icon

Problém s manželom

12. jún 2022

Ahojte potrebujem sa vyrozpravat, manzelovi to hovorim casto ale on to neriesi... Zacnem takto, pred 3 rokmi sme sa prestahovali na dedinu do domu a mame 2 rocneho synceka. Pochadzam z mesta, cize toto je pre velke obmedzenie, jeden maly obchod, nic na okoli, susedov par pozname ale inak nic zaujimave. Manzel pracuje cez tyzden do 15:00 a po praci klasika okolo domu, stale je tu co robit. Problem je v tom ze ked chcem ist do mesta na nakup je problem ved netreba, na vylet s malym nie je cas, chcem varit alebo pratat, netreba lebo on musi robit vonku. Uz mam toho fakt dost, od rana do vecera som s malym a nemozem nic... V lete by som chcela ist aspon na tyzden na dovolenku, do zahranicia nechce lebo on nikdy nebol a nechce, na slovensko vraj pojdeme, no aj s peniazmi je problem, cize nic z toho nebude. Ja uz neviem co mam robit, sice vlastne viem, len byt s malym a "drzat hubu a krok". Z nicoho sa netesim, kazdy den mam rovnaky a uz ma to nebavi. Co mam robit aby sa to zlepsilo z jeho strany? Ja viem ze chce pre nas vsetko spravit, ale mysli iba na "svoju" robotu a na moju "robotu" aj potreby kasle

Strana
z2
nwnw
12. jún 2022

Dohodnut sa ktore dni si robi on okolo domua ktore Ty. Nakupit mozes ist aj s krpcom do mesta. Alebo v sobotu rano sa dvihni a chod. Nech sa chlap stara. Stale iba ustupujes. vylety chodim aj sama s detmi. Nie vsetko sa chce muzovi absolvovat.

autor
12. jún 2022

Vodicak sa chystam spravit len nemam ani kedy chodit na jazdy, lebo priorita su prace okolo domu ako stale. Tak isto netreba mat navarene ani upratane lebo priorita je inde. Stale som len s malym. On s nim je za den dokopy hodinku aj to nie v kuse ale s prestavkami a este sa tvari ako velmi dlho s nim bol. Ja som rada ze spravi okolo domu, robil ploty, brany, zrovnaval pozemok a este kopu veci ho caka. Ale mne ani malemu sa nevenuje, ja nemam moznost nic urobit, len on, aj o to ide...

katkine_terapie
12. jún 2022

Autorka: A tvoje priority sú kde?

jannka89
12. jún 2022

No my sme sa tiež presťahovali na dedinu, ja som síce vodičák mala, ale roky som nesoferovala, ale začala som, aby som sa na materskej nezblaznila 😀 pocit na nezaplatenie, nebyť závislý na mužovi 😁

ankare
12. jún 2022

Presne aj kvôli tomuto bývame v byte, v meste. Manžel je kutil, teda by stále len robil okolo domu, boli sme izolovani od sveta a mňa by svihlo s deťmi.
Takto chodíme kazdy víkend na výlety, vyjdem vonku a v okolí máme všetko, deti trampolínu, pieskovisko, hojdačky,...
Nezávidím Ti to.
Riešenie je byť viac samostatna, ale myslim,že ani to nepomôže Vašmu vztahu, keďže sa asi vzdialite od seba ešte viac.
Máte iné priority, bohužiaľ.
Držím palce!

ankare
12. jún 2022

A hlavne si neurob ďalšie dieťa.

mamkalentedkova
12. jún 2022

Presne ako radia baby ..veď choď na dovolenku sama bez muža ..Nie sú peniaze ? Dieťa do škôlky ,ty do práce a odkladať si každý mesiac niečo.Donteoch rokov máš nárok na rodicak amolus výplata z toho sa niečo odložiť dá ..našetriť na vodičák / dovolenku ..inak bohužiaľ ..

alvaluka
12. jún 2022

@autorka radim ti dobre a z vlastnej skusenosti. Dieta ma dva roky o rok pojde do skolky. Ty budes pracovat v dedine, alebo kde? Musite pocitat s tym, ze dieta treba odviest do skolky a vybrat zo skolky, ako to budete stihat ak by si chodila autobusom? Mali by ste taku pracovnu dobu, ze spolu pojdete autom a este sa spolu stihnete vratit po dieta do skolky? Kedy pojdes na jazdy a do autoskoly? Ked uz budes pracovat? Vtedy uz cas bude?
Teraz si uz podla mna frustrovana zo stavajucej situacie a uz len preto by ste to mali riesit a naozaj jedinu cestu vidim tak, ze ty si urobis vodicsky. To so skolou je problem na obzore, ktory mozno tvoj muz ma nejako vymysleny, ale pochybujem, kedze stale robi okolo domu a nestihol sa nad tym este zamysliet, kedze ste isli do domu na dedine, ked ty nemas vodicak.

