Riešenie hygieny a správania priateľovej dcéry
Priateľ má 9 ročnú dcéru z predchádzajúceho manželstva.Chodi každý víkend k nám zo začiatku som s tým bola v pohode len postupom času mi to začalo vadiť keďže si po sebe neupravuje vôbec, hygiena žiadna zuby si neumyje aj týždeň keď je u nás, výmena spodného prádla, prezliekanie do čistého od piatku do nedele non-stop na telefóne,nevie si viazať šnúrky keď to poviem partnerovi čo mi vadí že by si mala po sebe upratovať,že my sme není jej sluhovia povie len dobre ešte sa mi smeje ,že mi vadilo keď nevedela povedať prosím, ďakujem už som z toho zúfalá
@zuzanita1609 vy musíte byť veľmi nešťastná žena keď dokážete urážať druhú ženu 😏
@zuzanita1609 pekný večer!
@cacianka s tými dutymi hlavami máte pravdu
Táto téma mi veľmi pripomína inú tému, kde bolo tiež problémové dieťa, autorom bol jej otec. Aj vek dieťaťa sa zhoduje. Dieťa malo tiež matku, ktorá mala ďalšie dve deti s dvoma mužmi a len z neho tahala vyššie výživné. Keby autorka nenapísala, ze ešte nemá vlastné deti, tak by som povedala, že ide o tú istú rodinu. Pamätá si niekto tuto tému? Ako cez kopirák až na túto vec.
@sabina101010 no ale toto presne ako ostatne pisu treba riesit s nim-s otcom.ved je dospely pre boha,tak mu vysvetlit,ze ked matka na dievca kasle,nech sa vzchopí predsa aspon on.ja by som sa s nim normalne kludne o tom porozpravala a ak by nezmenil postoj-mne by to teda nesmierne vadilo a takeho nezodpovedneho partnera by som ja teda nechala.
To je ale moj nazor-nevravim ze to musis vnimat rovnako,len v mojich ociach by velmi klesol,keby kaslal na svoje dieta-o to viac,ked vidi ze aj mama je na figu a ty sa snazis a kasle na to?
Prepac ale je to chuj.ked budete mat spolu dieta,tak co mozes cakat?cela vychova bude na tebe
@grof_monte_christo ja som sem písala prvý krát nikdy som ani nebolo na tejto stránke ani registrovaná chcela som len nejakú radu či s tým nemá tiež niekto podobnú skúsenosť a poradiť ale ako vidim a čítam niektoré ženy česť výnimkám sú tu zakomplexovane
@sabina101010 vidiet, ze Ti nie je lahostajny osud toho dievcatka. Ale zial, tym ze nie si rodic, vela toho nezmozes.
Mozno by pomohol uprimny otvoreny rozhovor s otcom dievcatka, aby ste spolu urcili pre malu pravidla fungovania vo vasej domacnosti a spolu ich sa snazili dodrziavat. Nejaky harmonogram na vikend, pre vas troch. Piatok robime toto, v sobotu dopoludnia toto, popoludni zase toto. Nedela detto. Odsuhlaseny obidvoma, Tebou aj partnerom. Ak nebude ochota z jeho, tak by som si rozmyslela vztah s takym muzom. Ty nie si babysitterka, Ty sa mu nemas co starat cele vikendy o dieta. On sa ma starat, Ty mozes byt pri tom vsetkom napomocna.
@sabina101010 Ja nehovorím ze si to písala ty, autorom bol otec toho dievčatka. Rovnaky pribeh.
@zuzu11166 rozprávam sa s ním o tom stále jeho odpoveď je vždy rovnaká dobre ale ani to dobre sa nekoná.jej matka ju ani nechcela on chcel dieťa on bol dokonca aj na materskej len ako sa rozviedli tak sa to nejako zmenilo dôvody neviem veľa veci mi nepovie aj keď sa pýtam
@sabina101010 a to Ti vyhovuje taky muz, co si nestoji za svojim slovom?
@zltalienka už sme to tak skúšali či aquaparky, výlety, lyžovačky ale odkedy má telefón tak je to len o telefóne a mňa to hnevá že jej ti dovolí od rána do večera v kuse na telefóne celý víkend
@sabina101010 jasné,matka najhoršia,otec je chudák a dieťa najhoršie,lebo je nevychované. No čo normálne odpísať žene, čo sa sťažuje na 9 ročné dievča? 🤐
@zuzanita1609 vy už radšej nepíšte nič keď nič neviete o mojom ani našom živote ja som si sem prišla po radu nie čítať také primitívne správy od takých zakomplexovaných žien ako ste vy a ešte aj dobre primitívna a hlúpa
@sabina101010 no hold takto ju vychovali, pockaj ako vychova vase dieta- dalsie nevychovanca do rodiny
Akeho si si nasla takeho mas
Mimochodom ma ta totalne na haku
Isla si do vztahu s chlapom co ma dieta, bud si zvyknes alebo to budes mat sakra tazke v zivote
@sabina101010 teta,ja ti chcem už od začiatku poradiť. Vravíš,že máš rada deti,tak ? Tu sa jedná hlavne o dieťa,nie o teba 😏.
