Prvé rande. Kto by mal platiť?
Ak muž je iniciátor stretnutia a idú do kina a na večeru kto by mal podľa vás platiť? Muž, žena alebo napol? A je podľa vás ok ak muž sám iniciatívne povie že kino zaplatí, večeru platí žena?
alebo by som sa ho ani nepýtala na cenu, dala mu euro a nech si s nimi vytrie.....ale rande s takým žgrlošom určite nie....ak chcel, mal ťa pozvať na kávu a tam by videl či máš snahu si svoju kávu zaplatiť, ale nie on kino a ty večeru😉
*dala mu 10euro za lístok, nie euro😉
Toto bude lakomec, jedna z najhorších vlastností chlapa
neisla by som s nim nikam. Neznasam takychto vypocitavcov. Ide o to, ci ty chces aj napriek takemuto negentlemanskemu spravaniu...
tak tento je zgrdlos a hlavne sedlak. Nesla by som s nim ani do toho kina. Btw na prvych rande ocakavam, ze chlap, ktory ma pozval, vie co sa patri a ze kdekolvek pojdeme (kino, restika, vystava...) zacvaka to sam. Je ine ked spolu chodite dlhsie (alebo teda par rande uz mate za sebou) alebo uz spolu zijete sa to da podelit. Ale to, ze este drzo povie, ze veceru mozes zaplatit ty ukazuje, co od neho mozes cakat v buduicnosti. A veru pacit sa ti to nebude.
nešla by som nikam, povedala by som mu na rovinu, že keď mám na prvom rande cvakať večeru (čo je podľa mňa oveľa viac, ako to kino), tak tých pár eur na to kino už naškriabem. Toto nezaváňa ničím dobrým.
@makova333 mám z toho podobný pocit, hlavne že povahovo dosť konzervatívny, ale pri platení zjavne moderný aj viac ako ostatní..
Nikdy som na rande neplatila,samozrejme som to potom odplatila inak,navarila som u mna doma ,kúpila som mu niečo a pod.....a zaplatiť pár eur z alístky a potom o dosť viac za večeru /na hot-dog asi nejdete/ to je čistá vychcanosť...ak ťa trochu priťahuje,tak to skús,nejako už to dopadne,aspon budeš mať životnú skúsenosť ako už nenaletieť takému šetrnému dopredu plánujúcemu týpkovi
Ahoj, asi som mala šťastie na mužov čo mi doprajú. Nikdy som na žiadnom rande nič neplatila. Držglošov asi nepriťahujem
no ukázal sa hned na začiatku, charakter, to bude jeden z tých, ktorí aj v manželstve všetko delia na moje a tvoje a ked je žena na materskej, tak ju budú vydeľovať po pár eur na plienky a mlieko a ešte sa budú sťažovať, že ona doma nič nerobí a on chudák zarába v práci
Mojho teraz uz manzela som na prve rande pozvala ja. Platili sme kazdy za seba. To je ok, mna vtedy mrzelo ze mi nevzal pri príchode bundu a potom ju nepodal ked sme odchadzali. Potom som sa ho na to pytala, povedal mi ze nechcel vyzerat ze je vtierka :D
No a ako si sa rozhodla? Ides teda? Ak ides, urcite neplat za normalnu veceru, maximalne kebab alebo nieco podobne maximalne v cene listka...
@janickacrazy Asi tak. A kks ze ja zaplatim kino a ty mozes veceru
👍😂😂😂😂
Zrušila by som rande to je už dopredu jasne, že nebude kompletný keď ešte nikde nieste a rieši už peniaze
Muž alebo dohoda. Určiť nie, že nemá záujem platiť on. XD To by bolo aj posledné rande. Prípadne, ak by on kalkulovať, kto a koľko...Porozmýšľala by som..