zmrzlinka2021
12. jún 2022

@autorka

Vyznie to divne, a nech to tu nikto neberie osobne, ale tvoj manzel je typicky dedinčan. Nemyslim pristahovalec, akych je hamuliakovo, luzna, kalinkovo atd plna prdel.
Ale typicky dedinčan, co sedí doma na riti a robi okolo domu, pestuje, chova, vymysla a nema potrebu niekam chodit, niečo zazit, nieco vidiet, vsetko su to zbytocne minute peniaze.
Ty ho nezmenis, jedine co mozes, je dopriat si to, co sa paci aj tebe.
Jednoznacne vodicak a jazdit, chodit na vylety s dietatom, on nech si sedi doma na riti.

Nemusi to byt zly chlap, lenze diagnoza "dedinčan". Je kopec zien ktore tiez tak ziju a taky partner im vyhovuje a dostat ich "z domu" je problem, lebo riesia vtakoviny

autor
12. jún 2022

Presne tak je typicky dedincan a nic ine ho nezaujima. Ani vlastna zena a dieta lebo prace okolo domu su priorita a my mu vlastne zavadziame. Ja uz s malym odmietam pratat a varit, lebo stale chce ist vonku a neposedi ani nepohra sa vnutri. Vonku mota par minut okolo otca a potom si ide svoje kade tade hore dole a ja s nim

autor
12. jún 2022

Vy vsetko okolo domacnosti robite same s detmi? To len mne vadi ze pri nicom nemam klud, plasim sa s malym, robim jednu robotu na 5x, lebo maly odbehuje a vymysla a nie som ani chvilku sama? On si v pohodicke robi na zahrade a svet gombicka, nic mu nevadi a nic mu netreba

sashka22
12. jún 2022

Nerypem ale rada by som vedela, či to tvoje dieťa si naučila byť samostatné? To akože za ním stále utekas aby náhodou nespadlo a neporanilo si kolienko? To do akého veku ho chces prenasledovať?

ingelika78
12. jún 2022

tak potom urobit si vodicak a hmed ziskas velku davku slobody. Ja tiez zijem na izolovanom mieste (nie SK) a bez auta (pre kazdeho z nas) by som ani o dietati neuvazovala

alex49
12. jún 2022

Ved pošli malého na dvor a povedz mužovi, že dve hodiny sa mu bude venovať on. Ty za malým nebehaj, nech ho má na starosti pán ocinko. Aj môj otec je dedinčan, ale nám deťom sa venoval, ked sme boli malé, tak záhrada nebola perfektná, nemal kilá zemiakov, nemal chodníčky. Spravil nám pieskovisko, hojdačku, chodili sme na výlety a venoval sa ako správny otec. Ten tvoj vyzerá len ako spolubývajúci.

janage
12. jún 2022

Eee, tak takto. Ja som mala také náročné dieťa, že prvého pol roka som rozmýšľala či sa vody napijem alebo tych 5 min. využijem na wc. A náročné to bolo veru aj neskôr. Muž hocikedy aj zo dňa na deň sluzobka, hocikedy celý týždeň.
A to som ako nemala vtedy, variť, prať a žehliť(musela som z oboch strán kvôli ekzému)?

leskovael
12. jún 2022

Čo všetko okolo domácnosti či robíme samé? Chlap ma kopec roboty, ved asi ste nekúpili dokončený dom, ked musí robiť plot, brány, zrovnavat pozemok a podobne... a ako neviem ako by si chcela normálne fungovať bez toho všetkého, ale aj podľa mňa sú toto priority ktoré by mali byť čím skôr urobené ked ste kupili dom v takom stave. Či ty by si bola spokojná na otvorenon stavenisku?? .. Len tak aby si bola v obraze nedá sa mať aj chlapa stále doma, mat aj kopec peňazí, vkuse výletovat ako rodinka a aj mať zázračne urobené všetko doma.. Treba vo vsetkom nájsť správnu mieru, treba sa aj venovať deťom, aj robiť doma a občas aj spolu vypadnúť na výlety. Ked ti to nevyhovuje dieťa daj do jasiel alebo nájdi opatrovateľku a ty si nájdi brigádu a rozumne tak zmeníš vzduch a ešte si aj niečo zarobíš. Ty si len samé nie nie nie, všetko zlé chlap a ty máš na krku dieťa a zle je.. Ale 2 rocne dieťa môže behať aj po vonku keď tam chlap niečo robí nech na neho dohliadne popri robote, alebo nech chlap berie dieťa každý druhý deň von na hodinu a ty môžeš doma mať kľud (ten istý, akoby bol vonku na dvore s otcom) Myslíš ze každej žene strážili deti svokry, či muži? Lebo to tak nieje... Ale jedno je isté samostatná žena = spokojnejšia žena. Hlavne si nerob ďalšie dieťa.

