icon

Rozdielny sexuálny apetít

alienka345
20. júl 2014

Ahojte, ja uz fakt neviem co robit, s priatelom sme spolu 7 rokov, z toho rok uz pocitujem ze sa to akosi ruca. Mame okolo 30 obaja, ja kusok pod on kusok nad...vsetko by bolo krasne je to perspektivny mlady muz, teraz by sme mali byt asi stastni ako blchy, tesit sa zo vsetkeho co sa nam podarilo spolocne, no netesime. Nie sme zobrati, nemame deti....no zazemie uz mame, vsetci su zvyknuti ze sme spolu...len akosi nesexujeme :( a mne to strasne chyba. Niekedy mam pocit akoby som sa mu nepacila alebo nebola prenho dost dobra, nerozumiem tomu. Je mily, inteligentny, vtipny starostlivy, niekedy az prilis starostlivy ("nemrac sa, budes mat vrasky") akurat mam dojem akoby absolutne nepotreboval sex :(. Zijeme ako surodenci alebo manzelia po 20 rokoch :( a mna to uz prestava bavit, dochadza mi trpezlivost :(. Rozmyslala som aj nad neverou (ale to by som sa asi zblaznila), fakt uz nevladzem...ked ho obcas aj mame, pride mi to akoby nasilu z jeho strany, dotykmi ma nevie ani rozpalit, alebo som mozno uz tak frustrovana, ze si to uz ani neuzivam.
Je normalne, ked spolu dvaja mladi ludia, ktori maju kde, spavaju tak mozno 3x/mesiac ci menej? Nie som ani abnormalne pribrata ani obludna...muzi o mna maju "zaujem" (netvrdim ze vsetci ale obcas som v soku, ked pocuvam lichotky od cudzich muzov...kedze moj ma chce stale akosi "vylepsovat" (menit ma)).. neviem naco je so mnou tak dlho, ak ho napr. nepritahujem....ved ok, poplakala by som si, bola nestastna v depkach, ale prezila by som...naozaj nerozumiem a fakt si nemyslim ze som posadnuta sexom, len uz zacinam mat stavy, kedze ho nemam a chcem, ze som zuriva a mam pocit ze tusim sexualne vadnem :(. Zazili ste nieco podobne? Ako Vam to dopadlo?

alienka345
autor
20. júl 2014

@horana ...citam si este raz...vsetky postrehy... stanovanie v hlbokom lese...ano takyto dobrodruzny napad som mala, aj stan mam u rodicov i spacaky atd., dostala som odpoved: " nemam 15, aby som chodil stanovat" :(

mamavera
20. júl 2014

@alienka345 ja by som vzťah ukončila, nerozumiete si vo viacerých veciach , nielen v intímnej oblasti, aj v spôsobe zmýšľania a trávenia voľného času - podľa toho, čo si písala. Táto tvoja nespokojnosť sa bude v budúcnosti prenášať aj do iných oblastí. To, že ťa chce prerábať sa mi tiež nepáči. A čo bude o desať rokov, ako sa budeš cítiť potom? Budeš staršia, možno pribudnú nejaké kg, vrásky určite. Apetít tvojho priateľa by bol OK, keby si mala taký istý, ale takto podľa mňa strácaš čas. Kamaráti byť môžete perfektní, ale to je asi tak všetko.

adri266
20. júl 2014

@alienka345 uz neraz sa tu tato tema objavila, skus pohladat v starsich diskusiach.
Ja radim 1, vysetrenie u lekara. Kedy bol naposledny na preventivke? Vysetrit krv, hormony, stitnu zlazu atd.
2, su nejake stresy ? V praci, vo financiach, v rodine? Je nanho vyvijany natlak na zalozenie si rodiny, usadenia sa?
3, Vylucit neveru, homosexualitu, asexualitu
4, Ozivit zivot v spalni, pomocky, oblecko, atd. Dokonca som pocula, ze pomaha aj rozvrh. T.j. sex v utorok a stvrtok. A clovek je tak nastaveny, ze vtedy to jednoducho musi byt.
5, Navsteva sexuologu, manzelskej poradne.
A komunikovat. Drzam Ti prsty, aby to bolo len docasne.