@evamarek77 Taketo zeny (platiace pol na pol) maju ale malokedy v buducnosti problem,ze nemaju kam a za co odist od "gentlemana"-zivitela rodiny.Byt finance zavisla na chlapovi nie je nic moc. Vztah nie je kupa tovaru ani sluzieb,ak su obaja zdravi a schopni zarabat,mali by sa na financovani domacnosti podielat pokial mozno rovnakou mierou.Nuz ale castokrat to staromodne videnie nesie so sebou,ze sice muz zene zaplatil,ale nasledne uz doma nepohol ani prstom-a to je potom uz skor objednavka sluzieb.Aj ti chlapi v baroch ocakavaju protisluzby.
pokym evolucia nenadeli chlapom maternice, bude emancipacia mozna len do urcitej miery. A prave v obdobi “tokania” je ochota zatiahnut ucet pre mna znakom “som schopny a ochotny postarat sa o Teba a pripadne deti”. Nepotrebujem (ani nechcem) mi chlap kupoval kabelky, to si kupim sama. Ale nechcem sa raz na materskej triast z coho zaplatim svoju polovicu nakladov na domacnost a potomstvo. Zivot s lakomcom musi byt peklo...
Normálny muž na prvom rande kino aj večeru zaplatí..Tiež som povedala môjmu že zaplatím a on ze rad ma pozval.moj názor
Napis potom prosim ako to vsetko dopadlo. Strasne som zvedava. 🙂
plati ten kto pozyva
Muž
Ak by mi chlap povedal, že zaplatí kino a ja mám zaplatiť večeru, tak s ním nejdem. Pripadá mi to úplná “sedlačina” a vychcanosť od neho. V dlhodobom vzťahu nie je problém ak občas zaplatí žena (ak chce), ale v začiatkoch by chlap mal byť gentleman. Ak takto kalkuluje už na začiatku tak v budúcnosti to bude horšie.
no mne sa z toho normalne nozik otvara ked toto citam. aby ta pozval do kina s tym, ze ty zaplatis veceru? nesla by som nikam a nechala ho smutit nad zbytocne kupenymi listkami do kina. kolko ma rokov preboha?
inak mam taku prihodu, boli sme s kolegami na vino v jednej utulnej vinoteke a prisiel tam taky sympaticky cca 45 rocny chlap s nadhernymi modrymi ocami, jeden kolega ho poznal a ze je slobodny, tak mu hovorim, zoznam ma. zacali sme kecat a on ze ma len chvilu, ide do kina, take male umelecne kino v meste. vravim, ze tam rada chodim a ze minule ked som tam bola mali nejaky problem s filmom, tak nam pustili nahradny a este nam dali volny vstup na akekolvek dalsie predstavenie. a on na drzovku, ze ak nevyuzijem, ci mu nemozem jeden listok dat. ja s otvorenymi ustami, ze urcite to vyuzijem a popriala mu pekny vecer. odisiel a o 3 minuty sa vratil, aby mi dal svoje telefonne cislo. ja ze dakujem, ale nemam zaujem. a co z neho vypadlo? ze to mi dava preto, keby som si to rozmyslela s tym listkom, ze on by ho fakt chcel 😀 😀 😀 doteraz mam ten papierik s jeho telefonnym cislom vyveseny na nastenke v praci ako obraz hanby dnesnych muzov 😀
@falbala132 prosim ta, pridaj to aj sem. Zbierame tam zrovna take zazitky a sme babi co to sledujeme, tan nech sa aj ine zabavia 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/ake-bolo-vase-najhorsie-rande/?page=24#post-83009878
@mlska19 tak neviem, nikdy som nemala problem sa sama uzivit, ani nie som momentalne na partnerovi financne, ani nijako zavisla. Keby sme sa zajtra rozisli, mam kam ist. Ale aby som platila na prvom rande, na ktore ma pozval? Tu by uz len bol kader! Moze to tak byt, ale sj nemusi
Ved chod do kina a potom rande ukonci, ze si si to s tou vecerou rozmyslela 😂 je to sedlak, dopredu planovat, kto co zaplati, to je fakt trapne.... 🙄
Asi by som ani do toho kina nesla. Alebo by som mu povedala ze kino aj veceru si zaplatis sama...a tym padom nemas dovod ist s nim 😁
Ja som mala na muzov vzdy dobry cuch a toto mi "nevonia". Bud je lakomy alebo neschopny. Kino a vecera ked mam o zenu zaujem nemoze byt problem aj keby to nevyslo. Ak to nie je znamost z pokecu, tam by chalan prerobil keby kazdej plati kino a este aj veceru 😁

Je to žgrloš, normálne by som mu povedala nech mi povie koľko stál lístok a ten mu zaplatila a do kina nech ide sám....