Rozvod až keď bude posledná dcéra dospelá
Ahojte možno je tu takých žien viac ale manžel sa mi stále vyhráža že mi nedá deti nebude nič platiť a keď chcem mam vypadnúť z domu sama. Rozvod u nás hrozí naozaj až keď budu naše deti dospelé. Bojím sa ze by robil scény. On je veľmi arogantný a agresívny človek. Sama som mu povedala ze ako náhle bude mladšia plnoleta podávam návrh na rozvod. Trpím preto a som pri ňom aj keď spolu už vôbec nič nemáme, komunikácia je na minime. On vie ze sa chcem rozviesť preto ma stále uráža a ponižuje pred každým. Chce aby som bola ja ta ktorá akože poda návrh a budem za tu zlu. Verte že keby som mala peniaze a nebola na rodičaku tak hneď ideme od seba a môže si nechať všetko. Práca by mi všetko uľahčia keďže on je naozaj schopný neposlat mi ani cent. Som z neho vyčerpaná, zúfalá
Doma si na toho svojho takto otvára ústa. Ale to sa bojíš, lebo to by ti jedna aj dve prileteli však. Na internete anonymne budeš urážať 😂 no, tak ti treba, čo si si navarila to si zjedz. A gratulujem deťom, kde budú vďaka tebe vyrastať.
A to sú silácke reči veľmi často. Tiež práve riešime krízu doma a manžel mal reči, ako ho už nikdy deti neuvidia a podobne ... :D no veď nech.
To, že deti nevideli hádku neznamená, že nevedia. Vyvediem ťa z omylu. Deti sú tak vnímavé, že si to nevieš predstaviť. Radím Ti, odíď,lebo sa to zhorší a bude to ťažšie
autorke: lenže rokmi sa môže napätie a hádky stupňovať, lebo čím dlhšie spolu žijú ľudia len "kvôli" deťom, tým menej si dávajú pozor na jazyk a na čas, kedy sa hádajú. a hádajú sa potom už čoraz častejšie. ver tomu, že časom tie deti budú trpieť podstatne viac, ako ty.
zena ty si fakt blba, ako sorry..mozem ti povedat ze ucim v skolke a by si sa divila co nam povedia deti vsetko a to rodic si naivne mysli, ze "deti nic nevedia, nic nepouju"..ale inak ja ti fandim a len tak dalej vydrz...napisem ti to hnusne: mna akurat prijali na pravo. Dlzka studia je 7 rokov..kym nadobudnem prax to tiez potrva..tak akurat sa budete rozvadat ked ja zacnem zarabat ako rozvodovy pravnik. Klientelu stale potrebujeme pravnici a kamoska psychologiu studuje, tam tiez treba klientelu pre cvokarov...takze psycho deti z neurotizovanej rodiny, tiez bude pekne za vodou, zarobime na takych ako si ty...
@damtiporiti ja som ta urazila? Prvá si ma nazvala že som hlúpa
Ak si silna osobnost, ak naozaj nemas pomoc a ak naozaj deti nic nevidia-nevedia, tak len v tomto pripade by som sa vobec rozmyslala nad tym, ze by som ostala....ak co i len jedno z tych 3 nie je pravda, tak by som nerozmyslala nad trpenim dalsich 16 rokov. Lebo, aj ked deti odrastu , a vy sa az potom rozvediete, tak to dobre brat nebudu a nebude to ani pre teba lahsie...
To myslis vazne? To si taka naivna? Prepac, ale ked citam, ze "Deti neriešia zatiaľ nič pred nimi sa správame normálne nepočuli ešte žiadnu hádku ani pred nimi nič nerisieme zase deti do toho neťaháme... Je to o nás dvoch" to tomu vazne veris? Deti su emocionalne spongie, ktore vedia vycitit najmensiu aj nepostrehnutelnu zmenu, mozno jej nerozumeju, mozno ju nevedia verbalizovat ale urcite o nej VEDIA. a deti, su prisposobene na prezitie... v nepriatelskom prostredi prisposobia svoje spravanie... Ty mas mozno pocit, ze deti nic nevedia, ale opak je pravdou. A aj ked mas pocit, ze su v pohode, tak to neznamena, ze ich to nepoznaci a ze sa to neprejavi o 10 -20 rokov. Je zvlastne kolko ludi v dnesnej dobe riesi veci, ktore sa stali prv nez boli schopne vnimat a predsa ich to zasiahlo, poznacilo...