adkat13
20. júl 2014

prepáč, ale nie je náhodou teplý? to bolo prvé, čo mi napadlo, keď som si prečítala "nemrač sa, budeš mať vrásky". veď toto "normálnemu" chlapovi vživote nenapadne...

miskap2111
20. júl 2014

@alienka345 súhlasím s @mamavera - treba to ukončiť. Ešte nemáte spolu žiadne záväzky, jedine ak vybudované "hniezdo", ale to je málo na šťastný život, pokiaľ vládne takýto nesúlad. Ak nemá na teba chuť teraz, tak časom to bude ešte horšie. A poviem ti, všetky kroky typu návšteva sexuológa, atraktívne prádelko či pomôcky atď fungujú len vtedy, pokiaľ chce aj druhá strana. Pokiaľ si on však žiaden problém nepripúšťa, budeš to stále len ty, čo sa bude snažiť a bude ťa to strašne frustrovať- budeš sa cítiť nepríťažlivá a menejcenná. A to aj tak povedie k rozpadu vzťahu a možno vtedy, keď to už bude oveľa ťažšie.

miskap2111
20. júl 2014

@adri266 nehnevaj sa, ale radiť mladému, bezdetnému páru, aby si dali "rozvrh" na sex, je brutál.

adri266
20. júl 2014

@miskap2111 to som citala v rozhovore s jednou sexuologickou, neviem, ci to nebola Caisova, ci ako sa vola.
Ona to vysvetlila,ze to pomaha pri takom preklenuti sa nechute k sexu. Po case by to malo ist *dobrovolne* a hocikedy. Takze nie moj vymysel 😉 Lebo ak ho lubi, tak nebudem hned navrhovat rozchod. Najprv nech spravia vsetky kroky k tomu, aby to medzi nimi fungovalo

miskap2111
20. júl 2014

@adri266 ale oni majú predsa 30 rokov a sú slobodní a bezdetní. Chápem, že toto može fungovať u párov, ktoré si už niečo prežili, ktorí majú záväzky a rozvadzať sa kvoli slabšiemu/rozdielnemu sexuálnemu apetítu asi nebudú/ nechcú.. Ale skús sa vžiť do kože mladej ženy, ktorá má život pred sebou. A naviac tá komunikácia- asi si nežila, ako to je prosíkať o sex, nastavovať pravidlá, snažiť sa rozprávať sa o tom.. Teoreticky si strašne naštudovaná, ale reálna skúsenosť ťa v tomto prípade veľmi obchádza. A buď rada.

mamavera
20. júl 2014

@adri266 no na mňa by nezáujem partnera pôsobil veľmi frustrujúco a cítila by som sa biedne, keby som vedela, že sa so mnou miluje len preto, lebo ide podľa "cestovného poriadku" - utorok a štvrtok 😝 😝 😝 😝 . Čítala som aj ja niekedy takúto radu od sexuológa, alebo počula, už si to nepamätám, ale viem, že takto radili, lenže zabudol, že intimita nie je len o uspokojení tela, ale aj duše. Viem, že to nie je najdôležitejšia súčasť spolužitia, ale veľmi dôležitá je. Inak sa vykročí do nového dňa s pocitom, že som pre niekoho príťažlivá, že je zo mňa paf, ako s pocitom, že ho musím prehovárať na nejakú intimitu. A v jeho veku žena musí predstierať smrť, aby jej dal pokoj a nie ho prehovárať.....Možno by bolo dobré, keby si ten problém priznal a začal ho riešiť, ale to sa myslím nedeje. Nezvládla by som to, ja osobne určite nie.

