Reakcia švagra na tehotenstvo
Svagor ma 47 rokov, jeho manzelka 38, su spolu 12 rokov a nikdy nechceli deti. Mali v tom jasno od zaciatku. Stale niekam cestuju, uzivaju si zivot, party, zurky...plus moj svagor je aj napriek svojmu veku uplne nevyzrety. Tento rok si zmysleli, ze chcu dieta a od februara sa snazia, zatial neuspesne. My mame 3 rocnu dcerku, vzdy sme vedeli, ze chceme dalsie. Na prvu sme cakali 2 roky, vela potratov, vela diagnoz, konecne sa podarila, boli stastni, ale dceru videli presne 3 krat. Nedavno sme sa konecne psychicky odhodlali na druhe,cakali sme, ze to budu zase roky, ale vyslo to na prvu supu. Sami to este nechapeme. Jasne, ze to muz volal bratovi, aj ked som mu vravela, nech pocka. Ale vie, ze ak by mu to povedal o 2-3 mesiace, nahneval by sa. Poblahozelal, ze super, ale potom volal s mamou, a ze jemu je to u riti, nech mame aj 12 deti, ze kazdy ma svoj zivot a nech robi co chce. Ako ja som si uz milionkrat povedala, ze kaslem na neho, ale trapi ma to. Ja im to babatko ozaj prajem, bol by to jediny bratranec alebo sesternica mojich deti..a na jednej strane chspem jeho reakciu, na druhej nemozem.
A to, že švagrovi je to u riti a že nech máte aj 12 detí, to Tvojmu mužovi povedala ich mama? Tak toto je vec čo ja nepochopím.... Načo mu to mama hovorila? Načo "múti vodu" medzi bratmi a robí medzi nimi rozbroje? Možno to švagor ani nemyslel tak ako to svokra interpretovala.
Tragedia ze mu je to jedno 🤦♀️ nemas problem vyrobis si.Naozaj neviem co riesis,prepac.
Ahoj, chapem tvoje pocity, ze to, co si sa neskor dozvedela, ti alebo vam nepadlo dobre. Musim ta vsak upokojit. Vsetko je namieste. Tieto slova vam nepovedal svagor. Povedala vam (alebo tvojmu manzelovi) ich svokra. A to je rozdiel. Svagor sa sam zachoval tak, ze pogratuloval a tesil sa, aspon naoko. Aj ked neskor ho to mozno mohlo zaskriet, ze oni nemaju a vy cakate druhe, co ho mohla podpichnut jeho mama - teda tvoja svokra. Nevies, kto naozaj komu co povedal a ako to bolo, ich prirodzena zavist o babatko je vsak aj trochu pochopitelna a ver tomu, ze svokra si sama na seba zle nepovie, ale na svojho druheho vlastneho syna vam takto povie, ked ste v stave ocakavania?? Naco vas takto rozdeluje a zasieva semienko nenavisti. A nie, ako tu bolo spomenute, ze svagor nie je povinny tesit sa z vasho tehotentva, cele zle. Na vine nie je svagor, ktory sa z vasho tehotenstva tesil - aspon pred vami, ale svokra. To, ze svagrovci videli vasu dceru dovedna 3 x, je preto, ze maju taky rozbehany zivotny styl. To sa vobec netreba nejako tym zatazovat , len zit si svoje. A nesuhlasim ani s tvrdenim, ze nie ste im najblizsia rodina, ano ste, su to svagrovci!
Viac by ta malo trapit, preco vas chce svokra rozostvat, a hovori veci, ktore si ma nechat pre seba.
@kassandra25
@belllinka dievcata, svokra nas urcite nechce rozostvat. Praveze svagor rozostval nas a svokru v prvom tehotenstve, lebo vedel , ze ona vzdy chcela dceru, ...vlastne viete co?? Strasne vam vsetkym dakujem. Presne na toto su dobre diskusie, aby kazdy napisal svoj pohlad a nechal nas vidiet veci svojimo ocami a aby otvoril tie nase.
Nejdem sa uz trapit. Kto bude mlje dieta chciet lubit a bude on stat, bude tomu tak, kto nie...jeho volba.
