S manželom nám to škrípe. Som šibnutá?

kilimi
16. máj 2022

Ano nadpis top, ale neviem ako to inak pomenovat. Medzi nami to s manzelom skrype. Vsetko je super ten normalny zivot a potom pridu mi do hlavy pochybnosti. Lubi ma tak ze najviac na svete? Ano je uzasny starostlivý otec je starostlivý manzel, ale obcas mi chyba ze povacsine za mnou ani on nepride aby ma objal alebo inicioval sex s pusou pride len ked sa ide rozlucit. Ja neviem on mi vyčíta ze ako mozem toto kazde dva tzydne riesit a ze mu nedôverujem a pod. A nech radsej ideme od seba lebo sa zblazni. Ja neviem ale proste to je take moje vnutorne ja ze aj ked mu “nasilu” poviem ze povedz mi co citis a on zacne Ano lubim ta Ano neviem co by som bez teba robil ja mu to neverim. Ja neviem preco mam ten pocit velmi by som ho nwchcela mat. Ano ten rozum naznačuje ze ani ho mat nemam ale netusim. Ci je to len moja prepnutost alebo fakt je to tak len on to nevie a nechce pomenovat lebo hovori ako on vsetko pre mna urobil aj robi ale to iste robim aj ja ore nho. A stale j som ta zla.

kayyaa
17. máj 2022

Nie si sibnuta. Len mate kazdy iny jazyk lasky. Ty potrebujes objatie, bozk, on zas ti lasku prejavuje starostlivostou.
Skuste sa dohodnut, ze ta kazdy den aspon raz objime, a ty zas si budes vsimat vsetko, co pre teba robi.
Podobne problemy ma vacsina parov, len sa treba o tom rozpravat.
A hlavne zmiernit ocakavania a viac vnimat a vazit si to pozitivne😊

erinka90
17. máj 2022

@kilimi ani moj manzel nie je ten tip, ktory sa stale mazna, objima a pusinkuje, z vlastnej iniciativy skoro nikdy. Ale on je taky od sameho zaciatku nasho vztahu, uz to bude 11 rokov. Takze neriesim. A ci ma lubi? Na 100% ano. 🙂 Ja by som nehladala problem, tam kde nie je.

andreatytler
17. máj 2022

@kilimi Precitaj si knihu Muzi su z marsu, zeny su z venuse. Vas problem je tam pekne vysvetleny. Zeny a muzi potrebuju ku stastiu rozdielne veci.
Zena potrebuje byt neustale uistovana ze je milovana a ziadana. Muzovi staci povedat raz na zaciatku ze ho lubis a on tomu bude verit, az kym neprides s inym vyjadrenim. Muz to nepotrebuje to znovu a znovu pocuvat a tak nechape preco to zena potrebuje.
Muz potrebuje byt neustale oceneny a pochvaleny. Potrebuje pocut ze teba jeho skutky robia stastnou. Dava mu to pocit ze je uspesny manzel, muz, milenec, otec. Ak tuto pochvalu nedostava znovu a znovu, ma pocit ze ho vyuzivas a on je jediny kto tazko maka. Zena naopak nepotebuje od muza pochvalu za kazdu malu vec co pre neho urobi. Zena robi veci pre ostatnych nezistne, robi jej to radost a tak nechape naco potrebuje muzovi neustale dakovat.
Proste kazdy z paru potrebuje nieco ine a navzajom sa nechapu, lebo kazdy z nich usudzuje ze ten druhy to citi tak isto.

ildiko36
17. máj 2022

@andreatytler to si velmi pekne napisala🙂, nerada čítam lebo nemam na to čas ale idem zohnať tú knihu aj ja

makova333
17. máj 2022

@kilimi ja to vidim na nie najlepsie utvorenu vztahovu väzbu v detstve. Ake vztahy mas s mamou? S otcom?