adri266
20. júl 2014

@miskap2111
@mamavera Vsak v pohode, autorka temy si vyberie, co jej najlepsie vyhovuje. Ale z toho, co tu citam, to vobec nie je ojedinely pripad, ze chlapi prestanu mat chut na sex.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/manzel-a-jeho-mensia-chut-na-sex/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/s-manzelom-sa-spolu-intimne-nestikame-uz-2-roky/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ziadna-vasen-v-manzelstve/
ATd Atd ...A niekedy je to fakt vecou choroby. Dokonca mu moze zachranit zivot 😉 Kym to chcu riesit obaja, tak nech skusaju, co sa da. Ale ak by on povedal, ze ziaden problem neexistuje, tak uz je na autorke, ci s tym dokaze zit, ci nie

mamavera
20. júl 2014

@adri266 ja som tým tiež šokovaná, ale myslím si že to môže súvisieť so životným štýlom dnešných mladých mužov- minimálny pohyb, bordel v stravovaní, celkovo lenivejú. Mne by asi vadila, aj tá jeho snaha prerábať ma. Neviem, ak človeka milujem, tak aj s jeho nedostatkami, veď nikto z nás nie je dokonalý.

miskap2111
20. júl 2014

@adri266 tu ide hlavne o to, že ešte nie sú manželia a že sú ešte mladí a že ten problém majú takmer od začiatku. Samozrejme, ak ho ľúbi, tak asi sa bude pokúšať o "záchranu" či "nápravu", ale v tomto prípade by som si ja na to vyhradila určitý čas - pol roka - maximálne rok. Ak sa to dovtedy nezmení, tak potom rozchod. Ešte raz opakujem, pokiaľ žena na vlastnej koži nezažije sexuálne odmietnie od svojho partnera, nevie adekvátne poradiť, len teoretizovať. A je iné, keď tento problém nastane v manželstve, ako keď ho majú ešte pred manželstvom!!!

borkavan
20. júl 2014

@alienka345 tiež ma napadlo, či nie je teplý. A očividne si nerozumiete aj v iných oblastiach. Ked na tvoje nápady nereaguje alebo ich odmieta... aký je to život? Si predstav s takýmto žiť celý život. Ty budeš chcieť ísť na Senec do toho aquparku s deckami a on ti povie, že má vodu v kúpelni... A takto to pojde s každou tvojou iniciatívou... Už teraz to vidíš na sexe... Taký mumák....
Dobre si to rozmysli čo spravíš ďalej. tu nejde len o sexuálny život...

adri266
21. júl 2014

@miskap2111 ved preto som napisala, ze musi chciet aj on. Ale na druhej strane, trochu spekulujme. Daju sa dokopy, ona porodi, po porode uplne prestane mat chut na sex, a z neho sa zrazu stane sexualny divoch. co potom? Co by si jej radila v takej situacii? TAkisto rozvod, lebo si nesedia v takej dolezitej sfere? Ci je rodiel v tom, ze budu svoji? Co ak to on bude vnimat ako obrovsku prekazku a najde si milenku?

Z toho co tu citam, aj co pocuvam v mojom okoli, v dnesnej dobe je strasne tazke najst si partnera, na ktorej sa da spolahnut cely zivot. TAk nech si autorka poriadne zvazi, co stoji za to ich vztah zachranovat a pracovat na nom.

A ta druha vec, je tu tiez neskutocne vela pripadov, ked sa zena stazuje, ze chlap furt dakde chodi, pomaha kamosom, na fusky, nevenuje sa rodine. Ani to nie je dobre.

Neexistuje idealny chlap, ani idealna zena.