Prajem vam krasny vikend a este raz dakujem.
A dochadza ti, ze ty chces pre svoje dieta bratranca/sesternicu a cely cas tu ohovaras buduceho otca? To nie je moc dobry plan.
@kittykat22 ja ho neohovaram, ja len pravdu hovorim. Aj to este len tu pozitivnu. Keby som napisala celu, tak by ste ma uz uplne v zuboch rozniesli, ako mi moze zalezat na takom cloveku. Sama sa nechapem
Myslim si,ze by si sa mala sustredit na babatko,aby tehotenstvo dobre dopadlo lebo urcite vies ze to nie je samozrejmost donosit zdrave babatko a nie riesit zbytocne somariny.
Vobec si nie ste blizky so svagrom a nemožes x krat opakovat ze je egoista a debil a potom napisat ze ho milujes. Ved tvoja 3r ho videla 3x v podstate ho ani nepoznas. ( mame nieco podobne so svagrom) proste si uvedom ze je to cudzi clovek a nemas ho rada on mà teba a tvoje deti vieš kde. Pre muža sa netrap. Aj moj v sebe živy iluziu ze su si s bratom blizky no vobec to tak nie je. To uz je ale ich sposob ako sa stym onicom vztahom chcu vyrovnat. . Aj mne bolo mojho luto koli nemu ale Nema to zmysel, Naco v sebe zivit negativne pocity? Jasne zeby si chcela aby to bolo ine aby sa svagor tesil ze jeho brat bude mat dalsie dieta ale jemu je to fuk. Neviem ci je svokra prostoreka hlupa ze vam to povedala aka bola jeho reakcia alebo ci manipuluje bratov proti sebe. ( toto robila Moja starenka svojim 3detom kazdemu nieco zreprodukovala co akoze povedal jeden surodenec o tom druhom aj nieco pridala alebo povedala to co si myslela ona no netrufala si to povedat ale velmi chcela tak tvrdila ze to povedalp jedno z jej deti. Vzdy nieco negativne..) Vies co svagor ti toto nepovedal do tvare tak to nemozes ani brat ako jeho reakciu osobne. Nevies presne ako to bolo mas to z druhej ruky. No v podstate ani nemozes cakat ze Niekto kto sa snaži o dieta niekto uz nie najmladši co ziadne nema bude mega štastny ze tebe sa podarilo druhe. No uplne zbytocne to v sebe živyš a ubližujes tym akurat sebe. Bud stastna ze si tehotna Tes sa na dieta a nemysli si ze ked svagor bude mat dieta ze budu s tvojimi mega kamoši . Uplne ho vypusti z hlavy a zameraj sa viac na svoju rodinu .
Príliš ti záleží na reakcii niekoho, koho ty asi vôbec nezaujímas... Zameraj sa na svoju rodinu (manžel a deti) a kašli na švagra. Zbytočne sa trapis nad niekym, kto na teba ani nepomyslí.
nevieme o vsetkom, co si druhy povedia, keby sme vedeli, bolo by toho strasne vela z coho by sme boli sklamani. proste ludia hovoria aj negativne veci, aj najblizsia rodina, ci priatelia. ej to uplne normalne, len za normalnych okolnosti sa nam to nedostane do usi. tebe sa nahodou dostalo.
A to si stala pri nom,ked vies,ze presne toto povedal? A keby aj. Uz si sa dost trapila,stacilo,urob hrubu ciaru a hotovo. Boze moj snad necakas od cudzieho chlapa,ze bude vyskat a skakat od stastia,lebo jeho brat bude mat dieta. Samozrejme,ze som to pomenovala trochu expresivnejsie,ale halooo je to chlap a oni to naozaj tak neprezivaju. Neries,zbytocne vytahujes vojnovu sekeru,zbytocne sa oduvas a trapis. Setri si energiu pre deti. A hlavne nesud. Co ty vies,co kto preziva,co kto ako chcel.
Citala som len uvodny prispevok a nechapem vobec co riesis.
