlaďas, pracuje sám, žiadna partia a vraj si už na konci akcie nalieval sám, čo robí aj doma, keď ho chytí slina....keď to tak človek číta, začína mi docvakávať, že máme problém a rozprávať sa s ním nedá, nič sa predsa nestalo, ultimátum je dobrý nápad, aspoň uvidím, ako si váži rodinu, keď prvú už prišiel....
autorka: s velkou pravedpodobnostou je alkoholik. Jeridne riesenie je, ak on sam s tym bdue chciet nieco spravit. Bude sa pojde liecit alebo pojdete od seba. A naozaj to aj dodrzat.
Ano práve som chcela napísať to isté je alkoholik bohu žial a bude horšie. Oni sa vždy tvária že sa nič nedeje a nič sa ich netýka. A to môj ex je aj bol veľmi inteligentný dobrý milý prajný starostlivý ale toto nezvládol..... utekaj
autorka, ak si chces este trochu normalne "uzivat" zivot, tak s tymto to nepojde. Moj otec je alkoholik a kazdy den, od vecera, povedzme 17, 18nastej je to nepouzitelny clovek. Nadrbe sa sam, potajkomky si kupuje chlast, schovava si ho kade tade po skrinkach a sam si ho potajomky aj pije. Nastastie aspon nie je agresivny, vacsinou sa iba vala opity na gauci a ked dostane hlad tak vyziera chladnicku. Cize od 18nastej nepouzitelny clovek. Kazdy den. Najhorsie je, ze my ako rodina uz vieme, pit nikdy neprestane. Alkohol je extremne navykova droga, len malokto dokaze byt abstinujuci alkoholik. Vacsina uz pije az do smrti. A to, ze ked je na mol v noci a este si isiel otvorit pivo, tak to je uz vrchol. Takyto alkoholik nema mieru, nema zodpovednost, nema hanbu. Utekaj, este dnes, podla tvojho opisu nevyhnutne skonci ako troska. Drzim palce.
V tomto prípade svadba LEN po protialkoholickom liečení a úplnej abstinencii. Tento pán, keď si takto nalieva pri bežných príležitostiach, je závislý. A tam nepomôže nič také že pi menej.. nie. Buď nebude piť úplne že nič alebo bude ožranom.
@lenkakravcova to znie rozumne, ono keď tu má syna z prvého manželstva 4rocneho, nikdy nepije, no na nás ohľad neberie, že dcére vadí hlasná hudba...v marci si spätne pamätám, že dopil po rume ešte zvyšok metaxy , neviem prečo, či rozvod alebo čo ho dorazilo, tvári sa maximálne nad vecou
ale tak on ti bude trvdit, ze nema problem a keby chcel....ale zivot je na neho taky zly, neferovy, vsetci su hnusny, tak sa inak neda len to zapit. Klasice kecy.
Kto chce pit dôvod si nájde.. Raz to je rozvod, potom to bude zle počasie, a neskôr to ze je ráno...
Autorka: Z vlastných životných skúseností ti dám jednu radu - utekaj od neho, kým môžeš. Moja biologická matka bola alkoholička. Už ako dieťa a neskôr ako tínedžerka som videla, počula a zažila veci, ktoré som naozaj nechcela a nikomu ich neprajem. Vyrastať v spoločnosti alkoholika je podľa mňa jedna z najhorších vecí, ktoré sa deťom môžu stať.
Poznám jedného čo bol na protialkoholickom a úplne abstinuje a je okej. A iných, ktorí neboli, naslubovali že sa to zlepší a pijú dodnes.
Preto ti radím tak ako to radím. Je to otras žiť pod jednou strechou s alkoholikom.
Ak by sa vyhováral že nebude mať peniaze, lebo to protialkoholické trvá pár mesiacov, tak - bude vtedy čerpať PN (vypisuje to lekár, je to doslova liečenie). Aby sa nevyhovaral. 🙂
A určite tým ďalšie roky ušetrí viac (určite by viac prepil 😂 )
On už je alkoholik, podľa toho, čo píšeš. Svadbu by som zrušila,lebo jedna vec je raz za rok sa opiť, ale toto je už cez. Keď on sa o žerie, keď ho dakto naštve, tak to v podstate permanentne ti môže chodiť domov ožratý. Škoda, že tu také kontrolky nesvietili pred dieťaťom, kým sa "pritrafilo". Ale do svadby by som rozhodne nešla, zvažovala seriózne rozchod a hlavne pozor, aby sa "nepritrafilo" ďalšie dieťa. Život s alkoholikom je prakticky bud týranie alebo nemožný.
Normálneho by hanba fackovala sa dogrcat v byte a nechat to pratat zenu, alebo sedieť pred domom a robiť scény, fuj zle mi je len pri pomyslení...cakat kym sa došti,došpini bude niekde ležať doblvany,ako neexistuje...za mna nie

Obcas to na oslave prehnat - sa stane...tym myslim 1-2x rocne pri nejakej prilezitosti... asi... moj nebol opity roky rokuce, tazko radit :( Ale ked sa mu to kedysi stalo, tak som sa na nom chudakovi dost pobavila, ze proste pit nevie 😂 Maka kazdy den 12-13 hodin, v akej partii? Mozno to chce aj zmenu prostredia... a je to na rozhovor... ze ako sa riesia problemy, ze naliatim to rozhodne nie je a ze sa bojis, ze je to prvy krok k alkoholizmu a alkoholika si brat proste nebudes.