leskovael
12. jún 2022

A dedinčan sa tiež nestal asi zo dňa na deň... Ved si ho musela poznať predtým, ako ste si zalozili rodinu.

slovakboy
12. jún 2022

Mali by ste robiť veci spolu. Veď ste pár a spoločne činnosti vás zblížia. Ty pôjdeš so synčekom vínku pomôcť ockovi akože. Budete sa pri ňom hrať. Maly si bude hrabličkovať a bude pri ockovi. Ty popleješ trosku len pre formu a relax nie na výkon. A potom pôjdete všetci dnu a budete spolu variť alebo spolu upratovať. Roboty bude furt on musí len uvoľniť a nájsť si čas na vás. Do mesta choďte v sobotu doobeda všetci a poobede späť.

janickacrazy
12. jún 2022

Ja mám 3 deti a veru keď som bola na materskej, tak som všetko robila sama s deťmi, či varenie, či pranie, vesanie, atď. Muž bol v práci od rána do 19:00hod. Mne to nevadilo, išli sme aj vonku s kamoškami, so sestrou a jej deťmi sme trávili veľa času. Hocikedy som išla na výlet aj sama s malým, keď som mala len jedného. Dokonca som bola sama s ním v zahraničí na týždeň, keď mal 2 roky. Takže je to na tebe, ako si zariadis, tak budeš mať.

alvaluka
12. jún 2022

@autorka ja ti rozumiem a viem pochopit, ze si uz v stave nasr*osti a frustracie, moj muz tiez preraba dom, upravuje 25 arovu zahradu takze mala je neustale so mnou, naposledy bola so mnou aj u kadernicky a to ma 2,5 roka. Niektore veci nemoze robit popri malej, v inych uz neustupim a napriklad siat travu moze aj s nou.
V sucasnosti ti vadi toto a viem to pochopit, no ako som uz pisala mna by zaujimala ta prakticka stranka toho ako to mate poriesene do bucuna, ked budes pracovat ty, muz a dieta bude v skolke. Tam uz nepojde iba o frustraciu ale realne dolezitu vec, ktoru budete musiet vyriesit.
Proste ak chcet nadalej zit s stvojim muzom na dedine musis si urobit vodicak a musis sa s nim dohodnut na fungovani a nejakych pravidlach.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
zu2za3na
18. jún 2022

@janage ja som chodila roky s deťmi sama a konci sa to rozvodom.

janage
19. jún 2022

@zu2za3na my sme našli kompromis. Napr. Odvezie nás do zoo, 2 hodinky s nami pochodi a ide "po svojom" Ja s deťmi som kľudne ostala do večera. Naspäť busom alebo došiel po nás.
Prestala som bojovať. Prijali sme určité minimum, ktoré ideme ako rodina a časť aktivít má každý podla svojich preferencií.

hama007
19. jún 2022

Takého mám doma. Jemu nič netreba, najradšej by doma sedel. Do kúpi auta som ho dotlačila, veď doteraz by sme si požičiavali auto od svokry ako bezprízorní. Do vlastného bývať nie lebo by prišiel o pohodu. Veď mama pomôže žene s deckami a čo si jeho mamka počne keď pôjdeme preč.
Už mám aj pocit, že by bola rada keby sme vypadli. Tvrdí, že nie, ale vidím na nej, že by si rada aj oddýchla. Bývame v malom dome so svokrou a manželovou babkou. Je mi z toho do plaču, tragikomédia.
Povedala som si, že som strojcom svojho šťastia a musím vydržať pokiaľ dcéra bude mať rok, aby som ju dala do jaslí a išla pracovať a zabezpečila si všetko čo môj manžel všemožne dehonestuje.
Čiže, milá autorka. Bud rada, že aspoň tie 3 spoje máš do dediny. Ak by si náhodou nejaký nestihla, tak nájdi si taký čo ťa odvezie čo najbližšie k bydlisku a popros muža nech pre Vás príde. Keď sa to stane par krát možno prehodnotí situáciu a zisti, že by bolo lepšie ak by si mala vodičák a vlastné auto. Radím, aby si si ho urobila čo najskôr lebo od nového roka budú prísnejšie pravidlá na získanie vodičáku. Veľa šťastia. Nie si v tom sama. Je nás tu možno viac, ktoré máme takéhoto manžela 🙂 Záleží už len na tebe ako sa k veci postavíš. 🤗

Strana
z2