wienetta
21. júl 2014

citala som takmer vsetky prispevky k tejto teme a jedna baba to tu uz spominala. Dovodov takeho spravania samozrejme moze byt vela od hormonalnych, cez neveru a homosexualitu az po zmienovanu asexualitu. Kedze o asexualite sa velmi malo hovori a prizna sa k nej ovela menej ludi ako k homosexualite a dokonca malo ludi o nej dokonca vie, je dost mozne, ze je to jeho pripad. Clovek za to menoze, dokaze milovat, opacne pohlavie sa mu paci, ale ten sex askosi nemusia. Dokonca aj u asexualov existuje vela rozdielov. Niektori nevystoja anileb bozk ini to priam potrebuju, len sex nepotrebuju. Je to velmi individualne. Navrhujem ti abz si si nieco o tom precitala napriklad na stranke www.asexual.cz a potom sa s nim o tom narovinu porozpravala. Ak spolu tuto moznost vylucite, a on je naozaj normalne sexualne orientovany heterosexual, tak potom este moze byt hyposexual, to je nieco medzi. Teda potrebuje sex len minimalne. Problem je vsak v tom, ze ak je asexual alebo hyposexual, tak s tym nic nenarobis, to sa zmenit neda a je na tebe ako sa k tomu postavis. Radim otvoreny kludny rozhovor bez nejakych vyhrazok a natlaku, nech ti povie co je za tym, lebo aj ty mas narok na stastie. Ak je asexual a nechce ta stratit lebo ta miluje tak sa nebude chciet priznat, preto mu musis povedat co si nastudujes a byt tolerantna. Potom je uz rozhodnutie len na tebe, ale na to potrebujes vediet od neho prevdu v com je problem. A na to je najlepsi rozhovor bez hadok a s laskou, lebo ked na neho vybafnes a zacnes byt nervozna, tak nic z neho nedostanes. Drzim palce!

miskap2111
21. júl 2014

@adri266 myslím, že my dve si vobec nerozumieme. 😀 Vo všetkých mojich príspevkoch hovorím o tom, že je iné túto situáciu riešiť pred manželstvom, keď ich nespájajú záväzky a inak by sa k tomu stavali, ak by boli manželia. Okrem toho, ja práve všade čítam a stretávam sa s tým, že sa dvaja mladí ľudia zoberú, aj keď cítia, že im to vlastne ani neklape, ale chcú mať istotu vzťahu. a naviac možno aj dúfajú, veď po svadbe sa to zmení a potom nasledujú tie problémy, ktorých je plný Koník, či rozvody... Ale jasné je, že ona si musí špecifikovať, čo je pre ňu doležité a podľa toho konať.

cta
21. júl 2014

@7zahrad jasne lebo každý chlap čo nechceš sex je hned homosexuál, že? Bože tie vaše konšpiračné teórie! A čo že je buzik? Teraz zakážeme každému buzikovi sa ženiť a každej lesbe sa vydávať? Chodte do prdele feministky!

kikushka2386
21. júl 2014

keby nepomohla diskusia snim jednoznacne to nema cenu.vo vztahu by malo vsetko klapat.ja s mojim sme spolu vyse 8 rokov a je to rovnako zhave ako na zaciatku.

lanczi
21. júl 2014

@cta nech sa ženia a vydavaju,ale s podobne orientovanimy..inak mi to pride sebecke,a k druhej strane dost podrazacke..

7zahrad
21. júl 2014

@cta Slovo buzik by som na nikoho nepouzila. Za to, ze moja kamoska objavila svojho partnera v posteli s inym muzom, tak tu rozvijam konspiracne teorie? Nie. Len som o tom informovala. A nemam nic proti svadbam homosexualov. Je to ich vec. Ale ak si beru niekoho opacneho pohlavia, mali by o svojej orientacii nastavajuceho informovat, nech si moze snubenica zvazit rizika takehoto zvazku /vyssia pravdepodobnost rozvodu pre neveru alebo neschopnost sa viac pretvarovat/.

p.j.jacky
21. júl 2014

Nejako nechapem o co tu vobec ide.ako moze niekto nieco chciet na silu. Rozhovor urcite nic nevyriesi.inak by to bolo uz vyriesene.a urcite tych rozhovorov uz bolo...ak chlap nechce .tak nechce.nedonuti ho ani k uprimnemu rozhovoru aby vysiel s kartami von.uz by to davno povedal.
To skor zakladatelka temy si musi zvazit ci tak chce zit alebo nechce. Nic nejde na silu.