dadis
17. máj 2022

Ja ponuknem iny pohlad. Aj starostlivy otec a manzel moze absolutne zanedbabat svoju manzelku. Ja by som svoje pocity nebagatelizovala a nezlahcovala. Vela zien vo vztahu tieto pocity nema, su spokojne, lebo muz jej dava pocitit lasku drobnostami, napr. ze ju v kuchyni chyti za zadok alebo jej z obchodu prinesie oblubenu sladkost. Tiez nemaju vo vztahu ziadne velke city ci gesta, no na zaklade tych malych dennych drobnosti vedia, ze ich muz lubi. Mne to v manzstve chybalo a tiez som seba obvinovala a aj muz mna, ze co stale prehanam. No tvoje pocity tu su...ci prehanas alebo nie vie posudit len niekto nestranny, najlepsie parovy terapeut, ktory sa s vami stretne a pomoze vam problem riesit. Urcite by som to vsak nebagatelizovala, lebo aj takyto, pre mnohych "maly" problem, vie vyustit do skoncenia vztahu..

danica2711
17. máj 2022

napadlo ti aj také, že mu možno už ideš tak na nervy s neustálym vynucovaním prejavov lásky, že stráca chuť robiť to spontánne? On tú lásku zjavne prejavuje inak, veď píšeš, že je dobrý otec aj manžel. Akurát že ty by si to chcela inak, lebo v romantických filmoch je to tak?! Prestaň otravovať život sebe aj jemu a možno sa dopracujete k tomu, že si obidvaja úplne prirodzene začnete vychutnívať to, čo máte

zlomika
17. máj 2022

@danica2711 akurat som to chcela napisat. Ak je niekomu nieco neustale pripominane, proste strati do toho chut a strati to pre neho aj take to caro. Ja by som to nechala tak a poskusila by som sa navodit taku tu rodinnu pohodu a uvidela by, ci by sa nieco zmenilo

0silvia0
17. máj 2022

@kilimi ak by som bola tvoj chlap, liezla by si mi statočne na nervy tým kňučaním.

eko22
17. máj 2022

No čo ja viem, a keby ho necháš tak, že pokiaľ to on bude cítiť, že by ti také niečo chcel sám povedať, tak ti to povie? A nie sa ho stále pýtať?

kilimi
autor
17. máj 2022

@kayyaa ja som mu to vravela aj sme sa o tom rozpravali ale nic ziadna zmena ked mne to niekedy tak chyba proste on mi hovori ze nebude mi to vraviet potom to je klise a neviem co ale u nho ani tie fyzicke náklonnosti nie su Ano dobre je starostlivý pozorný chápavý. Mne to niekedy tak chyba vediet ze niekedy by ma “zjedol”

kilimi
autor
17. máj 2022

@makova333 no vztahy v detstve s rodicmi nie založené na dôvere. S otcom skoro ziaden komunikatívny vztah. Vsetko len s mamou som komunikovala dokonca co aj otec chcel nechcel. V dospelosti sa to zmenilo a teraz je to lepsie ovela aj si vravím že preco sme takto nefungovali ked som bola dieta alebo pubertiak.

h2
17. máj 2022

No za mňa rozhodne preháňaš. Ak riešiš každé 2 týždne, že on ti sám od seba nehovorí "ľúbim ťa" dosť často, tak sa nečudujem, že mu s tým ideš na nervy. Dokonca aj na otázku, čo cíti, ti odpovie podľa očakávania, čiže že ťa ľúbi a nevie, čo by bez teba robil. A ty mu to neveríš. Je úžasný, je starostlivý otec a manžel, robí pre teba všetko, pri odchode z domu ťa pobozká, na otázky, či ťa ľúbi, odpovedá správne... Ja neviem, čo ešte chceš.
(Len tak pre porovnanie, skúsim si predstaviť, čo by povedal môj muž, srandista, keby som sa ho spýtala, čo cíti. Pravdepodobne toto: "Čo cítim? Nič. Prečo? Prdla si si?" 😁)

kilimi
autor
17. máj 2022

@0silvia0 Ano ja ho chapem mam zrkadlo viem ze som s tym otravná atd ale nevyčítam mu tu sprvotiny ale sa ho soytam otazku on dostane nervy. Viete sme v manzelstve cize take stretavanie s mužmi uz nie je. A preto to potrebujete pocut od toho koho nesmierne milujete a vy mu to vravíte a snazim sa najorv mu to ja hovorit aby sa aj on mozno chytil ale on nic.

kilimi
autor
17. máj 2022

@h2 Anoo tak ako si napisala v mojich ociach je uzasny a on to vie preto by som to aj ja obcas chcela pocítiť face to face. Vela mi netreba len trosku.

