Reakcia švagra na tehotenstvo
Svagor ma 47 rokov, jeho manzelka 38, su spolu 12 rokov a nikdy nechceli deti. Mali v tom jasno od zaciatku. Stale niekam cestuju, uzivaju si zivot, party, zurky...plus moj svagor je aj napriek svojmu veku uplne nevyzrety. Tento rok si zmysleli, ze chcu dieta a od februara sa snazia, zatial neuspesne. My mame 3 rocnu dcerku, vzdy sme vedeli, ze chceme dalsie. Na prvu sme cakali 2 roky, vela potratov, vela diagnoz, konecne sa podarila, boli stastni, ale dceru videli presne 3 krat. Nedavno sme sa konecne psychicky odhodlali na druhe,cakali sme, ze to budu zase roky, ale vyslo to na prvu supu. Sami to este nechapeme. Jasne, ze to muz volal bratovi, aj ked som mu vravela, nech pocka. Ale vie, ze ak by mu to povedal o 2-3 mesiace, nahneval by sa. Poblahozelal, ze super, ale potom volal s mamou, a ze jemu je to u riti, nech mame aj 12 deti, ze kazdy ma svoj zivot a nech robi co chce. Ako ja som si uz milionkrat povedala, ze kaslem na neho, ale trapi ma to. Ja im to babatko ozaj prajem, bol by to jediny bratranec alebo sesternica mojich deti..a na jednej strane chspem jeho reakciu, na druhej nemozem.
bolo to od neho blbe,ale asi nevedel,ze sa obsah rozhovoru s mamou dostane k vam.mozno z neho hovorilo jeho vlastne sklamanie,ze nemaju deti.zabudni na to,asi kazdy z nas povedal niekedy nejaku blbost
@0silvia0 nerisim nic, ale od najblizsej rodiny tak trosku cakas, ze sa potesi a nie ze povie, ze jemu je to jedno.
Tak ta svagor asi nevnima ako najblizsiu rodinu🤷♀️
Nie kazdy je z deti vo vytrzeni, radost z dietata nie je povinna...
gratulujem k tehotenstvu.. ale vie tvoj svagor o vsetkych tvojich potratoch? a ty si si ista, ze nechceli deti? obaja ich nechceli? alebo svagor mozno nevie o tvojich trapeniach a ty o tych jeho? .. je to jedno, tes sa z tehotenstva a neries reakcie
@janetinka27 podla mna ani nie je sklamany, ze im sa nedari, on je strasny sebec, egoista, ziarlivec, nik nemoze mat nieco lepsie ako on..nemysli na nikoho, len na seba. Mne je to luto len kvoli jeho zene. Ona sice vzdy tvrdila, ze deti nechce, ale asi len kvoli nemu, lebo vedela, ze on by zil svoj zivot dalej a ona doma s dietatom. Ale pudy su pudy a asi si to rozmyslela.
Vieš, skús sa vžiť do ich situácie ... najprv nechceli, teraz chcú ... možno majú kdesi vnútri výčitky, že čosi posrali, keď tak dlho otáľali ... zameraj sa na seba, na svoje bruško, na svoju rodinu, to je najdôležitejšie ... dôsledky svojich rozhodnutí si každý nesie sám ... gratulujem k tehotenstvu a všetko dobré prajem 🙂
@0silvia0 ako tebe sa tiez nieco stalo? Ako netesila by si sa, ze sestra caka? Ano, povinne to nie je, ale kde su dobre vztahy, tam sa to tak trosku ocakava. A kedze spolu stale volaju, pisu si, vedia o vsetkom aj ked su daleko, necakali sme az taku reakciu. Ako o par rokov sa nam nieco stane a decko nepojde k strykovi, ale do decaku...lebo co tam po nom.
@jakoma ano, vedia o kazdom jednom. Prve som potratila, akurat ked bol manzel u nich a ja som radsej necestovala. Deti on nikdy nechcel, vyjadroval sa, ze su mile a zlate, kym nie su jeho. Jeho zena sa v detstve starala o vsetky sesternice a bratrancov, surodenoc a vzdy vravela, ze si svoje s detmi uz uzila, ze ona chce svoj zivot.
@dzulli1980 ja ich uplne chapem a ak ozaj chcu dieta, prajem im to z celeho srdca a viem ako boli, ked sa snazis a nejde to, alebo ked si prave po kyrete a kamoska ti napise, ze ju prvykrat kopne...ale povedat, ze ti to je jedno, nech maju aj 12 deti...
A ked sa teraz budes suzovat a trapit, ze reakcia svagra nebola podla tvojich predstav-co si s tym akoze pomozes? Nie je lepsie sa tesit s tymi rodinnymi prislusnikmi, ktori sa tesia s vami? Svagor nie je zatazeny na deti a nevie sa nad detmi nadchynat, treba to riesit? Urcite nie...
Baby, ja mam dost vaznu geneticky poruchu, 60% mojich vajicok je zlych- rozne syndromy nezlucitelne so zivotom, 30% je prenasacom chyby a zvysnych 10 je ok. Pre mna je aj prvy mesiav zazrak, lebo sa tam zvysuje sanca, ze plod je ok..ani by som necakala radostz skor popriat, nech to dobre dopadne. Vela parov s mojou diagnozou podsupi niekolko umelych oplodneni, aby mali aspon jedno dieta.