zabka88
21. júl 2014

ahoj, ja ti len napíšem že si úplne normálna zdravá žena, a to že sa ti váš sexuálny život nie je v poriadku je jednoducho fakt... nemusíš mať vôbec výčitky ani sa cítiť ako nadržaná keď potrebuješ cítiť že si pre svojho chlapa žiadúcou a keď to necítiš.. je tam láska ale chýba vášeň.. osobne si nemyslím že sa to zmení.. môže pomôcť spraviť hormonálny profil, alebo zmeniť prácu, spôsob života, na chvíľu to môže pomôcť ale dlhodobo.. nejdem ti písať rozíď sa s ním, pretože takéto rozhodnutie je len a len na tebe.. ale keď sa vo vzťahu necítiš šťastná tak nie je o čom.. aspoň jedno ti poradím, neber si ho kým sa situácia nevyrieši.. lebo keď máš pocit že po svadbe sa to zmení.. nezmení, jedine ak k horšiemu..

adri266
21. júl 2014

@miskap2111 tak hura do dalsich niekolkych sedemrocnych vztahov, kym najde toho praveho 😎 😎 😎

Ak by boli spolu jeden mesiac, a mali by tento problem, tak nech sa rozidu. Ale byt spolu 7 rokov, byt v kazdej stranke kompatibilny, az na to, ze v poslednom case klesa jeho sex. vykonnost, toto podla mna nie je na rozchod, ale najprv treba riesit pricinu toho.

miskap2111
21. júl 2014

@adri266 ja z tohto jej príspevku čítam niećo iné, ako jeho klesajúcu sex. výkonnosť v poslednom čase: "Zozaciatku toho bolo viac, samozrejme...len nikdy to akosi nebolo take ze by sa na mna isiel vrhnut (vlastne mozno aj hej, len uz to bolo davno a problem som fakt nevidela), myslala som si, ze ved casom to pride a nacvicime si to...no a dnes netusim ako otehotnieme, ked sa rozhodneme otehotniet, s erekciou problem nema len je to vsetko cele nejake mechanicke, bez vasne a iniciativna byvam zvacsa ja, len mi uz je trapne, nechcem ho nutit...a ano tuto temu sme uz otvorili (s pobavenim mi navrhol ci nechcem viac sportovat a behat)........ " Ale v pohode, už nejdem ďalej s tebou diskutovať. Nech ona zváži, čo ďalej.

adrioska
21. júl 2014

@alienka345 A ked si mu povedala, ze Ta to trapi a ze ho bud nechas alebo podvedies, tak co Ti povedal? A ako Ta chce menit? Napis o tom, ak mozes, aj to je dolezite, mozno nas viac osvieti, ze co je za tym....

maria1989
21. júl 2014

@adri266 keby boli spolu mesiac? na začiatku zvykne vždy byť väčšia frekvencia 😉 väčšina ľudí vtedy ani nevstane z postele 😅 ale inak s tebou súhlasím

adri266
21. júl 2014

@maria1989 😉 jasne, len som to zvelicila. Ale chcela som tym povedat, ze niektore veci zistime o partneroch az po rokoch, a niektore veci sa vyriesit daju, ak obaja chcu. Ak on nebude chciet, je to jasne. Ale len aby nespadla z kaluze pod odkvap. Ze si najde samca, ktory bude nahanat aj ine kocky

maria1989
21. júl 2014

@adri266 veď presne tak... neviem si predstaviť, že sa na začiatku vzťahu s mužom dohodnem na tom, ako často budeme sexovať... veď to človek ani nemôže vedieť, a zas premáhať sa do toho... tiež nie je dobré 🙂 s tým samcom máš pravdu. inak keby tu ženy pravdivo odpovedali na otázku, ako často to s mužom robia, asi by zakladateľka témy zistila, že sa až tak nevymykajú priemeru 🤐

oravese
21. júl 2014

Mozno chyba je v tom ze uz mate vsetko zazemie a tak, troska ste sa kopli a podla mna staviate od zleho konca, my sme nemali ano peniaze ani zazemie ked sme sa brali a mame uz aj deti a penazi tak akurat, ale lubime sa to je hlavne.

haslerka27
21. júl 2014

Je teplý ako vriaca voda