0silvia0
17. máj 2022

@kilimi keď to nie je spontánne, tak sú to prázdne slová. Stačia ti prázdne slová nasilu vyslovené len aby si neotravovala? Mne to celé nedáva zmysel. Veď sa k nemu pritúľ, objími ho, nemusíš cez ústa žiadať potvrdenie jeho lásky. Keď ti objatie opätuje, pritúli sa aj on, všetko je potvrdené, povedané aj bez slov.

kilimi
autor
17. máj 2022

@0silvia0 Ano asi to tak bude zbytocne riesim mame vsetko sme tu jeden pre druheho a lrasnu dceru

0silvia0
17. máj 2022

@kilimi skús byť citovo nezávislejšia a sebavedomejšia. Pôsobíš citovo nevyrovnane, stále potrebuješ potvrdenie svojej hodnoty a lásky cez slová. Ale ty máš svoju hodnotu, chlap, keď je s tebou znamená, že s tebou chce byť a je mu s tebou dobre. Nebuď ako kňučiaci psík žobrajúci o pohladenie. Naozaj to pôsobí otravne. Držím ti palce, aby ste to nejako navzájom zosúladili.

janinah
17. máj 2022

Nemám problém.tak si ho vyrobím....

ayanamirei
17. máj 2022

@0silvia0 nie kazdemu staci,ze ked chce objat ,nech ide objat on sam... ona tuzi po objati od neho, po prejavoch lasky od neho... ona mu dava ten pocit co on potrebuje a napriek tomu on nie je ochotny to urobit ani raz za tyzden 🤷🏼‍♀️ a este bude nadavat? mne to pride tiez nefer

ayanamirei
17. máj 2022

@kilimi ja ta chapem 🤗 tiez mam v okoli take nesuladne pary a zial ten citlivejsi v nich vzdy trosku trpi...zial, pri ludoch ako je tvoj manzel pomoze len sa trosku odosobnit a hlupo povedane trochu na neho kaslat a presmerovat sa na nieco ine.

0silvia0
17. máj 2022

@ayanamirei treba to nejako zosúladiť, aby boli obaja spokojní a nevystresovaní z požiadaviek toho druhého. Keď jeden chce citové výlevy raz týždenne o nehynúcej láske a ten druhý má na tieto reči už averziu, tak ideálne by bolo keby sa dotyčný dokopal aspoň raz mesačne do nejakého citovo podfarbeného výlevu, aby bol ten druhý spokojný. Ale či to tak budú robiť, je na nich dvoch.

simca_13
17. máj 2022

Je fakt, že niekedy vyžadujeme veci, ktoré nám ten druhý nevie nejako dať, ale nevšímame si to, čo nám dáva, to čo by sme mali oceňovať. Aj u nás to bolo podobné, ale teda zmiernila som nároky a vážim si všetko, čo pre mňa polovička robí.

sszuzu8
17. máj 2022

Bud sa s tým nauč žiť alebo odid. Iný nebude

kattibi
17. máj 2022

Autorka, z môjho pohľadu ozaj preháňaš. (Ak majú byť tebou podané infrmácie tie podstatné..?) Možno by si mohla popremýšľať o svojom sebavedomí a sebahodnote, prečo sa stále od svojho muža dožaduješ tie uisťovacie reči. Bojíš sa niečoho? Že ti ujde za inou? Máš na to dôvod, alebo jednoducho máš malú dušičku a sebavedomie ženy ti ešte nedorástlo? Ja byť na jeho mieste, tiež by mi to liezlo na nervy. Ale to som ja. Ak je ozaj tak skvelý otec a pozorný muž, nie sú predsa jeho skutky a starostlivosť o teba a vašu rodinu omnoho hodnotnejšie ako nejaké vynútené reči, vypovedané pod nátlakom, len aby moja ustráchaná žena bola kľudná ďalších 5 dní?

