Problém s partnerovou dcérou z prvého manželstva

veronicka12
20. jan 2013

Ahoj chcela by som sa podelit mam partnera ktory je rozvedeny ma z 1. manzelstva 3 deti uz dospele ale jedno 15rocne jeho Ex je alkoholicka a preto mu bolo prisudene dieta ale pri rozvode na 3 krat chcela jeho Ex striedavu starostlivost takze teraz mame doma kazde 2 tyzdne jeho dceru a moju dceru 8 rokov a cakame spolu vytuzene babatko. Problem je v tom ze jeho dcera je drza nevychovana a sprava sa ako prasa hnusne. Dokonca ked sme boli pohadane mu napisala ze mi praje v zivote len to najhorsie a ze som p...... Co mam urobit strasne sa milujeme ale ja s nou uz nechcem byvat. Dakujem za kazdu skusenost alebo radu.

billam
20. jan 2013

@veronicka12 nuž, asi to budeš musieť este minimalne 3 roky vydržať ☹

flower2
20. jan 2013

Hlavne si to nepripušťaj k srdcu , snaz sa nejako odosobnit, je v puberte a pravdepodobne si neuvedomuje co hovori, alebo sa snou skus nejako porozpravat..... a partner na to ako reaguje? On ako chlap by sa Ta mal zastat ... a dcere vysvetlit a stanovit nejake hranice....

andrejka1983
20. jan 2013

@veronicka12 no moja, toto ti nezávidim, take nervy teraz v tehotenstve....ale nemožeš robit nič, je to Jeho dcera, a má pravo byť s nim kedy len chce a on s nou tiež...akurat on ako jej otec, by jej mal dat parkrat po hube aby sa slušne správala....ale ked teraz je v puberte a ty si jej akože ukradla otca, asi to pojde horšie...no budeš to mať ťažke 🙂 žial, len vydržať aby vam nerozbila vzťah....ale ani ty nerozbijaj jej vztah s otcom...chapeš čo tým myslim lebo nakoniec on bude medzi dvoma mlynskými kamenmi...tebou a svojou dceru....a všetko pojde dolu vodu, vztahy myslim....

maminuska
20. jan 2013

môj syn je v puberte, je drzí , odvráva, papuluje , je bordelár . Mám sa ho zbaviť ? Čo s ním , strašne sa s manželom , ktorí nie je jeho otec milujeme a čakáme spolu druhé vytúžené dieťa.

Skús druhý pohĺad, zbavíš sa svojej vlastnej dcéry ked bude v puberte , ked bude na tvojho muža nevrlá a všetko jej bude vadiť ? Odpraceš ju niekam , lebo sa s manželom strašne milujete ?

popelka5000
20. jan 2013

Skus si s nou sadnut za jeden stol a v klude to prebrat.... dohodnut sa , vysvetlit jej to,ze sa takto spravat nebude ....

mamavera
20. jan 2013

@veronicka12 uvedom si, že dcéra tvojho partnera si túto situáciu nevybrala, ona sa do nej dostala pričinením dospelých okolo seba. Ani sa na tento svet nepýtala, ani si nevybrala matku alkoholičku (inak pochybujem, že by alkoholičke nejaký súd dal dieťa, aj keď len na striedavku). Ani si nevybrala otcovu partnerku, ktorá sa o nej vyjadruje že je prasa hnusné... Z týchto slov ma mrazí...to by som nevyslovila ani o jednom dieťati, ani keby mi napísala, to, čo tebe. Ty si dospelá, máš určité životné skúsenosti, prečo sa znižuješ na jej úroveň? V prvom rade by si s ňou mal pohovoriť tvoj partner a dať jej najavo, že u vás platia určité pravidlá, ktoré je povinná dodržiavať aj ona, aby sa vám všetkým spolu žilo fajn. Inak, prečo to už dávno neurobil, keď sa tak strašne milujete? Ako reagoval na to, čo ti napísala?

janinah
20. jan 2013

o jednom nešťastnom 15ročnom dievčati sa vyjadrovať,že je ako prasa hnusné? 😒 je v puberte,matka pije,otec je zrejme dosť ľahostajný,macocha ju nechce...objala si ju vôbec niekedy? ty máš byť tá múdrejšia,dospelá,rozvážna...rozmýšľaj,môžeš tomu dievčaťu veľa pomôcť ale aj veľa pokaziť... na na jej ne/vychovanosti náhodou jej otec/ten ideál,čo ho tak ľúbiš/ nemá svoj podiel?

katkanova
20. jan 2013

zaujimalo by ma preco si mysli ze si p... ? tam treba zacat, ak s nou chces vychadzat treba sa k tomu postavit tak ako vzdy vtedy ked niekto ocividne nema zaujem vychadzat s tebou - teda ako pisali uz ine, odosobnit sa a prist na to co jej vlastne vadi, a ako zmenit to co mozes z tvojej strany. vacsinou to funguje a aj druha strana potom je ochotnejsia spolupracovat. ziadne urazanie sa navzajom a nazyvanie ju prasatom tomu isto nepomoze.