@0silvia0 tak dnes ma to trapi, zajtra uz mozno nebude. A mozno si budem cele tehotenstvo hovorit, ze sme mali pockat, kym budu "tehotni" oni.
uplne zbytocne myslienky mas v hlave... selektuj tieto myslienky a posielaj ich do kelu. Tes sa zo zivota, z tehotenstva, kto co povedal a ako to myslel a ake ma postoje... posielaj to prec, skodi ti to... ❤️
naozaj na to nemysli,on nevedel ze sa to dostane k vam. tiez by asi svet vyzeral inak,keby sa dozvedeli ostatni ludia vsetko,co sme kedy o nich v slabej chvili vyslovili.
a uz vobec sa netrap zreprodukovanou informaciou,tes sa z tehotenstva.este mozes byt jedneho dna sama pozitivne prekvapena z ich spravania.zivot este neskoncil,na vztahoch sa pracuje stale🙂
Autorka nebrala by som to uplne doslovne, nevies aky bol kontext, ci ho svokra nevyprovokovala stylom "no vidis, musite sa aj vy viac snazit, oni uz 2 a vy nic". Mozno im je luto, ze im sa nedari, mozno aj trosku zavidia a jednoducho v slabej chvili mu usli taketo slova... Skus sa nad to povzniest, kazdemu obcas ujde aj blbe slovo... hlavne sa cudujem svokre, ze mala potrebu vam to hned vytrubit 🙄.
@janetinka27 tak ich reakcia ma uz asi pozitivne neprekvapi nikdy. Byvame od seba velmi daleko, v 2 statoch, cca 600 km, ale on radsej ide niekam 1000km a povie, ze na to, aby nas navstivil nema peniaze. A po navrate z tej dovolenky ide o 3 tyzdne na Kubu, na Hawai.,...do Brazilie...alebo sa po tyzdni dozvieme, ze bol od nas 15 km....vlastne neviem, preco sa trapim...100krat som povedala, ze na neho kaslem...to uz asi zacina udierat mlieko na mozog 😀😀
No teba trápi reakcia švagra a čo by si povedala, keby sa tvoja vlastná mama netešila na ani jedno svoje vnúča? Ani to tu nejdem radšej rozoberať. Sestra keď čakala štvrté dieťa, mama ju posielala na potrat.
@domculik nie, svokra od neho vnucata nikdy necakala a odkedy nam to povedali, vsetci im to prajeme. A prave ona bola ta, ktora nam povedala, nech pockame. Ale pozname ho, keby sme pockali, bol by este vacsi ohen na streche.
A preco nam to vyklopila? Lebo ho pozname a vieme, aky je. Vsetci vieme, ze je egoista, obcas sa na nom pobavime, ale lubime ho a vsetci cakame ako na spasenie, kedy sa objavi.
myslim, ze podla toho ako ho opisujes, ti tento clovek vobec nestoji za to, aby si sa trapila 🙂
@janickacrazy to mi je ozaj luto. Neviem si to ani predstavit. Uz by som asi mame nemala nikdy viac co povedat. Ale prepac, teraz sa neuraz, kazdy mame svoje problemy, vacsie ci mensie...a kazdeho trapi nieco. Niekoho, ze sa mu zlomil gelovy nechet, dalsieho, ze nestihol schovat muskaty, dalsiehi, ze svagor kasle na brata....takze sa idem zaoberat svojim problemov a nie cudzou mamou (ano, mam vela omnoho horsich problemov, ale dnes som len ja a nase druhe baby)
Priznam sa, ze velmi nerozumiem, co riesis. Proste svagra nezaujimate. Neozval sa, ani ked bol 15 km od vas. Rodinne puta neznamenaju automaticky hlbsi vztah. Mas inu rodinu, kamosky, vypusti ho z hlavy.
@petamich presne!!!!!! Ale aj tak ano. A vies preco? Nie kvoli mne, ale kvoli mojmu muzovi. Lebo on si to nikdy neprizna, ale je to jeho starsi brat a vidim na nom, aj ked sa to snazi tajit, ze ho to nesmierne ranilo. A to mu ten debil robi vzdy. Nikdy nedopusti, aby sa moj muz z niecoho uprimne tesil. A my sme taki dvaja naivno ludia a po kazdom popaleni stale dufame...stale hladame ospravedlnenia, dovody
..ale po dneskajsku to asi budeme musiet akceptovat obaja
@romanovic co riesim..viem, ze asi nic..ale je mi luto muza, je mi luto, ked sa na neho pozeram a zase vidim sklamanie v bratovi. Su to stari capi, ale v zivote mali len jeden druheho, kym sa nieco nezlomilo a vtedy zacal svagor ziarlit a vzdalovat sa
No ak je ten starsi brat vodnar alebo podobny samorost (bez urazky 🙂 ) tak sa necudujem. Kedze pises, ze ho vsetci dobre poznate, tak myslim, ze si aj sama odpovedas, proste brat to ako sucast jeho povahy a tesit za zo svojho stastia ;)
@taskataska nie je to preco silit..ale tak ja som z rodiny, kde som mohla ist na prazdniny aj k mojmu ujovmu konovi bratovi...kazdy sme vyrastali inak, ja navstevujem aj nevlastnu sesternicu a jej dcery milujem...

Ja zas nechapem, co riesis. Vase dieta, vase rozhodnutie, vasa radost a starost. Svagor si riesi svoje veci a snad moze mat reakcie ake uzna za vhodne/nevhodne.