"Poblahozelal, ze super, ale potom volal s mamou, a ze jemu je to u riti, nech mame aj 12 deti, ze kazdy ma svoj zivot a nech robi co chce. "
Nestara sa do vas, vlastne mu to je jedno tak mozes byt rada...
Neviem co riesis. Neviem v akom kontexte povedal mame toto, ale moj muz niekedy reaguje podobne v niektorych situaciach. Napr. Mozno mama donho hustila ze "pozri oni maju uz druhe a vy stale nic" a ide mu to na nervy tak zareagoval typom "je mi to u riti kto co ma, kazdy ma svoj zivot". Mozno to myslel uplne normalne, len to povedal trochu ostrejsie. Ved ma pravdu, co jeho do toho kolko mate vy deti. Mne je tiez u riti kolko deti si urobi moj brat, ved nech si urobi tolko kolko chce. A nevidim nic zle na tom, ked to poviem. Tak isto mi je u riti, ci svagrina bude mat s muzom jedno dieta, alebo styri. Ved je to ICH VEC, co mna do toho. Budem mat kazde ich dieta rovnako rada, ked sa rozhodnu pre 4, ku kazdemu im pogratulujem a potesim sa s nimi. Ale fakt mi je jedno ci ich budu mat ve alebo pät, naozaj.
Staraj sa iba o seba a svoje šťastie.Povedal to ako povedal buď rada, že sú tak ďaleko.Vyhod to z hlavy každý má svoje trápenie je normálne, že keď im sa nedarí utrusi nejakú poznámku nie každý je prajny a rodina sa správa niekedy najhoršie
Tebe nech robí radosť muž a deti
Toto su tie info z druhej ruky.Ak je tvoja svokra vsetecnica ako ta moja,a ma potrebu stale riesit medziludske vztahy,tak si viem predstavit tu konverzaciu asi takto:"Predstav si,XY cakaju druhe dieta,joj,ja som taka stastna,ze budem zase babicka,no aspon z jednej strany sa mi to dari 🙂 A vy co?Stale nic?No teda,XY uz budu mat druhe,dobre,ze zacali skor,nie ako vy,co ste len po svete labzovali,oni sa radsej uskromnili a budu mat krasnu rodinku!"A po takomto niecom by aj moja reakcia bola:"Mne je to u riti,nech maju aj 12 deti,pocuvaj,mama,volam ti kvoli tomu,ze..." Naozaj neries.Nie kazdy si ide nohy dolamat kvoli rodinnym navstevam,presedeniu celeho dna v obyvacke 600 km daleko a obdivovaniu domacich malych deti.Za to nemusi byt nevyzrety a neviem aky a ani to nemusi znamenat,ze vam to v hlbke srdca nepraje.
V prvom rade sa musíte tešiť vy. Sú to vaše radosti a budú to vaše starosti. Nikto to za vás neprežije a od nikoho nemôžete čakať, že sa bude tešiť a skákať od radosti. Bude to vaše dieťa, vy sa tešte. Pravdepodobne je mu to šum a fuk či máte 1 alebo 12 detí. A svokra by mala byť diplomat a čo bolo povedané jej, si má nechať pre seba, nie posúvať to ďalej. To je ako na sociálnych sieťach, žena si tam dá fotku že je tehotná. Dostane 100like ale 95 z nich je len zo zdvorilosti, ľudia za tými likmi, neotváraju šampanské je im to jedno, možno 5 ľudí dalo like a venovalo tomu 2 myšlienky "aha je tehotná, nech sa jej darí". Aj pre nich to týmto skončí. Je to váš život, tešte sa raduje sa a netreba si robiť zbytočné starosti.
My mame vyborne vztahy aj s bratom aj so sestrami, ale tiez to extra neriesime. Nase deti sa spolu hravaju atd, ale naozaj ta radost nieje povinna. Nechapem co riesis. Je mu to u riti a hotovo. Vies kolko ludi ta ma u riti a nazivo sa na teba usmieva? To by sa clovek musel zblaznit. Kasli na nho.