nikolka2
20. jan 2013

Brala si svojho muza a vedela si , ze ma deti ,,musis ich tolerovat ,,mne by len raz muz povedal krive slovo na dceru ,,,by som ho vyhodila a tiez neni jeho dcera . ,,to , ze je nevychovana nech riesia jej rodicia ,,,a myslím , ze ty mas tiez podiel na tom , ze sa tak ku tebe chova ...musis ju pochopit sadnut si s nou hodic s nou rec ,,proste viac sa snanzit ,,uvidis ona to casom pochopí a bude to ok 😉

anjelicek26
20. jan 2013

Tiez je mi z tych tvojich slov cudne... sami mame - moje a jeho deti ale toto by ma napisat nenapadlo 😖 Vztah uplne normalny, baby maju takmer 15 a 17, puberta ano, ale rozumieme si, lebo sa SNAZIA obe strany, aby to fungovalo.... chodia na vikendy, prazdniny...nemozes ich vyhodit s manzelovho zivota, proste k nemu patria. Treba to akceptovat, alebo by si si mala hladat ineho. Vies si predstavit, ze by manzel o TVOJEJ 8 rocnej dcere zacal robit taketo komenty, ze nechce, aby s vami zila, nech si ide k svojmu otcovi? Toto su strasne kratkozrake vyroky, doslova egoisticke.

ena1903
20. jan 2013

A ja ta lutujem. Poznam sice nie priamo zo svojej skusenosti, ale z blizkeho okolia(rodiny) pubertacku, s ktorou sa tiez neda poradit a je to asi horsie, ako s tvojou nevlastnou dcerou. Ano, zacalo sa to problematickym prostredim, v ktorom vyrastala, nemala ruzove detstvo, ale mnoho deti ho nema idealne a nevystraja to, co ona. Teraz ma 16 a uz si s nou fakt nikto nevie poradit, autority nerespektuje ziadne a je to stale horsie. Takze verim, ze to mas tazke a drzim palce, lebo vydrzat to podla mna musis. Kvoli muzovi, ktoreho si si vzala, sa s nou nejak musis naucit vyjst a on ti v tom musi pomoct. Ale chcem len podotknut na margo tych, ktore hovoria, ze snazit sa musia obidve strany - ano, mate presne pravdu - OBIDVE, aj drza 15-rocna slecna, ktora si vybija zlost alebo hormony na osobe, ktora si to mozno vobec nezasluzi. Tazko je byt milujucou matkou decku, ktore ju nechce a sprava sa k nej tak, ako sa sprava. Podla mna netreba len lutovat. ale aj urcit hranice - to by ale mal urobit hlavne otec.

veronicka12
autor
23. jan 2013

Ahojte reagujem az teraz lebo dnes som sa vratila z nemocnice. Velmi pekne sa chcem podakovat vsetkym ktory mi poslali svoje nazory velmi si ich cenim. Mamavere by som chcela odkazat ze ano sud pridelil striedavu starostlivost matke alkoholicke ktora to ma oficialne na papieri, je to psychiatricky pacient. Janinah by som velmi rada povedala ze som to dievca objimala mozno viac nez jej matka kupovala veci riesila s nou nakupy prve lasky piekla jej tortu na narodeniny, Mcdonald, ale nikde to nikdy neviedlo snazila som sa. A co sa tyka toho prasata hnusného ked ti niekdo hadze gatky, po zemi ponozky smrdlave je neokupana ked pride tak ja nemam ine slovo prepac. Nikolka vies kolko krat sme sedeli v kuchyni rozpravali o vsetkom dali sme si tyzdnoch preboha ved ma za chvilu hranice ale aj tak ich nedodrziava alebo len scasti. Anjelicek26 mozno je ti cudne to uz neham na tebe nie v kazda rodine je taka idealna ako ta tvoja.Ena 1903 mam pocit ze ma aspon trochu chapes budem musiet vydrzat to nejako. Este raz Dakujem.

erika1975226
27. mar 2013

Tak mila veronicka12 , neviem ci to budes este vobec citat lebo pisem dost neskoro, ale iba tolko uplne ti rozumiem. Ja mam doma to iste a ete horsie a vermi ze ja som uz na dne. Napriek tomu ze mam da sa povedat dokonaleho muza, nas vztah je skoro na konci a to mame spolu dalsie dve deti. A aj ked mi je to velmi luto a hlavne kvoli detom som v podstate rozhodnuta odist a radsej sa starat o deti sama. Mile damy nemate ani predstavu o tom ake dokaze byt 15 " dieta" . A ten vyraz prasa hnusne ak si porovnam s mojou nevlastnou dcerou je este uplne v pohode. Je mi luto ze ta nepovzbudim ale aspom si mozes byt ista ze ti plne rozumiem.

kristina2323
8. feb 2016

@veronicka12 presne toto samé som mala aj ja, A potom si ju zobrala mater do cech inak by skončila V ustave

kristina2323
8. feb 2016

@erika1975226 ja som sa 4 roky starala O mužovu nevlastnuú dcéru, mater od nej ušla keď mala sedem rokov, ja som jej denne vytvárala teplu stravu aby nechodila po in fúzia ch A decko sa po rokoch otočilo O 360 stupňov, strašne začala klamať aj, mne sa zhoršil zdravotný stav, schudla som 12 kilo, od malička to bolo rozmaznané, upistane, malo to 13 rokov A chovala sa ako kojenec

jalito
8. feb 2016

Ahojte, píšem vám z toho druhého pohľadu, z pohľadu nevlastnej dcéry. Tiež mám macochu a tiež som jej ako pubertiak strašne ubližovala, správala som sa hrozne, odmietala som ju rešpektovať, lebo sa stavala do pozíciie mojej matky ktorá je tiež mimochodom alkoholička. Ale dnes, keď už mám toľko rokov som si uvedomila, že nebyť jej mojej macochy, tak by som dopadla zle. Naučila ma toho mnoho, aj keď som nechcela. Mojho syna má rada skoro ako vlastného, starala sa o neho, keď bol chorý, syn jej povie babka a sám za ňou furt chodí. A ja mu to nevyvraciam. Hovorím mu, že babka je najlepšia na svete a keď sa raz zistí, že babka vlastne nie je ho pravá babka, tak mu poviem, že na tom predsa nezáleží.