Prežiť 15 rokov života takto keď možno o 5 rokov tu nebudeš napr tak to mi je super. Kvôli deťom len? To budú šťastné keď budu vidieť trpieť matku? Co tak vyjsť z komfort zóny, nájsť si prácu, osamostatniť sa a postaviť sa na vlastné sama s deťmi. Podľa mňa nejlepsia verzia zo všetkých
to nemyslis vazne? preco sa nechas zastrasovat? v dnesnej dobe si nemoze dovolit neplatit alimenty lebo skonci v base, skus kontaktovat prislusny urad nech ti poradia ako postupovat...
Autorka, a čo chces počuť? Áno, čakaj 16 rokov, deti nič nevidia, nepočujú, je to v pohode. Alebo druhý variant- si hlúpa, deti všetko vnímajú, muž sa ti môže vyhrážať, ale rozhodne súd a ty môžeš pracovať a poberať rodičovský príspevok zároveň, to nie je prikazane, tri roky doma sedieť
@letfenixa aj čítate iné príspevky? Momentálne nemôžem pracovať aj keď som zamestatna...je to na dlho ale naozaj sa mi nedá aspoň pol roka pracovať....
No dobre, keď sa nedá tak sa nedá. Tvoj problém. A čo chceš od nás?
@damtiporiti pripominas mi iny nick katarinavelka sa tusim volala. Si vo cela diskusiach, arogantne, strohe, cynicke vyjadrenia.
Nehnevaj sa ale je to pravda. Precitaj si este raz co si napisala. Lutujem tie deti. Mat takychto rodicov. Co matka nevie zabojovat za ich lepsiu buducnost. Radsej sa budu dusitv takomto vztahu
Aj ked to nejde hned, az do dospelosti poslednej dcery by som necakala. Uz teraz mas toho vztahu dost. Zit v takomto prostredi dalsich 16rokov ta psychicky najskor uplne znici. Nie, dcery nebudu na teba hrde, ze si to kvoli nim vydrzala. Mozu sa za teba zacat hanbit, az ta nenavidiet. Cim viac dusnejsie budete mat v domacnosti, tym skor sa budu snazit z nej vypadnut. A teba nechaju tam, nech sa trapis, lebo po tolkych rokov si uz pravdepodobne zvyknes a nebudes schopna odist.
Čítam všetko, ale stále nevidím otázku od teba.
Okrem seba zničíš životy aj svojim deťom a z istých tráum sa nedostanú už nikdy. Niekedy je lepšie odísť práve kvôli deťom. Všetko ostatné sú len výhovorky.
Sorry ale toto ti robí určite niekoľko rokov. Prečo s ním mad druhé dieťa?Veď jedno dieťa pobalím a už by som bola dávno preč, kým sa ty rozhýbes za 15 rokov budete mať aj tretie a štvrté dieťa.
Pockaj kym budes moct pracovat a potom sa osamostatni. Je mozne aj to ze muz zmeni spravanie ked uz nebudes na nom zavisla.
Toľko rokov nedáš, začni pracovať na tom, aby si čím skôr odišla, moja mam tak žila 30rokov a my v tom, a deti to nedaju vôbec potom, ale to zistíš až keď budu samostatne
To nie je dobry napad...aj keby ste mali zit velmi skromne , tak pre deti bude urcite ovela lepsie ked sa rozvediete, ako ked budu zit este tolko rokov v takom prostredi

Trosku si protirecis? Kde su deti ked po tebe krici? A deti su uz dp toho zatiahnute. To si len ty myslis ze nic nevidia.