Ja zas nechápem, načo to svokra roka vytrubi práve tam, kam nemá. Môže jej byť jasné, že je frustrovaný, že im sa nedarí. Nerieš... práve takáto blízka rodina máva často veľmi zvláštne vzťahy
no podľa mňa žiadna blbá reakcia, skôr blbé, že to riešiš. Keď nie je problém, treba ho vyrobiť.
Ono to moze byt tak ze....zial egoista je asi aj preto, lebo sa sami aj nadstavili ze nie deti...cize charakter sa formuje aj tym co zijes...a ako zijes....svagor nemusi byt zly....niekedy to naozaj suvisi...ze nie je v niecom zlomeny...ze zivot ma prejdeny z inej strany a tu druhu stranu nepozna....a nam sa zda ze je egoista....ako pises z predchadzajucich skusenosti o svagrinej,.kde sa starala jeho zena o sesternice..prirodzene nechcela deti....atd....chcela zazivat nieco ine...ako pre seba....a svagor zas tak ako to citil....ale nemuseli to mysliet zle.....
Ja by som to naozaj neriesila....od isteho veku to sluzi ako info,kazdy ma svoje radosti a starosti....a ide sa dalej....vzajomny respekt....a deti pridu alebo nepridu..a mozno sa aj vztahy zlepsia....raz sme hore..raz dole....nase predstavy niekedy su ine...ako chceme....a tak sa clovek vysporiadava podla seba.
U nas bol krasny obraz vztahov po dedicskom konani....vtedy sa aj na deti zabudlo...ci niekto ma alebo nema....🙂
Kazdy mysli iba viacmenej na seba....a kazdy sa vidime inak ako nas vidia druhi......kazdy to ma svojim sposobom tazke.....len nevidi do hlbky toho druheho...
Uzivaj si tehotenstvo a uprimne ich maj svagrovcov rada aj taki aki su....dozrievame cely zivot.
Vieš, čo z toho, keď veľa ľudí sa tvári ako ti prajú a poza chrbát ohovárajú. Moji svokrovci neprišli, keď sa im narodilo jedine vnúča, ani keď ležalo v inkubatore. Dávala som tomu šancu, ale o dieťa záujem extra nejavia, vôbec. Zariadila som sa podľa toho tiež. Keď je niekto divná povaha, nezmeníš to. Buď ti povie priamo do oci niečo škaredé alebo to bude robiť poza tvoj chrbát a pritom sa tváriť ako ta ma rad. Ani tak to nie je dobre ani tak. Rob tak, aby pre vás ako rodinu bolo v prvom rade dobre a kašli na druhých. Ušetríš si kopu nervov. A k bábätku gratulujem, nech všetko dobre dopadne. Ešte ma zaráža načo vam to svokra povedala, keď tiež určite vie o tvojich potratoch, veď sa jej narodí ďalšie vnúča a takéto robí rozbroje. A možno rada rozštváva ľudí vo svojim okoli. Hlavne sa teraz nestresuj a Bihu ďakuj, za bábätko a ze je to naštastie iba váš švagor, ktorého vidíš raz za čas a nie tvoj muž.
Asi sa Ti ulavi, ked sa tak nastavis (ide to tazko, ale ide to), ze ked niekto o Tebe nieco zle povie, je to jeho problem. Nie Tvoj.
Typicky priklad su vecni hejteri nrjakej supermodelky, napr Naomi Campbel, ktori v komentoch pisu, aka je skareda atd atd. Ktora strana ma problem? Krasna Naomi alebo hejteri?
Ubudne jej z krasy kvoli nenavistnym poznamkam? Nie 🙂 pribudnu im zaludocne vredy od jedu? Ano 🙂 trochu povrchny priklad, ale rukolapny. Klud. On ma so sebou problema zrkadli ho takto na Tebe (a verim tomu, ze na kazdom pare, ktory bez problemov pocal v jeho ponimani).
Mozno Tebe sa ulavi aj ked si to otocis, a to, ze chvalabohu, ze vy cakate druhe babo, nechcela by si byt v ich kozi. Zdarne tehulkovanie az do ciela prajem ;)

@domculik asi tak..vodnar to nie je...praveze rak...necham to tak...mozno ak sa im raz podari, veci sa vylepsia.
Pekny vecer dievcata