Posadnutosť vôňami v domácnosti
Túto otázku sme položili za používateľa, ktorý chce poznať váš názor anonymne a bez priamej účasti v diskusii. Zverejňujeme všetky informácie, ktoré nám poskytol. Ďalšie podrobnosti k dispozícii nemáme, preto prosím vychádzajte z informácií uvedených v príspevku. 💙
Posledné mesiace si na sebe všímam, že mám čoraz väčšiu potrebu, aby doma stále všetko voňalo. Veľmi často periem aj veci, ktoré ešte nie sú špinavé, mením posteľné, používam vône do skríň, sviečky, difuzéry... Keď niečo necítim ako čerstvé, hneď mám potrebu to riešiť.
Najprv som to brala len ako to, že mám rada čistotu a vôňu, ale začínam mať pocit, že to už neviem veľmi ovládať. Keď doma niečo nevonia podľa mojich predstáv, som z toho nervózna, hneď to musím riešiť.
Neviem, či je to zvyk, alebo už nejaká nutkavá potreba, ktorú by som mala riešiť. Už si niekedy pripadám ako blázon :-/ Ak máte niekto skúsenosť, radu, budem vďačná.
To, že niečo vonia neznamená, že je to čisté. A používanie všetkých týchto parfumov do prádla,bytové parfumy a aviváže sú recept na rakovinu
Je vedecky dokazane, ze clovek v obdobi stresu, neistoty alebo zivotnych zmien moze mat taketo az "posadnute nutkania". Funguje to u nich ako sposob, ako ziskat pocit kontroly nad niecim. Dokonca taketo prehnane nutkania mozu docasne znizovat vnutorne napatie alebo pocit neistoty. Takze skor by som sa na tvojom mieste zamyslela, co si tym kompenzujes v zivote. Ziadne extremy nie su v poriadku.
Ak to nie je puella a pod., tak ok. Ak je to puella a spol., tak dufam, ze Ta nestretnem.
Ja som taká ista ,len som moc lenivá na to aby som robila čo ty
Prestaň chvíľu a zistíš po par týždňoch ,že aj tak všetko vonia
Toto uz je rozbehnuta obsedantno-kompulzivna porucha,treba to riesit so psychiatrom cim skor,lebo toho sa tak lahko zbavit neda.
@pytame_sa_za_teba zacinajuce OCD? Ako pisu nieco si tym kompenzujes. Snazis sa mat kontrolou aspon nieco kedze nieco co sa ruti nevies ovladat
@pytame_sa_za_teba Zlatko mám pre teba plán ale potrebuješ minimálne hodinu. Zober ktorúkoľvek vôňu čo používaš a nájdi na obale zloženie, ideálne kde nie je napísané parfum ale sú rozpísané všetky tie chemikálie, hľadaj názvy ako hexylcinnamal, limonene, paracymene a 2-3x tak dlhé názvy.
Otvor web stránku chemspider a pekne tie molekuly po jednej vyhľadaj, scroluj až na spodok stránky kde sú toxicity/ graas status a podobné pikosky.
Mat prevonany domov je pekné ale všetkého veľa škodí.
@pytame_sa_za_teba Áno, “ trpím” tým aj ja…Chodím otvárať skrinu niekoľkokrát za deň či je cítiť aviváž, vonné papieriky…Takisto v kúpelni - zdvihnem záchodovú dosku či cítiť dostatočne guličky…Masaker to je…
To musi byt super, furt dychat tie chemikalie...
Jemine vacsina tych ludi ma podla mna uzkosti a niektori OCD. Za mna ked je to vela, tak to je hrozne. Ako napr len wc alebo len chodba, ok. Ale nie zamorene vsetko tak, ze to uz nabytok bude 20 rokov pachnut tymi vonami

vypni si reklamy a sleduj tv kde nie su reklamy, tam všetko musi vonat , čiste, zdrave, dokonale proste uplne na šlahnutie