lalenka33
17. máj 2022

Pri čítaní niektorých diskusií sa fakt prestávam čudovať, že niektorí chlapi utekajú z domu a hľadajú si milenky. Nemám problém, tak si ho vyrobím. Keby som tvoj muž a každé 2 týždne mi takto píliš uši, tak asi už dávno zbalím kufor a idem...Je dobrý muž, otec, ked odchádza z domu dá ti pusu, veď aj to je prejav lásky, že sa s tebou pekne rozlúči. Nie každý chlap má potrebu sa nonstop vešať po žene a vravieť jej, že ju ľúbi. Berie to automaticky. To, že ťa ľúbi a je s tebou šťastný ti predsa dokazuje denne tým, aký ke otec, manžel, tým, že sa k vám denne vracia domov, že ťa pobozká na rozlúčku. Ja tvojho chlapa chápem. Som taká istá, nepotrebujem denne počuť, že ma chlap lúbi, nepotrebujem, aby sa pomne celé dni lepil. Ale nevyžaduje to ani on odomňa. Tiež mu len tak nevravím, že ho ľúbim. Sem tam sa ma spýta, či ho ľúbim, ale to len tak zo srandy. Nie prrto, že by mu vadilo, že mu to nevravím. Premňa je viac iný ako slovný prejav lásky. Mám kamošov, ktorí všade chodia za ruky, pusinkujú sa jak puberťaci na verejnosti, oslovujú sa zlatko, miláčik, pusinka a podvádzajú sa krížom krážom a doma bez svedkov sa vadia ako psi.

spadnutaslivka
17. máj 2022

mám pocit, že máte problém v komunikácii. Normálne si s ním sadni, normálne mu vysvetli, že ženy (a teda aj ty) potrebujú, aby ich muž objal sám od seba, pohladil, povedal, že ju ľúbi. Že nechceš si to vynucovať, nechceš mu to vkuse pripomínať a byť otravná, ale potrebuješ to. Rovnako ako muž potrebuje pochvalu a väčšina aj častý sex. Dávaš mu ty to, čo potrebuje on? Je on spokojný? Normálne sa ho opýtaj, aj jeho pocity sú dôležité. Ak je on spokojný, tak povedz, že ťa to teší a že práve preto by mohol lepšie pochopiť, že sú veci, ktoré potrebuješ ty. Že mu to nebudeš vkuse pripomínať a vyhadzovať na oči, ale aby na to pamätal a sám to robil. Nemusí nutne každý deň. A dohodnite sa, že si o mesiac sadnete na rozhovor spolu a poviete si, ako to vidíš, či sa to zlepšilo a on povie, či sa snažil alebo proste ozaj pozabudol. A opäť si môžete dať métu na mesiac a opäť zhodnotiť. Rovnako ale platí, že ak aj on nájde niečo, čo by chcel, aby si vylepšila ty na správaní k nemu, dohodnete si to obdobne.

kilimi
autor
20. máj 2022

@kilimi práve mi povedal moj muz ze ho nepriťahuje moje spravanie tj ja. Je mi hrozne. Chcem po nom fyzickú lasku ale vobec mi ju neopetuje ja som potom z toho nervozna a takto to dopadne ze sa hadame.

h2
20. máj 2022

@kilimi To ti povedal teraz, o pol tretej nad ránom? Ako k tomu došlo? To sa do neskorej noci hádate, že on ti neopätuje dostatočne tvoju lásku?

kilimi
autor
20. máj 2022

@h2 sme v inom časovom pásme sadla som si vedla neho a nic ziaden dotyk potom mi povedal ze ho nepriťahuje moje spravanie a potrebuje to rozdýchať