@zuzanita1609 vy si kľudne vychovajte zo svojich detí primitívov s takým primitívnym prístupom nečakám ani nič iné ona není moja dcéra ale aspoň sa zaujímam ani sa z nej nestal primitív a ako tak zmenila jej správanie a výchovu ale a takým človekom ako ste vy zbytočna strata času
@sabina101010 výborne 👍. A radšej som už ticho 🤭. Chlap asi tiež chudák...
@zuzanita1609 ten váš určite
@sabina101010 na mobil existuje rodicovska kontrola. Na nasich to zabera, ked sa minie cas, mobil je im k nicomu.
Treba urobit program a ist, aj ked ma mobil. Len aj otec musi na tom trvat. Co vlastne on robi cely vikend, ked ma dceru u seba doma?
@zuzanita1609 ty si fakt ujetá, nielen tu sa správaš ako keby ťa pustili na vychádzku z Cajly
@sabina101010 ak je váš spoločný, komplet, máš právo aj ty určovať pravidlá spoluzitia
@cacianka dnes asi šibe väčšine, beriem,že si sa pomýlila 😏
Smutne je to citat ... nieto este zazivat.
To dieta uteka od jedneho k druhemu ☹
Vsetko skryva za mobil... jedine miesto kde jej rozumeju... kde sa citi dobre....
mama sa sprava ako sa sprava.
Otec uspesne ignoruje....
a ty uz nevies co skor ☹
Ty u nej ale po "zlom" nepochodis.... zial. Uz len z principu.
Bolo by fajn ozaj buchnut po stole a dat si pravidla. V piatok po skole si urobit ulohy. Potom mobil na 1-2hodky.
V sobotu nejaky spolocný program. Vylet. Nechcri pomoze napr upiect kolac. Utriet prach. Ist ku kadernicke. Nalakovat nechty....
ono hlavne casto pri jednom dietati je rodic zaroven animator... v tomto pripade aj psycholog ☹ prichadza pomaly do puberty.... to este bude vesele ....
@sabina101010 hodinu denne to tazko dokážete. Musite si dat realne ciele. Daj malej hodinku doobeda, hodinku po obede Akoze relax time a vecer. O siedmej vsetko vypnut a dajte si nejake spolocenske hry alebo prechadzku po tme. Ono nestaci len zobrat. Treba vymysliet aj ten den.
@sabina101010 Alebo strať telefón- hoď ho za posteľ alebo bordel v skrini (časové obmedzenie môže vyvolať hádky),ja som ho hádam reálne stratila, už si nepamätám kde som ho založila, takisto aj tablet za papulľovanie je odložený...zobrala som ho na týždeň ale budem sa snažiť to natiahnuť, pretože bez neho to je úplne iné dieťa
@sabina101010 su tu dva momenty čo nevidiš- muž, čo nezvlada rolu otca
a čo je najhoršie, nestoji pri tebe, namiesto, aby ťa podporil, že si sa do toho oprela, ešte sabotuje tvoje snahy a znevažuje ťa ako autoritu a tym, že dava bezbrehu voĺnost, vyrastie z nej spratek, čo vam bude po hlave skakať ( čo už aj robí)
toto iste bude robit s vašim dieťaťom
tvoj muž robi zle vlastnej dcere
a tebe ako matke
neviem, ešte kolko red flags potrebuješ, aby si videla, že nie je vhodny partner
ty možeš byt dobra matka, čo z toho, ked on ti bude polena pod nohy hádzať
v tvojom pripade jedine oddelene domacnosti, na vikendy nech ma dceru, vtedy by som s nim.nestretavala, len cez tyždeň
ked si nechce dať povedat, uplne by som sa odstrihla
ked ty si dobra duša empaticka, zachvilu ti obaja budú po hlave skákat
a možno je mala autistka, chodte s ňou do pedagogickopsychologickej poradne, ked tvrdiš, že všetky prikazy po nej steču jak voda, partner sa nevhodne sprava a mala môže mať nejakú poruchu
takto to vyzera zvonku, čo si opísala tú situáciu
a jak to, že nemate žiadnu autoritu ohladne mobilu - kamoška, ked zakričala vypni počitač - museli vypnut počitač..treba zavriet mobil do skrine a ked bude robit cirkus a neposluchat, nedostane jest a vybavené
Nerieš dieta a jej matku.
Rieš partnera, ako sa správa k dieťaťu, k tebe, ako vychováva, či dodrží to, čo ti povie, sľúbi.. Ak nie, ma ta na háku a to by mi vadilo.
Ste spolu dva roky a mate spoločný dom?
Skúsila by som, odísť na víkend, v piatok sa vziať a prísť v nedeľu večer. Nech sa stará on, je to jeho dieťa, nie tvoje. Kto ti káže upratovať po nej a are keď sa ti smeje do očí?

@sabina101010 vôbec nevychovavaj nikoho. Robíš správne...